Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
o kadar çok öpüyorum ki herkese oluyor...neredeyse şımartmaktan korkuyorum...Allahım dileyen herkese tattırsın bu duyguları..aminnn
öp annesi bişey olmaz, verdiğin sevgi onu şımartsa da önemli değil, sevginin değerini bilen biri olur...
Rabbim acısını göstermesin... amin...

Son düzenleme:
Arkadaşlar,
Okuduğum kitaptan öğrendiğim bilgileri zaman zaman paylaşmayı düşünüyorum.
Bebeklerin giysileri ilk bir yıl sabun tozu ile yıkanacakmış.Sabun tozu piyasada ekonomik fiyata satılıyormuş.
Leke olunca hemen sabunlu bezle silinip sabun tozu ile yıkanacakmış.Sabun tozu olunca yumuşatıcıya da gerek yokmuş.

ne güzel bir bilgi teşekkürler cnm...
bu sabuntozu çok uygun bişey aslında gördüm geçende markette, deterjandan bile ucuz...

Cok guzel bir bilgi.peki lekeleri sabun tozu cikartiyormuymus? Yani bebek kiyafetlerine camasur suyu leke cikarici filan kullanmiyacakmiyiz?

Kızlar sabun tozu hiçbir lekeyi çıkarmadığı gibi a+ bir çamaşır makineniz var ise yeteri kadar durulanmıyor kıyafaetler makineden detarjanlı çıkıyor ve leke bırakıyor. Onun yerine bebekler 6-7 aylık oluncaya kadar sıvı bebek detarjanı (ki dalinin var) sonrasında omo baby gibi deterjanları tavsiye ederim. Ek gıdaya geçince zaten hiçbir leke çıkarıcı çıkarmıyor diyebilirim. Ben ön yıkamada leke çıkarıcı kullanıyorum yumuşatıcı olarak dalinin yumuşatıcısını kullanıyorum ayrıca her zaman ekstra durulama programıyla yıkıyorum. Lekeli şeyi anında sabunlu bezlede silsen hatta direk yıkasanda çıkmıyor özellikle meyve lekeleri çok inatcı

kızlar günaydın aydın nazillide 5 günlük bir kız bebeği cami avlusuna terk etmişler bugün sosyal hizmetler uzmanı teslim almaya gidecekmiş haberlerde okudum birimizden birinin evine ışık doğacak bakalım kime nasip
RABBİM hayırlısı olsun

ah canım ben de izledim videosunu ağlamaktan mahvoldum. ama sonra düşününce bunda da vardır bir hayır dedim inşallah onu çok sevecek sımsıkı sarıp sarmalayacak bir aileye verilir hemencik. ben de sosyal hizmetlerde gönüllü çalışma şartlarını araştırdım şükür eğitim vs şartı aramıyorlar.gerçi arasalardı kesin bir şekilde alırdım o eğitimleri de :) gönüllü olmak ve çocukları sevmek yeterli olacak sanırım. şimdi o günlerin hayali daha da yakın bana. o bebişler ailelerine kavuşana kadar ben de onlara kucak açabileceğim. yatılı gönüllü kabul etmiyorlarmış ama ben bulurum bir yolunu gece onlar uyanınca onların yanında olurum en çok istediğim de bu. İnşallah Allahım o günleri de göstersin bana.

inşallah canım RABBİM gönlüne göre versin
bende çok üzüldüm o bebeğe nasıl kıyabiliyorlar vicdansızlar dedim ama neyalan söyliyeyim içimdende acaba kimin evine güneş doğacak diyede sevindim. çünkü böyle durumlar olmasa bizler o bebekleri alıp ömrümüzü verecek kadar çok sevemiyeceğiz. şimdi eminimki o minik bebek prensesler gibi bakılacağı pamuktan beşiklerde yatacak sabaha kadar başından bir an ayrılmayan anne ve babasıyla birlikte sımsıcak bir yuıvaya sahip olacak kimse tasvip etmez bu durumu ama yapabileceğimiz bişey yok RABBİM böyle uygun görmüş diliyorum rabbim onun için en hayırlı olanı nasip etsin.

Amin canım amin. Tabi ki tasvip edilecek bişey değil bir annenin yavrusunu bırakıp gitmesi ama neler duyuyoruz evladına kıyanlar falan. artık şunu diyorum aman zarar vermesinler minnacık bebeklere de bırakıp gitsinler. o bebecikler önce devletin sonra onlara kol kanat gerecek ailelerinin yanında büyüsünler. Rabbim hepinize bekleyen herkese nasip etsin yavrularını.

cnm ben de görüştüm aklıma sizler geldiniz, aydındaki arkadaşlar için bir umut daha oldu diye sevinmiştim
ama buraya yazarken unutmuşum

insan düşününce üzülüyor ama inanın ben okurken üzülmek yerine bi nebze olsun sevindim "neden, nasıl bu kadar soğuk kanlı düşünebilirsun?" diyebilirsiniz ama ben o bebeğin terk edildiği haberini gördüğüm an daha başlığı okuduğum an içimden şu geçti, ayyy ne güzel bizim annelerimizin kucağına bi rbebek daha geliyor...
aklıma direkt sizler geldiniz, o an kafamdan o bebeğin alınıp evlat için sıra bekleyen, yüreği sevgi ile dolup taşmış bir anneye verildiği canlandı gözümde
bebek için üzülmekten çok sevindim, çünkü ona bakacak çok güzel bir ailesi olacak inşallah
aslında ben onu bırakan anneye üzüldüm, belki çok fakir, bakacak durumu yok, belki de gayrimeşru doğurdu ailesi öğrenmesin diye terk etti ama ben hiçbir annenin evladından vazgeçebileceğini düşünmüyorum
şunu düşündüm, mesela ben Rabbim ileride nasip eder hamile kaldığımda, öğrendiğim an ona bağlanırım, her an onun büyümesiyle içimde, daha da severim onu, daha çok sahiplenirim
eminim ki onu doğuran kişi de benim ilerisi için düşündüklerimi bizzat yaşayarak hissetmiştir ama mutlaka nedenleri vardır bırakmak için
yanlış anlaşılmasın, burada amacım yargılamak yerine anlamaya çalışmak
o haberi görür görmez sizler adına sevindim, buraya yazan annelerden ülkemizde o kadar çok ki... belki hepsi burada paylaşımda bulunmuyor ama var oldugunu biliyourz değil mi? sonuçta o uzun yıllar süren sıralar doluyor sonuçta...
neyse hanımlar, benim aklıma direkt Zeynep ile Umut geldi ne yalan diyim
Allah hepinizin gönlünün muradını versin

bende sana katılıyorum tatlım mutlaka bırakmasının bir sebebi vardır muhakkak oda üzülüyordur heleki gazatelere internette tüm haber sitelerinde haberleri var durmadan takip ediyordur haberlerini ama zaten rabbim onu bizim gibi ailelere yazmış o sadece emanetçi olmuş diyelim başkada söylenecek söz yok zaten biraz önce kurumu aradım sıram belli oldumu diye daha cevap mektubu gelmemiş o arada nazillide bebek varmış dedim evet aydın doğumevindede var bir tane dedi ama heveslenme sana sıra vardaha dediler yazakadar gelirmi acaba sıra dedim bu ay umutlarla beraber 4 aile almış bebeklerini çabuk ilerliyor bu aralar sıra dedi eğer böyle giderse yaza bile kalmaz dediler hakkımızda hayırlsı artık

lily ve zeynep arkadaşlarım ben terk edilmiş bir bebek olarak sizin gibi düşünemiyeceğim malesef. şimdi gidin nushu ya umut a sorun hangi koşullarda bırakılar yavrularını bırakabilirler mi? eminim ikisi de asla bebeklerini terk etmeyeceklerini her koşulda onlarla olacaklarını söylerler. Çünkü Rabbim onlara anne yüreğini nasip etmiş. bunun gebe kalmak doğurmakla alakası yok. malesef bu herkese nasip olmayan birşey. o kadının açısından bakalım hadi bakamayacak durumdasın o soğukta neden camiye terk ettin ya kimse fark etmeseydi o bebeğe daha kötü bişeyler olsaydı? git kuruma teslim et en azından. o kadar sığ, duygusuz bakan kadınlar var ki onlara o kutsal isimle "anne" diye seslenmek büyük hata olur. benim gözümde bu şekilde bir terkin hiçbir açıklaması olamaz.
Rabbim o ve onun gibi olan bebeciklere sıcacık sevgi dolu yuvalar nasip etsin inşallah.

tatlım sen bizi yanlış anladın bende bırakamazdım bebeğimi tabikide heleki senin açından düşünüldüğünde senin yargılaman çok doğal ama bana o insanı yargılamak düşmez ben bunu yapan insana sen anne olamazsın değilsin diyemem ama sen diyebilirsin hakkında var buna neyseki onlar şimdi öyle sevgi dolu bir evde büyüyeceklerki prensesler gibi bakılacak bir dediği iki edilmeyecek inşallah

Baharcim yazilanlari okudum ?o bebek icin cok zor evet terk edilmek sevilmemek ve izerine bu sogukta sokaga birakilmak keske boyle bir duzen olmasaydi keske her anne isteyerek dogum yapsaydi ve her bebek oz annesiyle yasabilseydi. Bizim gibi anne olmak sevdasiyla yanan yureklerinde minik bebisleri ozletmeden gelseydi....

Ama Rabbim bir duzen kurmus vardir bir hayir ..bu arada sen emin ol ki terk edilmis degilsin .dunya tatlisi babannen senin kanindan canindan bir yurek var yaninda.

Bende arkadaslarimda seni seviyor tebrikediyor desteklerini yanmizda dimdik durmani alkisla karsiliyoruz..sakin yanlis anlama bizde sende yaraliyiz...bende sevindim minik bir melek daha yuvasina kavusacak diye bende sevindim.bizim meleklerimizde boyle geliyor yapacak bir sey yok...
Sen cok buyuk yureklisin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…