Evimizdeki Hırsız ..

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
123
Buraya böyle bir konuyu yazabileceğime hayatta inanmazdım ama, oldu .
Olmaz demeyin olan çok.
18 yaşında erkek kardeşim var , çok saygılı sevgili , nerede nasıl davranacağını bilen , merhametli sabırlı çok iyi bir çocuk .
Yalnız son zamanlarda çok kötü şeyler olmaya başladı.
Müstakil bir evde kalıyoruz , kapı harici 3 tane giriş var.
İçeride televizyonlar laptoplar tabletler herşey göz önünde .
Bunları neden anlatıyorum , şu yüzden , eve hırsız girmiş olsa eliyle koymuş gibi başka her şeyi çalabilir. Ama köpeğimiz var zaten, eve yabancı birisi giremez , havlar.
Son 1-2 aydır benim yeni aldığım laptopum , şarj aleti , faresi her şeyi kayıp . Evde aramadığım bir yer kalmadı . İnanın her yere baktım yok.
Aradan zaman geçti , bu sefer tabletim kayboldu . Ara tara yok . Tek başına kaybolsa neyse takım olarak yok yine şarj aleti kılıfı falan.
Uzun olacak sanırım ama.
Herneyse . Kardeşime soruyorum ben almadım diyor . Ama kız arkadaşları laf arasında Abla X bana yüzük aldı, yok bana şurdan mont aldı ayakkabı aldı diyorlar bende çaktırmadan dinliyorum ama ucuz şeyler değil.
En son annemin hesabından bir miktar para çekilmiş , haber verilmemiş . En son ben çektim evet dedi sustu.
Bugün de yine annemin altın doğum günü hediyesi künyesi kayıp. Kutusu da yok kendiside.
Sorduk yine beyefendiye , ben kutusunu aldım kendisini almadım dedi.
Arkadaşlarından birine mesaj attık ben onu kız arkadaşının kolunda gördüm dedi.
Sonra tekrar döndük sorduk evet ben ona verdim ama ayrılınca aldım dedi.

İnsanın kardeşinden şüphe etmesi kadar kötü bir şey yok ama gerçek bu.
Maddi durumumuz da iyidir gerçekten , babam çok anlayışlıdır , annem de öyle .
Harika ebeveynler .
Ama neden bu yola başvuruyor anlamıyorum.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Evde takılarımı paralarımı oradan oraya saklar oldum.
Sizce ne yapmalıyım ne demeliyim neden böyle oldu ki bu çocuk of of.
Kusura bakmayın uzun olduysa , hakkınızı helal edin.

Ne zamandır böyle?
Genelde böyle sessiz sakin insanlar iç dünyalarında kötü şeyler yaşıyorlar.
Bir dahakine suç üstü yapın ve alın karşınıza konuşun.
Derdi neymiş öğrenin. Ablacım neyini eksik ettik diye sorun.
Allah korusun hastalık haline gelmesin de

Kız arkadaşlarımı ? Ne alaka arkadaşına neden yüzük alsın sevgilisi dimi

Okuyunca inanin sok oldum nasil davranilmasi gerekir inanin bende bilemedm insanin kendi kardesinden boyle bisey gormesi cok kotu bisey
Belkide arkadaslarina karsi kendini yetersiz gordugu icin bu yola basvurmus olabilir maddi imkanlarimiz iyi demissinz kardesiniz aile fertlerinden istediği birseyi rahatlıkla soylermi soylediginde karsilarmsnz gerçi karsilayamasanz bile boyle bişeyi yapmamsi gerektigini bilmesi gerekirdi yasida kucuk degilki anacim

böyle bir hastalık var.yıllar önce yatılı okuldayken maddi durumu iyi ama bu hastalığa sahip iki kız atılmıştı yurttan.devam ederse bence doktora gitmeli.

Arkadas ortamı nasıl? Birbirleriyle rekabete girecehi tarzda maddi durumu yüksek kisiler var mı?

Kız arkadasına hediye alan baskaları varsa onlarla da rekabete girip bu yola basvurabilir. Ergenlik de var tabi...

Ne yapılır ben de bilmiyorum ama bir uzmana mı danışsanız acaba, bu davranış karakterinde yer etmeden sanki müdahele edilmeliymis gibi?

Konuştum inanın , düzgünce neden yapıyosun ihtiyacın mı var dedim ispatlasana benim yaptığımı diyor.Başka kim yapacak zaten şu künye olayında yalan söylediğini anladım , yoksa hala konduramazdım

Vallahi hiçbir fikrim yok bu çock neden böyle davranıyor acaba ??? Anlayan bana da anlatsın lütfen.

O kadar çaresiziz ki , anlatamam..

Kız arkadaşlarımı ? Ne alaka arkadaşına neden yüzük alsın sevgilisi dimi

Her sevgilisine ayrı , birine altın yüzük almış , diğerine çok pahalı bir ayakkabı , bir diğerine işte annemin künyesini vermiş.. Anlayamıyorum .

Valla hirsizligin bir açıklaması olamaz. Alışkanlık edinmiş bu yaşında ve cok kotu bir şey bu. Kesinlikle tedavi edilmesi lazım. .

Nasıl ikna ederim ne derim bilmiyorum çünkü inkar ediyor sürekli evde sağa sola para saklamaktan bıktık artık .

Her istediği oluyor şımartılma durumu hariç , babam hiçbir şeyi içimizde bırakmadı şükür hep oldu tatile gitmek istiyorum dedi yanındaki arkadaşına kadar babam ödedi gönderdi , araba istedi aldı , bu kadar rezil bir şeyi hangi akla hizmet yapıyor anlamıyoruz kafayı yemek üzereyiz resmen ..

böyle bir hastalık var.yıllar önce yatılı okuldayken maddi durumu iyi ama bu hastalığa sahip iki kız atılmıştı yurttan.devam ederse bence doktora gitmeli.

kleptomani evet , duydum ama ihtimal vermedim

Suç üstü yapabiliyorsunuz yapın ve sert çıkın.
18 yaşında birine oturup da hırsızlığın ne kadar kötü bir şey olduğunu yeniden anlatacak değilsiniz herhalde.

Kleptoman mıdır nedir bunu doktora götürmeden bilemezsiniz.

Off o zaman durum cok vahim
Bence tedavi olmali hastalik olmus onda belliki
Umarim boyle gitmez duzelir canim tek temennim bu

Arkadaşları da tıpkı onun gibi aynı ortamdalar zaten etkilenmemeleri imkansız ama , değer verdiği biri olsun istediğini yapsın , her kıza sırf Aaa X bana ne aldı desin diye pahalı pahalı şeyler alıyor içim acıyor resmen , uzmana da ne deriz de onu götürürüz bilmiyorum gururu incinir mi bize düşman olur mu , ergen sonuçta babam hiçbir şey yapmayın sadece onu vicdanıyla bırakın dedi , annem uyku uyumuyor.

Valla yeni alınmış laptop unuzun 1 2 aydır kayıp olması.. Gerçekten eviniz devasa büyük değilse nereye gidecek bu şeyler? Anne babanızla konuşun kardeşiniz evde yokken hiç normal değil

suç üstü yapamıyoruz, en kötüsü o laptopu tableti hiçbir şekilde ispat edemiyoruz.

Ay bilemedim ki şimdi.
Evinize sık geliyor mu? Gizli kamera falan mı taktırsanız bilemedim vallahi

Valla yeni alınmış laptop unuzun 1 2 aydır kayıp olması.. Gerçekten eviniz devasa büyük değilse nereye gidecek bu şeyler? Anne babanızla konuşun kardeşiniz evde yokken hiç normal değil

Günahını almamak için bakmadığım yer kalmadı, banyo dolaplarına bile baktım yok yok yok.
Konuştuk , ne yapılır bilmiyoruz.
O yüzden buraya yazdım Allah hepinizden razı olsun.

Onu götürmeyin siz kendiniz gidin. Kardesinize nasıl yaklasmaniz gerektigiyle ilgili size bilgi verir.

Hem kardesinizin o düşünce yapısı da normal gelmedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…