Evim

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
Selamlar herkese:) önümüzdeki ay evleniyorum ve evim tutuldu benim istedigim yerdi hemen gidip tuttuk cok şükür . Ama ev tutuldugundan beri annem 1 kez bile gule gule otur şu guzelmis bu iyiyms demedi evin ilk fotoğrafını gördü ayy kartonpiyer yokmu ayy ev sahibin üst kattami ayy 2 katli mustakil bi ev ve cevrede kimse yokmu köy gibi biyer hic begenmedim filan die. Dolayısıyla cok canım sıkılıyor kayinvalidemin yaninda da diyo hep evin hic guzel degl die oda diyo nasilsa kiracilar otursunlar oturduklari kadar sonra çıkarlar sende hevesini kırma çocukların kısmet oraymis 150m2 ev tertemiz ferah ferah otursunlar iste die. Evi teslim aldık ve yerlerin verniksiz tahta oldugunu gördük bu seferde ayyy iğrenç bildigin eski ev falan demeye başladı ve açıkçası ben evimden de sogumaya başlıyorum cok canim sıkılıyor çok uzuluyorum 1 kez bile yapıcı konusmadi :/

Kusura bakma ama annen cok gereksiz konusuyor. Kendisimi oturacak ne yanı bu tavırlar ınsanları ezip hor görmeler, gecen gun de konunuzu okudum. Kendısı saraylarda mı yetısmıs. Ne kadar annende olsa bu kadr karısmasına ızın verme. Evlenince de emin ol evlılıgıne cok karısıp esinle aranı bozacak. Akıllı ol uzak tut derim.

Geçen gün konumu okuduysaniz anlarsiniz tümden durumlari :/ annem sonucta kırıcı da olmak istemiyorum ama hor gormeleri kibirliligi beni gercekten delirtiyo. O evi ben arefe gunu gece 12. 45 de tutturdm düşünün direttim resmen nisanlma istiyorum istiyorum die hem uygun hem iyi hemde hosuma gittigi icin yeterli bi ev olsun fazlaya gerek yok birikim yaparz die dusundum ve hicde gozu yuksekte olmayan biriyim Allaha bin şükür onun icin benim dikkatimi hic çekmeyen kartonpiyerler kadının icine dert oldu. Cevremdeki mustakil evler ve daha gormeden ev sahibi hakknda yorumlari falan gercekten deliricem. O ne dese benimde gozume batiyor bu sefer o kartonpiyerler evin yerinin verniksiz oluşu filan ben soguyorum hic olumlu bisey cikmiyor agzindan

Anne o, tabii ki iyiliğini isteyecek, güzel hayaller kuracak. Ama sizin anneniz cidden bu işi tatsızlığa götürmüş artık. Siz tutana kadar böyle diyebilirdi, almama şansınız vardı. Fakat artık her şeyinizi hazırlamışsınız, şu durumdayken heves kırıcı lafları haliyle sizi de çok olumsuz etkilemeye başlamıştır.

İlişkiler konusunda, annenin tavırları ve düşünceleri kişiyi gerçekten olumlu veya olumsuz anlamda baya etkiliyor. Zamanla sizi de soğutur evinizden, kaldı ki yazmışsınız soğuyorum diye.

Bence şu anki haleti ruhiyenizden annenize ciddi anlamda bahsetmelisiniz. Hevesim kırılıyor, zamanla evimden eşimden bile soğurum, gibi vurucu laflar sarfedin bence. Başka türlü anlayacağa benzemiyor. Heves kırılması çok kötü bişey. Külleniyor her şey.

Evlenseniz de artık rahatlasak :)

Anneniz de size ev aldırmak peşinde sanki. Böyle bir konunuz vardı diye hatırlıyorum ben çünkü....
Siz mi benmi daral geldi vallahi ne zor bu isler evlenmeden curudum gecenki konu benim degildir buyuk ihtimal hatrlamiyorm ben

Her konunuzda annenizden dert yanıyorsunuz, hiç konuşmayın o zaman annenizle. Ama bu dünyada herkes yalan anne gercektir . Anneniz de sizin için en iyisini istiyor. Fazla karışıyor doğru ama kötü niyetle yaptığını sanmıyorum niye bu kadar takıyorsunuz?

Begenmediysen daha iyisini sen tutsaydin annecigim, derdim sanırım. Belli ki anneniz biraz fazla detayci ve enerji bükücü. Çok da şey etmeyin. Laf vurmaya başladı mı konuyu degistirin.

Evet konuyu okuduğum ıcın biliyorum aMa is sende bitiyor karıstırtma ben burdan sınır oldum insanlar ellerinden geleni yapıyor bu memnuniyetsizlik ne yanı?? Biraz insan haddini bilmeli, simdıden bu kadar olaya karısıyorsa evlenince sizde huzur kalmıcak soylıyım. Bastan tavrını koy sınırını ciz ki fazla soz hakkı olmasın.

Yani belkide benim için en iyilerini istediginden en iyilere layık gördüğünden filan yapiyodur bilemedim. Ama kafama takıp uzuldugumu bilmiyor malesef o öyle dedikce evet ya dogru söylüyor evin burasında da bu var napcaz ki die takılıyorum ben

Evin fiziki koşullarını bilemem de ev sahibi ile aynı apartmanda oturmak çok sıkıntı.Üstelik siz yeni evli olucaksınız.Annen senin için iyisini istiyor ama üslûbu seni üzüyor olmalı.

Bi' de bu aklıma şu geldi , bu kızlar evlenirken annelere bi' düşman oluyolar , evlendikten kısa süre sonra da anneeeem haklıymışsın moduna giriyorlar.Çok arkadaşımda gördüm bunu.Bence bu evlenmeden önce her şeyin toz pembe görünmesinden kaynaklı anne tecrübelerine kulak tıkamaktan oluyor.Siz de dikkatli olun.Kayınvalideniz de yapıcı konuşur elbet ev kötüyse bile.Ucuz diye vs öyle konuşuyodur.Anneler çoğu zaman doğruyu söyler ha bu doğruları yanlış şekilde söyleseler de doğrudur.

Evin kirasını ödeyecek olan k.valide degilki neden yapıcı konussun :) onunda evladı oturacak o evde kim evladinin kötü bi evde oturmasini ister? Ha kötü dediysem şöyle evin içi misler gibi geniş ferah ic açıcı ama müstakil 2 katlinin ilk katı cevrelerdede mustakil evler var. Evin mutfk dolaplari vestiyer dolabi vs yeni boyasida yeni yapılmış ama banyoda klozet yok 1 yerler verniksiz tahta 2 kartonpiyerler yok 3

Evin kirasını elbette kayınvalideniz ödemeyecektir , o yüzden söylemedim zaten.Çoğu erkek evin içine şusuna busuna takılmaz , yeni evli çiftlerin evine " gelin evi" derler bilir misiniz , damat evi değil.Yani evin güzel olmasını kız anneleri daha çok takar kafaya.Ev çok kötü değildir belki ama bir "gelin evi" olabilecek bir ev de olmayabilir.Annen bundan öyle diyor olabilir.Ayrıca ev sahibiyle altlı üstlü oturmak da zor olur , emin olun.Siz şu anda her şeye çok toz pembe bakıyorsunuz , annenizin söylediği gerçekçi şeyler de ondan batıyor size bence.Umarım sonradan dank etmez.

Aynen öyle evlenince eşinin ne kadar da anneci olduğunu görünce kadınlara dank ediyor "annem annem" diye. Şimdi kocasını , kvyi savunsun.

Kendi evimizi almak için birikim yapacağız , bu yüzden bu evdeyiz.

Ama finansal destek saglarsan hayır demem daha iyi bir ev kiralariz deyin :)

Annen belliki ,yada yüksek ihtimal pek cok seyi yapmak istemiş ama yapamamis gençliğinde ilk evlendiğinde.. Belkide yokluk çekti
Çevresindekilerin evlenen kızlarının evini falan gördü
Kendi kizinin da en iyi şartlarda oturmasini yaşamasını evinin cok güzel olmasını falan istiyor
Birazcik da hava atmayi seven biriyse iyice cosmustur yani
Annene de ki onemli olan tavanlardaki kartonpiyer degildir anne o evin duvarlarindaki sıcaklıktır sevgidir.
Bence cok müdahil oluyor herseye izin verme
Ben olsam coktan kavgalasmistim annemle hic sevmem boyle seyleri ya
Evinin büyüklüğünden Umarim sıkılmazsın
Ben isyan bayragini çektim 7.ayda
Suanda yana yakila 2 oda 1 salon ev arıyorum mesela
Hayirli olsun bu arada

Annenizin söylediklerini kaynananız söyleseydi herkes kaynanayı bir kaşık suda boğardı.
Ama kız annesi söyleyince, melek anne, tabi ki söyleyecek, o sizin iyiliğinizi ister, kaynana güzel bir kelime mi söylemiş yok canıımmmm muhakkak altında fesatlık vardır onun için demiştir. Yani kısacası klasik KK yorumları bunlar.
Konuya gelince, eviniz sizin içinize sindiyse anneniz ne derse desin boşverin. O evde anneniz yaşamayacak siz yaşayacaksınız. Evet anneniz yapıcı bir kadın değil, kötülüğünüzü ister mi, sanmam hiç bir anne (erkek annesi de dahil) istemez. Ama muhtemelen ya evlenmenizi içine sindiremedi, ya gençliğinde yapamadığı içinde kalan şeyleri sizin üzerinizde yaptırmak istiyor. Yani daha bir çok nedeni olabilir.
Ama şu sıkıntılı günlerde biraz destek olması iyi olurdu değil mi?
Ev sahibi ile aynı binada oturmaya gelince; ben ilk ev sahibimle aynı binadaydım. 2,5 yıl oturdum. Evlerini müteahide verdiklerinde ayrıldım. Aradan 25,5 yıl geçti hala görüşürüz ve hala o günleri güzellikle anarım. Öyle çok yardımları oldu ki anlatamam. Yani evsahibi insan gibi insansa sorun olmaz. Yok eğer insan değillerse sizde aranıza sınır koyarsınız olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…