Şu yorumunuzu iş yerindeyken dahi tekrar tekrar okudum. Şurada yazdığınız her cümle benim için altın değerinde. Yani o kadar haklısınız o kadar doğru ki üzerinde durduğunuz her konu. 4 senedir terapi alıyorum bu duygu durumumla ve içime attıklarımla ilgili, ne eşimle paylaşıyorum ne bir dostumla, içime içime sürekli saçma sapan bir konuyu döndürüp dolaştırıp veriyorum hüznünü. Dışarıdan beni gören tanıyan hiç kimse kök ailemle ilgili böyle bir yaram olduğunu bilmez biliyor musunuz? Hatta bir arkadaşım bana bu tarz bir dertle gelirse sizinki kadar güzel, aklı selim yaklaşıp ona kendi değerini hatırlatırım. Ben çok içime attım, ondan çıkamadım buradan bence. Terapistten başka kimseyle konuşmadım bu konuları . Aynı şekilde dediğiniz gibi her şeyin en iyisi olmaya çalışmak nedir ya üç günlük dünyada ? Mükemmel iyinin düşmanıdır, çok iyi bir evlat anne eş dost arkadaş işinde çok iyi kişi vs eeee sonuç? İç dünyamda ne kadar iyiyim? Ben artık kendim çok iyi olmak için uğraşacağım, siz beni uyandırdınız. Asla abartmıyorum , kurduğunuz her cümle dört senelik terapi sürecim kadar etkili oldu , fark etmeden bir insanın hayatına dokundunuz. Bazen bir kıvılcım işte yetiyor o uyanışa, bu arada daha önce de “yeter artık ayağa kalkıyorum ve bu konuları artık düşünmüyorum” dediğim çok an oldu, ama bu sefer biraz daha güçlü hissediyorum. Bakın kabullenip yenilmiş gibi değil de kabullenip güçlenmiş gibi. Sadece yeğenimi terapiye götürmek çok içimden gelen bir şey onu o kadar çok seviyorum ki ve o kadar masum ki teyzesi olarak onun için her şeyi yapmak istiyorum. Yetişkinlere artık sınırımı tavrımı net bir şekilde koyarım ancak yeğenimin terapi ücretini ablam karşılayamaz oldukça masraflı çünkü . Anne babamız da zaten ikisinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor bir de terapi yükü artık fazla gelebilir, yani canım gibi sevdiğim çocuğa iyi gelecek bir şeyden vazgeçemem açıkçası. Ama diğerleri , diğer söylediğiniz her şey , hepsi bakın gerçekten kafama kafama sanki şefkatli bir dost vura vura gerçekleri gösteriyor gibi oluyor siz konuşunca. Sizin gibi içselleştirip hallettiğim gün için sabırsızlanıyorum, siz başarırsanız ben de başarırım di mi o gücü görüyorum şu an kendimde :)