Evimizdeki Hırsız ..

benim abim 10-12 yaşlarındayken arkadaşına hava atmak için annemin cüzdanından habersiz para almıştı.
annem neden habersiz aldığını sorunca ukala cevaplar vermişti.
sen kendi evinde hırsızlık mı yapıyorsun diye annem o kadar kızdı ki, oklava sırtında kırılana kadar dövdü.
bir 3-5 gün sırtüstü yatamadı ama bir daha aynı şeyle karşılaşmadık.
sonra çok kötü dövdüğü için annem çok üzüldü ama önüne geçmek için mecbur olduğunu düşünmüş.

Kleptomani.
Anne babanız sert çıkışsın.
Ve tedaviye yönlendirin.
Hırsızlık sonuçta bu etrafta duyuldukça,zamanla adı hırsıza çıkacak.
Bunu sadece evde değil her yerde yapacak çünkü

muhtemelen kız arkadaşlarının gözünde prestij sahibi görünmek için pahalı hediyeler alıyor. tabi ki parası yetmiyor, istese verilmeyeceğini düşünüyor bu yüzden de çalma gereği duyuyor. bu çocukta kişisel bir sorundan ziyade sosyal bir sorun var gibi hissettim. çevresinde hediyeleşme vs. çok yaşıyorsa kendini mecbur hissetmiştir. muhakkak bi uzmana götürün. veya güvendiği sevdiği bir büyüğüyle konuşturun

hastalık olsa bu sadece değerli eşyaları almazdı bence kardeşiniz.çalışıyor mu bilmiyorum ama parası yetersiz kaldığı için sanırım kız arkadaşına yada herhangi birilerine pahalı şeyler alıyor demekki.bunuda kolay yol olduğu için huy edinmiş olmalı.tabiki bir uzman yardımı alması şart.babanız yada anneniz düzgün şekilde konuşup tedavi olması konusunda ikna etmeli alışkanlık haline gelmeden.

Evin içinden uçup gitmediler ya , o ortaya çıkacak falan diyoruz annemle onun yanındayken
Durup durup ciddi bir şekilde ben bir camiye gidiyim diyor.
Vicdan mı yapıyor anlamıyorum nefret ediyorum bu durumdan.
Elinden gelse arabasını da satıp yicek sonra utanmadan bana yenisini alın diyecek.
Cebinde bile parası varken benden para isteyen bir çocuk.
Yediği önünde yemediği arkasında herkesten daha rahat bir hayat yaşıyor neden bu neden.
En son sevgilisine ve eski sevgililerine mesaj atıp onu rencide etmeyi düşünüyorum ama karakterine bir zarar veririm ya da benden nefret eder diye korkuyorum açıkçası.

Arkadaşlarına hava atmaya çalışıyor sanırım. Ya da parayla çevre edinip popüler olmaya çalışıyor. Sizden istemek yerine çalmayı tercih etmesi kötü. 18 yaş küçük te değil bir psikoloğa danışıp rencide etmeden önünü kesmeye çalışın. Hadi evin içinden çalıyor siz sert bi şekilde uyarırsanız ifşa olduğu için bu sefer dışarıdan çalmaya yönelebilir.
Birde altından uyuşturucu vb bişey çıkmaz inşallah. Bu gibi bişey varsa evden çaldıklarını satıp paraya çeviriyordur.

Kesinlikle böyle birşey yapmayın daha kötü olur. Hatta altın bilekliği arkadaşlarına sormuş olmanız bile iyi olmamış bence. arkadaşları arasında hırsız damgası yemesi hayatını çok kötü etkiler bana kalırsa. Bir psikoloğa danışın size yol göstersin.

tabi ki sevgililerini falan aramayın.öncelikle babanız konuşsun ve arabayı elinden alsın,bir nevi cezalandırma yöntemi. ya da maddi olarak zor durumdayız,sana belli etmemeye çalışıyorduk ama böyle olmayacak.elde avuçta değerli ne varsa satacağız diyin ,bakalım ne diyor.
arabasının elinden gideceğini düşünse ne yapar.
bir de kusura bakmayın da 18 yaşındaki çocuğun altına araba almak ne demek?bazı şeyleri,bırakın kendi yapsın.çalışsın ,ter döksün kazanmak için.yoksa kıymet bilemez.

benim erkek kardeşim de 15-16 yaşlarındayken bir kız arkadaşına hediye etmek için benim gümüş bir kolyemi almıştı habersiz. kızları etkilemek için saçma sapan şeyler yapılabiliyor bu dönemlerde. önüne geçilmezse ilerde daha kötü sonuçlar doğurabilir. biz o dönem tek seferlik bir şey olmasına rağmen psikologtan destek almıştık. önce annemle biz gitmiştik sonra psikolog kardeşimi de çağırmıştı. çağrılma sebebini tamamen farklı bir şey sanıyordu psikoloğun tavsiyesiyle böyle demiştik. ama o konu da konuşuldu ve kardeşim itiraf etmişti, pişman olduğunu söylemişti. bir daha asla böyle bir şey yapmadı. hatta bana ilk maaşıyla altın kolye hediye etti yıllar sonra =) kararlı olun. aman kötü etkilenir mi bize düşman olur mu vs diye psikoloğa gitmekten kaçınmayın. başta kardeşim de gelmek istememişti bize bir sürü laf etmişti ama sonra çok işe yaradı.

Eğer konuşup ispat edemiyorsanız odanıza kamera koyun kayıt alsın ancak o şekilde itiraf etmesini sağlarsınız aklıma bir bu geldi

Daha beter olmasından korkuyorum , geri dönülmez hatalar yapmaktan korkuyorum aslında . Gururunu incitmek istemiyoruz.

Daha beter olmasından korkuyorum , geri dönülmez hatalar yapmaktan korkuyorum aslında . Gururunu incitmek istemiyoruz.
bu kadar yumuşaklıkla olmaz bu işler çoçuk hırsızlık yapıyor sırf dışardaki kızlar için bence ruh saglıgı hiç iyi degil bu kadar kızla olması normal degil zaten erkektir yapar olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…