Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
halen okuduğum kitabın adı "EMZİRME SANATI"
içinde emzirme-uyku-besleme-evlat edinen annelerin nasıl emzirebileceği hakkında da bilgi veriliyor.
Başucu kitabı niteliğinde bir kitap.
Ama size verdiğim linkteki indüklenmiş laktasyon anlatılıyor.
kitapta da linkleri mevcut. ama okumanızı tavsiye ederim:)
hepinize selamlar, sevgiler...
sizleri çok seviyorum.
sizde okuyun, gönlünüze sinerse doktorunuzla da görüşüp başlayın.
dünyada pek çok kadın bu standart protoklle emzirmiş ve emziriyor.
ben çok heveslendim.
dedğim gibi ocaktan sonra doğum kontrol hapıyla başlamayı düşünüyorum inşaAllah...
ama okuyup öğrendikçe ki gerek okuduğum kitap gerek mailleştiğim LLL grubu liderinin güvenirliliğine çok inandım...
öğrendikçe sizinle paylaşmak istedim...
1 haftadır bunları yazamamak bile omuzlarıma bir ağırlık olarak çöktü sizinle paylaşamadım diye...
bunları okuyup 1-2 insana bile "süt anne" olmayı emzirmeyi teşvik ederek vesile olursam "Ne Mutlu Bana"
Hepiniz Allaha emanet olun...

Shenaycımmmm
cnm bnm ne güzel ayrıntılı ayrıntılı yazmışsın..
inşallah gönlündekilerin hakkında hayırlı olanlarını Rabbim sana ve tüm annelerimize versin cnm
paylaşım için çok sağolasın...
sevgiler....

korkuyorum ben ya

bende başvurumu yaptım çocuk esirgeme kurumuna istdan pazartesi randevu aldım istediklerini hazırladım götürcem başka bişey soruyolarmı acaba ltfen bilgilendrini beni sizden ricam

Merhaba Serapcım:)
öncelikle hayırlı uğurlu olsun:)
aramıza hoş geldin sefalar getirdin:)
ilk görüşme mi olacak?ilk görüşme de sadece diploma ve nüfus cüzdanını istiyorlar...
ilk görüşme randevusuz oluyor.
randevu aldığına göre sen hem evrak teslimi hem de uzman görüşmesine gidiyorsun demektir.
zaten listede istenen evraklar yazıyor.
onların haricinde uzman eşinizi ve sizi bir odaya alarak görüşme yapacaktır.
önce evraklarınızı kontrol eder, sonra elindeki formu verdiğiniz cevaplara göre dolduruyor.
size gereken açıklamaları yapıyor.
kafanıza takılan merak ettiğiniz her soruyu cevaplandırıyorlar.
endişe ettiğiniz, karar veremediğiniz konularda sizi yönlendiriyorlar da aynı zamanda.
en az 1 saat sürüyor...
bize evlat edindiğimizi çocuğumuza nasıl söyleyebiliriz onu bile anlatmıştı.
onun haricinde nerede oturuyorsunuz?
ne kadar maaş alıyorsunuz?
evinizin yakınınıda ilkokul, sağlık ocağı, park var mı?
kaç yıllık evlisiniz?başka bir ilde bebek olursa görmeye gider misiniz?vs
gibi sorular soruyor.
ben çok terletirler diye korkmuştum ama çok rahat geçmişti çok şükür:)
sende hiiiç endişe etme, rabbim yar ve yardımmcımız olsun inşaAllah:=)
bizde şimdi ev ziyaretini bekliyoruz...istanbul da yaklaşık 6-7 ayı buluyor...
hayırlısı bakalaım.... kafana takılan olursa sorabilirsin...

bende başvurumu yaptım çocuk esirgeme kurumuna istdan pazartesi randevu aldım istediklerini hazırladım götürcem başka bişey soruyolarmı acaba ltfen bilgilendrini beni sizden ricam
öncelikle serapcığım hoşgeldin, doğru yere geldin ki burada çok güzel arkadaşlarımız var, ücretsiz danışmanlık yani:)
inşallah hakkınızda hayırlısı olur...

Shenaycığım, güzel yürekli arkadaşım...
valla herkes süreçleri biliyordur ve evli değilim diye soramıyordum, bu başvuru hakkında yeterli bilgiye sahip değildim sayende ilerisi için de olsa bilgilendim tüm arkadaslara teşekkürler iyi ki bu topik var ve iyi ki de yolum bu topikte kesişmiş...
hepinizi çok seviyorum

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum bizde velat edinme için baş vuru yaptık ev görüşmesine gelecekler ev görüşmesi ne kadar sürüyor ne gibi sorular soruyorlar bilgi verirseniz sevinirim

canım benim inan yazdıkların seni çok mahçup etti:)
senin kalbin güzel olduğu için bizleri de güzel görüyorsun...
iyiki varsın yaşam koçumuz :)

merhaba arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum bizde velat edinme için baş vuru yaptık ev görüşmesine gelecekler ev görüşmesi ne kadar sürüyor ne gibi sorular soruyorlar bilgi verirseniz sevinirim

merhaba merercim
sende hoşgeldin sefalar getirdin:)
ne güzel rabbim her gün bir kulunun kalbine bu isteği, bu güzelliği doldurarak bizleri de burada buluşturuyor:)
ev ziyareti ilden ile değişen bir süreç.
bulunduğunuz ilin başvuru sayısına dolayısı ile sosyal hizmet uzmanının yoğunluğuna göre belirleniyor.
istanbul ilinde başvuru tarihinden sonra 6-7 ayı buluyor belki buna bir iki ay daha eklenebilir. çok başvuru var.
ama konya ilinde bir arkadaşa 1 ay içinde gelmişlerdi.
uzmanınız size sürayla ilgili ortalama bir tarih verecektir.
gelmeden 1-2 gün önce de arayıp bilgi veriyorlarmış. eşinizin evde olmasına gerek yok demişti.
hatta ikimizin çalıştığını duyunca evi gösterecek herhangi birinin evde olması yeterli demişti...
kafana takılan olursa sorabilirsin...
selamlar

canım benim inan yazdıkların seni çok mahçup etti:)
senin kalbin güzel olduğu için bizleri de güzel görüyorsun...
iyiki varsın yaşam koçumuz :)
Shenay'ımmmmmmmm ayyy cnm bnm sen de bni çok mahcup ettin
ben elimden geldiğince hayata pozitif bakmaya çalışıyorum bu size de yansıyorsa ne mutlu bana:)))
sevgili merer hoşgeldiiiiinnnnnnn
doğru yerdesin inşallah sorularına bu konuda bilgili olan arkadaşlar gerekli cevapları vereceklerdir ki shenaycığım gerekli bilgiyi vermiş yeterince...
gecenlerde başvuran ve yaklaşık 2 ay içinde bebişine kavuşan arkadaşımız da var aramızda... yani boyle düşününce umutlar çogalıyor tabii ilin yogunluğuna ve başvurunun sıklığına göre değişiyor bildiğim kadarıyla bekleme süreci ama inşallah en kısa sürede bebişinizi almayı nasip etsin yüce Rabbim, ve gönlünüzdekilerin hakkınızda hayırlı olanlarını nasip etsin sizlere,
sevgiler...

Son düzenleme:
biz bu ayın 8 de mirayımla ilk yaşgünümüzü kutladık.bende onunla yeniden doğdum çok güzel geçti .hergün bir başka haraketiyle bizleri şaşırtıyor kedi bugünlerde anne ye sardı artık beni babasını iyi tanıyor.gözümün içine bakıp anne anne diyor içimin yağları eriyor o an kalbimin içine sokasım geliyo.kenarlarda sıralıyo yürümemize az kaldı yakında inşallah onunda müjdesini veririm size .beklemek zor bir süreç biliyorum ama inanın buna fazlasıyla değer kucağınıza aldığınız an hepsini unutuyorsunuz .Allah hepinizin gönlüne göre versin tez zamanda sizlerede nasip etsin :))

shenaycım çok teşşekkür ediyorum bu güzel bilgiler ve dualar için ben ankaradayım burada istanbul gibi yoğun 6aydan önce gelemiceklermiş sabretmekten başka çare yok rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin

güzel duaların için teşşekkürler lilycim yazılarınızı okudukça içimi daha büyük bir heyecan kaplıyor sanki hemen bebişim gelecekmiş gibi hepinizin heyecanı banada geçti inanın beni çok mutlu ettiniz rabbim yar ve yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar bende başvurumu yaptım eskişehirden bu ayın sonunda gelecekler ev ziyaretine neler soruyorlar nasıl karşılamamız gerekiyor..

merhaba kızlar umarım iyisinizdir bizde sonunda başvurumuzu yaptık artık bekleme sürecindeyiz, ama tam sevinemeden hevesim kursağımda kaldı en yakın akrabalarım ve hatta kendi öz annem bile çok acele ettiğimizi kendinizin canından kanından olsaydı keşke deyip beni sinir edip durdular bazen diyorum ki neden insanlar sürekli burnunu sokar ben ekndi kararımı veremeyeceksem ne işim var benim bu hayatta, en basidi akşam bile annem eşimle bana siz acele etmeyin çocuğunuz olacak dedi eşimde sinirlenip kalktı bilgisayar başına oturdu yani kızlar anlayacağınız hiç mutlu değilim, bazı arkadaşalar ne güzel yazıyor nushu bile bebek gelince gelenip gidenim çok oldu diye benim bunların hiçbiri olmayacak tek başımayım şuan gözlerimdeki yaşları tutamıyorum

ben bugun gitim ev görüşmesine gelcez dedi5 ay sonra sonra gine çarcaklarmış eşimle bana sorular sorcaklarmış acaba ne soruyolar bilginiz varsa paşlaşırmınız rica ediyorum

başvurdan sonra sıramız başlıyomu yokda işlem bitincemi başlıyo sıraya ozamnmı giriyoz eşilmle beni ayrı ayrı sorucaklarmış merka ediyom neler soruyolar nolur yardım edin arkadşlar neler soruyolar bilgilendirisebiz sevinirim

takma kafana tatlım eşinle sen kararınızı verdikten sonra kimdeye laf düşmez benimde aynı olay başıma geldi başvuru yaptığım gün sevinçle aileme söylediğimde kavga çıktı evde sabaha kadar ağladım bende hiç umrumda bile değilsiniz bundan sonra kimse evime gelmesin bende kimsenin evine gitmiyorum dedim çocuğum kocam ve ben başka hayat kurarız gerekirse şehrimizi değiştiririz dedim daha sonra herkezde bir panik küserim tanışınıp giderim diye korkudan süt dökmüş kediye döndüler onlara ne kadar kararlı olduğunu gerekirse tüm aileni silebileceğini hissettir normale dönerler en azından artık kabulleniyorlar ve benimsiyorlar.kimse evladını kaybetmeyi göze alamaz

öncelikle hayırlı olsun sakın panik yapma tatlım öyle olağan şeyler ailenizi kaç kardeş olduğunuzu arabanızı evinizi size bu kararı almaya iten sebebleri bu aşamaya nasıl geldiğinizi kararın kimden çıktığını falan soruyorlar

ilden ile uygulamalar değişebiliyor ama bizim evrakları teslim ettiğimiz gün sıranız başladı dediler ancak bizim öğrenmemiz ev ziyareti sonrası ankaradan resmi kabul belgemiz geldikten sonra oldu zaten bu sıra işleri karışık ben tam doğru ilerlediğini sanmıyorum uzmanınız eve gelince size ortalama bir zaman verecek o doğrudur diye umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…