Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Merhaba Canım,

Evet Istanbul'dayız. Bizimki biraz karışık 2008 de başvuru yaptık tam sıra geldi ben hamile kaldım ve kaydımızı dondurduk. Bebk Ekim 2010 da erken doğdu yaşamadı, sonra tekrar hamile kaldım o da haziran 2011 de erken doğdu yaşayamadı. Toparlanıp kendime gelince kaydımızı aktif hale getirdik. Şimdi de bekliyoruz işte. Her an gelebilir bizim bebeğimiz

Sevgiler,

Angelica

Merhaba Nushu,

Bilgilerin yine çok ilginç, sağol Canım. Ada Hanım gece sizin odada beşikte mi yatıyor, yoksa kendi odasında mı ? Ben beşiğini odamıza almayı planlıyorum.

Hangi mamyı kullanıyorsunuz siz ?

Sevgiler,
Angelica

saol canım benim inşallah Rabbim hepimizi sevindirsin.

saol bitanem inşallah senden bugün iyi haberler alırız

saol canım benim inşallah

Sevgili Lily86
sen ne kadar güzelsin..
adeta yaşam koçumuz oldun
Allah , yolunu, bahtını her daim açık etsin, ayağını taştan esirgesin...

estağfirullah ne demek? ben bebekleri çok seviyorum anneliği doğuran belki anlıyor ama kıymetini bilemeyebiliyor asıl annesiz çocuklara anne evlatsız annelere de evlat olabilmek tabii anneliği doğumla değil yürekle hissedebilenlere sözüm
ben sizlerden epeyce küçüğüm (başvuru koşullarında en az 30 yazdığına göre...) evli de değilim henüz, daha öğrenci sayılırım (okul bitti kpss var ona çalışıyorum)
ama çocuklara olan sevgim o kadar fazla ki bi bebek görsem annnnnnnneeeeeeeeeeeemmmmmmm diye severim bekar oldugum için de genelde aman da ablasına derler:)
yaşam koçluğu da ağır bir kelime olmuş ama teşekkür ederim beni bu sıfata layık gördüğün için (gerçi daha kk üyesi olmadan önce yaşam koçluğu için ne lazım onları da araştırmadım değil ama şehirden dolayı maalesef eğitimlere katılamadım)
o güzel yüreğinden ettiğin dualara amin diyorum
Rabbim inşallah hepimizin hakkında neyi hayırlı gördüyse onu nasip etsin inşallah
sevgiler...

ayyy kıyamam sana yaaaa demek Ada hanım annemizin pestilini çıkartıyor ha??? seni cimcime seni
Allah keder vermesin, siz de hep böyle mutlu olun da bunlar tatlı telaşlar (belki diyeceksin sen ne anlarsın diye ama empati kurmaya çalışıyorum ben de senin gibi beklemiş olsam zor da olsa onunla geçen her anın tadını çıkartırdım bni yorsa bile...çünkü değer...)
Ada, Miray ve diğer tüm bebişlerin kardeşleri de inşallah yuvalarına gelip annelerini sevindirecek, evlerine ışık getirecek inşallah
sevgi ve selamlarımla...

canım ya yazdıklarını okuyunda çok duygulandım
ilk başta hepimizi kaygıları oluyor bakabilirmiyiz nasıl uyuturuz nasıl yedirirz. ya beceremezsek ama bak rabbim ne büyük öyle bir beceri veriyorki insana 10 günde nasıl profösyönel oluyor insan 2-3 tane çocuk büyütmüş gibi maşallah minik adaya ALLAH nazardan korusun YÜCE RABBİM bu emeklerinin karşılığını misli misli versin inşallah

merhaba kızlar....
Bugün görüşme güzel geçti.
Hatta uzmanımız kardeş düşünür müsünüz? dediğinde
genelde ağırdan alan eşim "olur, ikizde olur,biri bebek biri en fazla 1,5 yaşında olabilir"
deyince ben bile!!! şaşırdım.
Bende tabi olabilir ikisi kız yada biri kız biri erkek olabilir dedik:)
birde hemen geliyormuş benim canlarım:))))
ama ben genelde kız bebeğe yönelik alışveriş yapmıştım ama her şey nasip. Rabbim bilir:)
Hem terk, hem rıza, hem hukuksal süreci tamamlanmış hemde tamamlanmamış devam eden grubu tercih ettik.
Uzmanımız mantıklı anlatınca rıza ve terkte hukuksal süreç ayrımına girmedik.
Rabbim, bizimle beraber her işimiz O'na emanet...
Dualarınızı bekliyorum:)

Kızlar, tercih meselesi ama ben "emzirme" duygusunu tatmak ve evladımın
süt annesi de olmak istiyorum.
LL ile Natali Arslantürk diye bir yetkili bayandan mailleşiyorum.
e-sumeras.com - MEDELA TÜRKİYE TEK DİSTRİBÜTÖRÜ bu ürünü isterseniz bir inceleyin.
ürünün açıklamasında evlat edinen annelere de emzirme de yardımcı ürün olarak belirtilmiş.
Yada İLAÇ kullanıp emziren yada emzirmeyi düşünen yada dr bu durumu görüşen oldu mu?
Hepinize sağlıklı , mutlu günler dilerim:)

Allah razı olsun bende çok büyük değilim aslında Lilycim. 29 yaşımdayım.
Ama seninde gönlün o kadar büyük ki yaş sorunu olmuyor...
Rabbim sana da gönlünde olanı hakkında hayırlı , hakkında hayırlı olana da gönlünü razı eylesin inşaAllah...

Canım benim ne kadar güçlü ve özelsin! ve şanslısın seni cennette bekleyen bir yavrun var...
İnan bana en azından hamilelik duygusunu yaşamana bile imrendim.
Rabbim onu da nasip etmedi 3 tüp bebek tedavisinde de...
Ama her şeyde bir hayır vardır...
Sende benim gibisin. Asla olmaz diye dr demiyor, gel tedavi ol senin çocuğun olur demelerine rağmen
bu yola girmişsin.
iki durumda da aynı evlat benim için...
İnşa Allah bebeğin en kısa zamanda kucağında olur annesiiii:)

görüşmenin iyi geçmesine sevindim inşallah bi bakmışsın 2 bebişin olmuş Rabbim hayırlı olanı nasip etsin hakkında
cnm aklıma bişey takıldı bu süt üretimi hormonlarla alakalı ve bu ilaç da buyuk ihtimal prolaktin denen süt hormonu olarak bilinen hormon seviyesini arttırıcı özelliğe sahiptir ama bu ne kadar doğal? yani ztn süt anne olursan kan bağın olmasa da sadece evlatlık almış olmuyorsun onunla gerçekten analık bağın kurulmuş oluyor ama bu gelen süt ne kadar faydalı? yani normal, doğum yapan bir annenin bile aylara göre sütteki besin değerleri değişebiliyormuş bu doğal olarak gerçekleşen fizyolojik yapıyla oynamak olmuyor mu? doktora sordun mu??? bence en iyisi bir kadın doğum uzmanı ile görüş profesyonel olarak bilgilen ondan sonra düşün derim ben bu emzirme mevzusunu
amin cümlemizin cnm bnm
eee sen de o zaman genç anne adaylarındansın genel olarak daha büyükler var burada da... ben de 25im aslında yaşım küçük değil de herkes 30un üstü olunca, küçük kalıyorum yanlarında...:)))

sende küçük değilmişsin Lilycim aynı yaşlardayız... Buna daha da çok sevindim.
Canım yukarıda bahsettiğim ürün ilaç değil, emzirmeyi destekleyen bir ürün.
Yani annenin sütü gelsin diye bir mama kabından ince bir hortumu göğüse yapıştırıp meme ucuyla birlikte
bebeğe veriyormuşsun. Böylece bebek memeden geldiğini zannederek emmeye başlıyor.
emdikçe sütte gelmeye başlıyormuş.
ama öncesinde pompayla masaj falan yapmakta iyi geliyormuş,
eskiden nineler torunlarını emzirirdi. besleyici olduğu ve kesinlikle denenmesi gerektiği söyleniyor.
Hem bebekle daha güzel bir iletişim için hem emzirme duygusunu tatmak için hemde süt anne olmakta istiyorum.
Bu bir tercih meselesi... üstelik yuva da biberona alışmış bebeği tekrar emmeye yönlendirmeye çalışmakta zormuş
ama ben denemek istiyorum. ilk denemeleri gece yaparak başlayabilirmişiz...
sütüm gelmese de güzel bir iletişim metodu olur bizim için:)
ilaç kullananlar var diye duymuştum onları da merak ediyorum.
ben henüz dr görüşmedim. Ama bu konuyu araştıranlar ve deneyenler olmuştur...

Evlat edinmek kadar yüce bir gönüllük yok gerçekten.
Hiçbir kan bağı olmadan savunmasız bir bebeği almak, ona bağlanmak, anne olabilmek...
Ben çocuk esirgeme de çalışırken insanlar bir heyecan sıralarını bekliyorlardı.
Keşke mümkün olsaydı da kimse beklemeden yavrularına kavuşabilseydi.
Maalesef kuruma gelen her bebek evlatlık verilemiyor.
O masum günahsız meleklerin ne şekilde yuvaya geldiklerini görseniz içiniz parçalanırdı.
örnek veriyorum kadın geldi ben bebeğe bakamıyorum dedi. Sebep olarak eşinin kaza geçirdiğini söyledi.
Oysa adam yanındaydı ve sapasağlamdı.
Kadın çocuğu emzirdi verdi, bebeği aramaması söylendi. çünkü evlatlık verilsin dedi. Ben neden arıyımki işim mi yok gibisinden laflar etti.
Insan öyle kötü oluyor ki...
Abisinden, babasından hamile kalan küçücük genç kızlar,
babaannesinin, anneannesinin bakmadığı bebekler
sırf ayni nakdi yardım almak için çocuğunu alıp evde canından bezdirenler.
Dövenler, hatta kendi öz evladına bıçak çekenler
ailesi şizofren olanlar neler neler.

Kuruma 20 bebek geliyorsa 5i ancak evlatlık olabiliyor.
Daha evde yemek yapmayı bilmeyen, tırnakları ojeli genç çiftler gelirdi onu bırakan vefasız kadınlardan kat kat daha iyi annelik yapabiliyorlardı. Elleri titrerdi bebeğini almaya gelenlerin.
Canlarım benim ya.
Yuvada yetişen çocukların her şeyi var ama sevgileri yok.
Böyle olunca sosyal hayata uyum sağlayamıyorlar.
Elimizden geldiğince bu konuda duyarlı olalım, evlatlık alanlara da canı gönülden allah razı olsun diyorum...

Son düzenleme:

Sevgiiiiiiiiimmmmmmm benm güzel yürekli arkadaşım
hoşgeldin cnm bnm
iyi ki yazmışsın bana da anlatmış olduklarını
iyi ki paylaşmışsın bu güzel annelerle
ben anlatamazdım senin gibi ilk ağızdan öğrenmek gibi olmazdı, çok teşekkür ediyorum
bu arada arkadaşlar sevgi bnm bu foruma ilk uye oldugumda tanışmış oldugum, kendisini açmış oldugu kpss topiğinden tanıdıgım ve birçok ortak noktada buluşup kaynaşıp iyi arkadaş oldugum biri
yani sizler gibi onu da bu forumda tanıdım
iyi ki de tanımışım
birazcık sohbet edince, buradan bahsettim o da bana kurumda staj yaptığını ve yukarıda bahsettiklerini anlattı
bir yanım sizleri düşünüyordu, o bekleyişlerinizi, bir yanım da madalyonun öbür yüzünü kavramaya çalışıyordu
o gün gerçekten çok etkilenmiştim
aslında sizinle paylaşıp paylaşmama arasında kalmıştım
ama anlatmamak daha iyi dedim çünkü hem sizin umutlarınızı, hayallerinizi az da olsa örselemek istemedim hem de yanlış bilgi verip de üzmek istemedim
iyi ki sevgim yazmış bunları ben de bu vicdan yükünden bir nebze olsun kurtuldum
ama tamamen değil tabii, bir yanda anne sevgisine muhtaç yavrular, topluma kazandırmakla yükümlü oldugumuz çocuklarımız, öbür yanda anneliği tatmak için umutla bekleyenler yani sizler...
yüreğimdeki hisleri açıklamakta zorluk çekiyorum çünkü bu yük ağır
ama az da olsa ifade edebildiğimi düşünüyorum kendimi
sizleri çok seviyorum
inşallah hepiniz bebişlerinize kavuşacaksınız tez zamanda, inanıyorum buna
hepinize iyi geceler diliyorum

Sağol melek kalpli arkadaşım. Evlat edinmekle alakalı sorusu olanları cevaplayabilirim.
Yeter ki o çocuklar anne baba sevgisi ile büyüyebilsinler.

merhaba sevgi sana birşey sormak istiyorum ben kurumu aradım randevu talebi içn herhangi bir gün gelebilirisiniz dedi yanlız eşim ve benim öğrenim durumumu sordu ben lise mezunuyum eşimde ortaokul yani ilköğretim oluyo peki bu sorun oluyormu gelirken diploma ve nüfus cüzdanı getirin dediler sen orda çalıştığın için bilgi sahibi olmalısındır bu bizim evlat edinmemiz için sorun teşkil edermi

heyyyyyyy topik sakinleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nerelerdesiniz?????????
PIRILIM, shenaycım, Anjelica, zeynep.................
nushum ztn Ada bebişten pek fırsat bulamıyordur
özledim ya sizleri yazın artık....

Son düzenleme:

Hayır bitanem en az ilkokul mezunu olma şartı var sizde de olduğuna göre bir sorun çıkmaz. Sonuçta üniversite bitirmiş insanlar bile annelik yapacak seviyede bulunmuyor. Sizin anne- baba olabilme yeterliliğiniz önemli ilk önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…