Evlat ayrımcılığı yapan anne ve babanıza karşı nefret duygunuz var mı?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Küçükken sen kız çocuğusun, onu yapamazsın, bunu yapamazsın diyorlardı. 30lu yaşlardayım hala beni hizmetçi olarak görüyorlar. İkisi de eğitimli insanlar halbuki. Babam ağabeyimin üstüne gizliden arsa aldı, ev yaptırdı. Bana da krediyle ev aldık, ben de para verdim. Ama ağabeyimin üstüne olan daha değerli. Mantıklı olan ikisinin değerini ikiye bölmekti.

Babamın 'şurayı süpür, şunu yap' tarzı emirvari konuşmalarından hiç hoşlanmıyorum. Hizmetçi gibi görüyorlar beni. Şu an işsiz olduğum için aynı evdeyiz. Önceden ayrıydım. Çalışırken de babam para istemek için arardı beni. Normalde hal, hatır sormak için aramaz.

Annem de kız olsun çamur olsun. Hastalandıkların ben bakarım, ağabeyim bakmak tarzında konuşup duruyor. O da çocuğu değil mi? Gerçekten kendi aileme karşı sevgim azaldı. Sizlerde durum nasıl? Olsun o anne, baba, başımızda olsun mu diyorsunuz? Nefret etmem normal mi?

cidden ailen böyle mi düşünüyor
İnsan cocugunu ayirabilir mi
Benim bu hastalikli düşünceyi anlamam mumkun degil

Dasmeer , yaptıkları hareketler bana onu çıkartıyor. Annem her telefon konuşmasında 'bana kızım bakacak', halbuki annem, babam istemediği için eve ne annesini ne de kardeşlerini getirebildi evlilikleri bozulmasın diye. Ben neden kendimi aileme endeksleyeceğim? Bana bakacak bir damat bul diyor:/

Çok uzun şimdi kaptırıp giderim En basitinden örnek vereyim o maydanoz sevmiyor diye hiçbir salataya koyulmazdı.Gıdalar onun istediği markadan alinirdi kendi bardagini bile kaldirmazdi yemek secerdi sesini çıkaran olmazdı.Şimdi ellerinde 30 yaşına gelip çalışmayan okumayan 5 kuruş faydası olmayan surekli elestiren yanlisini kabul etmeyen bir insan var.Pismanlar ama iş işten geçti.

mal konusunda abime veriyorlar daha cogunu diyorsun
Oyle bir dunya yok herksin hayatı kendine
Ailene sevip sayman gerekir ama kimse kimsenin hayatinin tapusunu alamaz

Ben kardeşimi kıskanmıyorum. Sorumluluk anne ve babada. Kardeşim iyi niyetlidir. O üstüme yap dememiştir. Ben sadece ailemin bakış açısını anlatmaya çalıştım. Annem, yengemle anlaşamaz. Bu nedenle hastalandığında onların bakmayacağını düşünüyor. Ben şu an evli değilim. Eş seçerken de galiba 'anneme bakar mıyız' şeklinde bir konuşma yapmam gerekiyor.

Okumuş veya değil fark etmez ne yazık türk toplumunda bu çoğunlukla var erkek çocukları hep bir adım öndedir

Bissunicole , annem benim tarafımda değil ki, ağabeyim evlenirken eşine 'anama bakacağız' demediyse ben neden evleneceğim kişiyi buna göre seçeceğim? Onun mutlu olması önemli ama benim mutlu olmam önemli değil.

Çok basit yoo diyeceksin.Sen gönlünün sevdiği adamla evlenmelisin annenin kriterlerine uyan kişiyle değil.Gayet diyeceksin öyle bir şey olmayacak diye.Ev üstüne ev olmaz.Ki su devirde çok az kişi evleneceği kişinin annesine bakmak ister.Ben istemem mesela.Bu forumda çoğu kişide istemez.Annen bencil senin dusunduklerin normal gayet.Ona göre tavrını koyacaksın ki o vakit geldiğinde üsteleyemesin.

Ayni durum bende de var. Ablam evlendi elin kizi diyolar. Onun cocugunu o kadar arayip sormazlar ama abimin cocuklarini gunde 5 kez ararlar sorarlar. Babam muteahhit abilerime hep ev yapti ama biz kiziz bize yok. Ben bunun lafini bile acamam. O yuzden bende calistiktan sonra bu sehirden gidecegim insallah bakalim yengelerim onlara kizlari gibi olacak mi?

Bekarken hemen hemen seninle benzer seyler yasadm hep erkek kardeşlerim daha fazla sevgi gorurdu . 6 senelik evliyim onlar la hc bi alakam kalmadi maddi olarak ama insan manevi yonden biseler bekliyo iste o da yok artk umursamamaya basladm senelerdir istediğim bisey vardi cok sukur allah sonunda verdi ariyip bi hayrli olsun bile demediler annemle küsüm suan numarasi bile engelde dusun bi yerden sonra insan onlara karşı 0 duygu besliyo ne sevgi ne nefret.

Valla bizde evlatliklara cok iyi davranirlar babamin ilk esinden iki kizi,bir evlatlik oglan ve annemin tek cocugu ben olarak 6 kisilik bir aileydik. Babamin kizlari İstanbula okumaya gonderildi. Evlatlik erkek de taa liseden gonderildi. Bana gidemezsin demediler,ben kendim gidemem diye dusundum. Annem yalniz kalacakti kiyamadim. En kucukleri bendim,buyukler kazandi sartlar boyle gelisti acikcasi. Ucunu de annemle babam evlendirdi hatta ben kendim tek basima evlendim. Halamla babaannem hep babamin kizlarini korudu kol kanat gerdiler, benim yuzume bakan olmadi onu da gectim sopa yedim hakli haksiz hatirladikca guluyorum hic kimseden nefret etmiyorum valla. Herkes kendine yakisani yapsin. Annem babam ne yaparsa yapsin basimin tacidir,beni ayirmadilar ama ayirsalar da fikrim degismez. Gercek anlamda dert sahibi olmayan insanlarin olaya bakis acisi nefretten oteye gecemiyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…