Evlat ayrımı yapan anne baba

Evet canım yaptıkları haksızlık yanlarına kar kalsın bide onlara hizmet edeyim

Çocuklarını ayırmaları doğru değil ama kendi bilecekleri iş, siz zorla adil olmalarını sağlayamazsınız. Eşinizle bunun tartışma konusu olması gereksiz, niye huzurunuzu bozuyorsunuz? Eşiniz yeterince üzülüyordur bir de siz ateşe körükle gitmeyin, yapabileceğiniz tek şey uzak durmak, geldiklerinde de içinizden gelmiyorsa hizmet etmeyin bu kadar.

Kimseden birşey beklemiyoruz ki sadece gelip anlatıp yüzsüz yüzsüz konuşmasın ben onu çekmek zorunda değilim ki kime ne aldıysa gidip orda zaman geçirsin aldiklarini anlatıp sinir etmesini istemediğimiz için konuşmuyorum zaten vede sahip olduklarimizin bir çoğunu ben aldım sokakta bulmadım ki cabalayip aldık nispet yaparcasına hal tavır içinde olması çok saçma çözüm bulamazsak aramadan gelmeden anlamıyor çünkü şimdiden huzur vermeyeni çekmekte ne bileyim kısa omurde mantıklı gelmiyor 30 yaşındayım bu kadar iyi niyete bu karşılık hoş değil şeytan bırak da daha iyisini bulsunlar bu kadar dert edinmesinler diyor.

Garip olan su sanki hiç birşey olmamış gibi yüzsüz yüzsüz gelip boş muhabbetlerine devam ediyorlar. Gelmelerini hiç istemiyorum eşimde söyledi gelmeyin aramayın diye ama hala devam ediyorlar saygısızlık etmemek için birşeyde denmiyor daha fazla madem çocuk ayırıyorsun umrunda değil tarafın belli birde neyi merak ediyor sürekli arama görme çabasında anlamıyorum

Onların paraları onların tasarrufunda siz neden 2 kişi çalıştığınız halde annenizin verdiği evde kalıyorsunuz ki çekseydiniz kredi alsaydınız ee kirada evinizde varmış geçiniyorsunuz da çok gerek var mı beklentiye? eşiniz diyeceğini demiş zaten ne yapsın tamamen de atamaz ki ev almadılar diye. Sizin işinizle ilgili yol gitmeniz çaba harcamanız da sizin sorununuz yaptığınız işin külfetleri ailesi ne yapabilir? işten çık biz bakalım mı diyeceklerdi ev kendinizin 2 kişi rahat geçinir zaten çalışarak siz mesafelisiniz zaten size karışan yok. Benimde kaynıma çok paralar harcanmış etmiş ben bunun hesabını soramam ki eşimin ailesinden çalışıyoruz kazanıyoruz çok şükür eşinizde farkında ezdirmiyor sizi daha ne

Annemlerin evi daha büyük bize verdiler diye burda oturuyoruz durumumuz çok şükür iyi zaten onlar baksın diye demiyorum evde oturmak için okumadım ama karşı taraftakilere kimse çalışmadan bakıp edip üstüne ev verip hala benimle ugrasinca ben niye çekeyim ki bunları diyorum benim işim de maddi durumda en başından beri fazla herhangi bir beklenti içinde zaten degilim kendileri benden normal gelinleri gibi olmam için beklenti icindeler sürekli gelinip gidilsin aransin sorulsun vs istiyorlar bana da bunca yapilandan sonra normal olmak absürt geliyor ve zordan konuşuyorum selam vermek dahi istemiyorum samimi bulmuyorum zaten iyi niyetli değiller böyle insanlarin etrafımızda olması kötü enerji yayıyor malesef.

Anlıyorum hiçbir sey yok gibi davranınca belki sizinle dalga geçiliyor gibi hissediyorsunuz. Ama eşinizle mutluysanız bir yolunu bulup ailesini idare etmek zorundasiniz, yani görüsmek zorunda değilsiniz tabi canınızı çok sıkıyorlarsa, ama en azindan eşinizle aranızı bozmamak için haklarinda kötü konusmamaya çalışın, eşiniz zaten söylenmesi gerekeni söylüyormuş.

Bizde de var bu durumlar maalesef, sizin en azından işiniz gücünüz ayrı, kendi huzurunuz için boşverin, kendi vicdanlarına bırakın. Siz iyi niyetli olunca ilahi adalet başka yerden tecelli ediyor emin olun.

Deyiverin yani anne hayirli olsun da anlatmayin artik ya da anne evi bosver de şu ne oldu bu nasil olmadi altin da baya yukseldi havalar da pek sıcak... yani laf degistirin gitsin kendizi gerecek uzerine gidip eşle tartisacak ne var allah askina tatli dille iki bozun gitsin :)

Evet bu kadar değersiz olmayı hakadecek ne yaptım diyorum ailem zar zor okuttu etti üstüne maddi olarak imkanda sağlıyor birde bunların saçma sapan tavırları var duzelcek gibi de durmuyor Allah'ın dan bulsunlar haklısınız çok teşekkür ederim.

sızın kırada evınız varmıs evlenmeden once almıssınız ıkınızde calısıyormussunuz falan yanı guclu ayakları uzerınde duran ıhtıyac sahıbı olmayan cıft gıbı gorunuyorsunuz

kımse sızı gıcık etmek ıcın tutupda ev almaz bence :)

eger kardesler arasında ayrımcılık varsa bu esınızın sorunu , esınızın aılesıyle arasındakı ılıskı kardesıyle arasındakı ılıskı sebebıyle nasıl tartıstıgınızı anlayamadım

aılen nıye para vermıyor dıye mı kavga edıyorsunuz

Evet canım yaptıkları haksızlık yanlarına kar kalsın bide onlara hizmet edeyim
bırsey yapıp yapmamalarına gerek yok hıc bır gelın esının aılesıne hızmet etmek zorunda degıl
saygı ıcabı hurmet edersınız sadece saygı gosterırsınız gorustugunuzde mesafelı sekılde o kadar

aksıne ev alsalar para pul verseler kendınızı onlara karsı mahcup hıssedıp her ıslerını yapmak zorunda gıbı hıssedebılırdınız bence bırsey almamaları daha ıyı

Yo sizin değeriniz onlara bağlı değil ki, öyle düşünmeyin. four dahlia da söylemiş konuşmalarına dayanamıyorsanız konuyu değistirin, hatta yanındayken her konuyu bir şekilde annenize babanıza getirin onlara dua edin, Allah razı olsun annem de bize bunu yaptı, babam da damadına şunu yaptı eksik olmasın beni de kimseye muhtaç olmayayım diye okuttular diye annenizi babanızı övün. tabi etrafta eşiniz yokken yapsanız daha iyi bence.

Arkadaşım neden onları kendine cephe alıyorsun ki.Yeni alınan evden bahsettiklerinde "Ay ne güzel bize de ev aldığınızda inşallah şöyle yaparız böyle yaparız ne güzel olur" vs.. vs.. onları da hayallerinize katarak konusun.Böyle her şeyi biz yaparız ederiz modunda takılıp insanları hayatlarınıza dahil etmezseniz böyle dışarıdan sinir olmaya mahkum olursunuz

Sizin hatanız taa en başından onları aile olarak görmemeniz olsun.Biz her şeyi yaparız ederiz,sizden beklentimiz yok,bize karışmayın/karışamazsınız mantığından hareket etmeniz başlı başına yanlış olmuş.

sızın kırada e
En başından beri eğitim ve maaş olarak daha fazlayim ama hiç hissettirmedim de soylemedim de zaten minimalist biriyim. Kardeşinin eşi okuyamamis ve çalışmıyor ki hayat bu herkes aynı değil buda normal yani ama ailesi okumuş ve iyi durumda insanlar nasıl bir takıntı içine girdiyse kimseden birşey almayıp kendi kendine takılınca hizmet bekliyorlar sanırım onu bulamadilar bende özellikle bu zorunlu görev sırası zaten moralim bozukken cikmasydi bu iş ev küçük diye bende ev bakıyordum istediğim yerden baya lüks bir ev aldılar nispet yaparcasına yani sonrada birşey olmamış gibi gelip gitme çabası içinde yani mütevazilikte bir yere kadar ailem imkan sagladiysa bide bunların sacmaliklarini çekeyim istemedi tabiki bunları anlatınca da eşime haklısın vs diyor ama kavga çıkıyor

aılesının yanlıs hareketı varsa sızınde aılenız yanınızda olduysa esınız zaten bunu sızınle bırlıkte yasıyor
bunları anlatınca yuzune vurmus oluyorsunuz onunda zoruna gıdıyor o yuzden kavga cıkıyor

ne yasıyorsanız bırlıkte yasıyorsunuz, bence boyle konusup uzmeyın haklısın demıs zaten konuyu kapatın kendısı aılesıyle gorusmek ıstıyorsa gorussun sız onun aılesıyle gorusmek zorunda bıle degılsınız sızı uzuyorlarsa bundan olumsuz etkılenıyorsanız sız hıc gorusmeyın

Evet en başından beri mesafeliler daha doğrusu imkan var diye akıllı takılıyorlar ki 4 yıl oldu zaten dert olmadı bir şekilde kredi vs ile hallettik hep uzaktan izlediler bende gorunen köyü anlatıp isteyemem ki ev almisim dogalgazi yok 1 sene durumum yoktu mesela alamadik ev borcundan boş boş baktılar durum duzelince aldık bunu söylemeye gerek yok ki açık zaten şimdi de kendince saygı sevgi vs hakkettigini düşünüyor ilgilenilsin istiyor

Evet haklısınız oda konuşmak istemiyor ama hala devam ediyorlar tavırlarına artık ciddi ciddi bosanayim diye sabır testinde olduğumu düşünüyorum. Hep zavallı kimsesiz muhtaç insan arıyorlar köle arıyorlar gibi itaatkar olsun istiyorlar. Bunlarda olmazsa nispetle sinir edeyim diye uğraşıyorlar bu kadar kotu olabileceklerini hiç aklıma gelmezdi sanırım o yüzden bu derece etkiledi

anlamadım aıle sıze gelıp hızmet et kole gıbı ol falan mı dıyor sızden ozel ıslerınızı gormenızı mı ıstıyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…