Aynen bir evladım daha olsa kız olsun isterdim.Erkeklerin hicbir tutar tarafı olmayan yaklaşımları işte. Ben sizin yerinizde olsam zerre muhatap olmam.
Bir kızım var 2 yasında, bir evladım daha olsa onun da kız olmasını isterdim. Bu cinsiyetci yaklaşımımdan kaynaklanmıyor, oğlum olsaydı da yine erkek olmasını isterdim. Niyeyse aynı cinsiyete sahip kardeşler birbirlerine daha yakın olurmuş gibi geliyor.
Rabbim evlatlarımızın yokluğunu göstermesin.
kız nasıl biticek kk da bile konu var erkek bebek isteyenler diye ilk gördüğümde çok şaşırmıştımKeşke bıu düşüncede olan toplu SALAKLAR bir köşede kendi kendine bitse, yok olsa.
Tam yerinde oldu.
Benimde aklima bu gelmisti bulamadim karikaturu.
Sıkma canını. Kız erkek farketmez Allah yokluklarını aratmasın.
Eşine ve laf edecek olana bunu göster madem. Bundan anlar.
Geç kaldın ben gösterdim bile ..
kız nasıl biticek kk da bile konu var erkek bebek isteyenler diye ilk gördüğümde çok şaşırmıştım
kızıma arkadaş olsun istedim, hayatında bir desteği olsun istedim. ablam var ve o olmasa ne yapardım diye çok düşünmüşümdür. arkadaşım, sırdaşım, her şeyim.. hala ne olursa olsun ona ağlarım, o geçecek derse geçeceğine inanırım. evlat ayrımı yapmadım ama kız olmasını kızım açısından içimden geçirdim. ben çok mutluyum. eşim de mutlu olsaydı keşke..siz çok haklısınız hislerinizde. insan yavrularına üzülüyordur sanırım böyle bir durumda ama ben eminim ki eşiniz ikinci kızına da kavuşunca mutluluktan havalara uçacak. ilk kızınıza nasıl davranıyorsa o küçüğe daha da hassas davranacak. kendimden biliyorum. iki kız kardeşiz (binlerce kere şükür) babam ikimize de çok çok düşkündür ama küçük kız kardeşime daha bir hassas davranır. küçük ya (30 yaşında :) ) ondan. bir kere en büyük iyiliği kızınıza yapmışsınız. yakın aralıklarla kardeş yaparak ve Allah ta bence çok büyük bir lütuf göstermiş, kızınıza kız kardeş göndermiş. yaşı yakın iki kız kardeş olmak dünyadaki en büyük şanslardandır inanın.
geçecek, siz umursamayın.
inanılmaz kötü bir durum. Sizi etkilemek istemiyorum, ancak anında tiksimiştim eşimden.
Cahil olduğunu düşünürdüm. Niye böyle yapıyor ki ya, niye size küsüyor?
Allah allah.
bu kadar üzülünce insanlar, acaba erkek çocukta benim anlayamadığım bir şey, bir başarı mı var diye düşünmekten alamadım kendimi. ikinci çocuğu ilkine destek olsun diye çok istedim. çocuk sahibi olmak, onun gelişimine şahit olmak, her gün büyüdüğünü görmek, gülümsemesini görmek tarif edilemez duygular. ilkine arkadaş olacağı için ayrıca mutluyum. sadece benim çocuğum değil ki ama, babası da çok mutlu olsun isterdim. yoksa başka kimse umurumda değil.onlar cahillik ediyor da sizde onlarin etkisinde kalip Allahi gucendirmeyin,kim neyi basarmis Allahaskina?
biz portre cizmekten aciziz,Allah insan yaratiyor sekle sokuyor,can veriyor ve bu yavrunun cinsiyeti annenin veya babanin mi basarisi oluyor,lutfen boyle dusunmeyin.
Kocaniza da yaziklar olsun,agzimdan dolu dolu sadece bu kelime cikiyor vallahi yaziklar olsun.
Benim oglum var,esinize soyleyin b.kundan boncuk cikmiyor erkek evladin..anneye daha bi duskun oluyor sadece hepsi bu.
Allah hayirli saglikli,Allah korkusu kuldan utanmasi olan evlatlar nasip etsin,pipi denen et parcasi evladi kiymetli kilmiyor.
insanlar mum isigiyla ariyor evladi,evde nasil olurda matem havasi eser,basin yaygarayi ayiptir.
kaç gündür beni güldüren ilk şey mesajınız oldu. acı ama komik. :)Ayy ne üzücü kırıcı çirkin bir durum.
Japonlar insan kolundan kulak yaptı biz hala neyi tartışıyoruz..
simdi senin konunu okuyunca esime telefon ettim degisebilir diye bizim ikili taramada yuzde 80 erkek dedi doktor ondan 1 hafra once baska doktor ayni seyi dedi ama degise biliyo biz hic sormadik aslinda bana kalirsa 20 haftadan once soylememeleri lazim sonra boyle problemler olabiliyoBöyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
Tüh görmemişim kusura bakma olur mu :)
en çok da bu yüzden üzülüyorum. babasının bu tepkisini hak etmiyor. kendi kendine büyümeye çalışıyor içeride. haberi yok bir şeyden. ben zırıl zırıl ağlamasam hiç hissetmeyecek de ben de kendimi tutamıyorum. kızımı da üzüyorum. durmadan babasına annem neden ağlıyor diye sorup duruyor. o da ağlıyor, geliyor sarılıyor. o etkilenmesin diye kendimi tutup, o uyuduğuda gece sabaha kadar zombi gibi gezip ağlıyorum.Evladın ayrımı olmaz. Cennet kokulu bi çocuk veriyorsunuz ona yatıp kalkıp şükretsin.
Uyuz oluyorum eşlerini bu yüzden üzen adamlara. Sen onun yüzünden ağlamak zorunda mısın çocuğunu taşırken hemde?
Üzülmeyin lütfen, bebeğiniz hissetmesin.
keşke söylemeseydi doktor. ben özellikle dedim erken değil mi belli olmaz daha diye. inatla erkek erkek dedi. kordon olmasın o dedim. tersledi beni bilgisine laf ediyorum diye. daha önce de kan kusma şikayetiyle gece acile geldim diye bi ton azarlamıştı beni. en iyisi kadını şikayet etmek. başkasını azarlamasın. o kadar para ver üstüne bir de azar ye.simdi senin konunu okuyunca esime telefon ettim degisebilir diye bizim ikili taramada yuzde 80 erkek dedi doktor ondan 1 hafra once baska doktor ayni seyi dedi ama degise biliyo biz hic sormadik aslinda bana kalirsa 20 haftadan once soylememeleri lazim sonra boyle problemler olabiliyo
eşinize söyleyın evladın kızı erkeği değil evvela sağlıklısı önemliBöyle bir başlık açmak zorunda kaldığım için, buna önem veren bir eşten ikinci çocuğu yapma gafletinde bulunduğum için hem çok utanıyor hem de çok üzülüyorum. Bir kızım var 2,5 yaşında. Şimdi yeniden hamileyim ve yine kızım olacak. İlk hamileliğimde de eşim kız olduğunu öğrendiğinde şoka girmişti. Yine aynı şeyi yaşıyoruz. Oysa ki ders aldığını ve hata yaptığını söylüyordu. Yoksa kız olma ihtimalini düşünür, ikinci çocuğu hak etmediğini düşünür ve bir daha çocuk yapmazdım.
Şanssızlığımız doktorun 12. haftada kesin erkek bu demesi oldu maalesef. Defalarca emin misiniz kordon falan olmasın, erken değil mi dememe rağmen ısrarla beni tersleyip "öyle kordon mu olur erkek bu işte." demesi oldu. (Ki bu daha önce de davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğum Günnur Yüce. Kadın hamileliğim ilk haftalarını mahvetti.)
Eşimde, eşimin ailesinde bir bayram havası erkek olacak diye... Ki ben yine de kesinleşmeden söylememesi taraftarıydım ama yetiştirdi hemen herkese. Bu bayram havası iki hafta sürdü. Bu hafta kız olduğunu öğrendik. O günden beri eşimle konuşmuyoruz. Suratı beş karış. İki gün boyunca durmadan gece gündüz ağladım. Çok ağrıma gidiyor bu tepkisi... İçeride hiçbir şeyden haberi yok, oynayıp duruyor bebeğim. Bunu hak etmiyor bu bebek, hamileyken bu muameleyi ben hak etmiyorum.
Kızına aşık bir adam nasıl böyle davranır anlamıyorum. Hiçbir babanın ilgilenmediği kadar kızıyla ilgilenir. Yedirir, içirir, uyutur, gezdirir, tüm hayat planını, hafta sonu planlarını kızına göre yapar. Alma derim alır, şımartma derim şımarsın der. Dünyası kızının etrafında döner. Gerçekten benim kafam bu ayrımcılığı almıyor.
Eşimin demesine göre kendisi sorun etmiyor. Ananesi var bir tane ki eşim kendisine aşırı derecede bağlı. Kadın hayvanın bile erkeğini sever. Tüm yaşadığımız travma bu kadın yüzünden. Bilmiyor ki kendisinden de ananesinden soğuyorum. Ve hiçbirisini görmek istemiyorum.
Geçer bu günler ama bu yaşananlar unutulmaz. Cinsiyet erkek olunca ne oluyor bilen var mı? Benim oğlum yok ve asla olmayacak. (bu bebeği bile hak etmeyen bu adamdan bir daha çocuk yapmayacağım) O yüzden arada fark varsa da ben bunu asla bilemeyeceğim. Evlat evlat değil midir? İnsanlar sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bu kadar çabalarken bu şımarıklık, şükürsüzlük niye?((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?