Evladın Kızı Erkeği Olur Mu?

Benim de 6 yaşında bir kızım var. Allah sağlıklı uzun ömürler versin tüm evlatlarla beraber benimkine de.

Doktor ilk kız dediğinde gözlerim parlamıştı resmen, havalara uçtum mutluluktan. Eşim cinsiyet ayrımı yapmaz, o yüzden kız da olsa erkek de olsa aynı tepkiyi verirdi sanırım. Eşimin ailesi de öyledir. Ama kendi anneme ilk söylediğimde bir süre duraksayıp sonra "neeeyyyse sağlık olsun" demişti. Dedim ki bu benim evladım ve Allah gönlüme göre verdiği için şükürler olsun. Allah önce sağlık versin ama 10 çocuğum olsa hepsi de kız olsa ben yine havalara uçarım. Erkek evladından ne hayır gördün de benim çocuğumun kız olacağına bozuldun dedim(çünkü abilerimden biri yüzünden yıllarca hayatımız zehir oldu ailece). Bir daha ağzını açamadı, açtırtmam. Yaşlı falan dinlemem ben, herkes haddini bilecek

Kıyamam ya of lütfen ağlamayın daha fazla Evlatlarınıza yazık ikisi de etkileniyor unutmayın.

Kusura bakmayın saçını başını yolasım geldi eşinizin.

Benim demek istediğim aslında tabi ki insan kız erkek ister ona birşey demem bende erkek çocuk bebek sevmiyorum soğuk geliyor bana ama böyle bir konu bana şaşırtıcı gelmişti

ben olsam gider hani erkekdi demek ki azarlamaktan başka bir b*k bilmiyorsunuz der çat diye kapıyı çarpar çıkardım boyle dr lara sinir oluyorum.

Inan bunların hepsi çevre baskısından oluyor. Benim ailem de erkek çok istedi. Bu sefer erkek olacak diye diye üç kız kardeş olduk. Ne muhabbetler yapılıyor cahil insanlar tarafından annemi çok yiprattilar. Sanki bir suç gibi.Çocukluğumdan beri ben de hep oğlum olsun istedim öyle bir ailede büyüdüm çünkü. Kız çocuklarından çok erkek çocukları sevimli gelirdi .Ilk kızımda çok üzüldüm. Bir de etraftan olsun ikinci oğlan olur lafları duydum hep. Ikinciye hamile kaldım yine kız. Bu sefer annene çekmişsin dediler. Üçüncüyü doğurma yine kız olur falan. Yine üzüldüm. Ama ikisinde de kucağıma alınca o duygular kayboldu. Şimdi sağlıklı oldukları için şükrediyorum. Onları büyütürken kız erkek diye bakmıyorsun çünkü. Eşim de bana çok kızardı. O kız istiyordu çünkü. Sonuç olarak aile çevre bunu empoze ediyor. Eşin de kucağına alınca yine pişman olacak.

Nefret ediyorum bu zihniyetten ! ne güzel kiziniza bi kız kardeş geliyor, yeni bir can geliyor. Hic haketmediginiz bi durumu yasiyorsunuz kızınız ve siz...Ne diyeceğimi bilemedim , ilerde eninde sonunda anliyorlar yanlış düşündüklerini ama iş işten geçmiş oluyor...

Bence çok şanslısınız.
Kız evlat gibi hayırlısı var mı?
Hatta şöyle bir paylaşım görmüştüm buldum.

"iki kızın varsa sigortalsın, hayatta ortada kalmazsın.

bir kız bir oğlansa bağ-kur'lusun, döner dolaşır kızın bakar.

iki oğlun varsa yeşil kartlısın. devlet bakarsa bakar, yoksa geçmiş olsun."

hayir anlasilacak hicbir farklilik yok kizla erkegin.
Bakin Allah der ki madem agliyorsun kulum sana bi okkali dert vereyim,adam gibi sebebin olsun aglamak icin.
yapmayin etmeyin,kendinize gelin.
esiniz mutlu olsun diye mi cocuk doguruyorsunuz Allahaskina?
ben kendi istedigim icin ve ogluma bi kardesin iyi olacagini dusundugum icin 2.yi istedim.
Acin Kuran`i bakin,kiz evlat haberi aldiginda yuzu kapkara kesilen insanlara Allah nasil lanet ediyor.
Kiz evlat nimettir,ne guzel seydir hele ki iki tane birden..

Anneannesi kiz evladinin torunlariyla degil erkek evladinin torunlariyla ilgilensin bir zahmet ona gore kiz ele karismis.

Esinizle sizde konusmayin anlar hatasini kisa surede uzulmeyin.

İşim gereği hastanede şahit olduğum durumlar var. Kiminin kızı aylarca gelmezmiş, kiminin oğlu. Babasına hayatını adayıp evlenmemişi de gördüm, annesinin altını temizleyen erkek evlatta. Önemli olan insanlık.
Toplumun dayattığı saçma sapan ayrımcılıklar insanları mutlu bile etmiyor. Konuda görüldüğü gibi.
Sevginin, merhametin, insanlığın cinsiyeti yoktur...

Benim bir kizim bir oğlum var ve şimdi 3.yu bekliyorum. 2.kızım olacak nasipse. Kız haberini duyanlar aramadilar, sormadilar. Oysa oglumda eşimin sülalesi sevinçten bayram havasindalardi. İlk birkaç gün zoruma gitti ama şimdi hiiicc umursamiyor um. Çocuk benim kime ne? Rabbim inşallah sağlıklı nasip eder gerisi dış kapının mandali. Hele birde dogsun gözüm kimseyi görmez. Bugunumuze şükürler olsun. Sende üzülme, cahil olduklarini aklından çıkarma. Allah herseyin hayırlısı versin.

canım yaa rabbim sağlık versin kuzularına.benim annemde çok çekti 3 kızız bizde erkek olmadı diye kapının önüne konuldu.şimdi hepimiz evliyiz ve erkek isteyen babam bize tapar iyiki kız olmuşsunuz der.benimde bir oğlum bir kızım var eşim hep kızını kayırır onu el üstünde tutar bende farkettimki kıza daha çok toleranslıyız.ki oğlumda içine ukte kalmış olacakki kızınız başka der hep.eşime yapma derim ama bakıyorumki bende öleyim.kızım sonra doğdu ve biz resmen görmemiş gibi olduk kız olunca pamuklara sarmaladık resmen.kız evlat nimettir bilene rahmettir.inşallah tez vakitte yaptığını anlayacaktır eşin

Pipiyle kafayı yemişler.. terbiyesiz adam.. asıl siz eşinize tavır yapın.. hem cinsiyeti baba belirler daha öğrenememiş mi bunu ( mal ) diyesim geldi..

Doktorunuz ayrı bi şapşal.. tükürdüğünü yalattırsaydınız bi..

Çok sinirlendim ya.. hala bu cins insanlar var demek ki.. benim oğlum var noluyo yani kuş mu konduruyo töbe ya.. hayırlı evlat olsun daha ne isterim.. velhasılı erkek evladın hiçbi fazlalığı yok pipisinden başka.. bitsin artık şu cinsiyetçilik

cinsiyeti kendisinin belirlediğini bilmiyor mu eşiniz? gitsin vursun kendi şeyini. hala bu zihniyet pes artık

“Kim iki kız çocuğunu besleyip büyütüp terbiye eder, yetiştirirse ben ve o, şu ikisi gibi cennete gireceğiz” buyurur Peygamber Efendimiz..eşine bu hadisi okut canım Allah sağlıkla bağışlasın evladınızı size

sen o eşine deki cinsiyeti erkek belirler.bide üzülme bak önemli olan sağlık olması.bizim gelinin ikizleri oldu ilk dr biri kız biri erkek dedi diğer doktorların hepsi ikiside erkek dedi ama hep ilklerin dediği çıkar üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…