- 21 Nisan 2012
- 7.731
- 8.224
- 398
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
kızlar ben kilolarca patlıcan ve kapya biber alıyorum, eşim tepsilerle lahmacun yapan fırınlar varya oraya götürüyor közletiyor, gelince temizleyip poşetlere koyuyorum buzluğa atıyorum.
Aslinda soru bana degil ama gorunce yazmak istedim :) evet ayni kaliyor gonul rahatligiyla yapilabilir.patlıcanı közleyip koyunca tadı aynı mı kalıyor?
Aslinda soru bana degil ama gorunce yazmak istedim :) evet ayni kaliyor gonul rahatligiyla yapilabilir.
Canım cevabını geç gördüm, erikleri netteki tariflere göre yaptım. Hem suyu oldu hem de marmelatı. Görseli paylaşırım birazdan. Yine de teşekkürler.
- 1 kg. Erik (sert yollu olanlarından)
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın
- Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine atın.
- Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.
- Ara sıra çok yavaşça karıştırın.
- Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Sıcakken kavanoza yerleştirin. Soğuyunca ağzını kapatın.
- Mümkünse buzdolabında, değilse güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
- ben böyle yapmışstım anlatış alıntıdır
Evet normal paylican kozleyip soyduktab sonra istedigin gibi dograyip koyabilirsin posetlere :) kirmizi biberde ayni sekilde hatta ben gecen sene 2 posetinide karisik olarak koymustum :)çok severim ben hiç aklıma gelmedi dolaba atmak annemde demedi hiç hemen deneyeceğim normal patlıcan alayım değil mi?
Eki Görüntüle 1577378
1 kg a yakın kırmızı eriklerimi şöyle değerlendirdim. Tarifi nette birkaç sayfadan birleştirerek buldum.
Erik suyu için; 1kg erik
1,5 su bardağı şeker
2 lt su
1 yemek kaşığı limon suyu.
Marmelat için; Posasını atmadım, tel süzgeçte çekirdek ve kabukları kalana kadar ezdim. Çıkan posayı tencerenin içine alıp, 2 yemek kaşığı şekerle kaynattım. 10-15 dakka kaynattıktan sonra biraz daha koyulaştı ve marmelat hazır.
Tadına iftar sonrası bakacağız. İnşaAllah güzel olmuştur.
Başlığı okuyunca canim turşu çekti.
İftara açayım kavanozu :)
Ellerine saglik cok guzel gozukuyorEki Görüntüle 1577378
1 kg a yakın kırmızı eriklerimi şöyle değerlendirdim. Tarifi nette birkaç sayfadan birleştirerek buldum.
Erik suyu için; 1kg erik
1,5 su bardağı şeker
2 lt su
Marmelat için; Posasını atmadım, tel süzgeçte çekirdek ve kabukları kalana kadar ezdim. Çıkan posayı tencerenin içine alıp, 2 yemek kaşığı şekerle kaynattım. 10-15 dakka kaynattıktan sonra biraz daha koyulaştı ve marmelat hazır.
Cok guzel gercekten kisin bende atayim insallah :))Bir portakal ve bir limondan meyve suyu kizlar
Portakal ve limonlari kisin buzluga atin yazinda yapma zamani
Evet canim ama bütün koymuyorum ince ince dograyip koyuyorumpatlıcanı közleyip koyunca tadı aynı mı kalıyor?
Gezınırken gordum ne guzel bır topık buhayırlı olsun G gazeldustubaglara :)
Bol bol paylasım olsun bılmedıklerımızı ogrenelım ıns:)
Bende cılek recelı yaptım, vısne ve bezelye koydum buzluga recelını yapmakta ıstedım ama vaktım yoktu posetledım attım hepsını:) kıs gunu cıkarıp recel yapmak ıstesek olur mu acep
Herseyın dogalını yapmaktan yanayım cocuklarım ve kendımız ıcın
Yazdan domates sosu yapar butun kıs kullanırım
Taze fasulye haslarım tursularımı yaparım suan aklıma gelenler:)
Ama hepsıne tatılden sonra baslıycam ınsallah 4 hafta sonraburda anca zamanı oluyo zaten dometesın falan
Takıbınızdeyım kızlar
Taze fasulyeyi nasıl buzluğa koyuyorsunuz ? Geçen sene az kavurdum ve koydum ama yinede kokusu hoşuma gitmedi. Var mı yöntemi?
Buzluğa koymaktan en çok çekindiklerim.
güzel konu
ben de dün 3 kilo vişne aldım
eşim iftara kadar çekirdeklerini çıkardı
iftar sonrası 2 kilo şeker ile kaynattım.
bi 3 kilo daha almak lazım.
kış için iyi oluyor.
güzel tariflerinin devanı bekliyorum
teşekkürler güzel bilgileriniz için, kolay pratik tariflerle bile hamarat olmak bu kadar kolaymışturşuyu öğrenmek bende çok istiyorum, çok tuzlu olmayan çıtır çıtır yene bilen turşular. :) bu arada ben geçen sene şeker fasülye böyle geniş yapılı fasülyeyi doğrayıp direk buzdolabına atmıştım iki ay önce çıkardığımda pişmedi maalesef, fasülye o konuda sıkıntılı, anneme söylediğimde o da pişmemiştir dedi birisi yapmış pişmemiş, dolmalık biberlerde sıkıntı olmuyor, onun için yazdığınız gibi fasülyeyi biraz domatesle öldürmek lazım
ayyyy cok guzel burası ben 2 yıllık evlıyım ama hıc kıslık hazırlık yapmadım annemın uzerıne yapıstım :):) bende yapmak ıstıyorum ama bılmıyorum bende gelebılırmıyım yanınızaaabende ogrenmek ve yapmak ıstıyorum anneme hava atıcam mesela kıraz marmelatından baslıycam :)
ben de bilemedim. benim bildiğim dışardan alınan meyve kurularının kıvam ve kalitesini evde yakalamak imkansız gibi bir şey. çünkü onlar özel fırınlarda kurutuluyor. Tam detay bilmiyorum ama denersen zaten dışarıdan aldığın gibi bir tat yakalayamazsın. Ama kayısı falan kurutan çok. Yine de deneyeceğim bakalım kayısıyı.
Eki Görüntüle 1577378
Erik suyu için; 1kg erik
1,5 su bardağı şeker
2 lt su
Nasıl yaptın canım, bizde meyve yenmiyor da ben de yapsamKompostoyu ben elimdeki meyvelerden iki günlük yapıp buzdolabinda sogutup iftarda ikram ediyorum. Hic öyle toptan yapmadım. En güzel komposto kırmızı erik ve şeftali ile oldu yaptığım simdiye kadarkirazla denedim tadı hic olmadi
Gamze göz kararı yapıyorum aslında hiç ölçüm yok. Yumuşamis seftali ve kirmizi erik. Ikisi birbirine cok yakışıyor. Ben az şeker koyup seftaliyi erigi küp doğrayıp yaklaşık iki buçuk su bardağı ile kaynatiyorum. Mesela 2 büyük seftali ve yedi sekiz erikle. Gecen karanfilde attim bikaç tane icine kaynadiktan sonra cokta hoş oldu. Tarcinla deneyeceğim birde. Mesela taze üzümlede yapabilirsin. Yada kuru meyvelerlede.Nasıl yaptın canım, bizde meyve yenmiyor da ben de yapsam
Gamze göz kararı yapıyorum aslında hiç ölçüm yok. Yumuşamis seftali ve kirmizi erik. Ikisi birbirine cok yakışıyor. Ben az şeker koyup seftaliyi erigi küp doğrayıp yaklaşık iki buçuk su bardağı ile kaynatiyorum. Mesela 2 büyük seftali ve yedi sekiz erikle. Gecen karanfilde attim bikaç tane icine kaynadiktan sonra cokta hoş oldu. Tarcinla deneyeceğim birde. Mesela taze üzümlede yapabilirsin. Yada kuru meyvelerlede.
Evet evde kabuk tarçınlar var sanırım ikiye bölsem yeter. Teşekkür ederim.Tarçın çok yakışıyor. Ancak tane tarçın kullanın ve tadı çok baskın olduğu için yarım dal yetiyor bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?