Evimi yol gecen hani olmaktan nasil kurtaririm?

Beni hatırla kutucuğuna işaret koyun atmaması için sizi.
...

Ev pis diyen erkeklere sinir oluyorum. O evde sende yaşıyorsun dağınıksa seninde payın var , bir el atıver bir zahmet.
Madem çalışıyorsunuz bir kısmını yardımcı için kullanın.
Altta kalmayın evet ama lafla değil. Kavga sizi bir yere götürmez. Boşuna ağız dalaşına girersiniz, o bildiğini okur uzulen yine siz olursunuz.
Dediklerini duymayın. Hayatınıza yeni şeyler katın. Kendinize daha bir özen gösterin ( fiziki anlamda demiyorum)

Yardimci alma fikrini hep soyler ama lafta hepsi. Ben o kadar dert etmiyorum her gun bir yeri siler supurum ama ona gore her surekli bal dok yala olucak.

Bu gelicek misafirler gelmeden bir gun once isten gelir gelmez dedigi ilk sey pencereler toz icinde spora gidecegine evi temizle. Kafam atti tabi bir anda tum gun iste oturup eve geliyim de kari in kafasini nasil bozarim diye dusunuyorsun dedim.
Ustelik kendi misafirleri gelicek deli gibi odalari i hazirliyip evi toparliyordum.

Bana bu arada surekli ben aatine su kadar para kaziyorum der durur.
Evlendigimiz de surekli arkadas davetleri verip parasini harcamis durmus bes kurusu yoktu birde bedelli askerlik parasi felan.
Bir gun bile koskaca muhendisin devlette niye para yapiyorsun demedim sana dedim simdi fazla kazaninca kendini bir sey sanma bana iki de bir hatirlatma.

Biz biliyoruz neyin ne oldugunu. Bu arada maasinin artmasi aldigi iki onemli sinavda dolayi bekar kafasiyla alamamis ama .
Ben 3 kucuk cocukla bundan 3 sene once aman ders calissin dokunmayim hic diye kendimi paraladim sanki diplamasinda benim adim yazicak.
Inanirmisiniz amerikali patronlari email atip tebrik ettiklerinde sen git karina tesekkur et demisler.

Kizlar cok doluyum sadece misafirden dolayi deil. 7 senenin verdigi bir yorgunluk bu.
Anlatsam kavgalarimizi hic yoktan hepsi ama hepsi aklimda ve artik kaldiramiyorum bazi seyleri cok bunaldim.
Bilet parasi cok diye gondermiyor neyseki annem geldi gecen yaz 6 ay kaldi.
Kadin paraladi bizim icin kendini.
Basbasa tatile gidelim dedim annem burdayken yok paramiz diye goturmedi.
Biliyorki ben cok seviyorum gezmeyi kendi de cabalamiyor surekli nasil ezerim nasil sindiririm derdinde.

Malesef canim yapi itibariyle ne kimseye surat asabiliyorum ne de birini yari yolda birakabiliyorum.
Ancak 7 sene sonra bazi seyleri astim sanirim artik cevabini aliyor takir takir belki yakinda soyledigin seyleri de yapicam.

Ikizlerime 10 haftalik hamileydim ve cok hastaydim bulantim kusmam beni hastanelik etti evde ilaclarla geziyorum serum felan verdiler ozel hemsire geldi. Bir sabah doktorum aradi uyuyordum daha dogrusu acliktan surekli uyuyordum.
Bir ilac yazmislar eczaneden alinacakmis bizim burda doktorun ofisi direk eczaneyi arar soyler.
Hastayim ingilizcem cok iyi deil ozamanlar yanlislik olmus.
Bizim ki eve geldi bagirdi cagirdi yarim saat bekledim niye dogru durust anlamiyorsun birseyi diye tonla laf saydi.
Annem de vardi kadin sok oldu.
Sonra ne oldu biliyormusun bir akrabasi kopegi icin ilac istedi diye 1 hafta sagi solu aradi ugrasti.
Kopek kadar degerimiz yokmus ah ya kafama edeyim
Simdi aklima gelince boyle adama 3 cocuk neden yapilir ki.

Eskiden bazi seyleri duymazdan geldim ama saniyorki sindiriyorum ben bunu daha bir ustunde tepineyim halindeydi.

Ben uyumlu bir insanimdir kavgayi kusluyu hic sevmem is yerinde herkesle gecinirim ki pek cok deisik insan var.
Yakin oldugumu bir arkadasima esim bana pissin daginiksin dedi sen diyorsun dedim.
Bu arada ayni siniftayiz.
Kiz bana bakip kendi aynaya baksin sen geldiginden beri sinif duzene girdi senin kadar duzenlisini gormedim dedi.
Benim burdaki turk arkadasimda hep der sen pasakliysan ben oleyim artik diye.

Bu arada biz esimle 2007 basinda tanistik ekimde evlendik. Ve kasim ayinda ben ikizlere gebeydim. Her sey cok cabuk oldu.
Hatta esimin bir saglik sorunun da dolayi belki cocugumuz bile olamayacaginiz dusunuyorduk. Ikizler cok buyuk suprizdi.

Evet canim benim de basima gelir niyeyse cok severiz agirlamayi ama agirlanmamiz gerektiginde ama onlarin durumu yok.
Yazik nasil olucak biz cok kisiyiz der.
Hep onun tanidiklari akrabalari.
Bu arada gorumcem de bana yakin oturuyor ama ona kalmaya kimse gidemez onun cocuklari varmis zaten misafir sevmez mis falan filan. Cocuklari dedigim 17 ve 21 yasindalar yanlis anlamayin kucuk deiller.

Allah buyuk sabir versin yazdiklarinizi okudukca icim sisti. Esiniz size hic deger vermiyor okuduklarimdan bunu anladim. Sizin yerinizde olsam hemen bir temizlik sirketiyle anlasirdim. Kendi ozel ihtiyaclarima harcardim parayi ev kredisini falan kendi odesin bence bu konuda hic taviz vermeyin en kisa zamandada bi yardimci bulun. Maasiyla havalanmayi biliyorsa kraliceler gibide bakmayi bilecek.

slm canim bende ABD de yasiyorum ve benim esimde aynen oyle yani misafir agirlamaya bayilir.Herkes caya kahveye cagirir bizimki yemege :) nerde bi Turk gorse hemen yemege davet eder, Turkiyeden biri gelse hemen bizimki atlar bizde kalsin diye... yani kendi agirladigini saniyor misafiri ama butun yuk bende...ayrica yatili misafirden nefret ederim..

not: ayrica navigasyon diye bisey var neden yolu bulamiyorlarmis cok sasirdim...

Aynen yetis bacim gibi aclari doyurur cok iyilik severdir ama kime benden baska herkese.

Navisgasyonu emin olun 5 saatlik yolu gelirken kullanicaklardir.
Ben eminimki kendi arabalarimizla onlari sola tasima olayi bizimkinin dahiane fikri.

Bu arada bu akrabalari sabahin 5 uyanip kendi goturdu sonra geldi 10 saat araba kullandi hic yorgunum demedi.
Bana artik kazandigi parayla hava atamadigi icin 10 saat iste calisiyorum bir de eve gelip cocuklara ders calistiriyorum diyor sanirsiniz koleje hazirliyor.

Canim deger vermedigini yillar icinde iyi ogrendim yani okadar kucuk seyleri buyutup kavga cikardiki akliniz sasar.

Cocuklar olmasa dakka durmam ama.
Onlar icin kaldigimda ise artik kendimi cok degersiz hissediyorum.
35 yasima haftaya giricem ve ben artik bu adamin psikolojik siddetinden biktim.
En kotusu de bu galiba disardan gore ler aman ne iyi ilgili kocan var cocuklara bakiyor diyor.
Oysaki adam beni cocuk bakicisi ve evin temizlikcsi ilan etmis durumda.
sanki bir gun uyancam bu ruyadan bir gun diye teselli ediyorum.

Haklisiniz ne diye dusunuyorum evin borcunu ki kiymet bilen mi var.

Etrafimdaki ailelere bakiyorum kadinlar kocalarini oyle herseye kosturuyorki.
Hele bir tanidik vardi 3 cocuklu cocuklarin okulu yurume mesafesinde oldugu halde kocasi her gun iste gelir alirdi eve birakirdi.

Ben esimle burda tanistim ve evlendigimiz araba kullaniyordum ingilizce problemimi cok olmadi zaten buraya adapte olma sorunu hic yasamadim.
Yani okadar altin tepsiyle geldim ki

O değil de insanı Amerika'da bile rahat bırakmıyorlar yahu...

Pissin derken ? Ben takıntılı derecede temiz toplu ve düzenliyim. Bigün şifonyerde 4güneş gözlüğü ayakkabılıktada 1güneş gözlüğüm var diye eşim bana dağınıksın dedi. O 1 güneş gözlüğünü bakkala markete giderken kullanıyorum diğerleri ya güneşlenmek için ya kıyafete göre yani nadir kullanılacak şeyler.
Emdiği sütü burnundan getirdim. Binkere özür diledi kızdırmak için vs diye.

Demem o ki altta kalma ev bu havada toz var tabi tozlanacak acıma tut temizlikçi temizlesin parasında eşin versin ama.

Vermiyo mu? Ver eline bezi buyur bez bu cam bu toz bu kolay gelsin de.

Canim cok taviz vermissin en basta simdi herseyin farkinda ve mantiklisin cevaplarinida takir takir veriyorsun ama adama artik islemez. Oyle alisti cunku. Bence al karsina icinde ne varsa konus neler hissetigi anlat bakarsin orta yol bulursunuz ya da hayat belki yeni bir kapi acar sana. Omrunun en guzel yaslarindasin kim icin olursa olsun heba etmeye degmez. Bu dunyaya ve bu yaslara birdaha gelmeyecegiz kiymetini bilelim.

Si erkeklerin misafir çağırıp ne yapacaksın ki bir çay bir meyve.Bundan insan yorulur mu tarzı konusmalarindan nefret ediyorum.
O basit dedikleri cayi üç kez doldursalar misafiri kovarlar.
Saygısızlık

Dedim valla al eline bezi kovayi sil begenmedigin yerleri. Yarin vericem carsaflari deissin banyoyu da temizliyicek benim yari al kati temizleme gunum normalde baska da bir seye dokunmam.
Zaten eve 3:15 geliyorum ikizler okuldan 3:40 geliyor bunu yemegi alisverisi var toplamasi, camasiri bulasigi.

Yani bu adamdan bir gun Allah razi olsun su gurbet elde yaptin didindin 3 cocuga baktin demeyi birakin.
Surekli elestirildim. Arkadaslarindan birinin ikizleri oldu ustelik 2 cocugu cardi zaten yaslari buyuk 3 cu couk bir turlu olmuyordu asilamyla ikizlere hamile kaldi.

Gorseniz ne cok dusunmeler yazi zor bakmak ikizlere demeler ki kadinin bakicisi temizlikcisi ayri gelir.
Bir gun bize geldiler bizimki gene ogutler veriyor aman mutlaka yardim ci alin zor bakmak diye.

Onlar gidince dedim millete bukadar acidigin kadar bana da aci ya da kapa ceneni .Baskalarina benim yanimda boyle ogut verirsen bir daha alirsin eve bir yardimci verirsin parasini catir catir.

Si erkeklerin misafir çağırıp ne yapacaksın ki bir çay bir meyve.Bundan insan yorulur mu tarzı konusmalarindan nefret ediyorum.
O basit dedikleri cayi üç kez doldursalar misafiri kovarlar.
Saygısızlık

O zaten ayri konu sadece yapmasi etmesi deil bir de yemiyorlar eger istedikleri market deilse.

Yok hangi yagi kullandin hangi et bu.
Gidilecek market uzakta bir de bizimki ne gerek var gitme der. Misafir gelicek diye alir eve yiyecek yenmez oda hadi bakalim ziyan.

Aklim hep bunlari soyluyor bana neden cekmek zorundayim bunlari kendime zorum mu var.

Elim kolumu baglayan bir cocuklar tek basima alsam nasil bakicam birakmak ta istemiyorum ona.

Hani biraz kiymet bilse su huylarindan bir vazgecse diyorum her sey duzelir.

Konustum da daha once sacma sapan seylerden kalbimi kiriyorsun degermi diye.

Bir gun geldi bu isten kursa gidiyordu sinavlari icin. Bende marketten yeni donmusum sayip duruyor evde ekmek yok niye yok neden almiyorsun.

Halbuki buzlukta vardi. Ama baksa da gormez genelde.

Cocuklar ufak ozaman 3 numaram emiyor hala ikizler didisir markete giderim unuturum bazi seyleri almayi.

Her halde ilk buyuk kavgami o gun yaptim.

Koca adamsin isten cikarken markete gidersin bira cerez almaya bir gun deki evde eksik varmi getireyim.

3 cocukla markete gidiyorum ekmek almayi unutmsuum cok mu.

Ustelik evde pilav vardi yemegin yanin da.

Benim isim stresli is yoruluyorum boyle sana patliyorum felan.

Dedim o beni ilgilendirmez senle evlenirken zaten burda calisiyordun masabasi isini sevmiyorsun.

Isteki sorunlarini kendine sakla.

Beni mutsuz edersen ben de seni ederim. Huzur ver ki ben de sana vereyim.

Kocan tam bir el iyisi. Ben olsam kafasini kopartmistim simdiye.

Tam el iyisi evde kalmalari var bir de gidicegimiz yerler de neler harcayicak. Ustelik hepsinin de girisi ucretli adam basi park parasi ayri.

Bu aralar benzin ucuzladi ya 4 litresi 1.64 burda sanirim ona guveniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…