- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.664
- 133
- 39
- Konu Sahibi alyanak258
-
Konuyu açanın arkadaşı sanırım bu temizliğe giden, bu kadar az parayla çalıştıran konu sahibi değil. O da fikir danışıyor haksızlık değil mi bu diyeKusura bakma ama insandan değilde robottan bahseder gibi konuşmuşsun. Biz varsak sigara içemez. ne kahvaltı veririm ne yemek zeytin peynir getirip gecistirsin her işi bitirsin yol parasini da vermem. Kaldıki kadına çok az para veriyosun onun hakkı 800 tlye denk geliyor. Sana gelen çok zor durumda heralde yoksa senin şartları kimse kabul etmez. aç karna nasıl calissin önüne bi yemek koy bari sabah, öğlen hadi işi uzadı akşam yanında getirdiği zeytin peyniri mi yesin en azından yapmiyosun yemek söyle tabi onuda kadına kitleme sen ver.
Iyi de ye diyorlarmış
Ekmek yokmuş koysun yarım ekmek çantasına madem
Ekmek benim evimde de yok zira biz de ekmek yemiyoruz
Salam kaşar vs varsa meyve de vardır erzak bakliyat kuruyemiş makarna da
Onlardan yesin bir de madem karışmıyorlar düzenini kursun işini ayarlasın
Sigara da içmesin zaten çoğu kişinin işyerinde de sigara içilmiyor kapalı alanda sigara yasak
Ücret az gibi ama aylık 600 falan olsa iyi olur bir ev daha bulsa iki gün etti 1200
Kalan 3 gün de kendine kalır
Asgari ücret 1000 tl haftada 6 gün günde 10 saat çalışılıyor
Diyorlar yemek ye dıye ısrar eden var ama evde ne ekmek var nede yıyecek bır seyler bıra su bu vs . Dolap boş neredeyse peynır zeytın falan .
demek ki yemek istemediği için değil,yiyecek birşey bulamadığı için getiriyor kadın kendisi..hiçbir farkı yok gözümde..Hayır orda yemek ıstemedıgı ıcın getırıyor hoş ıstemesede pek bır sye yok . Öğlen zaten yemek ıstemez kahvesını ıcer vs .
Sömürü dünyası, bakıyorumda vicdan kalmamış çoğu insanda
Onun yol parası kadar parayı valeye veriyorlardır muhtemelen
Samimiyeti düşünmesi gerekmiyor, sonuç olarak bu işi hobi olarak yapmıyor
Haftada iki gün 120 tl den yakındaki yerlerde iş bulsa iki katına yakın para kazanır
Asgari ücret net 1000 tl.
Bahsettiğiniz ücretin dışında sigortası yapılıyor, ileride emeklilik şansı var vs.
Siz eve gelen yardımcının aldığı ücretle asgari ücreti kıyaslayamazsınız.
Siz gibi herkes bunu düşünür, 2 güne 800 tl vermek yerine 1000 tl verir, haftanın 6 günü evine gelmesini ister değil mi?
Benim evimde de ekmek olmuyor, buzlukta oluyor.
Ama hiçbir zaman yanında getir demedim, börek çörek bulundururum ya da gider sabah kahvaltısına poğaça alırım.
Yemek yoksa evde, köşeye 30 tl bırakılmalı her gelişinde , kadın dışardan söylesin diye.
İşinin gücünün arasında olmayan malzemelerden yemek mi yapacak bir de kadıncağız?
Kapalı alanda sigara içmek yasak ama evler buna dahil değil.
Balkon ya da camda istediği gibi içebilir tüm çalışanlar.
Sizin ne demeye çalıştığınızı anlayamadım mantığınız ters çünkü.
Her cümlenizin antitezi mevcut.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?