Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

Canım mutluluğun daim olsun.İyi dileklerin için teşekkürler.İnşallah herbirimiz evlatlarımıza kavuşup bir ömür boyu mutlu oluruz.

Bugün sosyal çalışmacımız evimize geldi.2 saate yakın kaldı.Geçmişe ait pek çok şey sordu not aldı.Eski işlerimiz,mezun olduğumuz okullar vs.Saç ve ten rengimizi,boy ve kilo ölçülerimizi aldı.Evimizi gezdi.Bebeğimize ayıracağımız odaya baktı.Annem yakın yerde oturduğu için onu da çağırdı.Annemin bu duruma nasıl baktığını sordu.Bizleri tanımaya çalıştı.Güzel geçti diyebiliriz çok şükür.
10 gün içinde aile fotolarımızdan 5 resim,referans listesi ve çok detaylı özgeçmişlerimizi duygularımızı da ifade ederek yazıp teslim etmemizi istedi.Evrakları teslim edeceğimiz gün bizlerle ilişkimiz ve evliliğimize dair bir görüşme daha yapılacağını söyledi.
Gelmeden önce de çok heyecanlıydım.Sosyal çalışmacı gitti.Şu an bile heyecanım geçmedi.Olayın ciddiyete binmesi beni çok heyecanlandırdı.Şimdiden anne gibi hissetmeye başladım kendimi.
Sosyal çalışmacı geldiğinde bu kadar heyecanlanıyorum ya bebeğimiz geldiğinde ne yaparım düşünemiyorum heyecandan ölürüm herhalde.Adamcağız yaptığım ikramları henüz yemeden not alıyorken; karı koca kendi servislerimizi onu beklemeden heyecandan bir güzel yedik.Halimiz çok komikti.
Allahım bütün aşamaları kolayca geçip bebeğimize tez zamanda kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Herkese sevgiler.

ohhh hadi gözünaydın ...yazdıklarını okudum burda farklı ilerliyor herhalde çünkü bize ev ziyaretine daha gelmediler ama biz fotoğraf ve özgeçmişlerimizi 2.görüşmede teslim ettik şimdi ev ziyaretini ve bizimle yapacakları 1 er saatlik görüşmeyi bekliyoruz. bizede ev ziyaretine altı aya kadar geliriz dediler ve kız erkek faretmez derseniz erkek sırası önce ilerliyor erkek gelme ihtimali çok çok yüksek dediler.

sonuçta senin adına sevindim bir aşama daha bitmiş oldu hadi hayırlısı...

heidiankara
çok sevindim Rabbim biran evvel kuzucuğunuza kavuşmayı nasip etsin hayırlısı ile... ne güzel bir yolda ne tatlı heyecanlar yaşıyorsunuz şuanda. yıllar geçtikçe kollarınızda bir hayat şekillendikçe daha büyük mutluluk duyacaksınız.
sermuh canım yazdıkların için çok teşekkür ederim.

ohhh ne güzel çoğu sıkıntıyı atlattınız gerisi daha kolay tatlım ama heyacanın hiç bitmeyecek bu seferde evraklarınızıda teslim ettinizmi acaba kaçıncı sıradayım sıram ilerlemişmi telaşın başlayacak ama olsun çok güzel duygular bunlar hamilelik gibi ay ay heyecanın devam edecek rabbim hepimize hakkımızda hayırlı olanı verir inşallah

İyi Varsın Canım Nushu,
Seni Ada'yla gördüğüm ilk anda düşündüğüm tek şey; Sen ve eşin,
bu dünyaya Ada nın annesi ve babası, Ada'da kızınız olmak için gelmiş... Gerisi insanın aklına bile gelmiyor..
Allah mutluluğunuzu daim etsin arkadaşım.. Darısı bekleyen tüm anne adalarının başına..
Ada bebeğin bal yanaklarından öp, kokla bizim için.. Teyzesinin şekerparesi, bi tanesii

Merhaba Gönlü geniş, yüreği büyük arkadaşım..
Ben senin hikayeni başından beri biliyorum.. Henüz buraya üye olmamıştım ve başvurumu yapmamıştım.. Sen de dahil hepinizin yazdıklarını bazen gülerek bazen ağlayarak okudum.. Senin ev ziyaretini yazdığını,
kaygılarını, pozitif yazılarını hep okumuştum.. Klavyenin bir tuşunun basmadığı bile aklımda kalmış. İtiraf ediyorum, senile komşu olduğumuzu bile hayal etmişliğim var :)) Pozitif ve eğlenceli birisi olduğun yazdıklarından belliydi.. Okuduklarım daha dün gibi ama sen kızına kavuştun ve bu yolda yolculuk yapacak olanlara yol gösterip yaşadıklarını paylaşıyorsun.. Seni canı gönülden bu desteğin için tebrik ediyorum.. Allah herşeyi gönlüne göre versin.. Güzel kızını bizim için öp kokla annesi

Gözün gönlün aydın canım, hayırlısıyla bir aşamayı daha atlattın.. Güzel geçmesine çok sevindim.. Biri bitiyor biri başlıyor heyecanların..
Şimdi seni özgeçmiş ve fotoğraf telaşı alacak.. Sonra sıra bekleme, sonra sıra ilerlemesi derken minik kuzular gelene kadar kalp çarpıntıları hiç bitmeyecek.. :)) Sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla tez zamanda gelsinler inşallahh !!

Merhaba Arkadaşlar,
Bu gün başvurumuzu yapalı tam 4 ay oldu.. Geçen ay 62 olan sıram 42 olmuş.. 1 ayda tam 20 kişi ilerlemiş..
Ocak ayında Sosyal Hizmetler güncelleme yaptıkları için bütün sıralarda baya bir ilerleme olmuş.. 76 ile başladık 4 ayda 34 kişi hemde İzmir de hem de 0-1 yaş kız bebek.. İnanılır gibi değil.. Kurum ise hala 2 yıl beklersiniz diyor.. :)) Anladım ki, Sıra ne olursa olsun onlar 2 yıl diyor.. Canımızı sıkmamak lazım.. Şimdi beni bir telaş aldı.. Bu hızla giderse yaza belki gelir kuzum.. İnşalahhhhhh !!

iyi.akşamlar.şöyle.bir.göz.gezdirdim.

umut.haber.yokmu.merak.ediyorum.

yok canım benim yaaa nerdeeee 70 gündür yerimizde sayıyoruz arayıpta insanları sıkboğaz etmekte istemiyorum zaten haber olsa ararlar ama artık heyecandan yoruldum bana yılbaşından önce gelir demişlerdi bende etrafımdaki insanlara söyledim şimdide soruyorlar gelmedimi daha bebişin diye ve ben kahroluyorum gerçekten çok zor beklemek

inşallah canım benim bebişlerimiz gelene kadar su gibi akıp gitsin zaman ama geldiklerinde yavaş geçsin sindire sindire zaman geçirelim onlarla kokularını içimize çeke çeke inşallah.banada erkek bebk 2 yıl kız bebek4 yıl demişlerdi sonrasında 8 ay da da erkek bebk alanlar olduğunu duyunca sevindik havalara uçtuk 12 ay bir sene oldu ve birinci sırada 70 gündür sayıyoruz ve inan öyle yoruldumki beklemekten yoksa gelmeyecekmi vermeyeceklermi niye hala haber yok demekten neyse hayırlısı olsun elden bişey gelmiyo...

umut.sabır.canım.demekki.daha.zamanı.var.dünyaya.gelmemiş.daha.annesi.kıymetliler.ya.nazlı.nazlı.geliyorlr

pırıl.genelde.uzun.vade.söylüyorlar.çevremde.iki.kişi.ikiiside.kız.çocugu.seneleri.dolunca.aldılar.kucaklarına

daha.öncede.yazmıştım.ablamın.komşusu.başvurmuş.bir.yıl.olacakmışl.nerdeyse.bunlarda.zamanı.var.diye.hiçbir.hazırlık.yapmamışlar.sabah.erken.saatte.bir.telefon.gelin.kızınızı.alın
ablam.geldilerki.çocuga.giydirecek.kıyafet.yok.hemen.yengesi.evden.kıyafet.getirmiş.daha.bunlar.çocugu.koklamadan.karıkoca.akşama.kadar.alışveriş.yapmışlar
şimdi.3.yaşında.sanırım.ablam.evn.neşesi.öyle.çok.seviyorlarmış.özellilledee.aileler

inş.kısa.sürede.sizlerinde.yüzünüz.güler

inşallah yaz annesi olursun canım tabi ben hep öyle istemiştim kendimce yazın ilk acemiliğimi sıcak havalarda atayım kışın panik olmam demiştim. ( banyo yaptırmaya falan korkuyorumda düşündükçe panik oluyorum ya ağzına su kaçırırsam ya ateşlenirse ya mama yedirirken boğazına kaçarsa) gerçi herkezin söylediği tek şey geldikten 1 ay sonra 9 tane büyütmüş gibi olursun diyorlarda insan yinede panik oluyor. yazın sanki daha kolay atlatılır gibi geliyor bana acemi annelik dönemi
gerçekten bizim bebeklerimiz çok kıymetli oluyor kıymetli oldukları için yanlış yapmaktan korkuyoruz ve doğal olamıyoruz habuki 17 yaşında çocuk sayılabilecek kişiler bile ne güzel büyütüyorlar valla ama biz acaba yanlış yaparmıyım acaba çocucuğuma bi zarar verirmiyim sürekli panik halindeyiz ayrıca bize uzmanımız yazın sıra daha çabuk ilerliyor demişti dediğin gibi yaza gelir belki kuzucuklar

canımın içi senin oğluşun en kısa zamanda ( sizin için en hayırlı olacak zamanda )gelecek eminimki senin heyecanın bizimkinden daha fazladır çünkü biz biliyoruzki en az 3-5 ay var gelmesine ama senin heran gelebilir seni çok iyi anlıyorum ama az kaldı annesi biraz daha sık dişini sonu mükemmel olacak ALLAHIN izni ile
insanlarıda hiç anlamam çocuğun olmaz sorarlar olsa sorarlar tedavi görürsün sorarlar herşeyi merak ederler ya gelse haber verilir dimi ayrıca zaten gelse yanında görücekler sorunca ellerine ne geçiyor anlamam hakiketten çok acımasızlar seninkileri bilemem ama bazen insanlar masus soruyorlar onlar daha sorarken inan bana hissediyorum sorudaki imayı sen takma kimseyi oğlun sana gelecek olduğu zamanı bilir tatlım

umutum hiç canını sıkma... bak bizim daha yolumuz uzun, sen artık yüzüp kuyruğa gelmişsin maaşAllah...
Unutma , beklemende de her şey de olduğu gibi büyük hayırlar var, buna yürekten inan:)

giz1978 , önce Pırılım , ardından da seni okuyunca elim ayağım titredi iyice:) bizimde ekim gibi telefonumuz çalar mı acaba
prensesime her gün bir eksiğini tamamlamaya çalışıyorum. kıyafetler tamamlandı, tarağı,fırçası,burun aspiratörü, ateş ölçeri:)))) öyle mutlu oluyorum ki... her gün odasına adeta karınca gibi taşıyorum:) ansızın telefonum çalsa diye bekliyorum... erken ama umut dünyası işte:)

bende hep bahar annesi olmak istemişimdir. 1-2 ayı baharda atlatıp yaza bebeğimle dışarı çıkabileyim diye:) bazen bende gece nasıl kalkarım? güzel yedirip içirebilir miyim? diye soruyorum kendime... sonra öyle tembel ve çocuk bakmakla ilgisi olmayan arkadaşlar tanıyorum ki nasıl güzel anne oldular... bende yaparım o zaman diyorum işte hele bir gelsinler de hayırlısı ile...
SEVGİLER...

Son düzenleme:
Mesaj yazan,heyecanıma ortak olan güzel dileklerde bulunan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Rabbim en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etsin herbirimize.
Sizin illerde nasıl bilmiyorum ama burada savcılıktan adli sicil kaydı ile heyet sağlık raporu istiyorlar.Ben biraz aceleciyimdir.Tüm sarılık ve aids testlerini falan yaptırıp doktordan bulaşıcı hastalığı yoktur diye yazı almıştım ama onu kabul etmediler.Bugün hastaneye gittim ve inanılmaz yoruldum.111 ytl ödeyip 7 ayrı doktora muayene oldum herbirinden sağlamdır raporu aldım.Çıkacak raporda evlat edinebilir yazacakmış.Çok şükür sağlıklıyım ama düşünüyorum sanki çocuğu olan herkes çok sağlıklı bana biraz abartılı geldi bulaşıcı hastalıklara bakılsa sadece yeterdi.Bir de doktorlar evlat edinmek için deyince kaç yıllık evlisin falan bir sürü şey soruyorlar.gözlere,kulaklara,psikolojiye,dahiliyeye,nörolojiye vs bakıyorlar.Ayrıca hıfzısıhaya gittim akcier mikrofilm çektiler tüberküloz yoktur raporu için.Aynılarını eşim de yapacak.Yine de hastaları görünce hastane de halime şükrettim.Allah herkese kolaylık versin.

Allah kolaylıklar versin, işleriniz su gibi aksın gitsin inşaAllah...
Bakalım bizler ne zaman raporla uğraşacağız, daha yolumuz çok maalesef...
Doktorlar ne soruyorlar merak ettim gerçekten... Hani okumuş insanlar ya insan daha bir geniş ve olgun bakış açısı bekliyor, yanılıyor muyum yoksa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…