Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Sevgili Lily,
Gerçekten hoşbuldum.Güzel duygu ve düşüncelerine teşekkür ederim.İnşallah herşey umduğumuzdan daha güzel olur.Sevgiler.

aramıza hoşgeldin, bu kararınızdan ötürü seni ve eşini kutluyorum, burda çoğumuz benzer aşamalardan geçtik ama sonuçta bu kararı almış olmak gerçekten çok rahatlatıcı ve güzel.ben kuruma başvurduğum günden itibaren omuzlarımdan büyük bir yük ve sıkıntı kalktı. artık bu konuyla ilgili olumsuz her düşünce bir anda yok oldu ve kendimi o günden beri gerçekten hamile gibi hissediyorum.büyük bir heyecanla bekliyoruz bebeğimizi. çevremde hala kendini tedaviler ve doktorlarla perişan eden umutsuz arkadaşlarım var ve bizim seçtiğimiz yolla anne baba olmayı asla düşünmeyenler var aralarında.onları eleştirmiyorum, sonuçta herkes benim gibi düşünmeyebilir diyorum ama çok acıyorum hallerine.çünkü umutsuzlukla kendini harab etmek yerine böylesine güzel bir yol varken neden kendilerine işkence etmeye devam ediyorlar anlayamıyorum.evet biz çok doğal bir yolda hissediyoruz kendimizi ama inanın arkadaşlar bunu aklının ucunden bile geçirmeyen o kadar insan varken ben bizim gerçekten bu kararı zamanında alıp hem kendimizi hem de ailelerimizi yıpratmadığımız için özel olduğumuzu düşünüyorum.

bence hepiniz gerçekten çok özelsiniz, sevgiyle kalın:)

Hoşbuldum.Çok teşekkür ederim.Bugün kurumu aradım.Sosyal çalışmacımız belli oldu.Bundan sonra ziyareti bekleyeceğiz.Bence bu karar hepimiz için şahane bir karar.Özellikle son bir yılda bebeği olanları gördüğümde onlar adına sevinsemde içim burkuluyordu.Bir bebeği sevmek istesem "yazık çocuğu yok onun için çocuklara düşkün "gibi düşünmelerinden çekindiğim için sevemiyordum.Tabi bu benim hassasiyetim.Kuruma gittiğimizden beri bebekleri rahatlıkla seviyorum.Hamile olanları ya da bebeği olanları gördüğüm de içim burkulmuyor.Nasılsa anne olacağımı biliyorum.Önemli olan nasıl daha iyi bir anne olabilirim düşüncesi bundan sonra.İnşallah bundan sonra sizler için de dua ediyorum tez zamanda Allahım sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin.

Merhaba Arkadaşlar,
İş temposunun yoğunluğundan birazda sağlık sorunları nedeniyle son günlerde yazamadım ama hepinizi çok özledim..
Nasılsınız?

Merhaba Sevgi_Meleği,
Tahmin ediyorum ki iyi niyetle buradaki arkadaşlara destek olmaya çalışıyorsun.. Teşekkür ederiz.. Yazılarının içindeki bazı cümleler beni çok rahatsız etti.. Yazmadan edemedim..
Bu topik, evladına bu bu yolla kavuşan annelerin tecrübelerini paylaştığı, bekleme sürelerini birbirine destek olarak geçirdiği bir topik. Yani bizler kurumda çalışmadık ama, o yavruların nasıl dünyaya geldiklerini nelere maruz kaldıklarını zaten biliyoruz.. Burada onları açık açık yazmanın gereği yok değilmi arkadaşım.. Bu yazıları belki evlat edinmiş onlarca genç kardeşimiz okuyor olabilir ve üzülebilirler.. Onlar hep bebek kalmıyorlar, büyüyorlar.. Çok hassas konular.. Evlatlık demesek olmaz mı.. Onlar evlat zaten... Canlar..

Son düzenleme:

Merhaba Canım,

Bende değişiklik yok bekliyoruz. Emzirme konusunda bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim, ben de bebeğimi emzirmek istiyorum tabii başarabilirsem.

Sevgiler,

Angelica

Özür diliyorum topiğinize yanlış bilgim ve cümlelerimle rahatsızlık verdiğim için...
Elbette bende bir insanım ve evlatlıktan kasıt onları aşağı göstermek değildi.
Bende gittim hergün bebeklere mama yedirdim, bende gittim hepsini sevdim kokladım.
Herşeyden geçtim kendi kardeşimi doğduğu andan itibaren büyüttüm.
Kısmen de olsa annelik duygusunu yaşamış oldum.
iyi geceler...

Merhaba Shenay cım,
Nushu nun bilgisayarında sorun olduğu için şimdilik yazamıyor..İnşallah en kısa zamanda gelecek.. Şu an evinde ve prensesiyle meşgul.. Kalbi bizimle..

Bebek odasına gelince biz henüz almadık ama Meltem Mobilyanın yeni çıkan Rose modeline bayıldımmm.. Hem bebekken hem de genç kız olduğunda çok rahat kullanabilir..
Ayrıca dolabı o kadar büyük ki şifonyerini almasan bile olabilir.. 7 yıl garantisi var antikanserojen, antibakteriyel, antialerjen..

Emzirme ile ilgili kitabı sana birisimi tavsiye etti cnm yoksa sen mi araştırıp buldun? Bir ara emzirme konusunu çok araştırdım ve mümkün olmadığına karar verdim..
Aksine ikna olmayı çok isterim.. Tavsiye edersen kitabi bizde alabiliriz.. Heyecanla bekliyor olacağız değil mi Angelica..

Merhaba hoşgeldin..
Başvurun hayırlı uğurlu olsun.. Hayırlısıyla tez zamanda evladına ya da evlatlarına kavuşmanı diliyorum..
Hepimizin yaşadıkları aşağı yukarı birbirine o kadar benzer ki.. Sanki aynı konunun farklı insanlarla yaşanmış halleri gibiyiz..
Yazdıklarını okuyunca, düşündüm de eşimle başvurumuzu yaptığımızdan beri neredeyse hiç tartışmadığımızı fark ettim.. Yıllardır yaşadığımız o bebek özleminin gerginliği gidince pamuk gibi bir çift olduk.. Evladımıza kavuşunca nasıl olacağımızı hayal bile edemiyorum..
Allah, anne olmak için çarpan kalpleri, kucakları boş bırakmasın inşallah..
Güzel haberlerini bekliyoruz..

Sevgili Pırılım,
Çok teşekkür ederim.İnşallah herbirimizin başvurusu hayırlı uğurlu olur.Herbirimiz evlatlarımızla mutlu oluruz.Sevgiler.

Merhaba Pırılım,

Ben de rahatsız olmuştum açıkçası yazılanlardan. Hepimizin adına bu şekilde ifade etmen çok yerinde olmuş. Bizim yaşadığımız olay herkesin başına gelebilir, aynen hayatımzıdaki diğer olaylar gibi. Dolayısıyla bize ve bebeklerimize/çocuklarımıza ayrı bir statu verilmesi hoş olmuyor.

Açıkçası ben çocuğun ne şekilde verildiğini, nasıl bir ortamda olduğunu falan bilmek istemiyorum çünkü gerek yok o benim bebeğim olacak ve benimle büyüyecek. Ne kadar şanslıyız ki ülkemizde böyle bir uygulama var hem minikler hem de bizler için harika bir çözüm. Önemli olan bu bence. Biz bekleme sürecimizin keyfini çıkaralım tatlım.

Herkese sevgilier,

Angelica

Sevgili Angelica,

Rahatsızlık konusunda yalnız olmadığıma sevindim, düşüncelerini çok güzel özetlemişsin.. Eline sağlık.. Her kelimene katılıyorum..
Şanslı olduğumuzu düşünmen ve bunu yazman çok hoşuma gitti.. Bende öyle düşünüyorum, evlat ta ayrım olmaz.. Allah, bu şekilde anne olma ayrıcalığını bize yaşatıyorsa bunun da kıymetini bilmemiz ve farkında olmamız gerekiyor değil mi.. Unutmadan hazırlıklarını sormak istiyorum, ne durumdasın, tamamlayabildin mi..

Merhaba Pırılım,

Bu aralar benim işlerim çok yoğunda ama arada birşeyler yapmaya çalıştım. Kıyafetlerimiz hazır, alınacak eksik listemiz hazır ki bunları haftasonu almayı planlıyorum. Odamıza karar vermiştik zaten haftaya onu sipariş edeceğiz. Mama ve bez miniğim gelince alınacaklar arasında. Eve yardımcı bulma işim var orada kararsızım henüz seçim yapamadım. Bir de çocuk doktoruna karar veremedim. Sanki haftaya gelecekmiş gibi hissediyorum ama bakalım belli olmaz tabii.

Nushu napıyor caba, hiç haber yok.

Sevgiler,

Angelica

Merhaba Angelica
Ne tatlı telaşlar içindesin. Herşeyi organize etmişsin.. İnşallah hissettiğin gibi olur bu hafta gelir miniğin.. Nushu dan sonra güzel bir sevinç daha yaşarız..

Nushu ve Ada çok iyiler..
Nushu'nun herkese çok çok selamı var..

kızlar nasılsınız
kimseden ses soluk çıkmıyor yokmu iyi haberi olan hergün girip bakıyorum kimsede yeni haber yok anlaşılan
benim evrakların 1 aylık yasal süresi perşembe günü doluyor ama ne gelen var ne giden aradım çok yoğunlarmış süresi geçsede bişey olmaz dediler üffff hergün kızımın odasına bakıp ne zaman gelir diyorum keşke erkenden hazırlamasaydımodayı böyle daha zor oluyor.psikolojim bozuluyor

Merhaba Canım,

Bende değişiklik yok bekliyoruz. Emzirme konusunda bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim, ben de bebeğimi emzirmek istiyorum tabii başarabilirsem.

Sevgiler,

Angelica

Hepinize tekrar gönülden merhabalar,
bu aralar dedğim gibi emzirme konusunu araştırmaya devam ediyorum.
Pırılım sakın umudunu yitirme :)))
Çünkü ilaçlı ve ilaçsız olarak bizim gibi emziren anneler mevcut.
Zaten ilaçlı olarak bir protokol uygulanıyor.
Dünyada pek çok anneye uygulanan standart protokol.
Ve bu protokol bizim gibi evlat edinen annelere yada emzirmeye bir süre ara vermiş ama tekrar emzirmek isteyen annelere göre:)
Doğum yapmadan emzirdiğiniz zaman genelde tam süt miktarı oluşturmak zor. Kısmen mama ile desteklemek gerekecek. 6 aydan sonra mama kısmı ek gıdalar ile değiştirip sadece emzirmekten zevk almaya devam edersiniz.
Süt miktarına kronik hastalıklar etkileyebilir. Süt gelmez anlamında değil, ama miktar az olabilir.ama hiç etkilemeyebilir de
detayli bilgi ihtiyacımız olacak, ama önce başlamak gerekecek.

Yakından izlediğim bir annenin tecrubeden size bazı ip uçları vermak isterim.

ilaçsız için mailleştiğim ve okuduğum ingilizce makalelerden;
1- Göğüs pompalama. Her 3 saatte bir her tarafı 5 dk dan başlayip yavaş yavaş pompalama zamanı 15 dk ya çıkartmak. 1-2 hafta pompalama sonra ilk damlalar görebilirsiniz. Bu işte süt miktarı değil, pompalama sıklıklığı önemli. Mutlaka her 3 saatte bir ve an az 1 sefer gece pompalamak gerekiyor. Kullandığınız pompa iyi olursa sonuşları daha iyi olabilir.

2- Baştan bire bebeğinizi sadace memeden beslemek. Onun için emzirme destekleyici kullanılıyor. Medela ofisten onu alabilirsiniz. Yaklaşık 80 tl. Bir sefer bile kolaylık biberon kullanmamaya çalışın. Yalnız bebeğiniz biberona alışmış şekilde size gelirse biraz uğraşmak gerekecek. O zamanda bebeğinizi sadece uykuda emzirmeye çalışmak iyi bir fikir olabilir.

Bu zamanda doğru emzirme şekli ve emzirme destekliyeci kullanım bu videodan incelebilirsiniz
Video - Breastfeeding Help Videos - nbci

Belli bir zaman biberon kullanmaya gerek olursa Breastflow markası biberonlar var, onlar başka biberondan memeye daha çok benziyorlar.
ama Türkiye 'de bulamadım bu biberonu. youtube videosunu izledim. bende dr brown's marka biberon var ama bu gerçekten çok güzelmiş.
Sizde araştırın, eğer temin edebilme durumunuz olursa lütfen beni de bilgilendirin. Mothercare de satılıyor denildi ancak 2 yıldır böyle bir markayı hiç satmamışlar((
Medela 'nın emzirme destekleme ürünü ile bu biberon ilk başlarda bebeğimizi emzirmeye alıştırmada çok işe yarar...
Birazdan ilaçlı protokolden yazmak istiyorum.
Ben ilaçlı protokolu ocak ayında endokrin dr randevum var onunla görüşüp o protokolü uygulamak istiyorum...işimi şansa bırakmak istemiyorum

Emzirme için iki yöntem var
Birinci - ilaçlı. O tabi yan etkisi ile kabul edelecek bir şey.

İkinci - sadece pompalama. Pompalama ile 25-75% arasında süt miktarına ulaşabilirsiniz.

Ama tabiki ilaçlı yol daha etkili olabilir.O ilaçlar alabilmek için sizin kendi kadın doktorunuzla danışmak gerekecek. Ondan çekilmeyin. Bir kaç farklı doktorlara danışabilirsiniz - tabi her kez bu konuda farklı yorum yapabilir.

İLAÇSIZ YÖNTEM
İlaçlı yola girmeden belki sadece pompalama deneyebilirsiniz. Mesela en yakın zamanda düzenli bir şekile pompalayip en az 2-3 hafta devam edeceksiniz. Süt gelirse demekki geliyor. Yalnız onu artmak bir kaç ay sürebilir.

O şekilde süt gelirse onu yada devam edip sütü buzlukta biriktirebilirsiniz yada bırakıp bebeğiniz gelmeden önce yeniden başlayabilirsiniz.

Bu şekilde süt gelmezse ilaçlı yolu düşünebilirsiniz. Onun için idealde 6 ya gerekiyor ama daha kısa zamanda da yapılabilir.
Gelen süt kalitesi de doğum yapan bir annenin 10.gününden itibaren gelen olgun süt ile aynı kalitedeymiş... Yapılan araştırmalarda belirtiliyor.
ilk 10 gün gelen süt kolostrum zaten. o da her anne de 10 gün gelmiyormuş zaten...

İLAÇLI YÖNTEM:
Ask Lenore ~ Breastfeeding ~ Induced Lactation ~ The Regular Protocol
BU LİNKTE DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATILMIŞ:)
STANDART BİR PROTOKOL VAR.
EĞER bebek 1 ay içinde gelecekse hızlandırılmış protokol var, eğer 6-9 ay varsa düzenli protokol tavsiye ediliyor.
Vakte göre ayarlanıyor.
2 ilaç kullanılıyor zaten.
1- yaş grubuna göre doğum kontrol hapı. 35 yaş altı ve üstü progesteron ve östrojen oranına göre değişiyor.
ama netice de kullanılan doğum kontrol hapı.onu içmeye başlayarak protokol işlemeye başlıyor.
2-damperidon denilen mide bulantısı ve sindirim sisteminde kullanılan bir ilaç. bu ilacın yan etkisi prolaktin yani süt hormonunu yükseltmek.
böylece araştırmadan anladığım bizleri önce hamilelikteki gibi progesteron ve östrojen hormonlarını doğum kontrol hapı kullanark aynı seviyeye getirmek
akabinde de sanki doğum yapmış gibi süt hormonunu artırmak böylece de sütün gelmesini sağlamak.
tabi sadece bu iki ilaç yetmez.
mutlaka göğsü uyarıcı masaj ve göğüs pompasıyla her gün artan sürelerde pompa çalışması yapmak
SÜT GELDİKTEN SONRA:
sütü arttırmak için bitkisel tabletler tavsiye ediliyor. çemen otu tableti vs.
bitkiselleri araştırınca baktım ki yurtdışında annelerin kullandığı ürünler. hatta önerilen iki ürün yurtdışında set halinde satılıyor.
yani emziren annelerin çok sık kullandığı bir ürün olduğunu anladım.
arkapharma çemen otu tabletini satıyor.diğer ürün de bulunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…