evladını kuru kuruya seven baba

evet o konuda hatalı , dışarda dondurma yemek yemek . oyuncak almalı . o konuda size hak veriyorum . ama evlilik birlik beraberliktir. senin maaş benim maaş oldumu erkek işi gıcıklığına döküyor.
maaş kartını istemeye de hakkın yok ama eşinin
bu arkadaş yeni üyelik almış sanırım eski konuları daha fena
eğer tahmin ettiğim kişiyse

Kartı vermesine kesinlikle karşıyım ama adam önce hesapları birlestirelim demiş. Öyle bir yol bulunabilirdi.

ben mi anormalim bilmiyorum bir baba olarak kızının sevdiği şey vardır mesela kahraman onun küçüktge oyuncağını alıp gelmez kızını sevindirmek fazla mı duygusalım o zaman
Bizim gelirlerimiz ortak ..ama size dayatılan şekilde "maaş kartını kocanın eline vermek" formunda değil.Mesela ben maaşımın 1/5 ini kendime harçlık olarak alıyorum..gerisini ortak hesabımıza havale ediyorum.Kiramız ,masraflarımız ,kartlarımız bu paradan ödeniyor ..Ben de beğendiğim bir kıyafeti ,parfümü,yol paramı kendi harçlığımdan ödüyorum.Tüm
giderlerden sonra şu an bizim paramız kalmıyor çünkü iki çocuğumda özelde okuyor..ama geçmişte kalıyordu o zaman altın hesabına
altın alıyorduk.Benimle dışarı çıkıp hiçbirşey yapmak istemeyen,kendi çocuğuna bir oyuncak almayı gönlünden geçirmeyen ,son derece incitici o lafları eden adamla da evli kalmayı sürdürme nedeniniz sanırım ev kirasını filan ödemesi.Ben bir gönül birlikteliği göremiyorum.

Neden sana iyilik yapayim ki diyen adami bosayip catir catir nafaka odetmek?İbreti alem icin yaparim valla.

çok garip bir evlilik bizde de eşim kira faturalar herşeyi o öder ben de oğlumun masrafları bezi maması market alışverişini yaparım eşimde kira faturalardan pek para kalmadığı için ben karşılıyorum bu tarz ihtiyaçları bence senin de gözünde büyüyor çocuğuna yaptığın harcamalar

Ben de bazı arkadaşlara katılıyorum. Kartınızı tabii ki kocanıza vermeyin ama evlilikte senin paran benim param olmaz. Ben mesela şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde benim param benim paramdi, kocamın parası da benim paramdi. Ayrı gayrı olmaz yani.

Hesapları ayırdı diye çocuğuna bir çikolata alıp gelmeyen adam baba değildir. Elbise aldırma isteğinizi, sen artıya geçeceksin bana ne, şeklinde karşılayan adam koca değildir. Siz acaba aile taklidi yapalım diye mi evlendiniz?

işte bu cümle mahvetti beni o elbiseyi alırsam sana iyilik yapmış olacağım dedi lafa bakar mısınız sanki ben giyeceğim o elbiseyi kızı öz kızına alacak

Bence mesele kızı ya da ona harcayacağı para değil
Çocuk üzerinden sizinle hesap görüyor, maaş kartınızı vermediğiniz, hesapları ayırdığınız için cezalandırıyor gibi, hınç yapmış
Bu arada vermemekle doğru karar vermiş olduğunuzun ispatıdır bu hareketleri adam çocuğunu bu hesaplaşmaya alet edecek kadar vicdansız, ben olsam daha çok damarına basarım ki s... gitsin ama siz bana bakmayın tabi

Giderleri bolusmussunuz zaten. Bunun haricinde cocuk mutlu olsun istiyorsaniz esinize birkac ayda bir pahali olmayan birsey alip, paket yaptirip, aksam gelirken getirir misin, kızımız hediye paketi acmayi cok seviyoe diyebilirsiniz.

Genel harcama düzeniyle ilgili de şunu soyliyim. Benim parama eşim karışmaz ben de onunkine karışmam. Kira onda faturalar ve alışveriş bendedir. Ama o da yeri gelir alışveriş yapar ortak harcamalarda sen ben yapmayız. Zaten bence genel olarak para konusu problem yaratıyorsa ciddi sıkıntı var demektir. Sonuçta ortak bir yaşam var sen şunu harcadin ben bunu yaptım olmamalı. Çocuk için yapılan harcamalar da dahil.

İyi de bakıcısından kıyafetine ..evin gıdasına kadar konu sahibi alıyormuş ..zaten adam dışarda yenilsin içilsin istemiyor..yenilirse konu sahibi ödeyecek ..ne kalıyor geriye ev kirası ve faturalar mı? Geçen hafta pazar masrafımız 250 tuttu..sadece meyve sebze vardı içinde. Bakıcı/kreş desen zaten ev kirası kadar tutuyor ..konu sahibi çocuğuna giyim aldığı gibi kendisine de almak zorunda..hepsini toplayınca bence konu sahibi fazla ödüyordur.Üstelik adam yaptığı masraftan "razı da değil" yani sürekli söyleniyor ve laf çarpıyormuş.Çok çirkin davranışlar bunlar

Problem esinizin cimriligi ise bu bambadka bir konu. Bizde giderleri bolustuk ama aksam gelirken bir kilo peynir al desem bunun lafini yapmaz ya da ben fatura odediysem lafini yapmam yani bu kadar net sekilde yapilmis gider ayrılığı abes geliyor bana. Kimde ne varsa o harcanır, beraber yiyip iciyoruz sonucta

Kartı vermesine kesinlikle karşıyım ama adam önce hesapları birlestirelim demiş. Öyle bir yol bulunabilirdi.
Adam ta kendini nisanliyken belli etmiş cimri olduğunu para takıntısı olduğunu,bence kadın adamin kendini mağdur edecegini düşünerekten vermem dedi.Boyle tipler genelde hep aynı olur.Hakimiyetin kendinde olduğunu görmek bilmek isterler,kadıncağız da bunu kabul etmeyince en küçük oyuncak kıyafet almamakla bile adam cezalandırdigini dusunuyor.Sana iyilik yapmış olurum ne demek,bir evlilikte böyle bir cümlenin yeri olabilir mi?Cocuk senin çocuğun be adam...

Kartını vermedigi icin adama hakli diyenler var da kartini verseydi kadina haftalik 100 lira falan verirdi. Sonra burada maas karti kocaya verilir mi sen kazaniyorsun nasil egitimlisin vs vs diye linc edilirdi.

Öğrenciyken bile yeğenime elbise alıyordum ki anne babası çalışıyordu. Insan sevdigi icin cocuk mutlu olsun diye bir sey aliyor. Adam kendi çocuguna 10 liraya oyuncaga binecek diye avmfe dört dönüyorsa normal degil.

Ayrica gida alisverisi, kreş, çocugun tüm ihtiyacı hic de az degil. Belki kocasindan daha fazla harciyordur.

Ayrıca bu çocuk büyüyecek okul ihtiyacı dershane teknoloji ürünleri kurslar vs artacak ee adam da gram para çıkmayacak mı her seyi gectim. Çocuk babasindan bir kuruş almayacak bir kurus bir sey istese babasina batacak. Hiç çocuguna para harcamadığı icin her istegi zul gelecek. Çocukta travma olusur be.

Buradaki tek sorun cimrilik değil. Sana niye iyilik edeyim ki diyor. Niye etmesin, eşi, çocuğunun annesi değil mi? Birlikte yaşlanmayı düşünen insan bu kafada olmaz. Cimrilikten öte, merhameti yok. Böyle adamı değil koynuna almak evine bile sokmamalı insan ama nerdeee.

söylenenler çok çirkin haklısınız bana açık açık öyle söyleyen bir adam eski kocam olurdu bizim şuan kreş bakıcı derdimiz yok 1.5 yaşında daha kayınvalidem bakıyor sağ olsun 3 yaşında ortak ödeyip göndereceğiz kreşe o şekilde konuşuyoruz haklısınız valla bende cumartesi pazardan alışveriş yapmama rağmen 250 civarı tuttu birde evde çocuk olunca her meyveden alıyoruz ki düzgün c vitamini alsın diye özellikle muz ve armut

Şu kocanın savunacak neyini buldunuz acaba? Konu sahibi adama maaşını verse adam bunlara yamalı giysi giydirip kuru ekmekle besleyecek potansiyelde.
verseydim kıymetli olacaktım o da bana harçlık verecekti çok harcasam laf edecekti çünkü bunu bildiğim için vermedim .maaşını birleştiren yok mu var ama mesela adam kadına kredi kartı veriyor harçlık veriyor sıkıntı olmuyor ben eşime dedim ek kart çıkart dedim istemedi kabul etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…