Evimizin yedek anahtarı.

Benim ve abimin evinin anahtarları annemlerde, onların anahtarları da bizde var. Geçen gün anahtarı unuttum annemlerden aldım. Bazen eşim unutuyor, ben işteyken annemlerden alıyor. Şimdiye kadar birbirimizin evine habersiz girip çıkmak aklımıza bile gelmedi. Eğer gorumcenizin de sizin evinize girmeyeceğini düşünüyorsanız sakıncası olacağını düşünmüyorum

Ben veririm derdim eskiden. Karşımdaki insan normal bir insan ise yine veririm. Bazen gerçekten acil durumlar olabiliyor çünkü. Ancak ben veririm deyip verdiğim dönemlerde evde bir şey ararken kayınvalidemin "yatak odasında üçüncü çekmecede" demesi üzerine ufak bir şokun ardından vermemeye karar verdim. Vermiyorum. Çünkü kadın olay yeri inceleme ekibi gibi çok ince çalışmış ajsjsja.
Yatak odasında ne aramış acaba 😂😂 iç çamaşırlarınızı filan merak etti heralde.
Gerçekten çok ayıp.
Ben çocukken misafirliğe gidip gelinirdi. Aa bir evi gezelim denirdi. Ama asla yatak odasına bakılmazdı. Nerden nereye.

Bi kez kaynanam ben dışarıdayken girmişti eve geldiğimde karşılaştım telefonu evde bırakıp yürüyüşe gitmiştim arayıp açmayınca direkt girmiş yani yanlış buldum şimdi görümcemde aynı sorun olur mu diye aklım karışıyor sadece tek derdim bu açıkçası :)
Başınıza bir şey geldi diye korkmuş bu farklı bir durum.Normalde zamanda keyfi giriyorsa durmasın tabiki.

Ben vermiyorum bu arada,önceden vardı eltimin evini girip karıştırdığını o evdeyken pat diye anahtarla girdiğini duyunca aldım anahtarımı.Ben evdeyken pat diye giremezdi ama ben yokken karıştırırdı kesin😑

Bende 1 tane eşimde 1 tane kayinpederimde 1 tane var.Esnek çalışmayla çalışıyorum pandemide.Sabah aradılar İstanbuldan genel müdürler gelecekmiş bugün iş günüm değildi ama çağırdılar.Geldim çalışıyorum evde boyacı var kayınpederi diktik başına bekliyor.Evde kuşlarımız(70 tane kadar), baligimiz,köpeğimiz var ben memlekete gidince eve girip mama veriyor hepsine eşimin mesai saati belli olmayınca.15 senedirde vardır birkere biryeri karistirdigini bilmem huyu değil zaten.Ben kendim verdim al Baba sende dursun ne olur ne olmaz diye.

Kuzum gizli girse bilemeyiz ki ben aile ziyaretine geldim yeni eşimde sonra gelecek aslında girmez diyorum ama kaynanam bi kez girdiği için ister istemez düşünüyorum işte insanlık hali..
Bu arada açık açık isteyemem diyorsanız bir gün dışarı çıkınca eşiniz de olmasın yanınızda,anahtarı evde unutmuşum sendekini versene deyip alın daha da vermeyin

2 yıllık evliyim ilk günden beri yedek anahtarım annemde de kayınvalidemde de var. Kayınvalidem henüz hiç kullanmadı anahtarı ancak eşimle şehirdışında olduğumuz bir haftasonu alt komşumuza su akması sonucu yöneticinin aramasıyla annem yakın olduğu için annemden eve gidip bakmasını istediğimiz oldu. İyi ki de varmış anahtarımız, meğer su bizim üst katımızdan ebeveyn banyomuza akmış hatta yatak odasına kadar gelip parkeyi şişirmeye başlamış. Oradan da alt komşumuza yol bulmuş. Annem sağolsun bir güzel temizlemişti. Bu tarz şeyler için ben illa ki yakınımda birinde anahtar olmasını tercih ederim. Görümcenizle bir sorununuz yoksa boşuna adı görümce diye kendinize bunu dert etmemelisiniz.

Eltim yazlığa gidiyor 2 günlüğüne yedek anahtar vardi kayinpederde.Lavabonun altındaki çamaşır makinesinin musluğu patlamış ev su dolmuş kediye bakmaya giriyor kayinpeder, biz hemen vidanjor çağırdık çektirdik diz boyuydu kıymetli evraklar kanepe altlarıni boşaltıp elektrik ve su kapatıldı.Onlar ertesi günü gelebildiler.Anahtar olmasaydı ağzına kadar dolardı ev suyla hiçte dışarı taşmamış laminent parkeler hep çöp mutfak yeniden yapıldı çöp olmustu Allah'tan 2 saat önce eve girmiş mamayi dolaptan çıkarmak için o zaman birsey yokmuş 2 saatte diz boyuydu ev.

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Arada kaldım. Siz olsanız görümceye anahtar verir misiniz? :)
Asla vermem

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Arada kaldım. Siz olsanız görümceye anahtar verir misiniz? :)
Ben evimde oturmuyorm canm esim yanımda degil kv evinde kalıyorum iste bir anahtar bnde biri kv evinde biride babasının arabasında duruyor çünkü ev boş ya arada gidip geliyor kontrol amaçlı ama evimizde olsak onlarda durmaz yani aliriz. Ama bir yere falan giderken bırakırız ne olur ne olmaz

Kuzum gizli girse bilemeyiz ki ben aile ziyaretine geldim yeni eşimde sonra gelecek aslında girmez diyorum ama kaynanam bi kez girdiği için ister istemez düşünüyorum işte insanlık hali..
Kv de telefonu acmayinca girmiş kadin dusunceli ama sizde var birseyler
Supheniz varsa ki var alin daha iyi kimsenin gunahina girmeyin

Bi kez kaynanam ben dışarıdayken girmişti eve geldiğimde karşılaştım telefonu evde bırakıp yürüyüşe gitmiştim arayıp açmayınca direkt girmiş yani yanlış buldum şimdi görümcemde aynı sorun olur mu diye aklım karışıyor sadece tek derdim bu açıkçası :)
Yok artık telefon açmadı diye eve anahtarla girmekte ne demek yahu vermeyin kimseye bence ozaman

Bizim evleri bırak arabaların yedek anahtarı bile karşılıklı vardır kaynimin araba anahtarı bizim evde durur bizimki onların evde ne olur ne olmaz diye.arada motorda kullandıkları için acil durumda biz bayanlar kullanmak için hastaneye felan.

Evden ayrilirken önceden yöneticiye bırakıyorduk evde bir sıkıntı olursa diye. (Su patlar, şartel atar ikisinide yaşadım malesef) Şimdi güvenliğe bırakıyoruz.
Kayınvalidem biraz meraklı bir tipdir. Ben yokken girmek isteyecektir, ev pis ise ölene kadar dedikodumu yapabilir o yüzden vermem. Kaybedersem çilingir çağırırım.

E kadinda bekledi belki bekledi baakti acan olmadi girdi hersey olabilir annemiz yapsa kardes eşine savunuruz ama .
Ayrıca benim yedek anahtarım kv evinde vardır bana ulaşamadıklarinda kapıma dayanmıyorlar hemen sizin cevrenizde o tip insanlar normal gözüküyor olabilir herkesin yaşam tarzını böyle elestiremezsiniz

Back
X