Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

Mesaiye kalıp eve 21.30 gibi gelip evdeki çocuklu misafirlere uyuz oluyorum.Hemde her akşam.Kardeşim biz çalışan insanlarız her akşam olmazki lmaz: Neymiş kendi eşi bebeğinin sesinden rahatsız olmasın diyeymiş.Dünyada tek çalışan kendi eşi ya.Madem rahatsız oluyor neden yaptınız :bbo:.Birde evde canları çok sıkılıyormuş.ışten gelip bide karşınızda şaklabanlık mı yapayım canınız sıkılmasın diye.:umursamaz:.Birde üst komşumuzun yanlış anlaşılmasın ama hem misafirliğe gelip hemde aralarında kürtçe konusmalarına sinir oluyorum.Madem aranızda konuşacaksınız evinize gittiğinizde konuşun.Ne o öle milletin içinde fısır fısır.

Amanın ben misafirliğe filan gitmemem lazımmm.. akannehir
Bende iki çocuk.Arkadaşlarımın hiç birininde çocuğu yok..Arkamdan neler söylüyorlardır kimbilir...yerimseniben
Valla ben evimde çocuklar tarafından karıştırılır ,kırılır herşeyi kaldırdığımdan gelen misafirler çocuklarına yapma etme dediğinde rahat olun bişiy olmaz önemli değil filan derim.. Çocuklardan rahatsız olmam ama.... bende ;
Habersiz gelinmesinden rahatsız olurum.Ayrı bir misafir odam yok..Eev hali çat kapı gelinmesinden hoşlanmam
Bu arada eve gelip sarmaş dolaş olan evli çiftlerden de hoşlanmam, öpüşmeler,sarılmalar. git evinde yap kardeşim ne yapacaksan.bizimde kocamız var. sizin yanınızda sarılmıyor diye bizi sevmiyormu ..hoş değil
Birde mutfğa girmelerini sevmiyorum. <bende kimsenin mutfagına girmem bu yüzden..

bende kendi arkadaşlarım ve ailem dışında misafiri pek sevmem..

-hele çocuklu misafiri hiç sevmem,kendi çocuğum yok evim de ona göre yani,gelen çocuğa göre hiç bir şeyi kaldırmayı sevmem.

bence anneler çocukları olunca çocuğun elleyebileceği herşeyi ortadan kaldırmakla hata yapıyor. çünkü böyle annelerin çocukları başka eve gidince şok oluyor ne varsa ellemek istiyor.

ben çocuğum olunca hiçbirşeyi kaldırmıcam oda neyle oynayabileceğini ayırt edebilecek inş.
-sehpa ayak uzatanlara
-tuvaleti pis bırakanlara
-çok rahat yayılanlara uzananlara
-gelince sadece tv izleyenlere
-gelirgelmez tv yi kapatanlara
-internetten bişi bakmak için gelenlere
-habersiz gelenlere
-müsait olmadığımızda kapıyı açmadığımız zaman ısrarla çalanlara
-yemeğe çağrılmadığı halde aç olduklarını söyleyenlere
- yemeğe çağrıldıklarında mesela iftara küçük çocuklarını bile aç getirenlere...
-sigara içerken etrafı yakmamak için dikkat etmeyenlere..

ooooooooo...bayada varmış...

çok ama ben bu saydıklarımın hepsine dikkat ederim.eşime de yaptırmam,yapmaya kalkarsa uyarırım...

bir de mesela gidrlerken ya da gelirlerken
ayakkabılarını giymek ya da çıkarmak için için çoraplarıyla apartmanda yere basanlara uyuz oluyorum
tabii genellikle çocuklar ama bunu büyükler bile yapıyor
ve o çoraplarla kimbilir daha nerelere bastılar diyorum içimden

diğerleri içinse zaten arkadaşlar herşeyi söylemiş
hepsine sonuna kadar katılıyorum

Yalan söylemeyeceğim ailem ve eşimin ailesi dışında misafiri pek sevmem.
Konu, komşu muhabbetleri de bana göre değil.

Sevmediğim bir şey var ki ufak çocukları olanlar sağolsunlar geldikleri zaman çocuktan bi haber olurlar sanki onlar bekar kız çocuğun anası bizmişiz gibi her şeyini siz yapın diye beklerler. Size buyuramadıkları için orada bulunan diğer çocuklara emir buyururlar. Filanca sen onla biraz ilgilende yesin, içsin, uyusun, zıçsın...

Beraber yola çıkacak olsanız çocuğun elini tutmazlar saldım çayıra hesabı ya o çocuk birden sokağa fırlasa zaten çocuk fazlasıyla şımarık yetiştirildiği için söz de dinlemez.

İşte o zaman cinnet geçiriyorum sanıyorum.
Sonra canın mı sıkkın senin, evvettt canım sıkkın sahip çıkın çocuklarınıza kardeşim.:mymeka:kötükedihüso

Onun dışında kırılmış, dökülmüş, kirlenmiş canları sağolsun sonuçta evime hergün gelen insanlar değiller. Çok çok olsa 1 güne malolur.
Tabi şu da var bu sürekli düzene girerse buda can sıkıcı olur.

Bence ev sahibini zora sokan misafirlik halleri;

* Habersiz gelen misafirler, (Özellikle haftasonu ve geç saatte gelenler...)

* Kalabalık misafirlikte cocuklarıyla hiç ilgilenmeyen misafirler,

* İkramları nezaket ve özen çerçevesinde yemeyen,döken,saçan misafirler,

* İzinsiz mahrem odalara girmeye teşebbüs eden misafirler,(her ne sebeble olursa olsun)

* Yüksek sesle konusan-gülen-merdivenden çıkarken gürültü çıkaran,komşulara rahatsızlık

veren misafirler,

* Çok geç saatlere kadar oturan misafirler
,

ayy okuyunca bile sinirlerim tepeme çıkıyor

Başkasının baan yapmasını istemediği şeyleri onlara yapmıyorum ama yine de bize yapılıyor anlam

veremiyorum kötükedihüso... herkes istediği gibi başkasının evine girip çıkacak ve orada kendi

kurallarını uygulayacaksa hiç kapı koymayalım evlerimize...

Zaten biz şu iki kavramı karışıtırıyoruz bence milletçe :

"Tanrı misafiri" ve " habersiz çat kapı gelen misafir"

Habersiz geleneden rahatsız olunca aaa öyle deme tanrı misafiri onlar oluyor.....

Hiiç alakası yok...Biri ya zor durumda kaldığı için, ya kalacak yeri olmadığı için, ya da plansızca bir

şekilde denk gelip misafir ettiğiniz kişilerdir... duurp dururken cümbür cemaat gelen apayrı....

çocukları evi yıkarken anaları poposunun üstünde oturanla annelerden.
sürekli evimde dedikodu arayan ..klava:
bir kusurumu yakalamk için etrafa bakmalarındanklava:
klava:

hepsıne harfıyen katılıyorum...
bıde cok yuksek sesle konusan ınsanları sevmem bagıra cagıra karsısında sagır varmıs gıbı delı oluyorum kendımı mutfaga atıyorum resmen klava:

cocuklarıyla ilgenmeyenlmaz:

oraya buraya temizmi diye bakankaydirigubbakcemile

mutfaga gelip ben bişi hazırlarken basımda durup mutfagı caktırmadan inceleyen :tomato:

bide biz yeni evliyiz ya gelenler evi gezdiir didiklerinde yatak odamada bakmak istiyen misafirlere uyuzz oluyoruummmmmmm kötükedihüso

kötükedihüso

bazı insanlar misafirliğin sınırını aşıyorlar buna deli oluyorum ben bezdim bu yüzsüzce gelip gunlerce yatıya kalanlardan ama eşimin sülalesi çohhh geniş bıktırdılar beni nekadar tıksındıysem normal arkadaşlarımla bile goruşmek istemıorum bazan

bende kendi evlerinde titiz olup oturduğun yere bile bakan ama senin evine misafirliğe gelince dingonun ahırı gibi kullanan insanlara gıcığım...bide evin temizliğini kontrol edenlere..her odayı gezenlere..tabi bu saydığım şeyleri yapan tek eşimin yengesi.başka misafirlerimin öyle gıcık edici davranışları olmadı yada ben hatırlamıyorum

hiçbir konuda sohbet etmedikleri süprizzzzzzaman sadece dinledikleri zaman
kafamçokkarıştı

herkesin görüşleri olmalı

neden saklarlar anlamam

böyleleri sinsi oluyor konuşmuyorsa dikkat!!!!!!!!!!!!!

eşimin ailesiyle ciddi sorunlr yaşadık ve 2 yıl görüşmedim eşim gitti oğlumu götürdü ben gitmedim takii kaynım askere gidene kadar kendi ailem baskı yaptı git ölümlü dünya geçir bitsin bu küslük diye neyse uzatmıyım gittim eşim çok mutlu oldu bu davranışıma sonrasında ısrar etti ramazanda çagırıyolar gidelim diye gittik gittik ya bizde iftara aldık kızlar yemin ediyorum abartısız söylüyorum karıştırılmadık bi tarafım kalmadı dolaplar mutfak bankodaki duşa kabin ya ne arıyosunuz dimi o görümcem olucak şuursuzlar yapıyo bunu ev kalabalık servis yapıyorum banyodaki duşa kabinin sesini duyuyorum birine bakıyorum etegimi giymiş namaz kılıyo iste dimi ne hakla gardolabımı karıştırıyosun çamaşırlarımın şeklini bilirim yaa don çekmecem bile kurcalanmış anlıcanız bi tek küçük leylayı karıştırmadılar onuda abilerine bıraktılar sanırım günlerce kendime gelemedim bunu yapanlar küçük insan degil biri 25 biri 28 biri 30 yaşlarında ya evli barklı karılar bunlar çocukları deseniz anlatmıyım anaları böyleye çocukları neler yaptı tahmin edin olan benim kocaya oldu demedigimi bırakmadım arkalarından bir daha bu fedakarlığı isteme benden asla görmek istemiyorum hiç birini dedim nasıl aglıyorum ama oğlum bir yandan eşim bir yandan evi topluyo ben uzatmışım bacaklarımı aglıyorum offf böyle insanları evimde asla istemiyorum yaa edebiyle gelen misafire canım feda

Son düzenleme:
hizmet ederken peşimde dolaşan,mutfakta başımı bekleyen her tarafı dikkatle inceleyen misafirlere sinir oluyorum.bir de samimi komşularımız akrabalarımız geldikleri zaman bizim odamıza giriyorlar,bişi istiyorlar ben getireyim diyorum hemen arkamdan yatak odamıza giriyorlar buna acayip uyuz oluyorum.yaa ne işiniz var değilmi.bunu sürekli yapıyorlar.ben çok samimi olsam bile mutfak ve oturma odasından başka bi yere girmiyorum onlar kendi evleri gibi dalıyorlar.bir de bi arkadaşım vardı bize geldiğinde sigara içmek için yatak odasına geçtik,hatun gardorabı açtı tek tek baktı.şok oldum bişi de diyemedim.ne maksadı var sa artık.....

bende maddi yönden durumuçok iyi olup hatta zengin diyebilecegim kişilerin parayla ilgili mevzu açıldıgında senden çooook daha fakirmiş gibi ben evde şunum kalmamış alamadım dendiginde onun sanki aç kalmış gibi yakınmasından nefret ediyorum.

çocuklarını aç getirip,birde yaptığın yemeği beğenmeyip bunu yemez şunu yapalım diyenlere.(patates kızarttıran bile var)- büyük görümcem
aynı şehirde oturduğun halde yatıya kalanlara(araba diye bişey var kardeşim saat kaç olursa olsun evine gidebilirisin)- eşimin ailesi
bebeklerinin altını koltuğun üstünde veya halının üstünde açıp temizleyenlere(bir de o kirli bezleri mutfak çöpüne atanlara)- görümcelerim
çayın demini beyenmeyip şunu biraz aç veya koyulaştır diye elinize tutuşturanlara-kaynım
yemeği yerken tabağın içinde hazine arar gibi tabağı inceleyenlere-eltim
sizin evinizde sizin dedikodunuzun yapılması -eşimin 2.annesi ve eltim

ve aklıma gelmeyen niceleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…