Evlat edinmek kadar yüce bir gönüllük yok gerçekten.
Hiçbir kan bağı olmadan savunmasız bir bebeği almak, ona bağlanmak, anne olabilmek...
Ben çocuk esirgeme de çalışırken insanlar bir heyecan sıralarını bekliyorlardı.
Keşke mümkün olsaydı da kimse beklemeden yavrularına kavuşabilseydi.
Maalesef kuruma gelen her bebek evlatlık verilemiyor.
O masum günahsız meleklerin ne şekilde yuvaya geldiklerini görseniz içiniz parçalanırdı.
örnek veriyorum kadın geldi ben bebeğe bakamıyorum dedi. Sebep olarak eşinin kaza geçirdiğini söyledi.
Oysa adam yanındaydı ve sapasağlamdı.
Kadın çocuğu emzirdi verdi, bebeği aramaması söylendi. çünkü evlatlık verilsin dedi. Ben neden arıyımki işim mi yok gibisinden laflar etti.
Insan öyle kötü oluyor ki...
Abisinden, babasından hamile kalan küçücük genç kızlar,
babaannesinin, anneannesinin bakmadığı bebekler
sırf ayni nakdi yardım almak için çocuğunu alıp evde canından bezdirenler.
Dövenler, hatta kendi öz evladına bıçak çekenler
ailesi şizofren olanlar neler neler.
Kuruma 20 bebek geliyorsa 5i ancak evlatlık olabiliyor.
Daha evde yemek yapmayı bilmeyen, tırnakları ojeli genç çiftler gelirdi onu bırakan vefasız kadınlardan kat kat daha iyi annelik yapabiliyorlardı. Elleri titrerdi bebeğini almaya gelenlerin.
Canlarım benim ya.
Yuvada yetişen çocukların her şeyi var ama sevgileri yok.
Böyle olunca sosyal hayata uyum sağlayamıyorlar.
Elimizden geldiğince bu konuda duyarlı olalım, evlatlık alanlara da canı gönülden allah razı olsun diyorum...
bilgiler için tşkler
heyyyyyyy topik sakinleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nerelerdesiniz?????????
PIRILIM, shenaycım, Anjelica, zeynep.................
nushum ztn Ada bebişten pek fırsat bulamıyordur
özledim ya sizleri yazın artık....
merhaba sevgi sana birşey sormak istiyorum ben kurumu aradım randevu talebi içn herhangi bir gün gelebilirisiniz dedi yanlız eşim ve benim öğrenim durumumu sordu ben lise mezunuyum eşimde ortaokul yani ilköğretim oluyo peki bu sorun oluyormu gelirken diploma ve nüfus cüzdanı getirin dediler sen orda çalıştığın için bilgi sahibi olmalısındır bu bizim evlat edinmemiz için sorun teşkil edermi
nerelerdesiniz?????????
Hayır bitanem en az ilkokul mezunu olma şartı var sizde de olduğuna göre bir sorun çıkmaz. Sonuçta üniversite bitirmiş insanlar bile annelik yapacak seviyede bulunmuyor. Sizin anne- baba olabilme yeterliliğiniz önemli ilk önce.
Meldacım kararınız hayırlı uğurlu olsun:)
Siz zaten işin en zor kısmını yani "karar vermeyi ve yola başkoymayı kabullenmişsiniz"...
gerisi sadece teferruat. İlkokul mezunu olmanız yeterli zaten. Yüksek Lisans yapmak ne + nede -...
önemli olan "BİZ"
Hoşgeldin Sevgi Meleği sefalar getirdin:)
Bu topikte en sevdiğim herkes bardağa farklı açıdan baktıkları için "herkesin bardağın ayrı bir tarafını görmesi çok hoşuma gidiyor:)
Yani farklı bakış açıları demek...
Sende bizlere daha farklı bir açıdan pencere açıyorsun ne güzel...
Evlatlarımızın bize gelmeden önceki aşamalarını...
Bende artık ev ziyaretini bekleyenlerdenim. En az 6 ay var tabiki
İyi ki varsın ve Yaşam Koçumuz Liliy86 da iyi ki var:)
Öpüyorum hepinizi en güzele emanet olun...
çok teşekkür ederim sevgicim bu benim kafa takılmıştı hayırlısıyla haftaya başvuruya gidicez eşimle çok mutluyum kurumla görüştük istediğiniz zaman gelebilirisiniz dediler inşallah hakkımızda hayırlısı olur çok heyecanlıyım
ayyyy cnm bnmHoşgeldin Sevgi Meleği sefalar getirdin:)
Bu topikte en sevdiğim herkes bardağa farklı açıdan baktıkları için "herkesin bardağın ayrı bir tarafını görmesi çok hoşuma gidiyor:)
Yani farklı bakış açıları demek...
Sende bizlere daha farklı bir açıdan pencere açıyorsun ne güzel...
Evlatlarımızın bize gelmeden önceki aşamalarını...
Bende artık ev ziyaretini bekleyenlerdenim. En az 6 ay var tabiki
İyi ki varsın ve Yaşam Koçumuz Liliy86 da iyi ki var:)
Öpüyorum hepinizi en güzele emanet olun...
harikasın yaaaaSevgili Güler aslında emzirmeyle ilgili çok güzel şeyler araştırıp öğrenmeye başladım ama pek ilgilenen olmayınca yazmadım...
Kesinlikle çok ama çok faydalı besleyici ve iletişimi kuvvetlendiriyor
Burdaaaaaaaaa:))))
Burdayım Lily aslında bende herkes gibi yazmasamda mutlaka okuyup çıkıyorum::)
Forumun alt kısmında görüyorum ** kayıtlı üye *** ziyaretçi okuyor diye görüyorum:))))
Ben bu aralar "Emzirme" konusuna acayip taktım.
Onunla ilgili bilgiler almaya çalışıyorum sürekli...
Birde Pedagog Adem Güneş' in Burç Fm 'deki yayınlarını ve "Annelik sanatı" kitabını okuyorum:)
Tavsiye ederim herkese...
Anadolu Pedagojisi üzerine... Yani bizim çocuklarımızı yine bizim Anadolu geleneğimize göre şekillendirmenin ne kadar
sağlıklı olduğunu vurguluyor. Hatta bu konu Bristol Üniversitesi'nde araştırma konusu bile olmuş.
Yani yurtdışı da artık merak ediyor, önemsiyor...
Yoksa bir yere gittiğim yok, benden kurtulamazsınız:)
Meldacım ben de tebrik ediyorum hayırlı olsun inşallah hayırlısıyla bebeğini kucagına alacaksınMeldacım kararınız hayırlı uğurlu olsun:)
Siz zaten işin en zor kısmını yani "karar vermeyi ve yola başkoymayı kabullenmişsiniz"...
gerisi sadece teferruat. İlkokul mezunu olmanız yeterli zaten. Yüksek Lisans yapmak ne + nede -...
önemli olan "BİZ"
sen de burdasın tamam not aldımcanımm benim burdayım
ama bir gelişme yok diye girip yazılanları okuyup çıkıyorum
çok teşekkür ederim sevgicim bu benim kafa takılmıştı hayırlısıyla haftaya başvuruya gidicez eşimle çok mutluyum kurumla görüştük istediğiniz zaman gelebilirisiniz dediler inşallah hakkımızda hayırlısı olur çok heyecanlıyım
canım bnm demek ki 6 ay beklemek hayırlıymış ki sen de bu süreci yaşamışsınevet canım en zor kısmını atlatık artık buna karar verene kadar 6 ay geçti hiç bu kadar uzun bir süreç yaşamamıştım aceleci olan ben bu konuda baya duraksadım kendim içn değil aslında gelecek olan bebeği düşünerek uzun bir zaman geçti ya ona istesiğim gibi bakamazsam diye çok zorladım kendimi psikoloğa göründüm ama neyseki artık kesin kararımızı vedik haftaya gidiyoruz eşimle yanlız ben istanbuldan başvurucam nekdar sürede tahmini beklicem erkek bebek düşünüyoruz ona göre iş yeirimi ayarlıcam kredi borcumuz var çünkü 1 sene sonra bitecek onuda hesaplıyorum zor durumda kalmamak için
gerçek anne baba, kendinden önce yavrusunu düşünendirBilmez miyim meldacım.
Şimdiki heyecan bebeği kucağına aldığında solda sıfır kalıyor.
Elleri ayakları titrerdi annelerimizin.
Rabbim en sağlıklısından, hayırlısından bir yavru nasip etsin sizlere.
Her ne kadar siz bebeği alıp büyütseniz de illa bir yerde biyolojik ailesine çektiği tarafları oluyor.
Nur yüzlü bir amca vardı benim kurumda olduğum zamanlarda.
Yıllar önce erkek bebek almış.
Terk bebekmiş.
Adamın hali vakti son derece yerinde.
Oğluna yatlar, katlar, arabalar ne istese verecek durumda.
Ama çocuk o kadar bencildi ki kendi ailesini aramakta diretiyordu.
Ki ailesi hakkında tek bir bilgi bile bulamaz. Terk edilmiş çünkü.
Evlatlık alan aileyi bir görseniz varya pamuk gibilerdi.
Yine de kızamıyorlardı aslında.
Asıl anne baba onlardı işte.
Bir çocuk dünyaya getirmişsin haberin bile yok ne kadar acı bir durum
canım bnm hayırlı olsun bak hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah bizi merakta bırakma takipteyim ona göre
canım bnm demek ki 6 ay beklemek hayırlıymış ki sen de bu süreci yaşamışsın
işin psikolojik boyutunu da profesyonel yardım alarak halletmen de senin ne kadar duyarlı bir anne oldugunun göstergesi ztn
diğer bilgiler konusunda bilen arkadaslar eminim sana yardımcı olacaklardır
evet lily dediğin gibi uzun süre bekledik ama şimdi eşimin desteği dahada güç veriyor bana hatta en ufak moral bozukluğunda bile sen üzülme bak bende çok istiyorum hemen gidip başvurumuzu yapıcaz dedi bana,haftaya çarşamba bir gelse hepsini tek tek anlatırım merak etme canım zaten ben sizi uzun süreden beri burdan takip ediyorum yazdıklarınız bana çok cesaret verdi kimin ne dediği umrumda bile değil aslında herşey yolunda gider inşallah odasını bile nasıl yapıcağımı düşünüyorum şimdiden biliyiom çok erken ama ne bileyim çok heyecan ve endişe karışık duygular var şuan birde kimselere anlatamıyorsun burasıda olmasa napardım çok iyi anneler ve adaylar var burda sizler sağolun iyiki varsınız
sen de iyi ki varsın ve iyi ki bu sanal da olsa ailenin birer üyeleriyizevet lily dediğin gibi uzun süre bekledik ama şimdi eşimin desteği dahada güç veriyor bana hatta en ufak moral bozukluğunda bile sen üzülme bak bende çok istiyorum hemen gidip başvurumuzu yapıcaz dedi bana,haftaya çarşamba bir gelse hepsini tek tek anlatırım merak etme canım zaten ben sizi uzun süreden beri burdan takip ediyorum yazdıklarınız bana çok cesaret verdi kimin ne dediği umrumda bile değil aslında herşey yolunda gider inşallah odasını bile nasıl yapıcağımı düşünüyorum şimdiden biliyiom çok erken ama ne bileyim çok heyecan ve endişe karışık duygular var şuan birde kimselere anlatamıyorsun burasıda olmasa napardım çok iyi anneler ve adaylar var burda sizler sağolun iyiki varsınız
tatlım ben hep buralardayım da gelen giden yok shenaycımkızlar merhaba
nerelerdesiniz?
Liliy gibi bende yoklama çekeyim dedim:)))
Lily? Nushu bebek geldi bizleri unuttun, neler yapıyorsun , izne ayrıldın mı?
Bebek odası hakkında bilginize ihtiyacım var.
Pırılım, Angelika sizde yoksun...
Bebek odalarınız ortalama ne kadara nerelerden aldınız?
Paylaşırsanız sevinirim:)
bu arada emzirmeyle ilgili bir kitap sipariş ettim.
Merak edenler olursa paylaşırım.
Ama emzirmek mümkün...
Denemek kesin lazım:)
sen de iyi ki varsın ve iyi ki bu sanal da olsa ailenin birer üyeleriyiz
etraftaki insanlar hep kendi açılarından bakar olaya genelde de böyledir kimse karşısındaki neler hissediyor diye düşünmeden yargılar
halbuki insan ilişkilerinde birazcık empati kurmaya çalışsak, ortada sorun da olmaz yargılama da...
eşinin desteği için de sevindim ztn bu süreç tek başına atlatılabilecek bir süreç değil, eşin destek olmasaydı ztn sen hepten psikolojik olarak çökerdin
ne mutlu size ki gelecek yavrunuz güzel bir aileye sahip olacak inşallah
bu oda için de çok tasalanma burdaki herkes aynı senin gibiydi acaba erken mi diyorlar bebeğine kavusanlar da erken biraz bekleyin diye senin gibi anne adaylarını sakinleştirmeye çalışıyorlardı ama bence sen gönlünden nasıl geliyorsa öyle davran ama önce başvurunu yap derim ben ondan sonra da ufak ufak başlarsın hazırlıklara, eminim buradaki tecrübeli anneler sana daha iyi destek olacaklar, ne nerede, hangi mobilya daha sağlıklı, hangii oyuncak daha iyi vs seni yonlendireceklerdir
Rabbim hakkında ne hayırlıysa sana ve eşine onu versin
sevgiler...
nerelerdesiniz?????????
Merhaba sevgili anneler,
Yazmadan önce konunun en başından itibaren bütün mesajları okumak istedim.Elbetteki hem çok duygulandım hem de yüreklendim.
Ben 34 yaşında evlendim.4 yıldır çocuk sahibi olmaya uğraşıyoruz.Hiçbir neden bulunamasa da 4 aşılama,4 tüp bebek denemesi geçirdim,hepsi negatif.İnanın ne evlilikten birşey anladım ne de bir şeyden zevk alır oldum.Bu durum eşimi de çok etkiledi.Aşırı strese girdi.Evimizin de huzuru bozuldu.Biz de düşündük taşındık son denemeden sonra yanlız yaşlanmaktansa evlat edinerek anne baba olmaya evlat yetiştirmeye karar verdik.Bu karar gerçekten çok içime sindi,rahatladım.Artık biz de anne baba olabiliceğiz inşallah.Bence de doğurmayla arasında hiçbir fark yok.Ben de Allah'ın bebeklerimizi önceden bize yazdığını zaten bizim çocuklarımız olduğunu düşünüyorum.Artık çok heyecanlıyım.Yaşamım yeniden anlam kazandı.Yeniden hayal kurmaya başladım.Eşim de rahatladı.Bundan sonra Allahım doğal yolla da verirse kardeş olur,yok vermezse de tek evladımıza gözümüz gibi bakarız.Eşim tek çocuk.Kayınvalideminde şu an torunu yok.Bizde iki kardeşiz.Ne yazıkki erkek kardeşimin de çocuğu olmadı henüz.Dolayısıyla anneminde torunu yok.Hepimiz için çok özel ve paylaşılamaz olacak inşallah.
21.11.2011 de eşimle kuruma başvurduk.Kız,erkek fark etmez,0-1 yaş terk bebek hatta ikiz de olabilir dedik.Bundan sonra ziyareti bekleyeceğiz.Hep dua edelim inşallah Allah sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlarımızı tez günde hayırlısıyla nasip eder,yüzlerimizi güldürür.Çocuğuna kavuşmuş annelerede çocuklarıyla sevdikleriyle birlikte nice sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.
Herbirinizi seviyorum.
Güzel haberlerde buluşmak dileğiyle.
hayırlı olsun canım
artık sende hamileler grubundasın umarım tez vakitte kavuşursun bebeğine RABBİM gönlümüze göre versin senin sıran çabuk ilerler çünkü erkek bebekte fazla sıra beklenmiyormuş bize kurumdan öyle söylemişlerdi kız bebekte sıra 3 kat daha fazla oluyormuş artık yeni bir hamilemiz daha oldu
merhaba aramıza hoşgeldinMerhaba sevgili anneler,
Yazmadan önce konunun en başından itibaren bütün mesajları okumak istedim.Elbetteki hem çok duygulandım hem de yüreklendim.
Ben 34 yaşında evlendim.4 yıldır çocuk sahibi olmaya uğraşıyoruz.Hiçbir neden bulunamasa da 4 aşılama,4 tüp bebek denemesi geçirdim,hepsi negatif.İnanın ne evlilikten birşey anladım ne de bir şeyden zevk alır oldum.Bu durum eşimi de çok etkiledi.Aşırı strese girdi.Evimizin de huzuru bozuldu.Biz de düşündük taşındık son denemeden sonra yanlız yaşlanmaktansa evlat edinerek anne baba olmaya evlat yetiştirmeye karar verdik.Bu karar gerçekten çok içime sindi,rahatladım.Artık biz de anne baba olabiliceğiz inşallah.Bence de doğurmayla arasında hiçbir fark yok.Ben de Allah'ın bebeklerimizi önceden bize yazdığını zaten bizim çocuklarımız olduğunu düşünüyorum.Artık çok heyecanlıyım.Yaşamım yeniden anlam kazandı.Yeniden hayal kurmaya başladım.Eşim de rahatladı.Bundan sonra Allahım doğal yolla da verirse kardeş olur,yok vermezse de tek evladımıza gözümüz gibi bakarız.Eşim tek çocuk.Kayınvalideminde şu an torunu yok.Bizde iki kardeşiz.Ne yazıkki erkek kardeşimin de çocuğu olmadı henüz.Dolayısıyla anneminde torunu yok.Hepimiz için çok özel ve paylaşılamaz olacak inşallah.
21.11.2011 de eşimle kuruma başvurduk.Kız,erkek fark etmez,0-1 yaş terk bebek hatta ikiz de olabilir dedik.Bundan sonra ziyareti bekleyeceğiz.Hep dua edelim inşallah Allah sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlarımızı tez günde hayırlısıyla nasip eder,yüzlerimizi güldürür.Çocuğuna kavuşmuş annelerede çocuklarıyla sevdikleriyle birlikte nice sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.
Herbirinizi seviyorum.
Güzel haberlerde buluşmak dileğiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?