- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
- 118
- Konu Sahibi alyanak258
-
Aynen.
İnsanlar o parayı valeye, sigara paketine, ihtiyaçları olmayan giysilere verirken içleri acımıyor. Ama çalışanına emeğinin karşılığı olarak verirken içleri acıyor, 10 kez versem mi vermesem mi diye düşünüyorlar.
Konuyu açanın arkadaşı sanırım bu temizliğe giden, bu kadar az parayla çalıştıran konu sahibi değil. O da fikir danışıyor haksızlık değil mi bu diye
Iyi de ye diyorlarmış
Ekmek yokmuş koysun yarım ekmek çantasına madem
Ekmek benim evimde de yok zira biz de ekmek yemiyoruz
Salam kaşar vs varsa meyve de vardır erzak bakliyat kuruyemiş makarna da
Onlardan yesin bir de madem karışmıyorlar düzenini kursun işini ayarlasın
Sigara da içmesin zaten çoğu kişinin işyerinde de sigara içilmiyor kapalı alanda sigara yasak
Ücret az gibi ama aylık 600 falan olsa iyi olur bir ev daha bulsa iki gün etti 1200
Kalan 3 gün de kendine kalır
Asgari ücret 1000 tl haftada 6 gün günde 10 saat çalışılıyor
tatlım ben ciddiydim..Arkadasım değil ama ben calıstırmıyorum zaten benım etım ne budum ne oğrencıyım bende haksızlık ıcım elvermıyor .
Ben yarim gun gelen yardimciya yol parasi dahil 70 tl veriyorum arti sigorta bildirimini de her gelisinde yapiyorum mutlaka. Sabah geliyor oglene mutlaka yemek hazirliyorum veya disardan soyluyorum yiyip gidiyor. Fakat hem kahvalti hem yemek bana biraz garip geldi bu insan evden kahvalti yapmadan mi cikiyor? Kahvaltisini yapip oyle gelecek kusura bakmasin ben de calisiyorum kimse sabah bana ise geldigimde ac misin demiyor bu isin usulu oglen yemegidir.
konu sahibine tavsiyem madem bu bayan daha once haftada 1 gun calisiyormus ve 2ye ciktigi halde ucret degismemis, o vakit tekrar 2 gune musait olmayacagini 1 gun gelebilecegini soylesin. Ucreti kismak isterlerse de oha desin cusunuz desin :)
ayrica bir mesajda kadina iste ablacim bu isi yapacak cok insan var bizim de durumumuz bu daha fazla veremeyiz gibisinden biseyler gevelendigini soyluyorsunuz. Su kadarini soyliyim bu hanim isi biraksa, birak bu paraya calisacak adami dogru duzgun guvenip eve alacak birini bile bulamayacaklar ve tekrar arayip tamam gel diyecekler. 4 yildir zavalli kadina sirtlarini dayamislar piyasadan haberleri yok gerizekalilarin..bulunurmus..aha bulursun.
Evet öylemis canım sonradan anladım bendeKonuyu açanın arkadaşı sanırım bu temizliğe giden, bu kadar az parayla çalıştıran konu sahibi değil. O da fikir danışıyor haksızlık değil mi bu diye
bu insanlar evde yemek yemiyor mu? madem iyi kazanıyorlar dolap neden boş ki? şaşırdım
Günde kaç saat çalışıyor? Ev kaç m2?
Ne kadar büyük acaba?
Haftada 2 gün giderse her gittiğinde camları kapıları silmez, ev sahibi de karışmıyor diyorsunuz. Sabah 9 da orada olur, saat 1 de çıkar. günde 4 saat çalışacağını ve işlerini yetiştirebileceğini söyleyebilir. Düzgün bir program yaparsa yetiştirebilir bence. Ama evin büyüklüğünü bilmiyorum tabii, bir de anladığım kadarıyla süslü bir ev değil. Abajurlar, objeler falan yoksa bitirir. Bana gelen hanım öyle, kendi programını kendi yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?