Evimi sevmiyorum

Evi merak ettim simdi. Bir salon ne kadar kucuk olabilir ki.

eşyaları ufak ufak yenileme yolunda gitseniz sanki daha kolay olur.
çocuk parkı filan olması ne güzel, ev de küçük olmuş ama en azından da sizin böyle düşünün.

ben küçük evleri pek bi sevimli bulurum. hele de dekorasyonu zevkliyse... artık o evi almışsınız, hele ki evi eşinizle beraber seçtiyseniz iş işten geçtikten sonra burun kıvırmamanızı öneririm. eve çok güneş geliyo demişsiniz sıcaktan kavruluyomuşsunuz. yaz kış evinizin ısı seviyesini düzenleyebilicek kalın ve ışık geçirmeyen perdelerden alabilirsiniz. parasal durumunuzu bilemiyorum ama bence evi kendi zevkinize göre özenle döşerseniz kanınız ısınabilir. (bazı şeyleri zorla oldurmak zorundayız) eşyalarınız hiçbi yere sığmıyosa çekyatlara, bazalara, bölmeli sehpalara, alabildiğince raflara sığınabilirsiniz. ayna sever misiniz bilmem ama dar alanları büyük göstermek için aynaya başvurulo kimi zaman. ve duvarlar da olabildiğince açık renk olmalı

Kusura bakmayın ama bunlar hep "küçük de olsa kendime ait olsun evim" sevdasından gelen şeyler. İnsanımız ev satın alırken ani karar vermeye çok yatkınlar. Fazla derin düşünmüyorlar. İstanbul'un en dandik semtlerinde bodrum katı dairelere(!) binlerce lira para saçanlar bile var. Ben şaşırıyorum bu ev sevdasına. Kendi evin olunca taşınmak da zor tabi. Gerçi kiracı olunca da istediğin her zaman taşınamıyorsun. Ona bakarsanız ben de evimin içini seviyorum ama çevresinden nefret ediyorum mesela. İğrenç bir semtteyiz. Gece gürültüden uyumak mümkün değil. Kiracı da olsanız ha deyince taşınamıyorsunuz maalesef.

Aynen oyle okudum.aynisini dusundum

Bende küçük ev sevenlerdenim,daha sicak gelir hep bana.önceki oturdugumuz ev 75metrekareydi şimdiki ise 140 ama bende diger evimi özlüyorum,insanoğlu hep elinde olmayani istiyor sanirim.agiz tadiyla oturun..

Her kulunun ayrı bir derdi var ...
Bende yıllardır Şu kirada kurtulmanın hayaliyle yaşıyorum ama demek ki ev alınınca da mutlu olunacak diye bir durum yokmuş.
Kira parası vermiyorum diye düşünürseniz belki biraz olsun evinize ısınamaz mısınız acaba?

ben size hak veriyorum. bir ev insanın içine sinmiyorsa ne oturası gelir ne bir şey alası. eşinizin kanına girip bunu satıp uygun bir eve çıkmaya çalışın. uygun fiyatlı evler bakın bence. onada mantıklı gelebilecek ilerde değerlenip size kar ettirecek yerler bakın. bu bir yatırım diyin.

Evim 98 m2. Salonum da iki tane ikili bi tane tekli ve tv ünitesi var yemek Masası sığmıyor. Bende Arkadaşlarımla misafirlerime güzel bi masa sunmak istiyorum ama yok işte. Mutfakta küçük bi masa var. Evimizi satsak yine bu fiyata bi daire buluruz aslında ama enerji gerekiyor oda benim eşimde yok. Hiç maka değer vermez. Yaşayalım ve ölelim

Allâh'a şükür evimde mutlu huzurluyum ama bende aynı dertten muzdaribim bende 7 yıllık evliyim 3,5 yaşında bi kızım var ve yine hamileyim kirada oturuyorum evlendiğimden beri aynı evdeyim ama gelin görünki evden nefret ediyorum hiç sevmiyorum içimden bişey yapmak gelmiyo ne temizlik ne yemek yıllardır taşınalım diyorum ama beni dinleyen kim ama sabırrla taşınacağım günü bekliyorum uarada evim 2+1 80 metrekare kadar balkonu yok giriş kat seni çok iyi anlıyorum cnm umarım en kısa zamanda istediğimiz evlerde otururuz.

Canım benim ben de mala bu kadar değer verenleri anlamıyorum. Zaten rahat bir ev bence. Bi evde yemek masası görmüşsün illa sende de olsun istiyorsun galiba. Senin hafızanda bir resim yer etmiştir, orda takılı kalmışsındır. Arkadaşların yemek masana değil sana değer veriyorsa gelsinler misafir olsunlar. masa için gelmiceklerse kendileri bilirler.

Benim de evime yemek masası sığmıyor. Katlanır bir yer sofrası aldım, kalabalık olursak onu açıyorum. Diğer zamanlarda ise mutfaktaki küçük masayı kullanıyorum.
Bir de evin güneş alması kadar güzel birşey yok yani. Antalya gibi kavurucu sıcakta olduğum halde salonum güneş alıyor. Ve burda herkes güneş gören evi tercih ediyor genellikle. Güneş görmeyen evlerde böyle soğuk bir ortam oluyor. İnsana da yansıyor bence.

Bence evi değiştiremezseniz eşyaları değiştirin cıvıl cıvıl şeyler alın hayalindeki ev gibi yapın ev değiştirmeden daha kolay

98 m2 küçük değil inanın. Galiba yanlış dekorasyon kurbanısınız.
Önce şu umutsuzluğu, mutsuzluğu üzerinizden atın. Bu halinizin sebebi gerçekten eviniz mi, emin misiniz?
Kullanmadığınız ya da senede bir kez elinize aldığınız ne varsa çıkarın o evden.
Nispeten rahatlayacaktır ortam.
68 m2 evim. "eksikliği hissedilmeyen şey ihtiyaç değildir" düşüncesini benimserim her zaman ve "belki lazım olur" diye hiçbir şey saklamam.
Eşya almak o kadar zor değil artık. 10000 verip 15 sene kullanmak bana göre değil mesela. Çünkü çabuk sıkılıyorum.
En son 5 yıllık koltuk takımlarımı çıkarıp 2000'e köşe aldım. Yetmiyor mu? Hem de nasıl yetiyor.
Üstelik evin havası değişti, o bile ruh halimize yansıdı.
Deneyin derim.

Seni çok iyi anlıyorum. Benim evim senin evinden bile küçük. 65 m2 ...ben de evimden nefret ediyordum temizlik falan hiç yapasim gelmiyordu. Hep ağliyordum kimseyi de evime davet etmiyordum. Sonra esimle enine boyuna konustuk. Ev aradık benim istedigim gibi evlere bütçe yetmedi bütçenin yettiklerine ise ben ısınamadım. Son olarak evde büyük çaplı tadilat yaptık. Eşyalarımı değiştirdim. Boya badana mutfak banyo değişti . Simdi çok çok daha ferah bir evde oturuyorum veeee evimi artık seviyorum. Bazı sorunlarım hala var ama en azından istediğim gibi bir eve geçinceye kadar rahatım.

Bir kağıda evde sevmediğin şeyleri madde madde yaz o sorunu çözmek için neler yapabilirim diye düşün.

Fazla eşyaların hepsini at. Mesela benim evde tv unitesi falan yok. Olan mobilyaları da verdim birine . Evim japon evi gibi oldu.ama ev cok rahatladı. Her gelen de ne ferah bir ev ben de eve gidince biraz eşya azaltayım diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…