- 19 Şubat 2018
- 1.475
- 5.433
- 158
belliydi az da olsa ama ayn ı evin içine girince daha çok tanıdım farkettimSorun sadece kızına bir şey almaması mi genel olarak cimri olması mi? İkisi ayrı sorunlar bence çünkü. Genel olarak cimriyse cimri insanın kendini gizlemesine imkan yok başından bellidir zaten keşke evlenmeseydiniz çünkü cimri kişiyle ömür geçmez. Yok para harcar ama kızına almak istemezse bu bambaşka bir sorun. Bu da değil genel harcama düzeninden şikayetçiyseniz konuşup tekrar düzenleme yapabilirsiniz.
İşte o zaman kendi düşen ağlamaz diyoruz. Adamı tanımışsınız, evlenmeye siz karar vermişsiniz, bu adamdan çocuk yapmaya yine siz karar vermişsiniz. Şimdi adam değişsin istiyorsunuz. Değişmez...nişanlı iken belli idi az da olsa herşeyin en ucuzuna kaçıyordu
ben mi anormalim bilmiyorum bir baba olarak kızının sevdiği şey vardır mesela kahraman onun küçüktge oyuncağını alıp gelmez kızını sevindirmek fazla mı duygusalım o zamanBizde eşimle benzer paylaşım yaptık. Eşim daha kızıma çöp almamıştır. Bezi, kıyafeti, oyuncağı, büyük küçük bütün eşyaları ben alırım. Fakat eşimde evin bütün masrafını karşılar. Ben şimdiye kadar sorun etmedim. Yani kızıma bu kış bütün kıyafeti ben aldım bari bir tane de sen al demem herhalde. Zaten ihtiyacı görülüyor. Çocuk buna üzülüyorsa bunu baban aldı diyin. Çocuk ne bilecek para kimin hesabından çıkmış, kimin kartından çekilmiş. Durum belki sizde daha farklıdır ama bu boyuttan bakınca bence rahatsız edici bir durum yok gibi
Siz de o arabaya biniyorsunuz o zaman . Bnece bütün giderler için bir tablo yapıp ortadan ikiye bölün.böyle bi ayrım yaptık diye asla çocuğuna birşey alamaz diye kural mı var saçma sonuçta evladı onun o
işte bu cümle mahvetti beni o elbiseyi alırsam sana iyilik yapmış olacağım dedi lafa bakar mısınız sanki ben giyeceğim o elbiseyi kızı öz kızına alacakBana bu cümleyi kuran biriyle evli kalmazdım. Adam düşmanınız gibi.
Dediğim gibi sadece bu olay için yorum yapacak olursam bana anormal gelmedi. Hatta kızıma aa elbisen öok güzel dediklerinde o da babam aldı der biz dalga geçeriz baba çöp bile almıyor kız ne babası diye. Ama mesela size söylediği şü cümle kırıcı, ben ödersem sen artıya geçersin falan hoş değil. Evlilikte ödeme ayrılsa da sen ben olayı olmaz. Artarsa da sizin için artar, eksilirse de sizin için eksilir. Ama sadece kızınız için olan mesele de dediğim gibi biz aynı şekilde paylaştık, eşimin birşey almaması benim gözüme batmıyor çünkü biliyorum kıymadığı için değil o şekilde paylaşım yaptığımız için böyle bu durumben mi anormalim bilmiyorum bir baba olarak kızının sevdiği şey vardır mesela kahraman onun küçüktge oyuncağını alıp gelmez kızını sevindirmek fazla mı duygusalım o zaman
Yanlış anlamışım siz kusura bakmayın. Okudum zaten cimri biriymiş bu huyu düzelmez ya kabullenip hiç beklentiye girmeyin ya da tahammül edemiyorsanız bakın yolunuza.size ters cevap vermedim ben kusura bakmayın
Ya ben de aynı böyle düşünüyorum ama çocuğa bir elbise almayı da eşe artı olarak görmek ne bileyim biraz değişik ya.En başta bu şekilde bir paylaşım yapmışsınız, o ev giderlerini karşılıyor siz de çocuğun ve sizin ihtiyaçlarınızı. Eşiniz bu ay da sen kiranın yarısını ve ne bileyim mazot doldur falan demiyorsa sizin de beklemeniz tuhaf. Sonuçta çocuğunuza istediği şeyleri alıyorsunuz öyle düşünüyordur.
Sevgisi nasıl çocuğunuza karşı?
neden dalga geçtiniz ki şimdi ben gülünecek birşey göremiyorum ortadaben merak ettim şimdi 2. çocuk olursa pazarlığınız nasıl olacak.
Kız adama dikkat seni eksiye düşürüp kendisi artıya geçecek diye kaza gelmesin başınıza
Adam zaten cimriymiş konu sahibide baştan maaşını falan adama vermeyince kinlenmiş bence intikam alıyor aklıncaYa ben de aynı böyle düşünüyorum ama çocuğa bir elbise almayı da eşe artı olarak görmek ne bileyim biraz değişik ya.
Evet konu çok havada. Kira, mazot zaten yeterince yüklü. Her evliliğin bir dinamiği var kadın evdeki hiçbir masrafa karismiyorsa adam da cocugunkilere karışmıyor olabilir. Biz de giderler ortaktır alışverişi de o an kimin bütçesi uygunsa o yapar, birmizde para kalmadıysa diğeri ona gönderir falan .Dediğim gibi sadece bu olay için yorum yapacak olursam bana anormal gelmedi. Hatta kızıma aa elbisen öok güzel dediklerinde o da babam aldı der biz dalga geçeriz baba çöp bile almıyor kız ne babası diye. Ama mesela size söylediği şü cümle kırıcı, ben ödersem sen artıya geçersin falan hoş değil. Evlilikte ödeme ayrılsa da sen ben olayı olmaz. Artarsa da sizin için artar, eksilirse de sizin için eksilir. Ama sadece kızınız için olan mesele de dediğim gibi biz aynı şekilde paylaştık, eşimin birşey almaması benim gözüme batmıyor çünkü biliyorum kıymadığı için değil o şekilde paylaşım yaptığımız için böyle bu durum
Allah merhamet versin ya pes resmen sizden esirgiyormerhabalar.Evliyim 3 buçuk yaşında kızım var.ikimiz de memuruz.maddi konularda hiç anlaşmıyoruz.eşim çok cimri.başlarda maaşları birleştirelim istedi ben istemedim.maaş kartımı istedi vermedim .çünkü verirsem asla alama diye.Bakıcı ücreti evin gıda ihitiyaçları (meyve sebze gibi) kızımın ve kendime ait bütün kıyafetler oyuncakları dahil bende hiç karışmaz.oda kiralar faturalar falan.arabanın mazotu. benden maaşı yüksek.sorun şu ki kızına hiçbir şey almaz..Yıldım artık gerçekten çocuğuna ne oyuncak alır ne elbise çocuk birşey istese avm de geri çıkar oyuncakcıdan ya da ben alırım boynu bükülmesin diye.kızın odasına oyuncak dolabı aldık bin lira onu kendi ödedi ona bile bi ton laf etti.ya isiyorum ki bi gün de babası böyle oyuncak alıp gelmiş olsun sevinsin mutlu olsun.Elbise giymeyi bu ara çok seviyor uzun kollu elbisesi yoktu bi kaç tane aldım bi tane de sen alsan olur mu dedim neden alayım ki neden sana iyilik yapayım eğer o elbiseyi alırsam sen artıya geçeceksin dedi böyle bir cümle olabilir mi ya.Gezme desen götürmez sürekli birikim derdinde.hafta içi yoğun çalışıyoruz . bi gün de olsa insan çıkalım istiyor çıkmaz çıksa bile surat asar para gidecek diye gidelim desen bizim oraya gitmemiz kaça mal olacak biliyormusun yok sen markete girersin bana ödetirsin. Bu maddi savaştan yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?