Evime geçtim

iyi_biri_06

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
577
554
33
Arkadaşlar merhaba! İkiz çocuklarım için önce üç ay kayınvalidede üç ay annemde kalmıştım daha sonra dönünce yine kayınvalidede kaldık. Eşime defalarca söylememe rağmen evimizin soğuk olduğunu söyleyip reddediyordu beni. Ancak biz kayınvalideyle iyice yüz göz olduk bu bir buçuk ayda. Daha önceki üç ay pek sesimi çıkarmıyordum zaten bebekler çok ağlıyordu depresyona girmişim sonradan fark ettim. Sonra artık ben de dilimi tutamamaya başladım ağzıma geleni saymaya başladım tabi saygısızca değil. Birkaç kez küstük de. Neyse en son üç gün önce küstük ben de dedim eşime ben evime gidiyorum burda sığıntı gibiyiz. (İkna oldu ama hala söyleniyor) dün akşam eve geçtik bebeklerimizle.
Sizden yardım istiyorum. Bebekleri nasıl oyalarım, ne yapayım, ev işi ve bebekler nasıl idare edilir? Kızım uysal maşallah ama oğlan mızmız ve sürekli ağlıyor, kucak istiyor, uykusunda korkuyor vs vs vs. Ne olur bana hem akıl verin hem de dua edin. Bu işten alnimin akıyla onlara muhtaç olmadan kurtulayım.

6 7 aylık olmuşlar o zaman
Mama sandalyesine koyup her yere götürün evin içinde
Benim de kizim var 5 bucuk aylik mama sandalyesine günü için gün sayiyorum o zaman biraz daha oyalaniyorlar

Benim çocuğum da inanılmaz kolik şımarık huysuz bir bebekti ama bir gün bile kayınvalidede kalmadım kalmam da Allah korusun büyük konuşmayayım ama hiç gereği yok yani kucağımda yaparım işimi gücümü yemeğimi ama kafam rahat olur birini yer beşiğine mama sandalyesine oturtturup diğerini kucağınızı alın değişimli bakabilirsiniz aslında

Ayrintiya girmeyin ve takilmayin bisey dagildiginda biriktirmeden o an toplayin birikirse bas edilmez..eger tamamen sorumluluk sadece bende olacak cocugumda hic bi sekilde kucaksiz durmuyor derseniz kanguru alip baglayabilirsiniz kendinize ben olsam bunu yapip daha cok alistirmam ama eger hic care yok durmuyor diyorsanizda o olabilir

Arkadaşlar merhaba! İkiz çocuklarım için önce üç ay kayınvalidede üç ay annemde kalmıştım daha sonra dönünce yine kayınvalidede kaldık. Eşime defalarca söylememe rağmen evimizin soğuk olduğunu söyleyip reddediyordu beni. Ancak biz kayınvalideyle iyice yüz göz olduk bu bir buçuk ayda. Daha önceki üç ay pek sesimi çıkarmıyordum zaten bebekler çok ağlıyordu depresyona girmişim sonradan fark ettim. Sonra artık ben de dilimi tutamamaya başladım ağzıma geleni saymaya başladım tabi saygısızca değil. Birkaç kez küstük de. Neyse en son üç gün önce küstük ben de dedim eşime ben evime gidiyorum burda sığıntı gibiyiz. (İkna oldu ama hala söyleniyor) dün akşam eve geçtik bebeklerimizle.
Sizden yardım istiyorum. Bebekleri nasıl oyalarım, ne yapayım, ev işi ve bebekler nasıl idare edilir? Kızım uysal maşallah ama oğlan mızmız ve sürekli ağlıyor, kucak istiyor, uykusunda korkuyor vs vs vs. Ne olur bana hem akıl verin hem de dua edin. Bu işten alnimin akıyla onlara muhtaç olmadan kurtulayım.

Esiniz bir isin ucundan tutmaz mi? Butun yuk sizde mi?

Yani bence mükemmele odaklanmayın bu durumda.
Ev işiydi yemekti bunları olduğu kadar yapın.
Akşam eşiniz işten geldiğinde/haftasonları eşiniz evdeyken bebeklere göz kulak olur,sizde yemekti,ütüydü halledersiniz. Ha haftada yada 15 günde 1 birini alip temizlik,ütü vb işleri hallettirebilseniz rahat edersiniz ama maddi durumunuzu bilemiyorum,bu olamıyorsa şayet eş desteği alacaksınız.
Bebekler uyuyunca da ufak tefek halledersiniz ama en başta da söyledigim gibi,olduğu kadarla idare edeceksiniz en azından ayaklanıp oyun oynamaya başlayana kadar bebekleriniz.
Şimdi önceliginiz onların bakımı olsun.
Sağlikla büyütün.

Benim de kizim var 5 bucuk aylik mama sandalyesine günü için gün sayiyorum o zaman biraz daha oyalaniyorlar
Tek odada durabiliyorlar şu an ev çok soğuk

kombi yok mu evde sobalı mı eviniz? (tabiki küçümsemiyorum kesinlikle)
eşinizin işine geliyordu tabi.. çocuklara bak ekmek elden su gölden yenilsin içilsin
herşeyi yavaşça yoluna koyarsınız
Evet maalesef sobalı ama birkaç haftaya ısınır hava diye düşünüyorum umarım o zaman daha rahat olurum. Haklısınız ben de öyle söyledim ona kabul etmiyor beyzade ama kesinlikle öyle üstüne üstlük annesiyle hiç ama hiç anlaşamaz biz sıkıntı yaşayınca anneci oldu birden

Eviniz sobaliysa yemeği sobanın üzerinde yapın ve tek o odayı kullanın duş veya wc temizliğini ikizlerinin uyurken yapın ben öyle yapıyorum benim evim sobalı değil ama montolama olmadığı için kışın çok soğuk oluyor bebemde kış bebesi olduğu için öyle yaptım havalar isinincada birini mama sandalyesi yada ana kucagina koyun digerinide kanguruya koyup sırtınıza alın . Buda çok işe yarıyor. Bende inat ettim kaynanama muhtaç olmayayım diye biz mutfakta birlikte yemek yapıyoruz oğlumla beni izliyor. Kaynanamda mutfakta yemek yapıyorum diye bana kızıyordu bencil cahil kadın...

Evime geçtim deyince basta depremzede sandim sizi. Depremle ilgili bisey de konuda goremeyince bi muddet neden annede kayinvalidede kalındigini idrak etmeye calistim. Cok sacma. Dogurdun diye mi?? Ay siz kendinizi mahvetmeye yer ariyorsunuz heralde. Bizim evimizde hicbir ısıtma sistemi yok sadece klima. Bebegimin de tam hareketlendigi doneme geldi yerler buzz gibi ama bir care bulmaya calistik kat kat giydirdik oturduk yani. Dertsiz basiniza dert mi aradiniz

Ev soğuksa ısıtsın eşiniz parasını verip.
Evli çocuklu kadın niye 3 ay bir yerde 3 ay başka yerde kalıyor. Evliliğinizi yıpratmışsınız.

Çocuk bu ağlayacak, uyuyacak, çığlık atacak. 6 ayda bunlara alışmış olmanız lazım.

Not: eviniz sobalıymış tek odada işinizi hallediverin, o oda sıcak olsun.

Back
X