- 27 Nisan 2012
- 15.812
- 19.034
- 498
maaş kartını istemeye de hakkın yok ama eşininevet o konuda hatalı , dışarda dondurma yemek yemek . oyuncak almalı . o konuda size hak veriyorum . ama evlilik birlik beraberliktir. senin maaş benim maaş oldumu erkek işi gıcıklığına döküyor.
Kartı vermesine kesinlikle karşıyım ama adam önce hesapları birlestirelim demiş. Öyle bir yol bulunabilirdi.Arkadaşlar konu sahibi kartımı vermem demiste ben öyle ilişkiler gördüm ki,yemin ediyorum size birlikte çalıştığımız insanlar gelip kocalarına herkesin içinde 5 TL ver diye yalvardığıni biliyorum.adam el koymuş tamamen kadınının maaşına,kadin para dileniyor resmen adamndan hergun hergun.belkide bu arkadaşta kocasının asiri cimri olduğunu bilyordu,paraya taptığını, kendini mağdur edecegini dusunuyordu o yüzden vermedi kartini.birde bu yönden düşünün.
Bizim gelirlerimiz ortak ..ama size dayatılan şekilde "maaş kartını kocanın eline vermek" formunda değil.Mesela ben maaşımın 1/5 ini kendime harçlık olarak alıyorum..gerisini ortak hesabımıza havale ediyorum.Kiramız ,masraflarımız ,kartlarımız bu paradan ödeniyor ..Ben de beğendiğim bir kıyafeti ,parfümü,yol paramı kendi harçlığımdan ödüyorum.Tümben mi anormalim bilmiyorum bir baba olarak kızının sevdiği şey vardır mesela kahraman onun küçüktge oyuncağını alıp gelmez kızını sevindirmek fazla mı duygusalım o zaman
Neden sana iyilik yapayim ki diyen adami bosayip catir catir nafaka odetmek?İbreti alem icin yaparim valla.merhabalar.Evliyim 3 buçuk yaşında kızım var.ikimiz de memuruz.maddi konularda hiç anlaşmıyoruz.eşim çok cimri.başlarda maaşları birleştirelim istedi ben istemedim.maaş kartımı istedi vermedim .çünkü verirsem asla alama diye.Bakıcı ücreti evin gıda ihitiyaçları (meyve sebze gibi) kızımın ve kendime ait bütün kıyafetler oyuncakları dahil bende hiç karışmaz.oda kiralar faturalar falan.arabanın mazotu. benden maaşı yüksek.sorun şu ki kızına hiçbir şey almaz..Yıldım artık gerçekten çocuğuna ne oyuncak alır ne elbise çocuk birşey istese avm de geri çıkar oyuncakcıdan ya da ben alırım boynu bükülmesin diye.kızın odasına oyuncak dolabı aldık bin lira onu kendi ödedi ona bile bi ton laf etti.ya isiyorum ki bi gün de babası böyle oyuncak alıp gelmiş olsun sevinsin mutlu olsun.Elbise giymeyi bu ara çok seviyor uzun kollu elbisesi yoktu bi kaç tane aldım bi tane de sen alsan olur mu dedim neden alayım ki neden sana iyilik yapayım eğer o elbiseyi alırsam sen artıya geçeceksin dedi böyle bir cümle olabilir mi ya.Gezme desen götürmez sürekli birikim derdinde.hafta içi yoğun çalışıyoruz . bi gün de olsa insan çıkalım istiyor çıkmaz çıksa bile surat asar para gidecek diye gidelim desen bizim oraya gitmemiz kaça mal olacak biliyormusun yok sen markete girersin bana ödetirsin. Bu maddi savaştan yoruldum
Hayatta tahammül edemeyeceğin üç insan ozelligi say deseler ilk siraya cimriligi yazarım. Cimri adamla ömür mü geçer o vibei verdiği an yol verecektin işte..belliydi az da olsa ama ayn ı evin içine girince daha çok tanıdım farkettim
işte bu cümle mahvetti beni o elbiseyi alırsam sana iyilik yapmış olacağım dedi lafa bakar mısınız sanki ben giyeceğim o elbiseyi kızı öz kızına alacak
İyi de bakıcısından kıyafetine ..evin gıdasına kadar konu sahibi alıyormuş ..zaten adam dışarda yenilsin içilsin istemiyor..yenilirse konu sahibi ödeyecek ..ne kalıyor geriye ev kirası ve faturalar mı? Geçen hafta pazar masrafımız 250 tuttu..sadece meyve sebze vardı içinde. Bakıcı/kreş desen zaten ev kirası kadar tutuyor ..konu sahibi çocuğuna giyim aldığı gibi kendisine de almak zorunda..hepsini toplayınca bence konu sahibi fazla ödüyordur.Üstelik adam yaptığı masraftan "razı da değil" yani sürekli söyleniyor ve laf çarpıyormuş.Çok çirkin davranışlar bunlarçok garip bir evlilik bizde de eşim kira faturalar herşeyi o öder ben de oğlumun masrafları bezi maması market alışverişini yaparım eşimde kira faturalardan pek para kalmadığı için ben karşılıyorum bu tarz ihtiyaçları bence senin de gözünde büyüyor çocuğuna yaptığın harcamalar
Adam ta kendini nisanliyken belli etmiş cimri olduğunu para takıntısı olduğunu,bence kadın adamin kendini mağdur edecegini düşünerekten vermem dedi.Boyle tipler genelde hep aynı olur.Hakimiyetin kendinde olduğunu görmek bilmek isterler,kadıncağız da bunu kabul etmeyince en küçük oyuncak kıyafet almamakla bile adam cezalandırdigini dusunuyor.Sana iyilik yapmış olurum ne demek,bir evlilikte böyle bir cümlenin yeri olabilir mi?Cocuk senin çocuğun be adam...Kartı vermesine kesinlikle karşıyım ama adam önce hesapları birlestirelim demiş. Öyle bir yol bulunabilirdi.
Buradaki tek sorun cimrilik değil. Sana niye iyilik edeyim ki diyor. Niye etmesin, eşi, çocuğunun annesi değil mi? Birlikte yaşlanmayı düşünen insan bu kafada olmaz. Cimrilikten öte, merhameti yok. Böyle adamı değil koynuna almak evine bile sokmamalı insan ama nerdeee.Aynen ya kızından esirgedigi parayı nafaka diye soke söke almak lazım çocuk istemiyor muydu yoksa sadece sizinle para zitlasmasi yüzünden kendi öz evladından esirgemesi cimrilik ötesi ya çocuk sevindirmek ki kendi ailesine yaptığı her harcama sadakadır hiç mi Allah korkusu yok
söylenenler çok çirkin haklısınız bana açık açık öyle söyleyen bir adam eski kocam olurdu bizim şuan kreş bakıcı derdimiz yok 1.5 yaşında daha kayınvalidem bakıyor sağ olsun 3 yaşında ortak ödeyip göndereceğiz kreşe o şekilde konuşuyoruzİyi de bakıcısından kıyafetine ..evin gıdasına kadar konu sahibi alıyormuş ..zaten adam dışarda yenilsin içilsin istemiyor..yenilirse konu sahibi ödeyecek ..ne kalıyor geriye ev kirası ve faturalar mı? Geçen hafta pazar masrafımız 250 tuttu..sadece meyve sebze vardı içinde. Bakıcı/kreş desen zaten ev kirası kadar tutuyor ..konu sahibi çocuğuna giyim aldığı gibi kendisine de almak zorunda..hepsini toplayınca bence konu sahibi fazla ödüyordur.Üstelik adam yaptığı masraftan "razı da değil" yani sürekli söyleniyor ve laf çarpıyormuş.Çok çirkin davranışlar bunlar
verseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmediŞu kocanın savunacak neyini buldunuz acaba? Konu sahibi adama maaşını verse adam bunlara yamalı giysi giydirip kuru ekmekle besleyecek potansiyelde.
E kendi düşen ağlamaz ama ablacım. Bir de üstüne çocuk yapmışsın. Ne beklentin vardı ki bu adamdan? Ya da gelecekte ne bekliyosun?nişanlı iken belli idi az da olsa herşeyin en ucuzuna kaçıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?