- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
doğru diyorsunuz. allah bağışlasın kızınızı, güzel mutlu bir hayatı olsun...Allah sağlıkla kucağınızı almayı nasip etsin
evladın cinsiyeti oğlan olunca ne mi oluyor inan hiçbirşey
benim eşimin de gönlü oğlu olmasından yanaydı ben de kız,
kızım oldu sevinçten uçtum ama kızım işitme engelli olarak doğdu
ve hala daha derim şurası şöyle olsun, buna benzesin inşallah kız olsun diyeceğime keşke sağlıklı olsun diye daha çok dua etseymişim derim Allah başka dert vermesin yavruma, en büyük sıkıntısı bu olsun yine de
bir örnek daha vereyim eşimin bir arkadaşı evlatlarının cinsiyetinin oğlan olacağını öğrendiği zaman uçmuş havalara oğlum olsun futbolcu yapacağım, oğlum olsun şöyle böyle demiş hep
yavrum doğdu bir gözü kapalı, görmüyor
eşine söyle sağlıktan ötesi boşş
ister kız ister oğlan sağlıklı hayırlı bi evlat olsun yeter
sıkma ne olur sen canını
hamileyken strese sokma ne kendini ne bebeğini
amin cümlemizinkine güzel bir ömür yazsın Allahdoğru diyorsunuz. allah bağışlasın kızınızı, güzel mutlu bir hayatı olsun...
kızım doğduğunda kalça çıkıklığı olma ihtimali var demişti doktor. bir ay götürmediği hastane kalmadı. adam yemeden içmeden kesildi bu kadar basit bir şeyde bile. neden bunları yaşatıyor bana neden bunları yaşıyoruz anlamıyorum. olsun sağlık olsun de geç.. ama bu matem havası beni boğuyor. ailesini arayıp kıza döndü cinsiyet diyemedi bile. doktor cinsiyete erkek dediği zaman durduramamıştım hemen aramıştı...
amin sağ olun. inanın kompleks oluştu bende. bir hamile görsem kız mı erkek mi acaba diyorum. erkek bebeği olanlar sanki bir şey başarmış gibi geliyor. uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum. benim hayattaki en büyük desteğim eşim. o böyle yaparsa hamileyken yapayalnız kalırsam nasıl atlatacağım bu durumu bilemiyorum.Ben de erkek bebekleri hiç sevmem ama erkek oldu.bu oğlumu sevmediğim anlamına gelmez. Dua ediyorum 2. Kız olsun diye. Çok takılmayın. Hayırlı doğumlar
Böyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
dünya bir yana o kadın bir yana. ölmeden oğlu olduğunu da görsün istiyor. onun düşüncesini doğru yanlış diye değerlendirmeye bile almıyor. o istiyorsa öyle olmalı. ben kırılmışım, hamileliğim zehir olmuş şu an bunlar önemli değil.amin cümlemizinkine güzel bir ömür yazsın Allah
kızına bu kadar düşkün bir baba neden böyle davranır aklıma sadece anneanneden çekindiği geliyor
sert bir kadınsa lafından sözünden korkuyor olabilir
bir daha böyle bir riske giremem herhalde. kız olursa bu sefer boşanırım. en iyisi ikide kalmak.Kız evlattan hayırlısı mı olur. Boşver takma kafana bu bebeğinde doğunca onu çok sevecek ilk çoçuğunuz gibi. Rabbim üçüncüyü erkek eder inşallah :)
Boşverin bunları erkek kız önemli değil allah hayırlısını versin. Dediğim gibi ben de erkek çocuk hiç sevmem ama erkek oldu. Allah sağlık versin gerisine takılmayınamin sağ olun. inanın kompleks oluştu bende. bir hamile görsem kız mı erkek mi acaba diyorum. erkek bebeği olanlar sanki bir şey başarmış gibi geliyor. uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum. benim hayattaki en büyük desteğim eşim. o böyle yaparsa hamileyken yapayalnız kalırsam nasıl atlatacağım bu durumu bilemiyorum.
hay Allahım nasıl üzüldüm şu durumunuza ya, hamile halinizle nasıl üzüyor sizidünya bir yana o kadın bir yana. ölmeden oğlu olduğunu da görsün istiyor. onun düşüncesini doğru yanlış diye değerlendirmeye bile almıyor. o istiyorsa öyle olmalı. ben kırılmışım, hamileliğim zehir olmuş şu an bunlar önemli değil.
Amin sizin evlatlarinizida...... Bebeginize saglikla kavusun insallah.Allah bağışlasın evlatlarınızı. Bu zihniyeti ben de anlamıyorum ve hiç anlayamayacağım sanırım.
dünya bir yana o kadın bir yana. ölmeden oğlu olduğunu da görsün istiyor. onun düşüncesini doğru yanlış diye değerlendirmeye bile almıyor. o istiyorsa öyle olmalı. ben kırılmışım, hamileliğim zehir olmuş şu an bunlar önemli değil.
amin sağ olun. inanın kompleks oluştu bende. bir hamile görsem kız mı erkek mi acaba diyorum. erkek bebeği olanlar sanki bir şey başarmış gibi geliyor. uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum. benim hayattaki en büyük desteğim eşim. o böyle yaparsa hamileyken yapayalnız kalırsam nasıl atlatacağım bu durumu bilemiyorum.
Tam yerinde oldu.Bunu anneanneye yolluyorum selamımı söyleyin çenesini kapasın önce..
Bebeğin cinsiyetini erkek belirler bunu öğrensin..
Karikatür acı ama gerçek..
Eki Görüntüle 1913194
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?