o kadar çok öpüyorum ki herkese oluyor...neredeyse şımartmaktan korkuyorum...Allahım dileyen herkese tattırsın bu duyguları..aminnn
ne güzel bir bilgi teşekkürler cnm...Arkadaşlar,
Okuduğum kitaptan öğrendiğim bilgileri zaman zaman paylaşmayı düşünüyorum.
Bebeklerin giysileri ilk bir yıl sabun tozu ile yıkanacakmış.Sabun tozu piyasada ekonomik fiyata satılıyormuş.
Leke olunca hemen sabunlu bezle silinip sabun tozu ile yıkanacakmış.Sabun tozu olunca yumuşatıcıya da gerek yokmuş.
Arkadaşlar,
Okuduğum kitaptan öğrendiğim bilgileri zaman zaman paylaşmayı düşünüyorum.
Bebeklerin giysileri ilk bir yıl sabun tozu ile yıkanacakmış.Sabun tozu piyasada ekonomik fiyata satılıyormuş.
Leke olunca hemen sabunlu bezle silinip sabun tozu ile yıkanacakmış.Sabun tozu olunca yumuşatıcıya da gerek yokmuş.
Canım ilk 1 yıl kullanılmıyormuş.Lekeler daha çabuk çıksın diye ben sabunla hemen silmeyi düşündümCok guzel bir bilgi.peki lekeleri sabun tozu cikartiyormuymus? Yani bebek kiyafetlerine camasur suyu leke cikarici filan kullanmiyacakmiyiz?
kızlar günaydın aydın nazillide 5 günlük bir kız bebeği cami avlusuna terk etmişler bugün sosyal hizmetler uzmanı teslim almaya gidecekmiş haberlerde okudum birimizden birinin evine ışık doğacak bakalım kime nasip
RABBİM hayırlısı olsun
ah canım ben de izledim videosunu ağlamaktan mahvoldum. ama sonra düşününce bunda da vardır bir hayır dedim inşallah onu çok sevecek sımsıkı sarıp sarmalayacak bir aileye verilir hemencik. ben de sosyal hizmetlerde gönüllü çalışma şartlarını araştırdım şükür eğitim vs şartı aramıyorlar.gerçi arasalardı kesin bir şekilde alırdım o eğitimleri de :) gönüllü olmak ve çocukları sevmek yeterli olacak sanırım. şimdi o günlerin hayali daha da yakın bana. o bebişler ailelerine kavuşana kadar ben de onlara kucak açabileceğim. yatılı gönüllü kabul etmiyorlarmış ama ben bulurum bir yolunu gece onlar uyanınca onların yanında olurum en çok istediğim de bu. İnşallah Allahım o günleri de göstersin bana.
inşallah canım RABBİM gönlüne göre versin
bende çok üzüldüm o bebeğe nasıl kıyabiliyorlar vicdansızlar dedim ama neyalan söyliyeyim içimdende acaba kimin evine güneş doğacak diyede sevindim. çünkü böyle durumlar olmasa bizler o bebekleri alıp ömrümüzü verecek kadar çok sevemiyeceğiz. şimdi eminimki o minik bebek prensesler gibi bakılacağı pamuktan beşiklerde yatacak sabaha kadar başından bir an ayrılmayan anne ve babasıyla birlikte sımsıcak bir yuıvaya sahip olacak kimse tasvip etmez bu durumu ama yapabileceğimiz bişey yok RABBİM böyle uygun görmüş diliyorum rabbim onun için en hayırlı olanı nasip etsin.
cnm ben de görüştüm aklıma sizler geldiniz, aydındaki arkadaşlar için bir umut daha oldu diye sevinmiştimkızlar günaydın aydın nazillide 5 günlük bir kız bebeği cami avlusuna terk etmişler bugün sosyal hizmetler uzmanı teslim almaya gidecekmiş haberlerde okudum birimizden birinin evine ışık doğacak bakalım kime nasip
RABBİM hayırlısı olsun
insan düşününce üzülüyor ama inanın ben okurken üzülmek yerine bi nebze olsun sevindim "neden, nasıl bu kadar soğuk kanlı düşünebilirsun?" diyebilirsiniz ama ben o bebeğin terk edildiği haberini gördüğüm an daha başlığı okuduğum an içimden şu geçti, ayyy ne güzel bizim annelerimizin kucağına bi rbebek daha geliyor...inşallah canım RABBİM gönlüne göre versin
bende çok üzüldüm o bebeğe nasıl kıyabiliyorlar vicdansızlar dedim ama neyalan söyliyeyim içimdende acaba kimin evine güneş doğacak diyede sevindim. çünkü böyle durumlar olmasa bizler o bebekleri alıp ömrümüzü verecek kadar çok sevemiyeceğiz. şimdi eminimki o minik bebek prensesler gibi bakılacağı pamuktan beşiklerde yatacak sabaha kadar başından bir an ayrılmayan anne ve babasıyla birlikte sımsıcak bir yuıvaya sahip olacak kimse tasvip etmez bu durumu ama yapabileceğimiz bişey yok RABBİM böyle uygun görmüş diliyorum rabbim onun için en hayırlı olanı nasip etsin.
insan düşününce üzülüyor ama inanın ben okurken üzülmek yerine bi nebze olsun sevindim "neden, nasıl bu kadar soğuk kanlı düşünebilirsun?" diyebilirsiniz ama ben o bebeğin terk edildiği haberini gördüğüm an daha başlığı okuduğum an içimden şu geçti, ayyy ne güzel bizim annelerimizin kucağına bi rbebek daha geliyor...
aklıma direkt sizler geldiniz, o an kafamdan o bebeğin alınıp evlat için sıra bekleyen, yüreği sevgi ile dolup taşmış bir anneye verildiği canlandı gözümde
bebek için üzülmekten çok sevindim, çünkü ona bakacak çok güzel bir ailesi olacak inşallah
aslında ben onu bırakan anneye üzüldüm, belki çok fakir, bakacak durumu yok, belki de gayrimeşru doğurdu ailesi öğrenmesin diye terk etti ama ben hiçbir annenin evladından vazgeçebileceğini düşünmüyorum
şunu düşündüm, mesela ben Rabbim ileride nasip eder hamile kaldığımda, öğrendiğim an ona bağlanırım, her an onun büyümesiyle içimde, daha da severim onu, daha çok sahiplenirim
eminim ki onu doğuran kişi de benim ilerisi için düşündüklerimi bizzat yaşayarak hissetmiştir ama mutlaka nedenleri vardır bırakmak için
yanlış anlaşılmasın, burada amacım yargılamak yerine anlamaya çalışmak
o haberi görür görmez sizler adına sevindim, buraya yazan annelerden ülkemizde o kadar çok ki... belki hepsi burada paylaşımda bulunmuyor ama var oldugunu biliyourz değil mi? sonuçta o uzun yıllar süren sıralar doluyor sonuçta...
neyse hanımlar, benim aklıma direkt Zeynep ile Umut geldi ne yalan diyim
Allah hepinizin gönlünün muradını versin
lily ve zeynep arkadaşlarım ben terk edilmiş bir bebek olarak sizin gibi düşünemiyeceğim malesef. şimdi gidin nushu ya umut a sorun hangi koşullarda bırakılar yavrularını bırakabilirler mi? eminim ikisi de asla bebeklerini terk etmeyeceklerini her koşulda onlarla olacaklarını söylerler. Çünkü Rabbim onlara anne yüreğini nasip etmiş. bunun gebe kalmak doğurmakla alakası yok. malesef bu herkese nasip olmayan birşey. o kadının açısından bakalım hadi bakamayacak durumdasın o soğukta neden camiye terk ettin ya kimse fark etmeseydi o bebeğe daha kötü bişeyler olsaydı? git kuruma teslim et en azından. o kadar sığ, duygusuz bakan kadınlar var ki onlara o kutsal isimle "anne" diye seslenmek büyük hata olur. benim gözümde bu şekilde bir terkin hiçbir açıklaması olamaz.
Rabbim o ve onun gibi olan bebeciklere sıcacık sevgi dolu yuvalar nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?