Evet evet ben de üstüne 200 bin ekleyip satabileceğimi söyledim ama yanındaki türk hukukçu sıkı pazarlık yapıyor ona ne oluyorsaEşyaları da ekleyip satmak için en az 150 bin lira fark olmalı normal düz ev fiyatıyla. 100 binden aşağıya tam ev kurulmaz. Sizin eviniz ozenliymis 150-200'e patlar en az benzer şekilde ev kurmak.
o halde alacak olan kişiden süre isteyin eşyalarınız evinize gelince taşınacağınızı söyleyin zaten kendisi oturmicakmış o süre zarfında kendiside yeni kiracı arar sizde evinizi yerleştirirsinizkıyamamaktan ziyade başka bir eve hazır eşyalarımla taşınmak daha kolay bir evden çık diğerine gir,düzen daha hızlı oturur. diğer türlü aylarca eşya bekleyecem yüksek fiyata almış olacağım psikolojik olarak yıpranma payı olabilir
Kardeş yaptığın ayıp de.Evet evet ben de üstüne 200 bin ekleyip satabileceğimi söyledim ama yanındaki türk hukukçu sıkı pazarlık yapıyor ona ne oluyorsa
Gözlüğünü kıracaktım da hukukçu diye yapamadımKardeş yaptığın ayıp de.
Zaten satıştan sonra 45-60 gün süre veriliyor kanunen sanırımo halde alacak olan kişiden süre isteyin eşyalarınız evinize gelince taşınacağınızı söyleyin zaten kendisi oturmicakmış o süre zarfında kendiside yeni kiracı arar sizde evinizi yerleştirirsiniz
Yeni eşyalarimi birakmam hele ki su dönemde bir kanepe 20 bin tl olmuş alici uyaniklik yapiyor şuan yeni ev dizmeye kalksaniz sizin zarariniza olurHanımlar günaydın.
8 Mart kadınlar günümüz kutlu olsun
Geçenlerde konu açmıştım İstanbul avrupa yakasındaki evimi satıp karşıdan ev alıp taşınmak istiyorum diye.
Şimdi bir müşteri çıktı,yatırımcıymış. Bir kaç ev topluyor kiraya verecek. Fiyat konusunda civar evlerden bir tık yukarı fiyat veriyor aslında ev için emlakçılar dışında arayan soran tek kişi diyebilirim.
Sorun şu ki evim yenilenmiş içi her şeyi kendi zevkime göre özene bezene yaptırılmış genç binada bir ev.
Giyisi odasından tutta mutfak banyo yani her detayı çok büyük paralar harcayıp yaptırdım,mobilyalar da yenilendi. Pinterestteki evler gibi düşünün dizaynı.
Şimdi bu yatırımcı ile fiyat konusunda anlaşamıyor gibiyiz. Verdiği fiyata mobilyalar dahil olsun siz düşünün taşının diyor.
İşin manevi kısmı bi kenara hani özene bezene emek vererek aldım yaptırdım ama eşyalı bıraksam ben karşıdan ev alınca ne yapacağım.
Aldığım mobilyalar beyaz eşya fiyatlar katlamış durumda aynı fiyata alamam.
Bir taraftan da şimdi satmazsam uzun bir süre satamam gibi geliyor malum kredi vermiyorlar kolay kolay müşteri de çıkmaz.
Dün oturup hesap kitap yaptım aldığım her şeyin fiyatını çıkardım yeni verdiği fiyat iyi gibi,ama aynı eşyayı aynı paraya alamıyorum. Yani evi sattığım fiyat bir önemini yitirir mi. Aklım karışık.
Siz olsanız eşyanızı verir misiniz. Eşyalar sıfır 3-4 aylık.
Keşke sizin yazdığınız rakama olsa kanepem bırakırdımYeni eşyalarimi birakmam hele ki su dönemde bir kanepe 20 bin tl olmuş alici uyaniklik yapiyor şuan yeni ev dizmeye kalksaniz sizin zarariniza olur
canım 2 ayda bir ev bence rahat yerleşir ama bu yabancıya satma işi benim çok hoşuma gitmiyo açıkçası yinede ev sizin karar sizin şuan diğer mesajlatı okuyunca ne bilim ben olsam verirmiydim bilemedimZaten satıştan sonra 45-60 gün süre veriliyor kanunen sanırım
Aynen öyle.Bakıyorum bazı ilanlar yayında 1 yılı aşkın duruyor kimse almıyorGelir düzeyi ne olursa olsun ikinci el konuta en fazla kredi h.bankası veriyor, onun da limiti var. 300 bin TL.
Dosya masrafı vs kesintisi kişiye göre değişiyor ama ortalama 15-20 bin TL.
Yani bankanın net vereceği miktar 280 bin TL civarı oluyor. Dolayısıyla ikinci el konutları satmak - almak zor şu sıralar.
Keşke yerli biri alsa ama işte yok arayan soran yok zaten yerli müşteri bu kalabalık semtten ikinci el evi bu fiyta almaz almak isteyen 100 kişiden 1 çıksa bile kredi az çıkar alamaz.canım 2 ayda bir ev bence rahat yerleşir ama bu yabancıya satma işi benim çok hoşuma gitmiyo açıkçası yinede ev sizin karar sizin şuan diğer mesajlatı okuyunca ne bilim ben olsam verirmiydim bilemedim
Evin parasını 1 yılda amorte eden ev var mı yahu:)Alıcı çok uyanık kim bilir kaç kiraya verecek 1senede evin parasını çıkarırım hesabı yapıyor verme eşya falan
satma sebebiniz ne acaba evi biz şuan direk deprem bölgesindeyiz depremi yaşadık evimizi geçen yıl kendimiz yaptırdık çok şükür ufak suvak çatlaklarıyla atlattık arsanız falan varsa düşünebilirsiniz iyikide ilçeden almamışız diyorum şimdiKeşke yerli biri alsa ama işte yok arayan soran yok zaten yerli müşteri bu kalabalık semtten ikinci el evi bu fiyta almaz almak isteyen 100 kişiden 1 çıksa bile kredi az çıkar alamaz.
Ben de panik içindeyim hem deprem korkusu şeytan diyor ki evi sat ama istanbuldan alma başka bir ilden al burada kirada otur
Eskiden ona göre yatırım yapar,para bağlarlarmış.1 senede kendini amorte etmeyen şeyi almazlarmış.Ben de uçuk olduğunu düşünüyordum.Evin parasını 1 yılda amorte eden ev var mı yahu:)
Satma sebebim semtim.Anadolu yakasına geçmek istiyorumsatma sebebiniz ne acaba evi biz şuan direk deprem bölgesindeyiz depremi yaşadık evimizi geçen yıl kendimiz yaptırdık çok şükür ufak suvak çatlaklarıyla atlattık arsanız falan varsa düşünebilirsiniz iyikide ilçeden almamışız diyorum şimdi
Şu an mümkünatı yok. 3-5 milyonluk evi alan kaç yılda amorte edecekEskiden ona göre yatırım yapar,para bağlarlarmış.1 senede kendini amorte etmeyen şeyi almazlarmış.Ben de uçuk olduğunu düşünüyordum.
Ben olsam sağlam bir pazarlık eder, bir miktar daha yüksek bir fiyattan eşyalı bırakmanın yolunu arardım. Yok nakliyesiydi, yok yeni eve uyduydu uymadıydı derdiyle uğraşmazdım. Zaten çoğu şeyi bırakıyorsunuz anladığım kadarıyla.Bende bunu son günler düşünüyorum zaten gardrop odası kesin götüremem veya vestiyerleri götüremem bu eve göre yapıldı. Bulaşık makinesi falan ankastre yani gittiğim evde mutfak dolapları normal olabilir ankastre değil de.bir taraftan bırak git diyorum diğer taraftan 300 den aşağı tutmayacak ev eşyası almak e niye sattın evi o zaman mantıksız diyorum kendime
2000 li yılların başında Ankara Emek 8 de 1+1 evi 30 bin liraya sattığımızı hatırlıyorum.3 bilemedin 5 senede kendini amorti ederdi.Ekonomi çok değişti.Önünü göremiyor insan.Şu an mümkünatı yok. 3-5 milyonluk evi alan kaç yılda amorte edecek
Evi merak ettim foto atarsanzHanımlar günaydın.
8 Mart kadınlar günümüz kutlu olsun
Geçenlerde konu açmıştım İstanbul avrupa yakasındaki evimi satıp karşıdan ev alıp taşınmak istiyorum diye.
Şimdi bir müşteri çıktı,yatırımcıymış. Bir kaç ev topluyor kiraya verecek. Fiyat konusunda civar evlerden bir tık yukarı fiyat veriyor aslında ev için emlakçılar dışında arayan soran tek kişi diyebilirim.
Sorun şu ki evim yenilenmiş içi her şeyi kendi zevkime göre özene bezene yaptırılmış genç binada bir ev.
Giyisi odasından tutta mutfak banyo yani her detayı çok büyük paralar harcayıp yaptırdım,mobilyalar da yenilendi. Pinterestteki evler gibi düşünün dizaynı.
Şimdi bu yatırımcı ile fiyat konusunda anlaşamıyor gibiyiz. Verdiği fiyata mobilyalar dahil olsun siz düşünün taşının diyor.
İşin manevi kısmı bi kenara hani özene bezene emek vererek aldım yaptırdım ama eşyalı bıraksam ben karşıdan ev alınca ne yapacağım.
Aldığım mobilyalar beyaz eşya fiyatlar katlamış durumda aynı fiyata alamam.
Bir taraftan da şimdi satmazsam uzun bir süre satamam gibi geliyor malum kredi vermiyorlar kolay kolay müşteri de çıkmaz.
Dün oturup hesap kitap yaptım aldığım her şeyin fiyatını çıkardım yeni verdiği fiyat iyi gibi,ama aynı eşyayı aynı paraya alamıyorum. Yani evi sattığım fiyat bir önemini yitirir mi. Aklım karışık.
Siz olsanız eşyanızı verir misiniz. Eşyalar sıfır 3-4 aylık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?