evinizde eşyalar üstünüze üstünüze gelip sizi boğuyormu

2defa okudum cok begendim ya
Kuzu sende duruyon duruyon bi paylasim yapiyosun super valla
Cok sevdim nekadar dogru ve akici nir dille anlatilmis

Paylasan ellerine saglik

diğer topiktede paylaşcaktım ama konu başlığımıza uymaz karanfilceden papara yerim diye paylaşamadım
Yok ya demez hatunun konusunu zaten gunluge cevirdik
Gelen bazen birikimden istaftan napabiliriz diye geldik gozuyle bakip kaciyolar
Bize kiyamiyo bise demiyo sanirim
Sohbetin sicakligi ve insanlarin samimiyeti hosuma gidiyo ama.o topikte ne bilim
Guzel oldu boyle

Önemli olan gönüller.Biz birbirimizin gönüllerine hitap edebiliyoruz bence.Geyik sohbetleri var mesela bizim topik gibi değil.Bugün bir çok seyi eleyince ve dolaplar bazalar boşalınca 2+1 evede sıgabilirim demeye başladım.Aslinda temizliği ısınmasi kolay ne guzel işte.Ama bazen diyorum Allah düşürmesin ama yaşlılarımiz bizde kalmak zorunda kalırsa ne yaparız diyorum Amaann ne biliyim kafam karışık.Kafam bi trilyon haa...Ama öyle hipodrom gibi ev istemiyorum o kesin .Yani maksimum 125 mt.olsa yeter.Burası 95 mt.mesela.Gayette sığiyoruz annemler gelince bile ama işte 3 odamız var.

3+1olsun alirsan insallah cnm
Zaten bi oda salon oluyo temizler cekersin kapisini
Ben 2+1evi sevmiyorum
Suan mecburen otursamda istemiyorum
1cocugum daha olsa kesin napar eder cikarim cunku oglumun odasina birak 1yatak daha dolap bile sigdiramam adim atilcak yer kalmaz
Benim.odam zaten kucuk besik bile sigmaz
Koltuklarim acilmiyo ordada yatiramam
Birazda bunlari dusunuyorum
Bahanem.cok yani
Ama ben 2kiside olsam 4de olsam 3+1,olsun isterim evimi
Kullanisli olmasi,yalitimi falanda onemli tabi
Bu evimi kullanisli bulmuyorum antre gereksiz derecede buyuk
Diger evim koridorluydu cok kullanisliydi
Niyse niyse kuccuk emraha baglamicam boyle olmasi lazimmis bunlarida yasamamiz lazimmis
Belki buda bizim sinavimizdir
Yada daha iyilerini verevegi icin RAbbim boyle istemistir diyorum gecistirmeye calisiyorum
Kendimi twlkin ediyorum
Ben burda yaslanmicam nede olsa diyorum kendime hep

Ahhh senle yasadiklarimiz ayni olmasada ev konusunda ayniyiz sayilir
Ben burayi istemiyorum sen orayi

Cok guzel evlere imreniyorum ama kiskanmiyorum
Guzelinide gordum sukur
Nasil alt ust olunuyor onuda gordum
Buyuk ne konustuysam basima geldi biliomusun

Kaynanayla asla!oturmam dedim7senem heba oldu
Annemlerin binada hic oturmam aman aman dedim simdi burdayim
Yemek secen erkekle evlenmem dedim
Esim yemek secenin onde gideni
Erken evlenmem dedim bi an nasil oldu anlamadan kendimi dugun hazirliklari icinde buldum

Dersimi fazlasiyla aldim ben
Artik bunada sukur demeyi ogrendim
Buyuk lokma yiyip buyuk laf konusmuyorum
Herseyden elimi etegimi cektim.

geztapom bende küçük bir eve taşındım.. 1+1 ve çok dar.... çok fazla eşyam vardı bilirsin evimi bahsetmiştim...
şimdi o eşyaları okadar azalttım ki inanamıyorum hala.. ayen başlıkta dediğin gibi üzerime üzerime geliyordu herşey sıkış tepişti... öncelikle gümüşlükleri boşaltmakla işe başladım... içi yemek takımı ıvır zıvır süs aksesuar doluydu...
hepsini boşaltıp gümüşlüklerimi kitaplık yaptım.. hemde çok güzel oldu.. çok kitabımız vardı, kitaplarıma çok değer veren biri olarak onları ortalıkta çekmecelerde bekletmek içime sinmiyordu şimdi çok güzel oldu... yemek takımımı konsolun içine sığdırdım.. baza altı doluydu ve onları da vakumlu poşetlere koymalısın..çok işe yarıyor yarıdan fazla yer açılıyor...
sandığım benimde doluydu... onu da boşalttım şimdi üçbeş parça bişey kaldı... kullanmadığım ve kullanmayacağıma emin olduğum şeyleri neden bekleteyim ki.. kimini hediye ettim, kimini ihtiyacı olan birine verdim..
kıyafetlerim çok fazlı dolap doluydu... taşınırken giymediğim kıyafetleri ayırıp Suriyelilere verdim... eşimin ve oğlumunkilerde dahil...çok fazla yer açıldı... gereksiz birçok aksesuarı attım... ıvır zıvır sevmiyorum ben... illa ki masaların sehpaların üzerinde birşeyler mi olması lazım.. ben sade seviyorum... şimdi heryer boşaldı.. hem rahatladım hem iş güç yaparken çok kolaylık oldu... onun bunun tozunu almaktan gına gelmişti.. yapay çiçekleri direk çöpe attım.. en gereksiz şeyler onlar...
ıvır zıvırla uğraşmak yerine artık saksı çiçeklerimle uğraşıyorum..terapi gibi oluyor, hemde canlı ve hoş hissettiriyor...
mutfağımda da ilk işim tezgah üzerini boşaltmaktı... baharatlıklar tost makinesi robot ketıl derken tezgahta yer yoktu... şimdi heryer açıldı kaldırdım kullanmadığım herşeyi...

canım 1+1 çok küçükmüş sizin önceki oturduğunuz yerden buraya tayininiz kış ortasında mı oldu da ev filan bulamadınız.gerçi memlekete yakın olmuşunuz iyi olmuş ama ..Neyse inşallah yaza tayinler filan olur bulursun kafana göre biyer taşınırsın .Bu sefer taşınırken ben de çok rahat olucam inşallah fazla hiçbişey bırakmadım.Bizim çok çevremiz yok burda ..Daha doğrusu var da yok .Fazla eşyaları temizledim ya fazla insan görünümlü şeytanlarıda eledim tabii eşimde biliyor onunda onayıyla..ESkiden eşimin bütün sülalesini (40) kişi iftarlara çağırmalr ,oğlumun doğumgününü yemekli yapmalar , aaa baktım kıymetim hala yok .Şimdi sadece en büyük kaynım ve ailesi birde k.v k.p onlardan birşey görmedim zira ...Neyse konuyu toparlıyım dert topiğine dönmesin.Artık ne günlerim ne kalabalık toplantılarım kalmadığı için şu yemek takımını çorbalığı sosluğu filan gözüme batar oldu .Takım bozulur belki lazım olur diye atamıyacağım için diyorum ki inşallah taşınırken kırılırlar.ne çatlağım de mi yaşasın az eşya çok hayat

evet canım ya aniden tayin çıkıverince iki gün içinde toplanıp taşınıp geldik buaya.. mecburen bu eve razı oldk...bunu bile zor bulduk...
idare edelim bir süre dedik... hem biraz borumuz var.. buranın kirası çok uygun.. borç bitene kadar iadre edicez artık.. nasipse yaza taşınmayı düşünüyoruz... hayırlısı bakalım..

iyi yapmışsın valla bende bazen birçok eşyanın kırılsa diye gözüne bakıyorum :)
kırılmadığı sürece atamıyorum da...
geçenlerde bir çay seti gördüm nasıl beğendim anlatamam bayıldım resmen..ama ev bardak dolu.. kırılmıyorda meret bardaklar :)
geçen makineye bulaşıkları yerleştirirken düştü elimden kırıldı... eşimde içerden koşmuş gelmiş noldu diye... aaaa dedim bardak kırıldı tühh :) :)
tüh yazık oldu diyorum ama bi yandan seviniyorum çatlaklaştım iyice :)
bi yandan eşime diyorum arada sırada kırılsa da bitse çay setini alsam...
allah allah kadınlar benim bildiğim kırılan şeye üzülür sen bi acaipsin diyo :)

Cok atiyosun pisman olmazsin dimi kuzu
yok kuzu olmam gerçekten yıllardır hiç kullanmadığım boşu boşuna bekleyen şeyler olduğunu farkettim .PİŞMAN değilim hakim bey asın beni yemek takımını bozmadım zaten canım daha züccaciyeye geçmedim .Hele bi taşınayım oz aman kenerı çatlak tabaklar filan var onları atarım yemek takımı güvende şimdilik

Selam geztapo ve diğer kızlar
Geztapo önceden beni sıkmazdi fazla olan eşyalar
Ama bu yıl bana geldiler ufaktan ufaktan
Aman lazım olur diye her şeyi saklardim
Ayni annemdeki mantık
Ama şimdi ivir zivir şeyleri atıyorum hep
Senede iki kere büyük temizlik yapıyorum
Çuvallarla çöp atarım
Ne ara birikiyorsa
Oğlanın oyuncaklarıni öyle yapıyorum şimdi
Bakıyorum kırılmış bir tarafi, artık hayir yok
Kaldirip atıyorum enkazi :)

Ceyizime hediye gelen züccaciyeler daha bu sene bitti
Acmadiklarimi ben de ceyiz bakmaya, ev görmeye vs giderken götürdüm
Hatta duvarda tablolarim vardi
Eşimin arkadaşlarının evlerine falan giderken -ilk defa gittiğimiz- paketleyip hediye olarak götürdüm
Ceyizime gelen bazi seyleri açtığım için pişmanım
Kutularini atmışim
Atmasaydim hediye ederdim onlari da
Yaza taşınmayi düşünüyorum
Nerdeyse çöpe atıcam onlari
Ama yazık, günah olur diye atamiyorum
Bana gelen hediye yapma çiçekler var
Taşınırken atıp kaza süsü vercem onlara
Çünkü kayinvalidem, abim falan almıştı, şimdi atarsam ayıp olur
Şu an açılmamış bi ütü masam var
Onu da bi kızın ceyizine hediye edersem ondan da kurtulurum

Sevimli hoşgeldin canım.Züccaciye türlerini öğrenci evlerine verebilirsin aslında .Yapma çiçeklerden bende de milyon tane vardı ve hepside eşimin özel günlerde aldığı hediyelerdi acımadım valla.Zaten eğer acırak hiçbişeyi atamayız.Kullanmadığım eşarp ve tülbentleri bugün itibaryle bir komşunun akrabasına verdim taa elazığa gitti.Çok mutlu oldum.Atmak değil bana göre.Kapının onüne koyduklarım da hakkaten çöptü.Kendimden utandım nasil vericem o kadar eşarbın tülbentin hesabını dedim.böyle işte canım...

http://azesyacokmutluluk.blogspot.com.tr/

ben de az eşya çok huzur diyorum. bence bi bakın bloğa. dantelleri, süslü püslü örtüleri, vitrin, gümüşlük, süsler, biblolar, yapay çiçekler, ıvır zıvır şeyler, sürekli toz alacağım raflı dolaplar, sehpalar filan sevmem, kimseden kabul etmem, gelirse de ardından atarım ertesi güne bile bırakmam hiç acımam. annem-babam bile almış olsa. ne kullanıyorsam, işime ne yarıyorsa o. alışveriş yaparken de dikkat ederim nefsime değil işime yarayan şeyleri alırım. tembelim, tembelliğimi bozanları affetmem, acımam. okkaddarrr

vayy be

verdiğim linki kendim açamadım onun için diyorum ki; google a yazın 100 eşya ile yaşamak diye, ya da 'az çoktur' ( less is more ) diye. sizi bayağı bi motive eder gereksiz şeyleri hayatınızdan çıkarmanız konusunda. haaa bi de ütü yapmayı sevmem. ütü gerektiren kıyafet pek almam. kim ütüleyecek onları yaaa. pefff :/

sen benim eve bir gelsende atsan keşke ben görmeden herşeyi...bir gunluk takım bır mısafırlık,bır kv Hediyesı acılmamış yemek takımı,12 kişilik misafir kahvaltı takımı,gunluk kahvaltı takımı,balık takımı,katlı ayaklı kapaklı taşımalı pasta servisleri,gunluk catal bıcak takımı mısafırlık catal bıcak takımı,renkli catal bıcak takımı,6 farklı modelde pasta takımı tabaklı 3 tencere takımı...saysam bitmez düşündükçe çıkıyor...annem nasıl kendinden geçmişse artık,hayır ben atamamda kıyıp,hiç bir şeyi kırmamda...sonumu düşünemiyorum

hayır ben okurken yoruldum. yapabilirim inanın ki. hem de zevkle. ruhum yenileniyor bi şeyleri atarken. terapi gibi oluyo valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…