Evıne yardımcı alanlar ?

Konuyu açanın arkadaşı sanırım bu temizliğe giden, bu kadar az parayla çalıştıran konu sahibi değil. O da fikir danışıyor haksızlık değil mi bu diye

hadi sabah kahvaltısını evinde edip çıktı, öğlen yemeği neden yok? kadıncağız yemek yemezse, güçten düşer. atıştırarak nasıl olur yani? akşamdan kalan yemeği ısıtıp yemesi neden söylenmiyor?

Ay acıdım kadına bir yemek versinler
yol parasını versinler 500 tl çalışıp geçinmeye çalışıyorlar bu insanlar
biraz merhamet.

Cok az
Bir de yemek olmamasi calisan kisiye saygi gostermediginiz izlenimini uyandiriyor ki bu da hic hos degil
Tamam ogle yemegi hazir olmadigi icin veremiyor olabilirsiniz ama bunun yerine saat 11-12 gibi saglam bir kahvalti verebilirsiniz
2 yumurta haslayin yanina sucuk salam pisirin tereyaginda bol yapin peynir koyun biraz zeytin varsa evde borek vs ekmegini de kismayin bunlar yeterli
Ben temizlikci aldigim donemlerde karsilikli kahvalti yapardim ki kadinin cok hosuna giderdi onu insan yerine koydugunuzu gostermelisiniz bence

Iyi de ye diyorlarmış

Ekmek yokmuş koysun yarım ekmek çantasına madem

Ekmek benim evimde de yok zira biz de ekmek yemiyoruz

Salam kaşar vs varsa meyve de vardır erzak bakliyat kuruyemiş makarna da

Onlardan yesin bir de madem karışmıyorlar düzenini kursun işini ayarlasın

Sigara da içmesin zaten çoğu kişinin işyerinde de sigara içilmiyor kapalı alanda sigara yasak

Ücret az gibi ama aylık 600 falan olsa iyi olur bir ev daha bulsa iki gün etti 1200

Kalan 3 gün de kendine kalır

Asgari ücret 1000 tl haftada 6 gün günde 10 saat çalışılıyor

ücret çok az
hadi onu da geçtim, yapan kadının paraya işe ihtiyacı var demekki bu kadar sömürülmez ne demek öğle yemeği yok
3 de çıksın 5 de çıksın sonuçta sabah geliyor günah göz hakkından korkardım ben herşeyden önce

Ben yarim gun gelen yardimciya yol parasi dahil 70 tl veriyorum arti sigorta bildirimini de her gelisinde yapiyorum mutlaka. Sabah geliyor oglene mutlaka yemek hazirliyorum veya disardan soyluyorum yiyip gidiyor. Fakat hem kahvalti hem yemek bana biraz garip geldi bu insan evden kahvalti yapmadan mi cikiyor? Kahvaltisini yapip oyle gelecek kusura bakmasin ben de calisiyorum kimse sabah bana ise geldigimde ac misin demiyor bu isin usulu oglen yemegidir.
konu sahibine tavsiyem madem bu bayan daha once haftada 1 gun calisiyormus ve 2ye ciktigi halde ucret degismemis, o vakit tekrar 2 gune musait olmayacagini 1 gun gelebilecegini soylesin. Ucreti kismak isterlerse de oha desin cusunuz desin :)
ayrica bir mesajda kadina iste ablacim bu isi yapacak cok insan var bizim de durumumuz bu daha fazla veremeyiz gibisinden biseyler gevelendigini soyluyorsunuz. Su kadarini soyliyim bu hanim isi biraksa, birak bu paraya calisacak adami dogru duzgun guvenip eve alacak birini bile bulamayacaklar ve tekrar arayip tamam gel diyecekler. 4 yildir zavalli kadina sirtlarini dayamislar piyasadan haberleri yok gerizekalilarin..bulunurmus..aha bulursun.

Asgari ücret net 1000 tl.
Bahsettiğiniz ücretin dışında sigortası yapılıyor, ileride emeklilik şansı var vs.
Siz eve gelen yardımcının aldığı ücretle asgari ücreti kıyaslayamazsınız.
Siz gibi herkes bunu düşünür, 2 güne 800 tl vermek yerine 1000 tl verir, haftanın 6 günü evine gelmesini ister değil mi?
Benim evimde de ekmek olmuyor, buzlukta oluyor.
Ama hiçbir zaman yanında getir demedim, börek çörek bulundururum ya da gider sabah kahvaltısına poğaça alırım.
Yemek yoksa evde, köşeye 30 tl bırakılmalı her gelişinde , kadın dışardan söylesin diye.
İşinin gücünün arasında olmayan malzemelerden yemek mi yapacak bir de kadıncağız?
Kapalı alanda sigara içmek yasak ama evler buna dahil değil.
Balkon ya da camda istediği gibi içebilir tüm çalışanlar.
Sizin ne demeye çalıştığınızı anlayamadım mantığınız ters çünkü.
Her cümlenizin antitezi mevcut.

parasını bilmem de yemek yok ne demek evden getirsin falan. ha önüne yemek yapıp koymazsın da o evde kendine ne çıkarırsa, yaptığı yemekten falan yemeli. ne ayıp. köle mi bu tüm işi yapsın ama simit yesin.

sabah kalvaltısı vermek bana saçma geliyor.sabah ye öğlen ye ee temizlik ne zaman yapılacak? bence sadece öğlen yemeği verilmeli. bana iş yerinde kahvaltı veren yok yani. sigara içilmeyen birinin evinde sigara içmekte korkunç. ama ücret düşük tabi.zam istemeliiii

Ne saçma,bir insan bahsedilen. Kahvaltı yapma,öğlen yeme,evden getir onuda 5dakikada atıştır,bana ters geldi. Banada geliyor,kahvaltı yapmadıysa alır dolaptan yer,öğlen yemeğini beraber yeriz. Akşamüzeri acıkırsa tatlı varsa yer,yoksa dolapta ne varsa yiyebilir tatlı,kahvaltı vs.
Yemeģin lafını yapmak yanlış geliyor bana.
Ayrıca maaş az,500 demişsiniz aylık,ben 140lira veriyorum günlük,haftada iki gün gitse 500ün yarısını kazanır zaten,ayda 8 gün ayrı ayrı evlere gitse 120-140 alsa buradan aldığından fazla kazanır zaten. Benim bayana sürekli iş buldum istemedi,ben iyi kazanıyorum ,ihtiyacım olduğunda 5 gün gidiyorum haftada iyi kazanıyorum dedi.

Hayır orda yemek ıstemedıgı ıcın getırıyor hoş ıstemesede pek bır sye yok . Öğlen zaten yemek ıstemez kahvesını ıcer vs .
demek ki yemek istemediği için değil,yiyecek birşey bulamadığı için getiriyor kadın kendisi..hiçbir farkı yok gözümde..
maksat kadın yemesin demek ki..

Kadını köle olarak kullanıyorlar bir kere tam gün ücreti 100-120 liraymis ankarada. Yarım gün parasına tam gün çalışıyor ayrıca isi de ağır yemek de yok. Yol da pahalı. Simit alıyor demissin ama bir simit de en az 1 tl.
4 yılın hatiri diyorsunuz ama kimse kimsenin babasının çocuğu değil ya isi azaltsinlar o camlar ayda bir silinsin, ütü olmasın, saati azalsin ya da ücreti normal seviyeye getirsinler. Ha paralarına kiyamiyorlarsa da ayda dört kere alsınlar tam ücrete geri kalan günlerde de başka yerlere gidebilir ve kazancı daha çok olur.

Aynen.
İnsanlar o parayı valeye, sigara paketine, ihtiyaçları olmayan giysilere verirken içleri acımıyor. Ama çalışanına emeğinin karşılığı olarak verirken içleri acıyor, 10 kez versem mi vermesem mi diye düşünüyorlar.

Özetle şunu demeye çalıştım madem bu diyardan gidemiyor o deveyi gütmeyi öğrensin

Dolapta kaşar salam vs var ama o yemiyor ekmeksiz nasıl yesin deyince yazdım her hafta gidiyor bu durumu biliyor alsın yanına ekmek diye

Sigortası vs yok bunu biliyoruz zaten
Ama söz konusu kişinin şartları bu parası az da yazmıştım değil mi

Bizim yardımcımız geçen sene haftada 6 gün günde iki ev temizledi yani aylık 2400 tl

İşini iyi yapıp sürekli müşterisi olduğu için bu miktarda düzenli geliri oldu o istemeden zam yapıldı çocuğuna vs hediye alındı

Konudaki bayan da evi kendi istediği gibî temizliyor düzenliyor yıllardır da çalışıyor benzer bir ev ile gelirini artırabilir dedim

Gönül ister ki herkes iyi şartlarda çalışıp çok gelir elde etsin ama bu bizim elimizde olan bir şey değil

Bir de evde dışarıdan yemek söylesin diye 30 tl demişsiniz şahsen ben bir öğünde 30 tl lik yemek yemiyorum bu nedenle yardımcıma da öğle yemeği 30 tl bırakmak bana yüksek geldi

Kırbaç da verelim mi yapistirir rahatlarlar hanımı alanlar,hanimefendi en kiytırı is yerinde ya yemek verilir yada parası. .oh ne güzelmis yemek yok yol yok,hergün caması yıka önceki ütüleri yap vs off yazık yahu ha birde istenirse yemekte var bitis saati de yok bu yasak zaten de 8 saat yemeklerle 9 saat mesai saati yasal olarak

1+1 eve 130 tl veriyorum...
üstelik sabah kahvaltı öğlen yemeği kahve molası var 5 te gidiyor..yol parasınıda veriyorum. yer ankara..

bu kişi kımse bana telini verin yemeklerını ben yaparım...

Ben anlamıyorum,temizlikçi parasına kıyıp veriyorlar da önüne iki tabak yemek vermek niye zorlarına gidiyor.Benim bir tanıdığım temizlik işlerine gidiyor.Geçen gün biri yemek vermemiş,açlıktan iyice halsizledim ,isteyemedim de diyor.Hiç mi vicdan yok,bu işler beden gücüyle yapılır,yapamıyorsun madem,bir döner aldır.nescafe koy yine yeter.

Ben 2 haftada bir bayan alıyorum 120 lira veriyorum günlük
Kahvaltı için soruyorum yaptım diyor bende öğle yemeği söylüyorum dışarıdan ikimize de çok çok söylerim ki doymazsa çekinmesin diye.
Öğle yemeğinden sonra çay veriyorum otur dinlen diyorum ama bi yandan içip bi yandan yapıyor
Kadın bir evi bir günde temizliyor camından yerine koltuğundan banyosuna
Cidden vicdansızlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…