Evinize gelen misafirlerin,hangi hareketlerine sinir olursunuz??

çocukları sağı solu kırıp dökmelerine rağmen müdahele etmeyen sadece bakan misafirlere(!) kıl oluorum... klava:

zamanında maddiyata doymamışsa o insan maddiyata karşı sevgisi merakı karıştırması bitmez
gözü aç çünkü, e ailede fakir ise hani çok çocuk doğuruyorlarya o çocuklar maddiyata doymuyor bakıyorum bazı kızlarda dahi aileler sütyen almıyorlar

artık böyle bi kızı düşünün ilerisinde gözü aç oluyor

onun çocukluğuna inin neler eksik onda o zaman görürsünüz

valla akadaşım senin durum bayağı zormuş. Allah tan yeni apartmanımda komşular seviyeli ve anlayışlılar. kapı çalınınca naber napıyorsun eşin evde mi derler evdeyse zaten tek başına girmez ama eşim evde yoksa işiminde olmadığını söylediysem müsait misin derler ancak öyle girerler.ve sağolsunlar yatak odama banyoya girmeleri gerekiyor sa bile önce müsait mi şura girebilir miyim derler. ha bide beraber çay içilecek yemek falan yenilecek se bi kenara atıp kendilerini sırf benim hizmet etmemi beklemezler beraber yapar beraber yeriz. Allah razı olsun güzel bir düzen oturtmuşlar apartmana. tabi bu form memnuniyeti bildirme değil sinir olduğumuz şeyi bildirme formuydu konudan sapmış olmim zaten asıl anlatmak istediğim zavallı annemin komşuları ve küçükken bana çektirdikleri.
1. saat farketmez kapı açıksa direk içeri dalınır değilse müsait misin diye sorulmaz açar açılmaz dalınır.
2. önce mutfağa girilir ocağın üstündeki tencereler açılır içindekilere bakılır bazen bana az şundan koy denir.
3. bir tanesi de var ki kapıyı açar açmaz kapıda kalmış kedi gibi fırlar evin içine hafif aksak bacağıyla kolidora doğru hızlı adımlarla ilerler bütün odaların kapısını açıp içine bakar toplu temiz mi diye sonra sırada mutfak öyle hızlı yapar ki ama bunu sanki koşsam yetişemem peşine.
4. bir de eve misafir geldiğini görünce hemen gelip baş köşeye kurulan ve kalkmayan cinslerden var.
ben büyüyüp artık tahammül edememeye başlayınca bomba patladı bizim evde ablam ve ben 13ünü geçmiş yani onların gözünde 2gelinlik kız var güya kontrol ediyorlar nasılsız temizmiyiz falan filan köyde çöpçatanlık yaparmış bunlar... bu kişiler yaşlandı çöpçatanlık yapacak halleride kalmadı ama alışmışlar bi kere aynen devammış

yuuuhhh demek istiyorum başka bişi demiyorum...

ben genel olarak misafiri çok severim.haberli habersiz gelen farketmez.tabii haberli gelinse daha güzel olur (hizmet kalitesi açısından) :))).ama şu gün geleceğim deyipte gelmeyenlere sinir oluyorum.
sonraaa...
her bayan gibi bende çoluğunu çocuğunu çombalağını uçsuz bucaksız bir yermiş gibi ortalığa salanlara,
eve sohbet etmek beraber vakit geçirmek için değil de başka şeyler için gelmiş gibi vaktinin %99 unu başka şeylerle geçirenlere(o zaman kendimi sadece bir hizmetçi gibi hissediyorum)
çocukların koltukların tepesinde zıplamalarına
dolapların çekmecelerin karıstırılmasına
evdeki eşyanın hor kullanılmasına sinir oluyorum
bide mesela yatılı misafir gelir çocuğunun altını ıslattığını bildiği halde önlemini almayanlara gıcık oluyorum.bekarken başımıza çok gelirdi.kardeşimle ben uyuz olurduk.
öyle herşeyi dert etmem mesela ortalık dağılabilir çerezdi bilmem neydi dağılır dökülür önemsemem yani daha sonradan temizlemek gücüme gitmez sonuçta her zamn misafir ağırlamıyoz ya,ama dediğim gibi umursamaz davranıp halıya koltuga kanepeye çay meşrubat filan dökülmesi içimi acıtır.
mmm sonraaa sonrası yok işte misafiri severim misafirliğini bildiği ölçüde:)))

Habersiz gelinmesine

Coccuklarını takip etmemelerine

İzinsiz sigara içilmesine

Balkonun yada wcnin terliklerini yanlış yere cıkarmalarına

Tabiki misafir severim ama insan kendisine yapılmasını istemediği seyleri baskasına yapmamalı diye düsünüyorum

yardım edelim bahanesiyle mutfağımı karıştıranlara sinir olurum
bide çocuklu hanımlar nedense başkasının evinde salı verirlir çocukları
benimde çocuklarım var ama gitiğim yerde sürekli güzüm çocuklarda ALLAHA şükür çocuklarımda uslu . bukonuda beni hiç utandırmadılar
genelde beni bu huyum için kınayanlar oluyor
ay çocuktur bırak istediğini yapsın derler

Biz sayfiye yerinde oturuyorduk,dolayısı ile habersiz gelemiyorlardı,biraz da uzaktı tabi şehirden.
benim garibime giden birkaç şey olmuştu; halamlar geldiğinde 1 hafta kalıp beni mahçup bıraktılar eşime karşı,hemde maddi durumumuzun da iyi olmadığını bilerek,geniş geniş kaldılar,yediler içtiler.içerledim biraz ama sonra geçti,sonuçta halamdır. ama kuzenim ben tam yemek hazırlarken, acıktım deyip sandviç yapmaya kalktı, (bende peynir almıştım birkaç gün hepimizi idare eder diye düşünerek) içine de 2 KOCA dilim peynir koymuştu. üzüldüm,kızdım ama bişey diyemedim işte. halam terbiye vermemiş bence.
birde çok görüşmediğimiz bir çift vardı;otobüs garajından almaya gittim,evin oraya yaklaşırken 'bekleyin bakkaldan ekmek,kola filan alayım' dedim. adam demezmi 'aaa yoksa sen daha biraları dolaba dizmedinmi' dedi. şok oldum,gülerek ha tabi alayım şimdi demek zorunda kaldım. çok kaba bir davranıştı yaptığı!

kesinlikle döken saçan ve karıştıran çocuklarına dur demeyen misafire gıcık oluyorum. Bi arkadaşımın evine gelen misafir çocuğu ağlayıp zırladı diye ruj vermişti eline,çocukta gitti evsahibinin yeni aldığı koltuk takımını,kapıları ve duvarı bir güzel boyadaı. Annesi laklak yaparken çocuk evin içine etti yani.Böylesine sinir oluyorum.Birde ben sormadan yada ikram etmeden "kahve varmı,neskafe varmı yok bilmemne varmı" diyip görgüsüzlük yapanlara sinir oluyorum.Tabi çok yakınım değilse

1- Vakitli Vakitsiz çat kapı gelen misafire
2- Çocuğuna sahip çıkmayan yada söz geçiremediği için ortalığa salan
3- Eşyalarımı eleştirip sürekli nerden aldın kaça aldın diye didikleye
4- Benden izinsiz çekmecelerimi açan
5- Bide ev gezmek isteyenlere sinir oluyorum
Ve kusura bakmasınlar ama anlayacakları dilden uyarıyorum pek sineye çekmiyorum

Lavabo duruken mutfak tezgahında elmi yıkanırmış-tatlicadiarzu-
Bazı misafirlerin yaptıklarını okuyunca dumur oluyorum -tatlicadiarzu-

Elini yıkasa razıydım kaynanam ağzını çarkaladı :jeyyar:
Saatlerce lavobo ovaladım çamaşır suyu ve bissürü deterjan kullandım
Uzun bi süre orda sebze yıkayamadım

alkisalkisalkis alkisalkisalkis
kesinlikle katılıyorum....

cocuklari evi alt üst ettigi halde annesi hic umursamiyorsa iste bu beni deli eder...öyle insanlarlanda kontagimi keserim kestimde..ve cok mutluyum.......oh be dünya varmis....:sm_cool:

Son düzenleme:
Koltukların üzerine montunu çantasını osunu busunu bırakanlara
çoluk çocuğuna sahip çıkmayanlara
Ben ikram etmeden bişeyler isteyenlere
Buzdolabını, ve çekmeceleri karıştıran çocuklara aa oğlum çok ayıp diyip tekrar lak lakına devam edenlere

dikatsizce sigara içenlere külü döküyo yere farkında bile değil
sehpa kül doluyo rahatsız oluyorum lmaz:

Çocukluğumdan beri sinir olduğum bişey daha var
Bütün yorumları tek tek okudum ama buna sinir olan
bi tek ben varım galiba
Erkeklerin ayaklarını ayırıp yarı yatar gibi yayılarak ve kaykılarak oturmalarına
sinir oluyorum çay servis ederkene üstüne dökmek geliyor içimden
hatta bazı kadınlar da öyle oturuyor
Tabi oturmak denirse

ay aynen vallaaa çok gıcık bi durummm klava:

evet buna bende sinir olurum....hatta gecenlerde biz misafirlige gittik adam yayil yaila yatmis bacaklarinida ayirmis..esim lafini cekmez böyle durumlarda..arkadas biraz derli toplu otururmusun dedi.....adam hemen toparlandi...:kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…