- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi poliswomen
-
Ilk gun geldiğinde 1 saat evde durdum. Yapilmasini istediklerimi saydim. Esyalarin yerini gosterdim sonra ciktim. Artik o gelince ben cikiyorum isi bitince donuyorum.
Sabah kahvalti hazirliyorum. Evden cikiyorum. Normalde 130 liraya geliyor ben 150 veriyorum. Oglen kendisine birseyler soylesin diye. Ama o kajvaltiyi oglen yapip yemek parasini saklamayi tercih ediyor.Yemek işini nasıl yapıyorsunuz ?
Sabah kahvalti hazirliyorum. Evden cikiyorum. Normalde 130 liraya geliyor ben 150 veriyorum. Oglen kendisine birseyler soylesin diye. Ama o kajvaltiyi oglen yapip yemek parasini saklamayi tercih ediyor.
Bu bana abartı geliyor. Yemek verirsin evet ama misafir ağırlar gibi vermek biraz fazla. Dinlenmek için yardımcı geliyor sonucta. Ben ise giderken akşamdan yemeğim varsa dolapta yemek var derim yemek yoksa sucugundan yumurtasina peynirine herşey var çay yap ne istersen yap ye derim. hic bir şey yoksa 20 tl fazladan veririm istediğini sipariş versin diye.Anladım güzelmiş sizinki. Benim abla çok iyi ama tek sıkıntım yemek konusu yani misafir gibi yemek hazırlıyorum ve asla dışarıdan yemez ev yemeği ister. öğle yemeği kahvesi kahvaltısı derken ses çıkarmıyorum ama geneli merak ettim.
Aynen öyle olması gerekiyor... şunu yapmam bunu yapmam diyenede sen gelme diyorum. arkadaşımın var öyle yarım gün aldığı ütüyü bile yapıyor düzenli gelince çok iş kalmıyor zaten. benim evim uzak ona o yüzden onu alamıyorum.Ben niye yarım gün birini bulamıyorum en son yarım gün için birine söyledim cam silmem cam silersem şunu yapmam bunu yapmam diyor. 8 de gelip 12 kadar yapabileceğin kadar iş yapması gerekmiyormu
Evin büyüklüğüne bağlı ama yarım gün gelen cam silmez genelde, ya da evin işini bitirir, 1 odanın camını Siler, her hafta 1 odanın camını Silerek gidebilir.Ben niye yarım gün birini bulamıyorum en son yarım gün için birine söyledim cam silmem cam silersem şunu yapmam bunu yapmam diyor. 8 de gelip 12 kadar yapabileceğin kadar iş yapması gerekmiyormu
Ne güzel yazmışsınız. Benim de çocuğum yok kedilerim var her hafta düzenli biri geliyor. Ben de ikinci haftadan kapıyı çektim çıktım temizlik varken. Ev malikane değil sonuçta herşeyin yeri az çok belli. Bazen benim de içime sinmeyen kısımlar oluyor temizlikte canım haftaya şu odayı şu şekilde siler misin diyorum. Yine de insan annesiyle bile farklı iş yapıyor yüzde yüz içe sinmez tabii ama temizlik diye ömrümü yiyecek değilim ben de.Amannn çok takılmayın alın birini gitsin. Size yazık değil mi? Ben çocugum yok haftasonu da çalışmıyorum, ama 2-4 haftada bir alıyorum yardımcı, hiçte aklımı bulandırmıyorum, ne yapıyor ne ediyor die, ömür sizden giidyor, ve ömür ev işlerini bu kadar dert edecek kadar uzun değil.
Aynen öyle olması gerekiyor... şunu yapmam bunu yapmam diyenede sen gelme diyorum. arkadaşımın var öyle yarım gün aldığı ütüyü bile yapıyor düzenli gelince çok iş kalmıyor zaten. benim evim uzak ona o yüzden onu alamıyorum.
Bu bana abartı geliyor. Yemek verirsin evet ama misafir ağırlar gibi vermek biraz fazla. Dinlenmek için yardımcı geliyor sonucta. Ben ise giderken akşamdan yemeğim varsa dolapta yemek var derim yemek yoksa sucugundan yumurtasina peynirine herşey var çay yap ne istersen yap ye derim. hic bir şey yoksa 20 tl fazladan veririm istediğini sipariş versin diye.
Yok anladım 3 4 çeşit çıkarmanız için dedim bende. Ister istemez sizi yorar.Misafir ağırlar derken öğün sayısını kast ettim, yoksa çorba, sebze yemeği, börek vs veriyorum. Dışardan yemiyor.
Sunuda soyleyim camasir suyu kullanmaya karsiydilar bunlar ondan sonra aldığım kadın her yere camasir suyu kullandi neredeyse. Boyle kendince kurallari olan gerizekalilar da var ben evimde harcadigim suya temizlik malzemesine acimiyorum onlar ise aciyor. Ustelik eldiven bile verdim kendilerine yani. Oda sonucta bir insan ama yarim gün anlaşmaya calisma odasini toz icinde birakip gitmek terbiyesizlik. Umarim bulursunuz birini tum.gun dip kose yapar haftada 1 hem sizin kurallariniza hem evin duzenine de alışmış olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?