Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
tercih yapmazsan erkek bebek geliyo kız bebek sırasında yoğunluk olduğu için hayırlısı olsun hepimiz için sağlıklı hayırlı evlatlar nasip olur inşallah

evet tercih yapmazsan dediğin gibi oluyormuş, siz kaç yaşındasınız eşinizle 2,5 ay beklemem gerekiyor demişsiniz kaç yıllık evlisiniz ayrıca

evet tercih yapmazsan dediğin gibi oluyormuş, siz kaç yaşındasınız eşinizle 2,5 ay beklemem gerekiyor demişsiniz kaç yıllık evlisiniz ayrıca

Başvuru için eşlerden birinin 29 yaşını doldurması gerekiyo canım ama bebeği almak için yani sıran gelse bile eşlerden ikisininde 30 yaşı doldurması gerekiyo yada 4 yıllık evli olucaksın başvururken ama 5 yılı doldrumadan yine alamazsın bebeği sadece başvuru kabul ediyolar ben 29 yaşımı doldurmak üzereyim canım evliliğimizde 3 yılını doldurmak üzere

Ayaz 84 ve gcs 11 aramıza hoşgeldiniz.inanın başvuru yaptıktan sonra bile insanın yaşama bakışı değişiyor,hayata bağlanıyor.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Evlat edinmek için yeni yasaya göre 5 yıl evli olma şartı aranmıyor.Sadece 30 yaşı doldurmuş olmak,evlat edinilecek çocukla aranda en fazla 40 yaş olması şartları aranıyor.Ayrıca çiftlerden küçük olanın yaşı esas alınıyor.Örneğin eşm 42 ben 41 isem benim yaşım esas alınıyor ve 41 yaşında olduğum için 1 yaşından küçük evlat edinemiyorum 1 yaş ve üzeri evlat edinebiliyorum.

Ahhh arkadaşım, inan yazdıklarını içim sızlayarak, gözlerim dolarak okudum.. Tüm kalbimle diliyorum arkadaşım Allah yardımcın olsun, Güzel Allah'ım tez zamanda senin de anne olmanı nasip kısmet eylesin.. Seni tanımıyorum ama şu an içimde öyle bir his var ki sen de anne olacaksın bak gör.. İçini rahat tut.. Allah hepmizin yaşadıklarını görüyor.. Bu annelik öyle bir duygu ki mlsf herşeyi tek başına yaşıyorsun.. Bu, bizlerin tek başına verdiği en büyük sınav.. Kimse senin ne yaşadığını senin kadar anlamıyor.. Bu böyle n'apalım.. İçinde fırtınalar kopuyor, ama sen hayat normalmiş gibi davranmaya devam ediyorsun.. Çok zor arkadaşım, çok zor Hepimiz yaşıyoruz.. Burada birbirimize destekle, moralle üstesinden geleceğiz.. Seninde güzel haberlerini okuyacağız.. Yılmak, yıkılmak, vazgeçmek yok tamam mı.. Bizler İNATÇI ANNELERİZ.. Tırnaklarımızla kazıyarak bu evlatlara sahip oluyoruz.. Yalnız değilsin bunu hiç bir zaman unutma.. Evladınıza kavuştuğunuz zaman, eşin bu söyledikleri için eminim çok pişman olacak.. Seni o zaman anlayacak.. Belli ki o senin neler yaşadığını hala pek farkında değil.. Allah hakkında hayırlısını tez zamanda versin..
.
Sevgiyle, sağlıkla , mutlulukla kal arkadaşım, kendini üzme

hoşbulduk canım en kısa zamanda listenize girerim inşallah bende heyacanla başvuru günümü bekliyorum..

Merhaba Lale,
Hoşgeldin aramıza.. Yanlış anlamadıysam 7 aylık evlisin ve biz dizi şey yazmışsın.. Bu kadar kısa zamanda bütün bunlar çok değil mi arkadaşım.. Çok geçmiş olsun.. Kafanın karışık olduğu yaşadıklarından bir hayli belli.. Bence önce kendine biraz izin var.. Kafanı topla.. Yaşı, zamanı, tedavileri bir kenara bırak.. İster kendin doğur ister evlat edin bebekler senin istediğin zaman değil, kendileri istedikleri zaman geliyor arkadaşım.. Vakti zamanı gelince hepimizin kuzuları birer birer gelecekler içini ferah tut..

Sorularına gelince;
Evlat edinesem ne olur demişsin.. Bana sorarsan harika olur derim.. Anne olmanın doğurmaktan geçmediğine kalpten inandığım için canı gönülden tebrik ederim seni.. İnsan ilk evlendiğinde çoçuğunun hemen olacağını sandığı için bu konuyla ilgili başlarda bir fikri olmuyor.. Fakat başına gelince kalbinin senine kulak verip en iyi kararı sadece sen ve eşin veriyorsun.. Ben 6 yıllık evliyim ve 35 yaşındayım.. Evliliğimizin ilk 3-4 yılı hiç bebek düşünmedik.. Son 2-3 yıldır istiyoruz.. Bebek sahibi olmaya karar verince dr gittim.. Sandım ki isteyince olacak, gideyim bir muayene olayım.. :)) Doktor yaşıma göre gayet iyi durumda olduğumu söyledi.. Muayene Yumurtlama dönemine denk gelmiş gayet iyiymiş ikiz bile doğurabilirmişim herşey yolundaymış falan filan... Buna rağmen bebek olmayınca eşimde dr gitti.. Onda da bir sorun yok ama olmadıı.. 1 defa tüp bebek denedik.. Doktor utanmasa garanti verecek o derece, umutlandırdı bizi.. Sonuç negatif.. O gün karar verdim niye doğurmak için bu kadar çırpınayım ki evlatta ayrım mı olur dedim.. Eşime bahsettim o da benim gibi düşündüğünü söyledi.. Nushu nun kulakları çınlasın biz sözü var hala kulaklarımda.. Biz kimiz ki o bebekleri beğenmeyeceğiz demişti..Çok doğru.. Sonuçta biz onlara yuva veriyoruz ama asıl onlar bize anne baba olma ayrıcalığını yaşatıyorlar.. Dua edelim de onlar bizi beğensin.. İnsan nasıl yadırgasın.. Düşünsene arkadaşım, sana anne eşine baba diyecek.. Dahası var mı.. O minicik eller senin ellerini tutacak..
Biraz uzun yazdım ama kusura bakma.. senin nezdinde bu tarz düşünen bütün arkadaşlarımıza fikir olsun diye yazıyorum..
Nushu nun bebeği gelince ziyarete gittimde gördüğüm tablo karşında nasıl mutlu oldum anlatamam.. Bebek evin altın topu olmuş.. Tam bir aile olmuşlar.. Vaktin olur ise bu forumda yazılanları taa en başından okuyabilirisin.. O zaman içindeki ses yükselir ve sana doğruyu söyler.. Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.. İnşallah tedavin olumlu sonuçlanır güzel haberlerini alırız..

Son düzenleme:

Hoşgeldin aramızaa..
Hiç kimse değiştiremez emin ol.. Elbette o senin kızın... O bu dünyaya senin için geliyor, sen de onun annesi olmak için geldin zaten..
Herşey çok güzel olacak..

lale247 yazdıklarını okuduğumdan beri ne yazsam diye kendi kedime duşundum.çok zor bir durumun içeirisinde olduğun belli 7 ay içerisinde evet yaşadıkların çok fazla şu andaki durumunu kullandığın horman ilaçlarıda etkiliyordur.bende 34 yaşımdayım biz 9 yıl uğraştık bunca uğraştan sonra tekrar aynı şeyleri yaşamayı göze alamıyorum.senin düşündüklerini ilk başlarda hepimiz düşünmüşüzdür.pırılımın dediği gibi forumu ilk baştan okursan hem ağlarsın hem gülersin hemde içerisinde bulunduğun süreç içerisinde vakit geçirmene yardımcı olur..pırılımın söylediklerine katılıyorum bende.

bunlara ilaveten ben yaşadığım bir şeyi anlatmak istiyorum.geçenlerde internette sosyal ortamda dolaşıyordum aileler ve bebeklerinin olduğu resimler hep dikkatimi çeker albümlere baştan sonra bakarım. bir arkadaşlarımızın çocuklarının resmi dikkatimi çekti inanılmaz büyüleyici bir bebek ama anlatamam sarışın masmavi gözler bembeyaz ten birde resmin içerisindeki anne babaya bakıyorsun hiç alaka yok anne oldukça esmer baba bir karışık çocuğun evlatlalık olmadığını iyi biliyorum...başka bir ailedede anne harikulade güzel baba desen inanılmaz karizmatik ilk çocukları kız şimdi 7-8 yaşlarında ama anne babayla alakası yok 2.çocukları oldu oğlan bir görsen oda öyle bu çocuğunda anne babayla bağlantısı yok ama minnacık bir bebek. şöyle bir düşündüm her iki örnektede bu çocukların anne babalarıyla alakaları yok ama onların öz çocukları benim biyolojik olarak olacak çocuğumun bana yada eşime benzeyecek diye bir garantisi yok bize benzemiyor diye onu sevmeyecekmiyiz tabikide hayır.

nerde okudum kim yazmıştı tam hatırlamıyorum ama şöyle bir cümle vardı ..bizim bebeklerimiz bizim yanımıza gelebilmek için kimbilir hangi biyolojik karında büyüyecekler.evet doğmadan öncesi bizim elimizde değil ben doğmadan Türkiyede müslüman bir ailede doğmak istiyorum diye seçim yapmadım ilahi adalet bunu böyle uygun görmüş.bizimde bebeğimiz seçmedi bazı şeyleri herşey yaradana ait biz sahnedeki yerimizde bekliyoruz sadece...

hoşgeldin ,umarım yüreğinde büyüttüğün kızın sana tez zamanda gelir.hayali bile anlatılmaz güzellikte...

Öncelikle yanıt verdiğiniz ve derdime ortak olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
İlk evliliğimi 27 yaşındayken yaptım. İlk eşim çocuk istemiyordu. Tartışmaların ana sebebi buydu. Ayrıldık. Ayrıldıktan bir süre sonra yalnız yaşamaya başladım. Babamın desteğiyle ev aldık bana. Hayatımda biri yokken de anne olmayı çok istiyordum. Bekar da olsam koruyucu aile başvurusunda bulunabileceğimi öğrendim. Tam koruyucu aile başvurunda bulunmaya hazırlanıyordumki şu an ki eşimle tanıştım.Birkaç ay sonra evlenmeye karar verdik. Onun ilk evliği olacaktı. Ne varki oda ilk eşim gibi çocuk istemiyordu. Yıllardır anne olma arzusuyla yanarken ve tam doğru adamı buldum derken baba olmak istemeyen bir erkek daha. Hem çok seviyorum, ayrılmak istemiyorum. Hem anne olma isteği ağır basıyor. Evlenmek için eşime şart koştum. Çocuk olmazsa evlilikte olmaz dedim. bir süre sonra aştık bu sorunu. İlişkimiz oturdukça korkularını attı ve o da çocuk fikrine sıcak bakmaya başladı. Hatta evliliğe 2 ay kala korunmayı bıraktık. Ben hemen hamile kalacağımı zannediyordum. Çok yanılmışım. Balayından döner dönmez şiddettli kasık ağrısı şikayetiyle iki gün içinde 6-7 doktor gezdim. Hepsinin ortak kararı acil ameliyat olmam gerektiğiydi. Solda 6 cm. sağda 4 cm. çukulata kisti vardı ve tüpler de kapalıydı. Dünya çapında isim yapmış bir doktora ameliyat oldum. Ameliyat sonrası tüplerim açıldı ama bu seferde rezerv azlamıştı. Henüz 7 aylık evliyim. Evet bu süreye evlilik , ameliyat ve iki tüp denemesi sığdırdım.
Bir çocuğu sevmek için kan bağı gerekmiyorsa, her kanı olan da çocuğuna hak ettiği sevgiyi ve ilgiyi veremiyor. Bunun en iyi örneği yine benim. Öz annem tarafından üvey evlat gibi büyütüldüm.
O yüzdendir belkide hep kalabalık aile kurmak istemişimdir. İkiz annelerine gıpta ederek bakarım her sokağa çıktıgımda..Hayat acımasız. Ne zaman ne yaşayacağımız belli olmuyor. Seneler sonra tam mutluluğu yakalaıdm derken evlat hasretiyle kavrulmak çok zor. İçim yanıyor. konu komşu nazarım değecek diye ben varken bebek örgülerini rafa kaldırıyor..

İki gün içinde transferim yapılacak. Durum çok umutlu değil. bu seferde olmazsa sıraya girmek istiyorum bende. Ben 34 eşim 38 yaşında. Nereye başvurmak gerekiyor? Netten araştıgım kadarıyla Maltepedeymiş galime shçek il müdürlüğü İst. Anadolu yakasında.

yazdıklarınızdan çok etkilendim ,yanlış anlamazsanız bişi sorucam, siz ve eşiniz inançlı yani müslüman insanlarmısınız ?
eğer öyleyse bir kaç tavsiyem olucak.

ben avrupa tarafındayım anadoluyu bilmioyrum.ama internette siteleri var ordan bulabilirsin ..ben telefonla arayıp teyit ettirmiştim.
bu arada bekleme süreci var.bence başvurunu yapıp sıraya girmiş ol .sıran gelirse istemiyorsan vazgeçmişsen iptal edebilirsin.

Bir iki güne transferim olacak Sermuh. Bu sefer de olmadıysa sıraya gireceğim. zaten 1 seneden erken sıra gelmiyor sanırım.

anadolu -avrupa ayrımı aynımı bilmiyorum. ortalama erkek 1 yılda kız 1,5 yılda geliyor tabi bu bildiğim kadarıyla 0 yaş grubu için..

bence sen boşver bunları transfer yapıldığı andan itibaren sonuç belli olana kadar sen bir annesin.tadını çıkar keyfine bak.emin ol ki bebişin o günler boyunca seninle olacak umarım sonrasındada seninle olur.transfer sürecinde kendini psikolojik olarak yüksek tut..Allah yar ve yardımcın olsun..

yazdıklarınızdan çok etkilendim ,yanlış anlamazsanız bişi sorucam, siz ve eşiniz inançlı yani müslüman insanlarmısınız ?
eğer öyleyse bir kaç tavsiyem olucak.

Baska dine mensup insanlar inancsizmidir diye biri sorunuza soru ile cevap verir kalirsinzi oylece. Lutfen kimsenin inanclari uzerine yorum yapmayiniz. Hele ki konu evlat edinme ise. bunun inancla yakin uzak alakasi yoktur. Insanlari inanaclarina gore yargilamayiniz !

Lutfen bana cevap yazmayin polemik olsun istemiyorum ama bu mesajiniz cok fazla sikayet edildi bilmenizi isterim !

aslında ben şöyle düşünüyorum evlat edinmek çok yüce gönüllülük çünkü yani düşündüm de mesela kendi çocuğunu herkes sever onu korur kollar herkesten üstün görür hatta herkesin kendi çocuğu kendine müthiştir bir numaradır
ama başkasının çocuğunu sahiplenip kendi çocuğu gibi sıcak bir yuva verip sahip çıkıp sevip kollamak çok yüce gönülllük gerçekten
kimsesiz çocuklara ve kimsesiz dedelere nineler özellikle dedelere çok üzülüyorum ya ALLAH yardımcılaarı olsun

İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA

Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek
Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)

lale247 arkadaşım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
bir yorum yapılmış ben ona değinmeden geçemeyeceğim çünkü beni çok rahatsız etti. "başkasının çocuğunu sahiplenip kendi çocuğu gibi" diye cümle kurulmuş. ben beni 40 günlük bebekkenden bu yaşa getiren insan için başkasının çocuğu değilim! ben onun kendi çocuğuydum ve o benim annemdi, öyle davrandı.ben şundan adım gibi eminim ki, ben o insanın karnından da çıkmış olsaydım bişey değişmeyecekti. benim, beni karnında olduğum sürece öldürmek için uğraşan kadının karnından çıkmış olmam mı onun çocuğu yapıyor? siz bu cümleyi gayet iyi niyetli kurmuş olabilirsiniz ama bu konu başlığı altında çok hassas bir konu paylaşılmaktadır ve yazılanların çok dikkatli seçilmesi gerekmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…