- 19 Aralık 2014
- 6.799
- En iyi cevaplar
- 1
- 48.452
- 748
- Konu Sahibi gamzelihaller
alınmasında tek kuruş katkısı olmamış bir ev için eşinin sizce söz söylemeye hakkı var mı? ne münasebet?Eşimle aramız kotu oluyor de .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
alınmasında tek kuruş katkısı olmamış bir ev için eşinin sizce söz söylemeye hakkı var mı? ne münasebet?Eşimle aramız kotu oluyor de .
Ailem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
Teknkuryş katkısı yoksa hiç bır solemeye hakkı yokalınmasında tek kuruş katkısı olmamış bir ev için eşinin sizce söz söylemeye hakkı var mı? ne münasebet?
Benim annem babam böyle bir durumda olsa hatta hali hazırda kirada otursa üstelik bekarken aldığım eşimin hiç bir katkısı olmayan ki olsada farketmez baba gel kalan omrunude evimde geçir derdim. Kardeslerimdende böyle bir beklenti içinde olmazdım. Durumun tam tersi olsaydı babanın fazladan evi olsaydı evlenirken size tahsis etseydi kira verecekmiydin babana? Ozamanda eşin bak bak kayınpedere kızından kira aliyor dermiydi? Kira Ederi ne bu evin yahuAilem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
İsterse keyfinden yapar sizde karışamazsınız sizden önceki mallara vs eşinizde size karışamaz bunu anlayın. Karı koca amma paragözsünüz. Sizde işinize nasıl gelirse siz yaparken sorun yok eşiniz yapınca sorun oluyor. Adam isterse durumları olsun ilk oda bu durumda sizden önce yapabilirdi. Yahu aile bu ne kadar kolay geliyor ayıp ya anne babadan kira verin demek. Durum tersi olsa ailem benden kira istiyor diye yakınırdınız. Nedense hep öyle oluyor aileler otu boku yapsın evde versin ama aileler bir halt istemezsin. Abileriniz yapmıyorsa bu onların ayıbı onlar yapmıyor diye kimse yapmasın bu nasıl mantıkMisilleme olarak yaptığı için kızıyorum
Neden beklemesin ki?Başlığı görünce kiracınız kira vermiyor sandım.
Annem babamdan kira isteyemezdim. Abimden de beklemem. Yani evleriniz var, maddi durumunuz iyi sanırım. Neden kira bekliyorsunuz ki.
Esiniz evlenmeden önce aldığınız ev için neden kira almıyorsun diye ne hakla karışır
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.Ben sizi haklı buldum.
Evlenene kadar kirayı ödemiş zaten. Çalışıp kendine ev de almış. Ev için para biriktirmiş bir seylerden kısmış belki gençliğini yaşayamadi.
Evlendikten sonra da anne babaya sırtımı döneyim dememiş ki yine kirasını ödeyecekmis ama önceden 3te birini ödediği kirayı abileri hepsini kadına bırakmışlar. 3 maymunu oynamışlar. Kadın annesinden babasından para istemiyor eski düzenden devam etsin istemiş. Mesela benim evim olsa evli olsam kiramı kendime harçlık eder çalışmayabilirim bile. Ya da o parayı biriktirip bir ev daha alabilirim.
Mesela anneniz de anladığım kadarıyla sitem etmiş abinizden istiyorsunuz diye. Anneniz babanız yerinde olsam benim içim de rahat etmezdi. Önceden kirayı ödeyen üçünüzken şimdi tek kızım ödüyor diye kötü hissederdim.
Neyse bu böyle gider gibi hayrınız olsun anneniz babanız sonuçta.
Tek kardeş olsa dediğiniz doğru ama kardeşleri var ve bakıma muhtaç ebeveynlerin harcamalarının bolusulmesi gerekir şuanda hakkını yiyolarev alacak geliriniz olan bir işiniz varsa ailenizin sizi okuttuğunu varsayıyorum
o zaman yaptığınız çok daha acı
abilerde az degıl heeİsterse keyfinden yapar sizde karışamazsınız sizden önceki mallara vs eşinizde size karışamaz bunu anlayın. Karı koca amma paragözsünüz. Sizde işinize nasıl gelirse siz yaparken sorun yok eşiniz yapınca sorun oluyor. Adam isterse durumları olsun ilk oda bu durumda sizden önce yapabilirdi. Yahu aile bu ne kadar kolay geliyor ayıp ya anne babadan kira verin demek. Durum tersi olsa ailem benden kira istiyor diye yakınırdınız. Nedense hep öyle oluyor aileler otu boku yapsın evde versin ama aileler bir halt istemezsin. Abileriniz yapmıyorsa bu onların ayıbı onlar yapmıyor diye kimse yapmasın bu nasıl mantık
evlılıgı cocuk oyununa cevırmeyın benceMisilleme olarak yaptığı için kızıyorum
Aile büyüklerinin yaşlılık dönemi milim milim bölüşülecek bir yük değildir.
Kimin koşulları uygunsa o biraz daha fazla el tutar.
Anladığım kadarıyla diğer kardeşlerin fazladan bir evi yok.
Ne mutlu, sizin varmış. Anne ve babanızı rahat ettirmek için size böyle bir fırsat sunulmuş gibi düşünün.
Diğer kardeşler imkânı var ve yapmıyorlarsa onların ayıbı. Herkes kendine yakışanı yapar.
Kendiniz geçim sıkıntısı yaşamıyorsanız- anladığım kadarıyla öyle bir sıkıntınız yok- anne babanıza harcadığınız aslında sizin için bir armağandır.
Allah gecinden versin, bu dünyadan göçüp gittiklerinde "iyi ki yapmışım, keşke daha fazlasını yapsaydım" diyerek kayıp acısını daha çabuk atlatırsınız, vicdanınız rahat olur.
Büyüklerimize görev olduğu için değil içimizden gelerek, sevgiyle yardımcı olursak milimetrik hesaplara gerek kalmaz.
Evlenmeden önce aldım yine de eşimin gözüne geliyor
acaba ogulları parayı karsılıyor mu sanıyor anne baba ? bız hallederız anne dedılerse konusma ıcınde laf arasında ... kardesler kendı arasında anlastılar sanmıslardır belkı annesıyle babasıhaklı kusura bakma , asıl ailenın bunu düşünüp teklif etmesi lazım ,
rahat gamsız şekilde kira ödemeden oturuyorlar ,
İsterse keyfinden yapar sizde karışamazsınız sizden önceki mallara vs eşinizde size karışamaz bunu anlayın. Karı koca amma paragözsünüz. Sizde işinize nasıl gelirse siz yaparken sorun yok eşiniz yapınca sorun oluyor. Adam isterse durumları olsun ilk oda bu durumda sizden önce yapabilirdi. Yahu aile bu ne kadar kolay geliyor ayıp ya anne babadan kira verin demek. Durum tersi olsa ailem benden kira istiyor diye yakınırdınız. Nedense hep öyle oluyor aileler otu boku yapsın evde versin ama aileler bir halt istemezsin. Abileriniz yapmıyorsa bu onların ayıbı onlar yapmıyor diye kimse yapmasın bu nasıl mantık