Evlat bambaska acı

Verniyordu onceden 1 ay once yani ama kulaklariniltihapliymis ondanmis o iyilesince veriyor artik
Çocuğunuzu bu konuda uzman bir kbb doktoruna götürüp işitme testide yaptırmanızı öneririm.Bizzat oğlumda yaşadığım için söylüyorum bunu size.Sesleri düzgün çıkaramadığı için derdini net anlatamıyordu benim oğlum.Herkes bu çocuk niye tam konuşamıyor dilinde bir sorun mu var yoksa diyerek beni strese sokmuşlardı.Benden başka kişiler tam anlayamıyordu ne dediğini.Sonra kreşte arkadaşlarını dövdüğü söylediler.Bir rehberlik danışmaya götürmemizi söylediler.Orada da bir takım testler uyguladılar hepsi normal çıktı.Bu terapilere giderken şiddetli otit oldu.Zaten çok sık otit oluyordu.Bu seferki uzun sürünce iyi bir uzman buldum onun tedavisi ile aktif enfeksiyondan kurtulduk.Sonrasında işitme testi yapıldı.Kulağın birinde %60 işitme kaybı tespit edildi ve bir operasyon yapıldı.Tedavisi tamamlandıktan sonra konuşması hızlı bir şekilde düzeldi çocuğun.Arkadaşlarını da derdini tam anlatamadığı için,onu anlamadıkları zaman sinirlendiği için dövüyormuş.Sonrasında hiç sorun yaşamadık bir daha.Hikayemizi size uzun uzun anlattım bir fikir verebilir size diye.

Benim oğlum da geç konuştu ve şimdi hiç susmuyor. Ben asıl eşinize çok takıldım. Bu kadar olmaz olsun bir adam görmedim yahu.

Kocası böyle olan ve henüz çocuğu olmayan kadınlara sesleniyorum. Sizin onurunuzu paramparça eden eşleriniz var ya, hani surat asıp küsüyorsunuz. İşte o adamlara sekste de küsün. Lütfen ya..! Ne hikmetse böyle adamların şıp diye çocuğu oluyor. Nezih, beyefendi, aile babası erkekler tüp bebek merkezinde kuyruğa giriyor. Vallahi yazık..

Yavrunuzun durumunu zaman gösterecektir, inş gelişimi ilerler, bir sıkıntı yaşamaz, Rabbim evladıyla sınamasın kimseyi.
Eşinizle Bugün ayrılmasanız bile nereye kadar çekilir bu insan, bir şekilde ayaklarınızın üstünde durmanın çaresini bulup bu rezil adamdan kurtulmanız lazım.

Daha 3 haftadır kreşe gidiyormuş. Fayda etmedi demek için çok erken Bekleyin biraz daha

Umarım eşinizden de bir an önce kurtulursunuz.çocuğunuz da sağlıklı büyür

Bizimkini 22 aylikken gelisim tesine aldilar 4 5 basamaktan 1 ini ancak geciyordu. Her teshisi koyacaklardi nerdeyse. Cok gec ilerledi motor gelişimi. Simdimasallahi var ince motor becerileri bile ileri seviyede. Cok gec konustu.tam 2 yasino doldurmustu yürüdüğünde. Dert etmeyin olumlu düşünün zor bir surec yasayan bilir. Insallah gizel sonuclar yazarsiniz buraya. Hic kelime söylüyor mu? Hece tekrarindan olusan kelimeler mesela baba dede mama gibi?

Çaresizliğinizi derinden hissettim. Konuşması için teşvik edin. Benim oğlum da geç konuştu. Çünkü ben ne istediğini anlıyordum ve o konuşmadan yapıyordum. Bir süre kv 'em baktı. Çocuk konuşmaya başladı. Buna da dikkat edin . Bir de kelimesi var mı. Yoksa hiç mi konuşmuyor. Arkadaşlar da demiş bir de KBB ye götürün işitme testi yapılsın. Zor biliyorum ama eşinizide yok sayın madem başka çıkar yolunuz yok. O yokmuş gibi yaşayın.

Lütfen toparlayın kendinizi.Sabırlı olun ilginizi kesmeden devam ettirin.4yasinda 5 yaşında konuşan yakından tanıdığım çocuklar var ve inanın ki şimdi de susmuyor afacanlar..
Hatta bir tanesi parlak zeka çıktı. .

Yazık çocuk napsın ki böyle bi ortamda.Konuşmaması tuhaf değil bence yani.

4 yillik evliyim. Evliligimde hep deger verilmeyen bir kadindim. Esim herkes icin bana bagiran hakaret eden biri. Hatta kuzeni icin bogazimi sıkan onlardan degerli degilsinndiyen biri. Zaten evlendigimin ilk ayinda annesiyle tartıştıgim icin beni kapıya koyup ailesinin arabasini zorla bindirip geri goturun bunu dedigimde anladim beni hic sevmedigini ama babam geri almayinca mecbur dedim bir hafta sonrada ogrendimki yavruma hamileymisim. Her geri donmek istedigimde hamileyken sabahlara jadar eve gelmediginde erken dogum riskinde aylarca beni anneme gonderip gormeye gelmediginde boşanmayı kafaya koydum ama babam hep tepkisiz kaldi her kocamin gelisinde hosgeldin oglum diye karsiladi. Oglum dogdu lohusaligimda kocam beni annesi ve emzirirken bile odamdan cikmayan anlayissiz babasiyla aymi evde birakip aksam benim sabah senin diye arkadaşlarıyla gezip tozdu. Kaynanamlar karsimda oturmalarina ragmen bir sene boyunca resmen bende yasadilar cocuk bahanesiyle. Evimde yabanciydim.kaynanam ogluma anne desin kendisine isterdi . Esim de ne olcak desin derdi. Gogsumde kitle cikti biyopsilere girdim esim yanimda dahi olmadi isi cokmus.Oyle boyle geçti ben esime sevgisini yitirmis sadece ondan korkan bana nerde kufur etcek toplulukta ne dicek diye cekinen bir kadin oldum. Hep oglumu buyuteyim soyle 2 3 yasina gelup kres yasi olunca ayaklarimun ustunde durcam birakcam dedim . Hep bir umut. Oglum 2 bucuk yasina geldi konusmadi konusmadi. Psikiyatriye goturdum otizm olabilir dedi hafif seyirde krese verin dedi. 3 haftadir gidiyor ama benin dunyam basima yikildi. Bu sıkıntıyida tek basima gogusluyorun esim yine arkadas gezmelrinde ben doktor doktor geziyorum canimin sesini duymak icin omrumu veririm. Goz temasi var ama azmis konutlari yapiyor ama konuşmuyor. Martta 3 yasinda olcak. Yapmadigim sey kalmadi kitaplar kartlar dikkat guclendirme setide aldim o ilgisini cekmedi. Esimle dertlesneye kalksam baslatcaksin uzuntune birseyi yok oglumun diyor . Herkes kendi hayatinda canim yaniyor dayanamiyorum. Kaynanam her gun oglumdan 1 bucuk yas kucuk torununu anlatiyor soyle konuauyor sunu yapiyor diye. Oglumla napcaz diye kara kara dusunuyorum. Kocamin ilgi yine yok yok cok isi varmis yok gorusmesi varmks. Anneme dayanamiyorum dedigimdede cocuk iyi degil konuşmuyor geri donersen hem cocugun duzenini bozcan hemde calismaya mecbursun sabah 8 aksam 6 senin gibi kim ilgilenir diyor doğru. Ama cok aci cekiyorum ogluma icim gidiyor . Herseyi normal gibi geliyor ama iste Allahima dua ediyorum hep yasamak dahi istemiyorum niyebhersey kotu gidiyor ben tek varlugim oglumdu kimsem yok arkadasim yok oglunla sohbet etcem derdim hep
Hiç korkma kardeşim benim yegenim e de aynı dedi psikolog krese gitti ben de otizmden korktum halbuki çok hem de...tek kriter konuşma değil inan illa otistik degil erkekler biraz gec konuşur ...korkma...biz de çok korktuk akranlqrindan çok geriydi ama bir buçuk yildir kreste inan artık hiç fark yok akranlqrindan ...dönüp bakmazdi adını söyleyince hiç konuşmadi 4 yasa kadar anne demedi ya o derece. ..inan boşuna korkuyorsundur zira hemen teşhise meraklı malumlar

Izledi ama 2 aydir hiç yok
Son iki aya kadar bu çocuk tv seyretmişse ve konuşmuyorsa çok normal ..Eğer evde bol bol konuşup ona kitaplar okursanız, şarkılar, tekerlemeler söylerseniz inanın ki çok gelişme gorursunuz.

Eşinizi kendi haline bırakın. Siz evladınızla ilgilenin koşun,oynayın, pozitif olun yüzünüz hep gülsün bunlar çocuğunuza çok güzel katkılar sağlayacaktır.

Lütfen üzülmeyin biraz daha sabırlı olun kreşsin cok işe yarayaceğını düşünyrm devam edin. Evde yarım saat bile olsa tv açmayın. Kreşe uzun süre devam edin düzelecektr insllh. Cocuğunuz düzelince de o adamdan ayrılın. Calışırsınız cocuğunuzu annanez bakar

Canimmm benimmm Allah dertlerine derman olsun insallahhh. Yazik yavruna cok uzuldüm. Insallah düzelir. Insallah konuşur. Allah yardımcın olsun :(

Isaret parmagi kullaniyor mu?
Istedigi seyleri isaret ediyor mu?
Goz takibi var mi ? Top yuvarladiginizda parmaginizla biseyi isaret ettiginizde bakiyor mu ?
Benim oglumda gec konustu, 3,5 yasindaydi.
Ama parmak takibi, goz temasi vs vardi yoksa bnde suphe icindeydim.

Reklam ve klip izleyen çocuklar böyle oluyor.akranlariyla hergün birkaç saat zaman geçirsin sizde evde bişeyler öğretin geçer inşallah.

Verniyordu onceden 1 ay once yani ama kulaklariniltihapliymis ondanmis o iyilesince veriyor artik
Ya sen hic uzulme arkadasimin cocuklarinada otizim dedi ikisine birden hemde ama masallah suan cok iyiler 5 yasindalar simdi doktora goturuo bi sıkıntı yok dio otizim deil dio yani daha kucuk oglun bol bol konusma egzersizi yapin duzelir canim anneler neyi basarmiyo ki bunu basaramasin kocanada Allah akil fikir versin sen oglunla guclu dur atlaticaksiniz insallah konusmamak=otizim degil opuorum seni ve oglunu canim benim...

4 yillik evliyim. Evliligimde hep deger verilmeyen bir kadindim. Esim herkes icin bana bagiran hakaret eden biri. Hatta kuzeni icin bogazimi sıkan onlardan degerli degilsinndiyen biri. Zaten evlendigimin ilk ayinda annesiyle tartıştıgim icin beni kapıya koyup ailesinin arabasini zorla bindirip geri goturun bunu dedigimde anladim beni hic sevmedigini ama babam geri almayinca mecbur dedim bir hafta sonrada ogrendimki yavruma hamileymisim. Her geri donmek istedigimde hamileyken sabahlara jadar eve gelmediginde erken dogum riskinde aylarca beni anneme gonderip gormeye gelmediginde boşanmayı kafaya koydum ama babam hep tepkisiz kaldi her kocamin gelisinde hosgeldin oglum diye karsiladi. Oglum dogdu lohusaligimda kocam beni annesi ve emzirirken bile odamdan cikmayan anlayissiz babasiyla aymi evde birakip aksam benim sabah senin diye arkadaşlarıyla gezip tozdu. Kaynanamlar karsimda oturmalarina ragmen bir sene boyunca resmen bende yasadilar cocuk bahanesiyle. Evimde yabanciydim.kaynanam ogluma anne desin kendisine isterdi . Esim de ne olcak desin derdi. Gogsumde kitle cikti biyopsilere girdim esim yanimda dahi olmadi isi cokmus.Oyle boyle geçti ben esime sevgisini yitirmis sadece ondan korkan bana nerde kufur etcek toplulukta ne dicek diye cekinen bir kadin oldum. Hep oglumu buyuteyim soyle 2 3 yasina gelup kres yasi olunca ayaklarimun ustunde durcam birakcam dedim . Hep bir umut. Oglum 2 bucuk yasina geldi konusmadi konusmadi. Psikiyatriye goturdum otizm olabilir dedi hafif seyirde krese verin dedi. 3 haftadir gidiyor ama benin dunyam basima yikildi. Bu sıkıntıyida tek basima gogusluyorun esim yine arkadas gezmelrinde ben doktor doktor geziyorum canimin sesini duymak icin omrumu veririm. Goz temasi var ama azmis konutlari yapiyor ama konuşmuyor. Martta 3 yasinda olcak. Yapmadigim sey kalmadi kitaplar kartlar dikkat guclendirme setide aldim o ilgisini cekmedi. Esimle dertlesneye kalksam baslatcaksin uzuntune birseyi yok oglumun diyor . Herkes kendi hayatinda canim yaniyor dayanamiyorum. Kaynanam her gun oglumdan 1 bucuk yas kucuk torununu anlatiyor soyle konuauyor sunu yapiyor diye. Oglumla napcaz diye kara kara dusunuyorum. Kocamin ilgi yine yok yok cok isi varmis yok gorusmesi varmks. Anneme dayanamiyorum dedigimdede cocuk iyi degil konuşmuyor geri donersen hem cocugun duzenini bozcan hemde calismaya mecbursun sabah 8 aksam 6 senin gibi kim ilgilenir diyor doğru. Ama cok aci cekiyorum ogluma icim gidiyor . Herseyi normal gibi geliyor ama iste Allahima dua ediyorum hep yasamak dahi istemiyorum niyebhersey kotu gidiyor ben tek varlugim oglumdu kimsem yok arkadasim yok oglunla sohbet etcem derdim hep
Allah sifalar versin canim insallah bisey yoktur.
Hem olsa bile dua et sifa Allahtan, ne hastalar iyilesiyor.
Ama ben annenizin dediğine takildim
Niye calismak zorundasin ki,
Simdi nasi geciniyolarsa öyle dewam etsin.

kuzum bu tedaviyle
duzeleck bise. sosyal aktivelerle duzeliyor birde sanirim bir haberdr okumustum. atlar la .tedaviye olumlu cevap veren cocuklar. varmis allah sabir versin ne deyim cekilir cilen varmis rabbim. sabir versin

Reklam ve klip izleyen çocuklar böyle oluyor.akranlariyla hergün birkaç saat zaman geçirsin sizde evde bişeyler öğretin geçer inşallah.
Krese basladi 4 saat duruyor bende sureklinkonusuyorum

kuzum bu tedaviyle

duzeleck bise. sosyal aktivelerle duzeliyor birde sanirim bir haberdr okumustum. atlar la .tedaviye olumlu cevap veren cocuklar. varmis allah sabir versin ne deyim cekilir cilen varmis rabbim. sabir versin
Oglum ii olsun da yeterki

Isaret parmagi kullaniyor mu?
Istedigi seyleri isaret ediyor mu?
Goz takibi var mi ? Top yuvarladiginizda parmaginizla biseyi isaret ettiginizde bakiyor mu ?
Benim oglumda gec konustu, 3,5 yasindaydi.
Ama parmak takibi, goz temasi vs vardi yoksa bnde suphe icindeydim.
Elle isaret ederdi komple doktor isaretle etmesi lazim dedi ondan sonra ben parnaginla isaret et goremiyorum dedim 3 gunde ogrendi. Benim isaret ettigim yere bakiyoe goz temasi var ama doktor uzatnak lazim dedi

Back
X