Evladın Kızı Erkeği Olur Mu?

Bunu anneanneye yolluyorum selamımı söyleyin çenesini kapasın önce..

Bebeğin cinsiyetini erkek belirler bunu öğrensin..
Karikatür acı ama gerçek..

doğru diyorsunuz. allah bağışlasın kızınızı, güzel mutlu bir hayatı olsun...

kızım doğduğunda kalça çıkıklığı olma ihtimali var demişti doktor. bir ay götürmediği hastane kalmadı. adam yemeden içmeden kesildi bu kadar basit bir şeyde bile. neden bunları yaşatıyor bana neden bunları yaşıyoruz anlamıyorum. olsun sağlık olsun de geç.. ama bu matem havası beni boğuyor. ailesini arayıp kıza döndü cinsiyet diyemedi bile. doktor cinsiyete erkek dediği zaman durduramamıştım hemen aramıştı...

amin cümlemizinkine güzel bir ömür yazsın Allah
kızına bu kadar düşkün bir baba neden böyle davranır aklıma sadece anneanneden çekindiği geliyor
sert bir kadınsa lafından sözünden korkuyor olabilir

Ben de erkek bebekleri hiç sevmem ama erkek oldu.bu oğlumu sevmediğim anlamına gelmez. Dua ediyorum 2. Kız olsun diye. Çok takılmayın. Hayırlı doğumlar
amin sağ olun. inanın kompleks oluştu bende. bir hamile görsem kız mı erkek mi acaba diyorum. erkek bebeği olanlar sanki bir şey başarmış gibi geliyor. uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum. benim hayattaki en büyük desteğim eşim. o böyle yaparsa hamileyken yapayalnız kalırsam nasıl atlatacağım bu durumu bilemiyorum.

Kız evlattan hayırlısı mı olur. Boşver takma kafana bu bebeğinde doğunca onu çok sevecek ilk çoçuğunuz gibi. Rabbim üçüncüyü erkek eder inşallah :)

dünya bir yana o kadın bir yana. ölmeden oğlu olduğunu da görsün istiyor. onun düşüncesini doğru yanlış diye değerlendirmeye bile almıyor. o istiyorsa öyle olmalı. ben kırılmışım, hamileliğim zehir olmuş şu an bunlar önemli değil.

Kız evlattan hayırlısı mı olur. Boşver takma kafana bu bebeğinde doğunca onu çok sevecek ilk çoçuğunuz gibi. Rabbim üçüncüyü erkek eder inşallah :)
bir daha böyle bir riske giremem herhalde. kız olursa bu sefer boşanırım. en iyisi ikide kalmak.

yazdım yazdım sildim... Eşinize ve anneanesine bebeğin cinsiyetini erkeğin belirlediğini anlatın(gerçi kesin biliyorlardırda).içimden neler söylemek geçiyor ama yazamayacağım.

hayvanın bile erkeğini seviyor dedin ya şok oldum. Allah ıslah etsin bunları.erkekte erkek, pipide pipi diye tutturan zihniyete acıyorum sadece.

Toplumun vah vahlarından,neyse bidahakine erkek olur diyen insan kılığındaki şeytanlardan nefret ediyorum.

Bebeğinin sevincini değilde bu duyguları yaşıyor olmana çok üzüldüm.kendini üzme ne olur.
O adamın yüzüne bile bakma. Allah ona öyle bir pişmanlık versinki kendi vicdanında boğulsun inşallah.

----birgün görümcem üçüncüsü erkek olsun artık yeeeeaaaa dedi(halbuki aramız çok iyidir ama sinir oldum) bende dedimki oldu oldu hemen Allah'a fax çekiyorum sipariş veriyorum ha birde kardeşinede söyle bunu birdahakine doğru cinsiyeti tuttursun.
Not:iki prenses annesi:))

Son düzenleme:
Boşverin bunları erkek kız önemli değil allah hayırlısını versin. Dediğim gibi ben de erkek çocuk hiç sevmem ama erkek oldu. Allah sağlık versin gerisine takılmayın

hay Allahım nasıl üzüldüm şu durumunuza ya, hamile halinizle nasıl üzüyor sizi
nasıl anlatılır ne yapılır bilemedim ama bi şekilde konuşun
gerekirse sert konuşun
ama anlatın hadi oğlunuz oldu ama Allah korusun engelli doğdu fiziksel ya da zihinsel
ya da hayırsız oldu sizi çok üzdü bunları anlatın belki dank eder azıcık

siz çok haklısınız hislerinizde. insan yavrularına üzülüyordur sanırım böyle bir durumda ama ben eminim ki eşiniz ikinci kızına da kavuşunca mutluluktan havalara uçacak. ilk kızınıza nasıl davranıyorsa o küçüğe daha da hassas davranacak. kendimden biliyorum. iki kız kardeşiz (binlerce kere şükür) babam ikimize de çok çok düşkündür ama küçük kız kardeşime daha bir hassas davranır. küçük ya (30 yaşında :) ) ondan. bir kere en büyük iyiliği kızınıza yapmışsınız. yakın aralıklarla kardeş yaparak ve Allah ta bence çok büyük bir lütuf göstermiş, kızınıza kız kardeş göndermiş. yaşı yakın iki kız kardeş olmak dünyadaki en büyük şanslardandır inanın.

geçecek, siz umursamayın.

inanılmaz kötü bir durum. Sizi etkilemek istemiyorum, ancak anında tiksimiştim eşimden.
Cahil olduğunu düşünürdüm. Niye böyle yapıyor ki ya, niye size küsüyor?

Allah allah.

bir arkadaşım ikinci kızına hamileyken arkadaşımın babasını yolda gören bir tanıdıkları mehmet senin ikinci torun da kız olacakmış boş ver üzülme diyor adam şok oluyor ben zaten üzülmüyorum çok mutluyum diyor

yine bir arkadaşım doğum yaptı kızı oldu facebook da tebrik ediyor insanlar bir tanesi aynen şunu yazmış Hayırlı olsun abi ama İnşallah ikincisin de Allah sana aslanlar gibi bir oğlan verecek.

alın buyurun iki mal!

Evet haklısın üzerinde bi baskı falan var zor bi durum ama dediğim gibi o kadının ne dediği önemli değil bunu rabbim böyle uygun görmüş sonuçta kız erkek diye sen seçmiyorsun nasipte ne varsa o oluyor. Ve (İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.) [İbni Mace]
kocanıza bunu açıklayın. Rabbim bi daha ki bebeğinizi erkek eder. Belki de bu bi sınavdır hiç erkek olmayabilir ama üzülmeyin kız evlat en iyisi bence benim de bi kızım var

onlar cahillik ediyor da sizde onlarin etkisinde kalip Allahi gucendirmeyin,kim neyi basarmis Allahaskina?
biz portre cizmekten aciziz,Allah insan yaratiyor sekle sokuyor,can veriyor ve bu yavrunun cinsiyeti annenin veya babanin mi basarisi oluyor,lutfen boyle dusunmeyin.
Kocaniza da yaziklar olsun,agzimdan dolu dolu sadece bu kelime cikiyor vallahi yaziklar olsun.
Benim oglum var,esinize soyleyin b.kundan boncuk cikmiyor erkek evladin..anneye daha bi duskun oluyor sadece hepsi bu.
Allah hayirli saglikli,Allah korkusu kuldan utanmasi olan evlatlar nasip etsin,pipi denen et parcasi evladi kiymetli kilmiyor.
insanlar mum isigiyla ariyor evladi,evde nasil olurda matem havasi eser,basin yaygarayi ayiptir.

Erkeklerin hicbir tutar tarafı olmayan yaklaşımları işte. Ben sizin yerinizde olsam zerre muhatap olmam.

Bir kızım var 2 yasında, bir evladım daha olsa onun da kız olmasını isterdim. Bu cinsiyetci yaklaşımımdan kaynaklanmıyor, oğlum olsaydı da yine erkek olmasını isterdim. Niyeyse aynı cinsiyete sahip kardeşler birbirlerine daha yakın olurmuş gibi geliyor.

Rabbim evlatlarımızın yokluğunu göstermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…