Evıne yardımcı alanlar ?

alyanak258

Böyle mi olmalı solmalı sevgililer?
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
1.082
1.465
53
Merhaba .
Şimdi haftada 2 gün olucak . 9 da başlayacak sabah kahvaltısı yok , öğle yemeğide yok azcık ne atıstırırsa kendı getırır yada peynır zeytın vs .
Sigara evın sahiplerı yoksa balkonda ıcer varlar ise içmez .
İş ne zaman biterse o zaman çıkıyor ütü vs . Ayrıca camlar buyuk , balkonun bırı tamamen cam .
Yemek eger ısterlerse yapılıyor , tum ev temızlenıyor o gunun ısı bıtıyor . Aynı gun ıcındekı butun camasırlar yıkanıyor gecen gunden yıkananlar utulenıyor . Her gelısınde mutlaka . Ama ısıne oyle cok karısılmıyor cok soz soylenmıyor memmunlar . Evıne gıttıgı bayanın aılesıylede calısıyor arada içine edılen evı temızlıyor çiftlik evı vs 150 - 200 verılıyor .
Kendı evı ıle işin arası 1 saat otobustu durak mesefelerıydı . Yol parası kendınden . ( ankarada yol 2.25 ) Toplam ayda 8 tam gun . Ücret 500 tl zaten neredeyse 50 tl sı bunun yol .

Siz ne dusunuyorsunuz ? Evınıze gelse ve memmun olsanız ne kadar verırdınız ? ( Ben almayacagım bu arada . ) Günlugu 62 , 5 yanı .

Son düzenleme:
Yemek soyle olabılıyor mesela bır parca sımıt alır kahve ıle 5dk halleder falan tarzında .

hiç hoş değil. ben de öğle yemeği vermiyorum ama evi yakın, bir de yarım gün geliyor.

tam gün mesaide öğlen yemeği mutlaka verilmeli, ki fiziki olarak çok yorucu bir iş yapılıyor.
onun dışında Ankarada ücretler tam ne kadar bilemicem ama küçük yerlerde bile 80-100 arası. Ankarada biraz daha yükseğe bile çıkabilir günlük ücret.
burada şeyi düşünmek gerekir, devamlılık olduğu için, ücret gündelik ücretten düşük olur.
o yüzden belki 500 normal denilebilir.
ama yemek ve yol ödenmesi talep edilirse belki karşı taraf da düşünür.

yol parasnı verirdim. öğle yemeğini verirdim. yol parası ile 200 tl verirdim. hemde önüne doğru düzgün yemek koyardım
Dogru yazmissin canim tebrk ederim yemek vermeden olur mu hukuk en gunluk bile gelse sigrotasi olmk zorunda yemek bile vermiyormus ben olsam vicdan yaparm ya okdar saat calisip kuru simitlemi asla zorda olmasa calismaz ztn kadin ve brda konu olmasi bile sacma hayret ediorm empati yok annesi yada kendisi o halde olsa oyle dusunsn kadinin sekeri dusse fenalk gecirse napick merak ettm

ben sormuştum hamileyken 5 cama 40 tl demişti başka iş yok sadece cam sildirecektim tüm güne 62 çok çok çok az bir güne 120 alıyorlar istanbulda bana pahalı geliyor gücüm yok hiç almadım hamileyken bile kendim yaptım ama bence hakları yani ev işi kolay bir iş değil benim 3 güne yaydığım işi 1 günde yapıyorlar

Cok dusuk bence. Yemegini kendisinin getirmesi tuhaf geldi bana. Cam silmek falan zor isler oyle erkenden bitirilecek isler degil. Ustelik herkes utu de yapmaz hele ki o ucrete.. yemek falan da yaptiriliyor onu temizlige gelen kisi yapmaz.

Yemeksiz olur mu ya. Hiç hoş değil. Ayıp yani. Herşeyden önce evine gelen birini doyurmak o eve bereket getirir benim ailem böyle öğretti. Bizim eve geliyor ablamız istediği gibi yiyip içiyor. Hatta biz kızıyoruz ona sen neden yemek yemedin diye.

Bencede öyle olması gerekıyor yanı yemekten her seyden gecıyorsun o yol zaten cok uzak daha fazla verılmelı .

Evde değiller genel olarak , kadın zaten yemek ıstemıyor bır an once bıtırıp gıdıyım derdınde . Hoş ye dıyorlar ama evde yıyecek bır sey yok dolap kuru . Ve 4 yıldır aynı sekılde calısılıyor onceden 400 u suan yukseldı 2 aydır falan . Sıgorta tabıkı yok .Ve ıyı meslegı olan ınsanlar bunlar .

Tüm güne 62,5 mu?
Nerde yaşıyorsunuz çok merak ettim.
Küçük bir şehirdeyim ve bunun 2 katı ücret isteyenler var.
Bence kaçırmayın,

Tüm güne 62,5 mu?
Nerde yaşıyorsunuz çok merak ettim.
Küçük bir şehirdeyim ve bunun 2 katı ücret isteyenler var.
Bence kaçırmayın,

Yok evıme almayacagım sadece ıcımın elvermedıgı bır konuyu paylaşmak ıstedım . Ankara .

Bilemiycm tam olarak memnunsa sorun yok rizalik almak onemli hadis te buyururki iscinin hakkini teri kurumadan verin yani kisaca onem veriliyor calisanlara eger sorun yapmiyorsa memnunsa bize soz dusmez ama utangac ve soyluyemiosa sen anlarsn ztn duzgun temizlk yapick insn bulmak zor brda okuorm da nerdeyse ev sahibi yarisini yapior okudum gecenler de yakiniyordu ne yapicm dye hakki neyse onu verin konusun

yol ve yemek de verilirse 500 uygun haftada 8 gün için
ama elinde net 500 kalmalı
yemeğe para ver yola para ver derken 50 tlsi gider zaten

Memmun tabıkı değil ama çocuk okutuyor mecbur . Ben kendı evıme almıyorum bu konu cok başka .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…