- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
kavanozda biberli domates beraber yapılınca biberin tadı değişmiyor mu?
sanki kötü olur gibi geliyor bana.
annem eskiden yapardı.nasıl yaptığını hatırlamıyorum ama biberin tadını hiç sevmezdim.
pişman oldum şimdi.hayır değişmiyor canım, her sene böyle yaparız hiç bozulma kötüleşme olmadı..
Canım ellerine sağlık, afiyet olsun... Bebişinde hayırlı olsun sağlıcakla alırsın İnşAllah kucağına... Acılı ezmeyi nasıl yapıyorsun biraz tarif edebilir misin?Kolay gelsin hanımlar, bende her sene yoğun bi şekilde hazrlklarımı yaparım, bu sene Rabbim nasip ederse bebiş te olcak o yüzden bana kolaylık olsun diye daha çok yaptım, neler yaptığıma gelince acılı ezme, Menemen ve yemeklik domates sosu, fasulye konserve si, patlıcan ve biberli domates, yine ayrı bir domatesli biber ve kırmızı biber turşusu bunlar konserve olanları, dondurucu ma da fasulye, türlü, dolma biberi, yemeklik biber, kırmızı biber, köz patlıcan , reçel ve meyve suyu için çilek ve vişne koydum bide karnıyarıklık patlıcan koycam anlycanz bu sene hazrlk bitti bi turşum kaldı nasip bakalım, Rabbim yemeyi nasip etsin...
Sağol canm allah razı olsun, seninde bebiş in hayırlı olsun, acılı ezme birazcık zahmetli olsada güzel oluyor, kırmızı biber, bostan patlıcan,domates, acı turşu biberi, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı ve sirke kullanıyorum , önce kırmızı biberleri fırında k özlüyorum, patlıcan ları bikaç yerinden delip, ocak üstünde közmatikle közlüyorum domates lerin kabuklarını soyup, suyunu hafif çeken kadar pişiriyorum, ama çok katı olmycak, sonra kırmızıbiber leri ve patlıcanları soyup robottan geçiriyorum ve kaynayan Domatese ilave ediyorum hemen ardından, acı biber sarımsak ilave ediyorum istediğim yoğunluğu bulunca maydanoz tuz, sirke ve yağ ilave edip sıcak sıcak kavanoz lara koyup ters çeviriyor um, biraz uğraştırıyor ama güzel oluyor ..Canım ellerine sağlık, afiyet olsun... Bebişinde hayırlı olsun sağlıcakla alırsın İnşAllah kucağına... Acılı ezmeyi nasıl yapıyorsun biraz tarif edebilir misin?
Arkadaşlar yaptıklarınızı güle güle yiyin ama bir konuda uyarmak istiyorum herkesi.
maşallahhh
Amin inşAllah canım...Sağol canm allah razı olsun, seninde bebiş in hayırlı olsun, acılı ezme birazcık zahmetli olsada güzel oluyor, kırmızı biber, bostan patlıcan,domates, acı turşu biberi, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı ve sirke kullanıyorum , önce kırmızı biberleri fırında k özlüyorum, patlıcan ları bikaç yerinden delip, ocak üstünde közmatikle közlüyorum domates lerin kabuklarını soyup, suyunu hafif çeken kadar pişiriyorum, ama çok katı olmycak, sonra kırmızıbiber leri ve patlıcanları soyup robottan geçiriyorum ve kaynayan Domatese ilave ediyorum hemen ardından, acı biber sarımsak ilave ediyorum istediğim yoğunluğu bulunca maydanoz tuz, sirke ve yağ ilave edip sıcak sıcak kavanoz lara koyup ters çeviriyor um, biraz uğraştırıyor ama güzel oluyor ..
maşallahhh
sergi gibi olmus
nereden aldınız sankı kendınz yetıstırıyormussunuz gıbı geldı
fasulyede cok guzel gozukuyor su gıbı ıncecık
benım babamında bag bahcesı var ama uzak bıraztşk ederim hepsi pazardan aldık köy pazarı kendimiz yetiştirmek istedik hobi bahçesinde olmadı
benım babamında bag bahcesı var ama uzak bıraz
mahsul anca kendılerıne yetıyor
afıyet olsun
30 kavonaz melemen domates sosu
10 kilo barbunya
10 kilo bezelye
10 kilo bamya
10 şişe taze fasulye
5 kilo kırmızı biber içlerini temizleyip difrize koydum ona ilaveten 5 kilo da dolma biber koydum
3 kilo vişne
Çilek üzüm reçeli yaptım
Hafta sonu nasip se murdum eriginden yapıcam
Tarhana yapmadım daha annemi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?