- 1 Mart 2010
- 45.257
- 115.531
- 1.123
- Konu Sahibi _sekerpare_
-
2defa okudum cok begendim yaYazmayan kalemleri.
Sayfası bitmiş defterleri.
Kulpu kırık fincanları.
‘Zayıflayınca giyerim’ kotunu.
Son 5 aydır giymediğiniz kıyafetleri.
Arka balkona tıkıştırdığınız, bir gün yüzünü yenilerim pırıl pırıl olur dediğiniz o sandalyeyi.
Dibi kararmış tencereyi.
Taşındığınız hangi evden kaldığı, hangi kapıyı açtığı artık meçhul olan o anahtarları.
Sırf genç ve güzel çıkmışsınız diye yanınızda o hiç sevmediğiniz tiple poz verdiğiniz fotoğrafı.
Çekmecenin dibindeki müzik kasetlerini (kaset mi kaldı allah aşkına)
Atın.
Ohh bir ferahlayın bakalım. Tamam mı?
Şimdi ihtimalleri atın.
‘Olacaktı, son anda olmadı’ları atın, olmamış işte.
Takılıp kaldığınız o günü.
Düşünüp durduğunuz o lafı.
Atın.
Küstüğünüz için uzun zamandır görmediklerinizin aklınızda kalan son görüntüsünü.
Alındıklarınızın, gücendiklerinizin hiç umurunda olmayan o ‘olayı’
Atın.
O hiç beceremediğiniz yemeğin tarifini
Kestiğiniz eski gazete küpürünü
İçinizi kemiren o ukteyi
Atın.
Zamanı gelince yiyeceğiniz soğuk intikam yemeğini de dökün.
Soğuk yemeğin hiç tadı olmaz, dışarıdan bir döner söyleyin daha iyi.
Buzdolabının üzerindeki diyet listesini (faturaların altında duruyor)
Depodaki koşu bandını.
Atın.
Cevabı olmayan soruları
Kaçırdığınız fırsatları
Atıldığınız işleri
Beceremediğiniz ilişkileri
Kişisel gelişim kitaplarını
Atın.
Arkanızdan konuşanları.
Önünüzü kapayanları.
Alamadığınız terfiyi
Oturamadığınız evi
‘Şimdiki aklım olsa’ları
Aldığınız en kötü karneyi.
Hatta en iyi karneyi.
Çalışmayan saatleri.
İşe yaramayan fikirleri.
Kaçan trenleri.
Zamansız yaşlandıran dertleri.
‘O gün’ olanları.
Halının altına süpürdüklerinizi.
Dolabın dibine iteklediklerinizi.
Atın.
Bakın, ne güzel güneş çıktı.
Banu Kiremitçi Bozkurt
2defa okudum cok begendim ya
Kuzu sende duruyon duruyon bi paylasim yapiyosun super valla
Cok sevdim nekadar dogru ve akici nir dille anlatilmis
Paylasan ellerine saglik
Yok ya demez hatunun konusunu zaten gunluge cevirdikdiğer topiktede paylaşcaktım ama konu başlığımıza uymaz karanfilceden papara yerim diye paylaşamadım
3+1olsun alirsan insallah cnmÖnemli olan gönüller.Biz birbirimizin gönüllerine hitap edebiliyoruz bence.Geyik sohbetleri var mesela bizim topik gibi değil.Bugün bir çok seyi eleyince ve dolaplar bazalar boşalınca 2+1 evede sıgabilirim demeye başladım.Aslinda temizliği ısınmasi kolay ne guzel işte.Ama bazen diyorum Allah düşürmesin ama yaşlılarımiz bizde kalmak zorunda kalırsa ne yaparız diyorum Amaann ne biliyim kafam karışık.Kafam bi trilyon haa...Ama öyle hipodrom gibi ev istemiyorum o kesin .Yani maksimum 125 mt.olsa yeter.Burası 95 mt.mesela.Gayette sığiyoruz annemler gelince bile ama işte 3 odamız var.
Kızlar fikirlerimizi paylaşalım istedim.Evim 95 metrekare.Kapıların üstünde dolaplar var oğlumun yatağı bazalı bizimki de öyle.Kanepeler sandıkli.Ve hepsi hıncahınç dolu.Ki ben çok esya seven kıyamayan bir insan değilim.Birsürü yorgan battaniye yastık var.Yatiya sadece arada annem babam gelir.Salon da konsolun içi yemek takımı çatal kaşık bardak fincan dolu.Annecimin yaptığı milyon parçadan oluşan sandık çeyizim küçük hurçlarda tepili.Annem kırılır diye çıkaramıyorum elden.Zaten rahatsızim bu yüzden direncim yok .Fazla iş yapamıyorum .Nasıl azaltabilirim .Özellikle çeyizler konusunda ne yapabilirim.Sizlerin kıyıda köşede neleriniz var hadi hem sohbet edelim hem akıl verelim kızlar
canım 1+1 çok küçükmüş sizin önceki oturduğunuz yerden buraya tayininiz kış ortasında mı oldu da ev filan bulamadınız.gerçi memlekete yakın olmuşunuz iyi olmuş ama ..Neyse inşallah yaza tayinler filan olur bulursun kafana göre biyer taşınırsın .Bu sefer taşınırken ben de çok rahat olucam inşallah fazla hiçbişey bırakmadım.Bizim çok çevremiz yok burda ..Daha doğrusu var da yok .Fazla eşyaları temizledim ya fazla insan görünümlü şeytanlarıda eledim tabii eşimde biliyor onunda onayıyla..ESkiden eşimin bütün sülalesini (40) kişi iftarlara çağırmalr ,oğlumun doğumgününü yemekli yapmalar , aaa baktım kıymetim hala yok .Şimdi sadece en büyük kaynım ve ailesi birde k.v k.p onlardan birşey görmedim zira ...Neyse konuyu toparlıyım dert topiğine dönmesin.Artık ne günlerim ne kalabalık toplantılarım kalmadığı için şu yemek takımını çorbalığı sosluğu filan gözüme batar oldu .Takım bozulur belki lazım olur diye atamıyacağım için diyorum ki inşallah taşınırken kırılırlar.ne çatlağım de migeztapom bende küçük bir eve taşındım.. 1+1 ve çok dar.... çok fazla eşyam vardı bilirsin evimi bahsetmiştim...
şimdi o eşyaları okadar azalttım ki inanamıyorum hala.. ayen başlıkta dediğin gibi üzerime üzerime geliyordu herşey sıkış tepişti... öncelikle gümüşlükleri boşaltmakla işe başladım... içi yemek takımı ıvır zıvır süs aksesuar doluydu...
hepsini boşaltıp gümüşlüklerimi kitaplık yaptım.. hemde çok güzel oldu.. çok kitabımız vardı, kitaplarıma çok değer veren biri olarak onları ortalıkta çekmecelerde bekletmek içime sinmiyordu şimdi çok güzel oldu... yemek takımımı konsolun içine sığdırdım.. baza altı doluydu ve onları da vakumlu poşetlere koymalısın..çok işe yarıyor yarıdan fazla yer açılıyor...
sandığım benimde doluydu... onu da boşalttım şimdi üçbeş parça bişey kaldı... kullanmadığım ve kullanmayacağıma emin olduğum şeyleri neden bekleteyim ki.. kimini hediye ettim, kimini ihtiyacı olan birine verdim..
kıyafetlerim çok fazlı dolap doluydu... taşınırken giymediğim kıyafetleri ayırıp Suriyelilere verdim... eşimin ve oğlumunkilerde dahil...çok fazla yer açıldı... gereksiz birçok aksesuarı attım... ıvır zıvır sevmiyorum ben... illa ki masaların sehpaların üzerinde birşeyler mi olması lazım.. ben sade seviyorum... şimdi heryer boşaldı.. hem rahatladım hem iş güç yaparken çok kolaylık oldu... onun bunun tozunu almaktan gına gelmişti.. yapay çiçekleri direk çöpe attım.. en gereksiz şeyler onlar...
ıvır zıvırla uğraşmak yerine artık saksı çiçeklerimle uğraşıyorum..terapi gibi oluyor, hemde canlı ve hoş hissettiriyor...
mutfağımda da ilk işim tezgah üzerini boşaltmaktı... baharatlıklar tost makinesi robot ketıl derken tezgahta yer yoktu... şimdi heryer açıldı kaldırdım kullanmadığım herşeyi...
canım 1+1 çok küçükmüş sizin önceki oturduğunuz yerden buraya tayininiz kış ortasında mı oldu da ev filan bulamadınız.gerçi memlekete yakın olmuşunuz iyi olmuş ama ..Neyse inşallah yaza tayinler filan olur bulursun kafana göre biyer taşınırsın .Bu sefer taşınırken ben de çok rahat olucam inşallah fazla hiçbişey bırakmadım.Bizim çok çevremiz yok burda ..Daha doğrusu var da yok .Fazla eşyaları temizledim ya fazla insan görünümlü şeytanlarıda eledim tabii eşimde biliyor onunda onayıyla..ESkiden eşimin bütün sülalesini (40) kişi iftarlara çağırmalr ,oğlumun doğumgününü yemekli yapmalar , aaa baktım kıymetim hala yok .Şimdi sadece en büyük kaynım ve ailesi birde k.v k.p onlardan birşey görmedim zira ...Neyse konuyu toparlıyım dert topiğine dönmesin.Artık ne günlerim ne kalabalık toplantılarım kalmadığı için şu yemek takımını çorbalığı sosluğu filan gözüme batar oldu .Takım bozulur belki lazım olur diye atamıyacağım için diyorum ki inşallah taşınırken kırılırlar.ne çatlağım de miyaşasın az eşya çok hayat
yok kuzu olmam gerçekten yıllardır hiç kullanmadığım boşu boşuna bekleyen şeyler olduğunu farkettim .PİŞMAN değilim hakim bey asın beniCok atiyosun pisman olmazsin dimi kuzu
Hiç kimse bişey yazmayacak sandım çok sevindim paylaşımlarınıza kızlar.Annemin evi çok kücuk o nedenle ona iade edemem ama gerçek ihtiyacı olanı bulsam hakkaten sevabına veririm.Bundan huzur duyarım hatta-Böyle birilerini bulmak zor artık büyuk şehirlerde.Birde memur bir aileyiz tayinci değiliz ama hani zamanla ihtiyaçlar değisebiliyor keşke dersem diye düşünüyorum.Ama herşeyide depolayamayız ki.Evler artık küçük.@miyavsu satmayı başarmışsınız ne mutlu benim için zor bu ihtimal.mesela yemek takımının çorbalığı,sosluğu,milyon tane borcamlar o kadar gözüme batıyor ki hafiflemeye ihtiyacım var gibi...
Kızlar fikirlerimizi paylaşalım istedim.Evim 95 metrekare.Kapıların üstünde dolaplar var oğlumun yatağı bazalı bizimki de öyle.Kanepeler sandıkli.Ve hepsi hıncahınç dolu.Ki ben çok esya seven kıyamayan bir insan değilim.Birsürü yorgan battaniye yastık var.Yatiya sadece arada annem babam gelir.Salon da konsolun içi yemek takımı çatal kaşık bardak fincan dolu.Annecimin yaptığı milyon parçadan oluşan sandık çeyizim küçük hurçlarda tepili.Annem kırılır diye çıkaramıyorum elden.Zaten rahatsızim bu yüzden direncim yok .Fazla iş yapamıyorum .Nasıl azaltabilirim .Özellikle çeyizler konusunda ne yapabilirim.Sizlerin kıyıda köşede neleriniz var hadi hem sohbet edelim hem akıl verelim kızlar
vayy behttp://azesyacokmutluluk.kadinlarkulubu.com.tr/
ben de az eşya çok huzur diyorum. bence bi bakın bloğa. dantelleri, süslü püslü örtüleri, vitrin, gümüşlük, süsler, biblolar, yapay çiçekler, ıvır zıvır şeyler, sürekli toz alacağım raflı dolaplar, sehpalar filan sevmem, kimseden kabul etmem, gelirse de ardından atarım ertesi güne bile bırakmam hiç acımam. annem-babam bile almış olsa. ne kullanıyorsam, işime ne yarıyorsa o. alışveriş yaparken de dikkat ederim nefsime değil işime yarayan şeyleri alırım. tembelim, tembelliğimi bozanları affetmem, acımam. okkaddarrr
vayy be
sen benim eve bir gelsende atsan keşke ben görmeden herşeyi...bir gunluk takım bır mısafırlık,bır kv Hediyesı acılmamış yemek takımı,12 kişilik misafir kahvaltı takımı,gunluk kahvaltı takımı,balık takımı,katlı ayaklı kapaklı taşımalı pasta servisleri,gunluk catal bıcak takımı mısafırlık catal bıcak takımı,renkli catal bıcak takımı,6 farklı modelde pasta takımı tabaklı 3 tencere takımı...saysam bitmez düşündükçe çıkıyor...annem nasıl kendinden geçmişse artık,hayır ben atamamda kıyıp,hiç bir şeyi kırmamda...sonumu düşünemiyorumverdiğim linki kendim açamadımonun için diyorum ki; google a yazın 100 eşya ile yaşamak diye, ya da 'az çoktur' ( less is more ) diye. sizi bayağı bi motive eder gereksiz şeyleri hayatınızdan çıkarmanız konusunda. haaa bi de ütü yapmayı sevmem. ütü gerektiren kıyafet pek almam. kim ütüleyecek onları yaaa. pefff :/
hayır ben okurken yoruldum. yapabilirim inanın ki. hem de zevkle. ruhum yenileniyor bi şeyleri atarken. terapi gibi oluyo vallasen benim eve bir gelsende atsan keşke ben görmeden herşeyi...bir gunluk takım bır mısafırlık,bır kv Hediyesı acılmamış yemek takımı,12 kişilik misafir kahvaltı takımı,gunluk kahvaltı takımı,balık takımı,katlı ayaklı kapaklı taşımalı pasta servisleri,gunluk catal bıcak takımı mısafırlık catal bıcak takımı,renkli catal bıcak takımı,6 farklı modelde pasta takımı tabaklı 3 tencere takımı...saysam bitmez düşündükçe çıkıyor...annem nasıl kendinden geçmişse artık,hayır ben atamamda kıyıp,hiç bir şeyi kırmamda...sonumu düşünemiyorum
şuAn bende gaza geldim ama gidip annemin evindekileri atıcam yine kendiminkilere kıyamam kesin...hayır ben okurken yoruldum. yapabilirim inanın ki. hem de zevkle. ruhum yenileniyor bi şeyleri atarken. terapi gibi oluyo valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?