Evimi eşyalı olarak sat diye ısrar eden alıcı

Bu sıkıntıları daha yakın bir dönem yaşadığım için bilmez miyim

eşyaların yeniymiş, adam 2. el eşya alsa çürük çarık olacak. 1. el alsa ohoo zarar... eşyalarınızı alıp götürün... yenisini ikame edemeyeceksiniz. yada adam akıllı iyi bir teklif daha yapsın....

Yabancılara(burada kalıcı olanları kastetmediğimi bilmenizi isterim. Atatürk milliyetçiliği diyelim) taşınmaz satışı olmasa, olamasa keşke...

Ben montaj için mobilyacı eleman çağırmıştım.Tüm gün boyunca uğraşıp,o kadar güzel uydurdu ki,sanki buraya yapılmış gibi oldu.Yani onu halledebiliyorlar.
Mobilyacı halleder de yapan kişiyi çağırırım ama işte daha ortada ev yok hangi ev nasıl bir odası olacak ölçüleri falan bilmiyorum

Keşke. Ama işte ilana yabancıya satış yoktur yazısı yazamam. Emlakçılar dışında arayan tek kişi. Kimsede para yok

Bu sıkıntıları daha yakın bir dönem yaşadığım için bilmez miyim

Ne teslimat zamaninda yapiliyor ne teknik servis hemen randevu veriyor. Hele buzdolabi o kadar onemli ki bir kutu yogurt bile alamıyorsun. Hadi camasir makinesi neyse, bir sure idare edilir. Ben olsam ugrasamazdim. Hem maddi olarak zarardasiniz hemde zaman ve emek harcayacaksaniz. Ustelik yeni alacaginiz evde de tadilat yaptirmak isteyebilirsiniz, yine hazır paradan yiyeceksiniz

Keşke. Ama işte ilana yabancıya satış yoktur yazısı yazamam. Emlakçılar dışında arayan tek kişi. Kimsede para yok
sizi kast etmedim aslında. genel olarak satış olmasa fiyatlar da bu bantta olamazdı... orayı satıp başka yerden alacaksınız malum... alabilmeniz içinde iyi fiyata satabilmeniz gerek.

Maalesef olanı diyorum. Arayan soran türk yok
bu herifte pişkin pişkin bizden başka kimse vermez bu fiyatı yerli müşteri veremez bu fiyatı dedi

Böyle uyanığa ev değil kümes satmam, bir de Rus, yerli alıcının bacakları gözüne girsin onun, terbiyesiz herif, benim ülkemde bana bu terbiyesizliği yapacak herifin ağzını yırtarım
Yerinizde olsam bu iş için acele etmem, seçim geçsin ortalık bir sakinleşsin sonra bakarım duruma, böyle fırsatçılara evimi emeğimi yedirmem

ben olsam bırakmam eşyamı, evide o adama vermem fırsatçı resmen.

Bu yabancılar da tutuşmuşlar.Herif dedi ki çok yakında türkiyede seçimler var yeni yasalar gelebilir yabancılara ev satışı yasaklanabilir oyuzden yasa değişikliği öncesi ev topluyoruz. Yanına da hukukçu getirmiş türkkk.
tüm evrak işlerini hallettiriyor sanırsam.ev topluyorlar herifler şaka gibi.bir tane yerli müşteri aramadı arayamadı belki de

Evi değerinin altında değil aslında 2 katı veriyorum gibi olacak değerlendi tabi buralar da ama işte alacağımevde yükselmiştir

sizi kast etmedim aslında. genel olarak satış olmasa fiyatlar da bu bantta olamazdı... orayı satıp başka yerden alacaksınız malum... alabilmeniz içinde iyi fiyata satabilmeniz gerek.
Yasa lazım bize.Yasak gelmeli yabancıya satış

Bunu da çok düşündüm burayı kolay kiraya veririm ama ben kiracı olmak istemiyorum evim varken. iyi kötü benim olsun.kiracı olmak zordur çivi çakamazsın ev sahibi tantanası
Ben de evimden kiraya çıktım.Evimi de kiraya verdim.Evi yıktım döktüm herşeyi yeniden yaptırdım.Ev sahibi;kiramı öde ne yaparsan yap,istersen yık yeniden yap dedi.Biz 10 senelik sözleşme yaptık,ben herşeyi değiştirdim.Böyle ev sahibi bulmak zor oralarda.Kiraya verdiğim eve de hiç karışmadım.Buradaki kiracı-ev sahibi olaylarını okuyunca şok geçiriyorum bazen.

Evi değerinin altında değil aslında 2 katı veriyorum gibi olacak değerlendi tabi buralar da ama işte alacağımevde yükselmiştir
o zaman heralde emek verip seçtiğiniz için eşyalara kıyamıyosunuz ama yeni alacağınız eve uyar uymaz eşyalarla birlikte zararda olmuyosa verin yrni evinize uygun eşya alın

Böyle böyle en iyi yerleri ele geçiriyorlar işte.

Benim yatırım tavsiyelerim hep fiyasko olur zaten.Altın alın desem altın düşer.Artık eşimde anladı.Tersini yapar.Siz önce bir almak istediğiniz evlere bakın.Fiyat araştırması yapın.Kafanızda ona göre kar zarar tablosu çıkarıp hareket edersiniz.Ama bu devirde hakikaten satılanı yeniden almak zor.

Gelir düzeyi ne olursa olsun ikinci el konuta en fazla kredi h.bankası veriyor, onun da limiti var. 300 bin TL.
Dosya masrafı vs kesintisi kişiye göre değişiyor ama ortalama 15-20 bin TL.
Yani bankanın net vereceği miktar 280 bin TL civarı oluyor. Dolayısıyla ikinci el konutları satmak - almak zor şu sıralar.

Eşyalı olarak evi satma durumunu bilemedim. Benim eşyalarım 4 yıllık. Açıkçası oturma grubum , salon takımım , beyaz eşyalarım falan hala yeni ve güzel duruyor. Veremezdim herhalde. Çünkü aynılarını yeniden almaya kalksam çok pahalı.

o zaman heralde emek verip seçtiğiniz için eşyalara kıyamıyosunuz ama yeni alacağınız eve uyar uymaz eşyalarla birlikte zararda olmuyosa verin yrni evinize uygun eşya alın
kıyamamaktan ziyade başka bir eve hazır eşyalarımla taşınmak daha kolay bir evden çık diğerine gir,düzen daha hızlı oturur. diğer türlü aylarca eşya bekleyecem yüksek fiyata almış olacağım psikolojik olarak yıpranma payı olabilir

Eşyaları da ekleyip satmak için en az 150 bin lira fark olmalı normal düz ev fiyatıyla. 100 binden aşağıya tam ev kurulmaz. Sizin eviniz ozenliymis 150-200'e patlar en az benzer şekilde ev kurmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…