Evi yokmuş! Evlenemez mişim!

evi olsun demek çok kolay ama işte ev kolay alınmıyor.
ama bence evden ziyade sevgilinin ailesiyle olan durumu önemli.yani ne gibi bir durum var da o bakmak zorunda?
siz evlenince ne olacak?
belki de ailen bunu biliyorsa evi bahane ediyorlar.

Ne kadar kolay geliyor yaşanılan dakikaların,kurulan hayallerin,umutların bir kalem de silinmesini beklemek. Bizim için herşeyin en iyisini düşünürler de hiç sormazlar bizim fikrimizi. Çünkü büyükler ve herşeyin en doğrusunu hep onlar bilir... Sen ne yapmayı düşünüyorsun peki?

ben sevdiğimden ayrılmıycam , kim ne derse desin. gerekirse yıllarca bekliycem . ben bütün hayallerimi onunla kurdum, babam istedi diye vazgeçmiycem o hayallerden. sen de sakın ayrılmayı düşünüp de , sevdiğin insanı üzme eğer gerçekten güvenip seviyosan. ben 3-4 defa denedim ayrılmayı ,o kadar bunalmıştım ki.. ama yok öyle kolay bitmiyo , ondan ayrılsın daha iyisini buluruz diyenler de anlıycaklar bunu .

cnm bişe dicem sana ama beni yanlıs anlama.. bak benim ailemde birisine karsı gelip duruyorlardı.Parası yok,eğitimsiz vs vs bende diyordum hersey paramı,sonra ayrıldım ve cok basıma işler actı. ben derdim ki okadar iyi birisiki o asla yapmaz,ailemin kötülüyü olur onun olmaz ama hiç de öyle olmadı.. sonra nerdeyse aynı kriterlerde biri geldi ona sesleri cıkmadı,durumu iyi olsa iyi olurdu ama sen istiyorsan dediler.. anladım ki ailem parayı bahane etmiş,baska bişey varmıs.. soruyorum şimdi hiçbi kötülüğü yoktu,bana kölegdi 5 yıl nerden anladınız diye onlar da bilmiyor ,içimize sinmiyordu dediler.. kulagıma küpe şimdi ailem ne derse o

kendi annem babamdan örnek vereyim babam okumuş biri değil serbest meslek çalışmış ilkokuldan başlayarak 48 yaşına kadar. evlenirken arkasında para bakımından destekçi kimse yokmuş şoförlük parasıyla düğün derken çeyiz yapmış borç morç evlenmişler. evet evleri yokmuş ama tek sıkıntıları oymuş onun dışında iyiler. tam evlendikten 16 sene sonra ev aldılar şurada 3 senedir kendi evimizde yaşıyoruz ama mutlular zaten evlilik dediğin sıkıntı da darlıkta beraber göğüs germektir belki de bağlayan buydu onları beraber mücadele etmeleri annen tabiki iyi şartlarda yaşamanı ister ama evin olmazsa hayatın sürekli zorluk içinde geçmicek ki elbet toparlarsınız

canım kulaklarını tıka gerekirse evet ailenede tıka.mutlu olucak olan sizsiniz evlenince 4 duvar arasındada siz olucaksınız.sinir oluyorum böle yapan ailelere benim ailemde böle çünkü :19:

senin evin var mı da ailen karşıdan ev isteyebiliyor ne garip sende fakirsin ona bakılırsa.

evi olsun demek çok kolay ama işte ev kolay alınmıyor.
ama bence evden ziyade sevgilinin ailesiyle olan durumu önemli.yani ne gibi bir durum var da o bakmak zorunda?
siz evlenince ne olacak?
belki de ailen bunu biliyorsa evi bahane ediyorlar.

ailesinin emekli maaşları var yetiyor onlara ama yine de sevgilim yardım ediyor devamlı ailesi sonuçta faturalar vs ödüyor ne yapsın

ben sevdiğimden ayrılmıycam , kim ne derse desin. gerekirse yıllarca bekliycem . ben bütün hayallerimi onunla kurdum, babam istedi diye vazgeçmiycem o hayallerden. sen de sakın ayrılmayı düşünüp de , sevdiğin insanı üzme eğer gerçekten güvenip seviyosan. ben 3-4 defa denedim ayrılmayı ,o kadar bunalmıştım ki.. ama yok öyle kolay bitmiyo , ondan ayrılsın daha iyisini buluruz diyenler de anlıycaklar bunu .

nasıl ayrılmayı düşünürüm. o benim hayatım oldu artık. en kötü günlerimde hep yanımda onu gördüm ailemden önce. üstesinden gelebileceğimize inanıyorum başka yolu yok. hakkımızda hayırlısı olsun

kendi annem babamdan örnek vereyim babam okumuş biri değil serbest meslek çalışmış ilkokuldan başlayarak 48 yaşına kadar. evlenirken arkasında para bakımından destekçi kimse yokmuş şoförlük parasıyla düğün derken çeyiz yapmış borç morç evlenmişler. evet evleri yokmuş ama tek sıkıntıları oymuş onun dışında iyiler. tam evlendikten 16 sene sonra ev aldılar şurada 3 senedir kendi evimizde yaşıyoruz ama mutlular zaten evlilik dediğin sıkıntı da darlıkta beraber göğüs germektir belki de bağlayan buydu onları beraber mücadele etmeleri annen tabiki iyi şartlarda yaşamanı ister ama evin olmazsa hayatın sürekli zorluk içinde geçmicek ki elbet toparlarsınız

benim aileminde 16yıl sonra evleri oldu hiç bu yönden bakmıyorlar işte..

tek sorun ev olmaması olsa tabii ki de çok saçma. ama sen doğru düzgü bi işi yok,ailenin tek oğlu onlarada o bakçak falan diyorsun bu devirde hem ailesini hem sizi bakmak öyle kolay değil bide çocukta olur çok geçmeden.. ev almak şu yana dursun siz zor geçinirsiniz ve seneyede buraya ailem haklı çıktı yazarsınız benden size söylemesi.. evlilik maalesef flört dönemindeki gibi olmuyorr !!

Son düzenleme:
tek sorun ev olmaması olsa tabii ki de çok saçma. ama sen doğru düzgü bi işi yok,ailenin tek oğlu onlarada o bakçak falan diyorsun bu devirde hem ailesini hem sizi bakmak öyle kolay değil bide çocukta olur çok geçmeden.. ev almak şu yana dursun siz zor geçinirsiniz ve seneyede buraya ailem haklı çıktı yazarsınız benden size söylemesi.. evlilik maalesef flört dönemindeki gibi olmuyorr !!

Evlendikten sonra ailesine o bakmayacak. Ailesi şuanda geçinir. Ama o evlat olarak üstüne düşen görevleri yapıyor zamanı dolana kadar.

ailesinin emekli maaşları var yetiyor onlara ama yine de sevgilim yardım ediyor devamlı ailesi sonuçta faturalar vs ödüyor ne yapsın

e bunlar normal yardımlar ki zaten yapması gerekir.
ev bahane olamaz.afedersin ama kız tarafının böyle isteklerde bulunmasını doğru bulmuyorum.
ben de evlendim kiraya çıktım babam hiç lafını etmedi böyle şeylerin ama abim için kısmet arıyoruz her kişi evi var mı diye soruyor.sorsan kendilerinin evi yok ama işte karşı taraftan bekliyorlar.

umarım ikna edersin aileni :34:

e bunlar normal yardımlar ki zaten yapması gerekir.
ev bahane olamaz.afedersin ama kız tarafının böyle isteklerde bulunmasını doğru bulmuyorum.
ben de evlendim kiraya çıktım babam hiç lafını etmedi böyle şeylerin ama abim için kısmet arıyoruz her kişi evi var mı diye soruyor.sorsan kendilerinin evi yok ama işte karşı taraftan bekliyorlar.

umarım ikna edersin aileni :34:

İnşallah. Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Meraba. Öncelikle zahmet edip okuyan,yorum yapan herkeze teşekkür ederim. Klasik belki artık ama benim derdim de bu.

3 yıldır hayatımda bana değer veren,beni gerçekten seven,herşeyden,herkesden her daim koruyan sevdiğim adamla evi yokmuş,işi iyi değilmiş diye evlenemez mişim. Ailemin görüşü bu. Dürüstlüğün her zaman paradan puldan önemli olduğunu hep tekrar ederler oysa ki. Laftaymış! Evet hak veriyorum onlara. Kendi çektikleri zorlukları benim çekmemi istemiyorlar. Rahat yaşamamı,hiç birşeyden eksik kalmamı istiyorlar. Anlıyorum gerçekten. Ama her zaman isteyince,çabalayınca her dileğimizin gerçek olduğuna inananlardanım. Ki sevdiğim kişi -sevdiğim için gözüm kör olduğundan düşünmüyorum böyle- herşeyi başarabilecek,taşı sıksa ekmeğini çıkarır derler ya işte öyle biri. Ben onun hayatına girmeden öncede böyleydi,şimdi de böyle. 3 yıl dile kolay. Yok o duyacak,yok o görecek diye doya doya yaşayamadık sevgimizi. Şimdi tam büyüdük,işimizi gücümüzü yerine oturttuk,vaktin geldiğine inandığımız zaman da yolumuza engeller konuluyor. Takıldığım konu bu değil aslında. Yani sabrederek,dua ederek bunları aşacağımı-zı biliyorum. Ya evi yok diye insan sevdiğinden ayırılır mı? Buna bozuluyorum. Zengin adamla evlensem adam beni mutlu edemedikten sonra ben ne anlayacağım o evlilikten. Param olacak huzurum olmayacak. Parasız hayat olmuyor bunu biliyorum. Ama Allah'a şükür durumu öyle kötü değil ya. Sadece ailesine o bakmak zorunda evin tek oğlu. Şuan ev alacak gücü yok. Öyle ağır bir yükün altına giremez. Düğün yapacak o kadar para gidecek zaten. Ama ''düğünü yapalım,borçları kapatır,hemen ev bakarız'' diyor. İstedikten sonra neden olmasın ki! Şimdi evin yok diyerek neden gururunu kırayım. 4-4 lük ilişkim varken neden zora sokayım,huzur bozayım. Mantıksız mı düşünüyorum ya! Bu ara zaten allak bullak kafam. Ruh gibiyim. Aileme derdimi anlatamıyorum. Herşeyi yoluna koyacağımıza inanmıyorlar. Babaannem desem başka sevdalarda. Damat arıyor yanık yanık! Ben ona sevdiğim var dedikçe o daha iyi nasip çıkar diyor. Kafayı yememem mümkün mü şu durumda...

tatlım ben evlenırken dugun borcundan başka hıc bışeye sahıp degıldık eşylar salon dugun borcu ama eşimde aynen anlatıgın karakterdeydı su an 7 yıllık evlıyız ama 4.5 senelıkk evlıyken evımızde oldu arabamızda oldu hepsını kafa kafaya verdık yaptık sevgımızden de hıcbışey yıtırmedık sen doğru duşunuyosun tatlım rabbım huzur dolu yuva versın yeter

Merhaba sana hemen kendimden örnek vericem bende sevdim ve benim sevdiğim kişi yani eşimin cebinde 5tl bile yoktu kpss hazırlanıyordu yani bir bilmece ile başladık sonunu düşünmeden ailem destek oldu...... 1,5 yıl konuştuk sonra iş yok güç yok para hiç yokkkkkk söz taktık borç harçla kpss;yi kazandı iptal edildi. Hiç para yok gene cepte ben çalışıyordum destek oluyordum arada yeni kitaplar alındı tekrar hazırlıklar falan filan 2. sınavda gene kazandı atandığı memlekete gitmeye yol parası yok düşün ailece yardımlaştık gene ihtiyaçlarını aldık sonra 1 yıl bende oda çalıştık sonra kredi çekip yoktan var edip evlendik 1 yıl oldu çok şükür çokta mutluyuz bizde ailelerimizde evimiz yok belki ama saygı, sevgi ve huzur dolu dolu ailem içinde benim içinde para hiç önemli değildi şimdi ben çalışmıyorum yaşadığımız yer çok küçük iş bulamadım eşim çalışıyo çok şükür biz bizi bilip ayağımızı yorganımıza göre uzattık bu yıl arabamızı aldık. ailen size destek olup yolunuzu kapatmazsa herşey hal olur bide ev öyle marketten üç kuruşa alınacak bişeymi ya millet yıllarca çalışıyor emekli ikramiyesiyle zar zor alıyor tuaf geliyo bana Allah yardımcınız olsun ......

Back
X