• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi terk etmeyi düşünüyorum

Bu erkeklerinde bazıları çok garip. Evlenince eşlere "kendini aileni sil. Bundan sonra senin ailen biziz. Benim babam artık senin baban, benim annem senin annen" yok öyle bir dünya. Etrafımda o kadar var ki böyleleri.
Benim için ailem olmadan asla. Belki bu yüzdendir ki evlilik düşüncesine bu kadar uzağım

Bu erkeklerinde bazıları çok garip. Evlenince eşlere "kendini aileni sil. Bundan sonra senin ailen biziz. Benim babam artık senin baban, benim annem senin annen" yok öyle bir dünya. Etrafımda o kadar var ki böyleleri.
Benim için ailem olmadan asla. Belki bu yüzdendir ki evlilik düşüncesine bu kadar uzağım
Çok haklısınız bende çok uzaktım ama kendimi nikah masasında buldum ve aynen hepsi ayni farklı bir zihniyetleri var anlayamıyorsun sanki farklı yanlış düşünen bizmiş gibi davranıyorlar birde

Aslında ailem beni destekliyor ama annemle pek anlaşamıyoruz herseyime karışıyor nafaka işine kadar karışıyor o yüzden tek basıma çalışırım hemşireyim zaten is imkanı allahtan iyi

O zaman hiç düşünme bitir. Annen de alışacak. Hemşire arkadaşım var imkanlar gerçekten iyi gördüğüm kadarıyla. Tek başına bile yaşarsın hatta

Canım kardeşim, size sarılabilir miyim, kardeşim demek içimden geldi, umarım kızmazsınız.
Konuyu okuyunca elimde olmadan duygulandım, size yorum yazmadan önce kısaca kendimden küçük bir örnek vermek istiyorum. Sakın yanlış anlamayın, akıl vermek değil niyetim, ne haddime.

Ben 26 yaşındayım, benim babam kız çocuklarını küçük görür, küçüklüğümden beri bana “Bir gün evlenip gideceksin,” sözlerini söylemiştir.

Açık açık şu yaşımda bile “Evlenince bizi artık aramazsın sen, kocana ve onun ailesine bakarsın” diye söylenir.

Ha, kısmetin var mı diye sorabilirsiniz, yok, çölde su gibi yalnızım ama küçüklüğümden beri babam yüzünden bu sözleri duyarım.

Erkek kardeşim bir gün babama benim ilerde bir gün ev sahibi olma hayalimi söyledi, babam kızarak “Ne evi? Evlenip gidecek?” diye köpürdü.

Sanki kötü bir şey, bir kadının ev sahibi olması, o nasıl kızmak, tövbe tövbe.

Ben kendimi o kadar kötü hissettim ki.

Sağlıklı bir insan olsaydı,kız çocuğu erkek çocuğu ayrımı yapmazdı.

Çok uzatmayayım, yıllardır babamdan çok çektiğim için onu Allah’ın izniyle utandırmak istemişimdir.

Evlensem de, çocuklarım olsa da, kendi ailemi ihmal etmek istemem.

Tabii büyük konuşmak istemem, belki başarırım, belki başaramam.

Belki benim eşim ve ailesi de sorun çıkarabilir ya da küsebiliriz ya da başka bir şey olabilir, hayat bu...

Sadece babamı utandırma hayalim var işte.

Demem o dur ki, bence anneniz ve babanızla görüşmelisiniz, eşiniz kendisi konuşmasa bile siz ilişkinizi kesmeyin, bana bunu yazdığım için kızmayın ama Allah size ve eşinize bunun günahını yazacak maalesef.

Bir de ailenizde siz onlarla konuşmadığınız için çok üzülecektir, büyük ihtimal benim babamın kız çocuklarıyla ilgili düşünceleri gibi aileniz sizin için düşüneceklerdir, bana kızmayın.

Bir de gerçekten ilahi adalet var, insanlar ne ekerse onu biçer, bu durumu ben de yaşadım, ailemde ve başkalarında da gördüm. Eşiniz sizin ailenizle konuşmanızı engellerse Allah korusun, yarın öbür gün sizin evlatlarınızda aynı şeyi yaşarlar, kim bilir, evlatlarınız eşleri yüzünden sizinle konuşmazlar. Allah korusun.

Lütfen eşinizi tatlılıkla ikna edin, işin günah boyutunu ve kendi çocuklarınızında size bunu bir gün yapabileceğini anlatabilirsiniz. Evde bayılma numarası, hasta numarası gibi acıtasyonlarda yapabilirsiniz, yeter ki sizi iyi kötü, bakıp büyüten ailenizle konuşun. Eşiniz konuşmasa bile. Telefondan da olur, görüntülü arama, mesaj falan. Bir şekilde ipi koparmayın.

Allah’a emanet olun, inşallah eşinizi ikna edersiniz.

Bunu ona o kadar çok söyledim ki anlamıyor resmen hatta beni ailen icin terk edeceksen defol git nankör mussun diyor o nasıl bir cevap ya aile bu sıradan bir arkadaş değil ki herkesin ailesiyle sıkıntısı var herkes silip atıyor mu anlamıyorum
aileni bu adam için bırakacaksan asıl o zaman nankör sen olursun..

2 aydır ailenizle görüşmüyor musunuz??

Çocuk yokken kararınızı verin bence..

Baba evinden cikip kendi yuvamizi kuruyoruz. Esker nedense kendi ailemizi silmemizi bekliyor. Es degil de kole aldiklarini saniyorlar sanirim. Dediklerini yaptirmaya calisiyorlar. Yapilmazsa tehdit, hakaret, pıstırma... yuva bozulmasin diye alttan alan hep kadin. Oysa herkes birbirine saygi gosterse, herkes esit fedakarlik yapsa o yuvanim bozulmamasi icin caba sadece bir kisinin uzerine kalmaz. Tek taraflida olmaz hicbirsey.
Ailenle gorusturmemek cok sacma.

Evi terketmeyi dusunecek kadar bunaldiginizi soyleyin. Habersiz cekip giderseniz bosanirken suclu siz oluyorsunuz. Tazminat vs talebiniz karsiligini bulamayabilir..

Canım kardeşim, size sarılabilir miyim, kardeşim demek içimden geldi, umarım kızmazsınız.
Konuyu okuyunca elimde olmadan duygulandım, size yorum yazmadan önce kısaca kendimden küçük bir örnek vermek istiyorum. Sakın yanlış anlamayın, akıl vermek değil niyetim, ne haddime.

Ben 26 yaşındayım, benim babam kız çocuklarını küçük görür, küçüklüğümden beri bana “Bir gün evlenip gideceksin,” sözlerini söylemiştir.

Açık açık şu yaşımda bile “Evlenince bizi artık aramazsın sen, kocana ve onun ailesine bakarsın” diye söylenir.

Ha, kısmetin var mı diye sorabilirsiniz, yok, çölde su gibi yalnızım ama küçüklüğümden beri babam yüzünden bu sözleri duyarım.

Erkek kardeşim bir gün babama benim ilerde bir gün ev sahibi olma hayalimi söyledi, babam kızarak “Ne evi? Evlenip gidecek?” diye köpürdü.

Sanki kötü bir şey, bir kadının ev sahibi olması, o nasıl kızmak, tövbe tövbe.

Ben kendimi o kadar kötü hissettim ki.

Sağlıklı bir insan olsaydı,kız çocuğu erkek çocuğu ayrımı yapmazdı.

Çok uzatmayayım, yıllardır babamdan çok çektiğim için onu Allah’ın izniyle utandırmak istemişimdir.

Evlensem de, çocuklarım olsa da, kendi ailemi ihmal etmek istemem.

Tabii büyük konuşmak istemem, belki başarırım, belki başaramam.

Belki benim eşim ve ailesi de sorun çıkarabilir ya da küsebiliriz ya da başka bir şey olabilir, hayat bu...

Sadece babamı utandırma hayalim var işte.

Demem o dur ki, bence anneniz ve babanızla görüşmelisiniz, eşiniz kendisi konuşmasa bile siz ilişkinizi kesmeyin, bana bunu yazdığım için kızmayın ama Allah size ve eşinize bunun günahını yazacak maalesef.

Bir de ailenizde siz onlarla konuşmadığınız için çok üzülecektir, büyük ihtimal benim babamın kız çocuklarıyla ilgili düşünceleri gibi aileniz sizin için düşüneceklerdir, bana kızmayın.

Bir de gerçekten ilahi adalet var, insanlar ne ekerse onu biçer, bu durumu ben de yaşadım, ailemde ve başkalarında da gördüm. Eşiniz sizin ailenizle konuşmanızı engellerse Allah korusun, yarın öbür gün sizin evlatlarınızda aynı şeyi yaşarlar, kim bilir, evlatlarınız eşleri yüzünden sizinle konuşmazlar. Allah korusun.

Lütfen eşinizi tatlılıkla ikna edin, işin günah boyutunu ve kendi çocuklarınızında size bunu bir gün yapabileceğini anlatabilirsiniz. Evde bayılma numarası, hasta numarası gibi acıtasyonlarda yapabilirsiniz, yeter ki sizi iyi kötü, bakıp büyüten ailenizle konuşun. Eşiniz konuşmasa bile. Telefondan da olur, görüntülü arama, mesaj falan. Bir şekilde ipi koparmayın.

Allah’a emanet olun, inşallah eşinizi ikna edersiniz.
Merhabalar bende 25 yasında dört kız kardeşiz o yöresel kafa diye düşünüyorum bilmiyorum nerelisiniz ama genelde çevre ve akrabalardan dolayı bazen babalarımız yapabiliyor onları da anlamak lazım sizin adınıza üzüldüm insallah herşey gönlünüzce olur sizde istediğiniz kısmet ve yaşantıyı bulabilabilirsiniz insallah
Bana gelecek olursak ben eşime dini boyuttan bahsettim ama çok ilginç bir cevap aldım doğrusu ve beklemediğim
İstersen bir hoca bulalım belki büyü falan yaptırmışlardır sana hem annenin ne yaptıklarını da anlat hoca da hak verecektir sana seni insan evlat yerine koymayan birine hala niye anne diyesin dedi
Şimdi herkesin ailesiyle anlaşamadığı tartıştığı bazen kırılıp ufak kuslukler olduğu olmustur bizde de oluyor ama annem ne kadar kötü olursa olsun ben onu nasıl omur boyu hayatımdan silerim böyle bir lüksüm olamaz bence elbet belamı bulurum bir şekilde anlamıyor ama madem istiyorsun beni uğraştırma boşuna cek git o zaman ailenin yanına diyor ☹️ İnsallah doğru yoldayimdir ki ben olduğuma inanıyorum herşey zamanla güzelleşir insallah

Evi terketmeyi dusunecek kadar bunaldiginizi soyleyin. Habersiz cekip giderseniz bosanirken suclu siz oluyorsunuz. Tazminat vs talebiniz karsiligini bulamayabilir..
Konuşmaktan o kadar sıkıldım ki her fırsatta diyor bende tamam gidicem zaten diyorum aslında farkında bence birşeylerin ama sessiz kalıyor ayrıca tazminat nafaka gibi bir istegim olmayacak yeter ki hayatım istediğim duzene girsin mutlu olayım o sorun çıkarmasın tek istegim bu

Baba evinden cikip kendi yuvamizi kuruyoruz. Esker nedense kendi ailemizi silmemizi bekliyor. Es degil de kole aldiklarini saniyorlar sanirim. Dediklerini yaptirmaya calisiyorlar. Yapilmazsa tehdit, hakaret, pıstırma... yuva bozulmasin diye alttan alan hep kadin. Oysa herkes birbirine saygi gosterse, herkes esit fedakarlik yapsa o yuvanim bozulmamasi icin caba sadece bir kisinin uzerine kalmaz. Tek taraflida olmaz hicbirsey.
Ailenle gorusturmemek cok sacma.
Aynen öyle alışmışlar nasıl olsa o alttan alıyor beni terk etmez çok seviyor gibi her istediğini yaptırıyor olmazsa eğer hemen kapı gösteriliyor ama bu kadında sabır taşı ya da mahkum değil ki elbet pes edecek elbet gidecek ..
Giderse keyfi bilir ben yine bulurum kafasında lar herhalde ne deyim :olamaz: anlamak imkansız gerçi benim eşim hayatta evlenmem tekrar basımı derde sıkamam diyor ama hiç inandırıcı gelmiyor bana

aileni bu adam için bırakacaksan asıl o zaman nankör sen olursun..

2 aydır ailenizle görüşmüyor musunuz??

Çocuk yokken kararınızı verin bence..
Aynen öyle telefon da görüşebiliyorum sadece dört dörtlük bir insan da değil ki ne bu cesaret verdim kararımı bugün sessizce gidicem evden

Merhabalar bende 25 yasında dört kız kardeşiz o yöresel kafa diye düşünüyorum bilmiyorum nerelisiniz ama genelde çevre ve akrabalardan dolayı bazen babalarımız yapabiliyor onları da anlamak lazım sizin adınıza üzüldüm insallah herşey gönlünüzce olur sizde istediğiniz kısmet ve yaşantıyı bulabilabilirsiniz insallah
Bana gelecek olursak ben eşime dini boyuttan bahsettim ama çok ilginç bir cevap aldım doğrusu ve beklemediğim
İstersen bir hoca bulalım belki büyü falan yaptırmışlardır sana hem annenin ne yaptıklarını da anlat hoca da hak verecektir sana seni insan evlat yerine koymayan birine hala niye anne diyesin dedi
Şimdi herkesin ailesiyle anlaşamadığı tartıştığı bazen kırılıp ufak kuslukler olduğu olmustur bizde de oluyor ama annem ne kadar kötü olursa olsun ben onu nasıl omur boyu hayatımdan silerim böyle bir lüksüm olamaz bence elbet belamı bulurum bir şekilde anlamıyor ama madem istiyorsun beni uğraştırma boşuna cek git o zaman ailenin yanına diyor ☹️ İnsallah doğru yoldayimdir ki ben olduğuma inanıyorum herşey zamanla güzelleşir insallah
Öyle şey yok. Bir tarafından element uydurmasın ana baba hakkı dinde kesin ve nettir. " Öf bile deme" diye emredilmiştir. Saçma saçma konuşup sizi manipüle etmeye çalışmış yemeyin. Anne ve baba ile görüşmeme lüksü ancak sizi dinden çıkarmaya çalışırlarsa olur. Herkes aile konusunda temkinli en iğrenç anne baba bile olsa atılmaz satılmaz deriz neden? Üzerimizde ne olursa olsun hakları var.

Çok taviz verip dediğini yaptığınız için sizi cepte görüyor. Aslinda aileniz de görücü usulü evlenmenizi isteyerek son derece haksizlik yapmış. Aileniz bu süreçte sizle görüşmek istedi mi? Bosansaniz sürekli başınıza kakarlar mi? Siz bosansaniz onlari suclayacak misiniz? Bunlari hesaplayin. Ama çocuk olmadan karar verin bence de.[/QUOT
Haklısınız cepte gördüğü icin bu kadar sacmaliyor zaten
Ailem bilmiyorum arkanda oluruz diyorlar ama hayatıma çok karışıyorlar sadece kendi isteklerini yaptırmak istiyorlar mesela annem tazminat konusunda baskı yapıyor sıkıntı çıkar hep diyor bende öyle düşünmüyorum Allah’ından bulsun uğraşmam hiç

Back
X