Biz çok iyiyiz güzel arkadaşım,Ada kuzusu çığlıkların boyutunu arttırınca kucağıma aldım,sana birlikte yazıyoruz şu an:))6 ay kınası süper fikir biz doldurduk 6. ayımızı ama yapsak olur mu acaba?[/QUOT
Ada Kuzusunun yazı yazan her bir parmağını öp benim için olur mu, Kınaya gelince; olur tabi kii annesi.. Bence yap mutlaka eksik kalmasın kınamız.. Keşke orada olsam da kına annesi ben olsam.. 6 ay kınası da illa 6. ayında yapılacak diye bir şey yok, adı öyle genelde de 6. ayında yada yakın aylarda yapılıyormuş.. Bereketli olsun kuzucuğumuz..
ay çok güldüm maşallah meleğimeBiz çok iyiyiz güzel arkadaşım,Ada kuzusu çığlıkların boyutunu arttırınca kucağıma aldım,sana birlikte yazıyoruz şu an:))6 ay kınası süper fikir biz doldurduk 6. ayımızı ama yapsak olur mu acaba?
ay ne güzel olur kına annesi olursunBiz çok iyiyiz güzel arkadaşım,Ada kuzusu çığlıkların boyutunu arttırınca kucağıma aldım,sana birlikte yazıyoruz şu an:))6 ay kınası süper fikir biz doldurduk 6. ayımızı ama yapsak olur mu acaba?[/QUOT
Ada Kuzusunun yazı yazan her bir parmağını öp benim için olur mu, Kınaya gelince; olur tabi kii annesi.. Bence yap mutlaka eksik kalmasın kınamız.. Keşke orada olsam da kına annesi ben olsam.. 6 ay kınası da illa 6. ayında yapılacak diye bir şey yok, adı öyle genelde de 6. ayında yada yakın aylarda yapılıyormuş.. Bereketli olsun kuzucuğumuz..
zaten yürek anneliği yapıyor herkes burada, hani derler ya teyze anne yarısı diye, hakikaten her gelen bir bebiş bizim için de kendi evimize gelmişçesine sevinç oluyor
gitme imkanın yok mu?
sen de çooookkk öpüldün canımmmmkızlar ben gidiyorum daha sonra görüşürüz,hepinizi çok çok öpüyorum,sevgiler...
geçmişi okumay çalışıyordum hatta herkes için küçük notlar aldım ama bu yazıya adeta bayıldımmmmNasılsınız en güzel anneler ve anne adayları?
Biz çok iyiyiz Allah'a şükür.
Ada kuzusu hızla büyüyor,ek gıdalara başladık,kahvaltı yapıyoruz,meyve püresi,yoğurt,sebze çorbası yiyor benim kızım artık teyzeleri.Oyun halısında oynamaya,oyuncaklarıyla değil ama etiketlerini incelemeye bayılıyor.Babasını görünce heyecanlanıp,çığlıklar atıyor.Artık banyo yapmaktan korkmuyor hatta keyif almaya bile başladı sularla oynamaktan.Destekle oturabiliyor,mama sandalyesi kullanabiliyor,masada bizimle birlikte yemek yemeye bayılıyor.Babası Ada'nın yemek saatini kaçırmamak için büyük çaba sarfediyor:)) Dişleri çıkacak yavaş yavaş,eli sürekli ağzında bazen o minik parmaklar yetmediği için ne bulsa sokuşturuyor ağzına.Bu amaçla yapılmış ne kadar şey varsa aldık ama Ada hanım hiç birisini beğenmeyip bir kenara fırlattı.Ne kadar minik olursa olsun hepsinin kendine has özellikleri,beğenileri oluyor bebeklerin.Komşumun bebeği Ada'nın istemediği diş kaşıma zımbırtılarını elinden dolayısıyle ağzından düşürmüyor.Gelişimi,kilo alması gayet güzel ama biraz ufak tekek bir bebek,6.ayını doldurdu ama hala 3-6 ay kıyafetleri giyiyor.Doktorumuz doğum kilosu dikkate alındığında bu durumun normal olduğunu,iki yaşına kadar arayı kapatacağını söylüyor.
Sanırım mutlu bir bebek,sabahları benim yada babasının sesini duyduğunda daha gözlerini açmadan gülmeye başlıyor.
Az önce farkettim tam dört ay olmuş kızıma kavuşalı,anne olalı...Göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş diyorum ama bir taraftanda Ada hep benimleydi sanki daha uzun zamandır yanımdaydı gibi hissediyorum.
Sık sık giremiyorum ama inanın aklım,kalbim sizlerle...
Her an şükredip sizler için dua ediyorum.İnşallah hepiniz tez vakitte muradınıza kavuşur en az benim kadar mutlu olursunuz.
Sevgiler...
ay çok hoşmuş gerçektenGünaydın Kızlar
Aynen bende sizler gibi güzel bir haber olur diye sürekli kontrol ediyorum.. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler gelir...
Bu aralar topiğimiz durgun, haraketlendirelim birazcık.. Son iki gündür bebek mevlüdü ve kız bebeklere yapılan 6 ay kınasını araştırıyorum.. 6 ay kınasını bilenler varsa yazarlarsa çok sevinirim.. Vallahi yapıcam çok hoşuma gitti.. Kuzucuğum gelmiş gibi beni bebek mevlüdü ve 6 ay kınasının telaşı sardı, eşime söyledim.. 6 ay kınası çok hoşuna gitti mutlaka yapalım dedi.. Biz ailecek böyle şeyleri seviyoruz zaten.. Bu arada 6 ay kınası, kız bebeklere 6. ayının içindeyken bereketli olsun diye eline yakılıyor, bebeğe bindallı ya da kırmızı şalvarlar kına gecesi kıyafetleri giydiriliyor, kına gecesi gibi kutlama, eğlence yapılıyor..Bazı aileler önce dua okuyup sonra eğence yapıyor.. Genelde bebek mevlüdünde dualar okunduğu için çoğunluk eğlenerek kutluyormuş.. Bir tane kına annesi oluyor hediyeler veriliyor falan.. Bunlar benim nette araştırdıklarım ama daha detaylı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.. Bebek mevlüdü ve 6 ay kınası hazırlıklarınızı heyecanla bekliyorum güzel anneler..
:126:
selam kızlar...
geçmişi okudum küçük notlar aldım sırayla aklımda kaldığı kadar yazayım inşallah...
Shenay, Zeynep ve Pırılımın yaptığı hazırlıkları okurken dedim valla sayelerinde herşeyi öğrendim maşallahhatta yazdıklarınızdan canlandırmalar bile yaptım
Baharcikk, güzel düşüncelerin ve desteğin için Allah razı olsun, Rabbim ettiğin duaları kabul etsin, evlatlarına, sana,eşine ve seni yetiştiren güzel insanlara uzun ömürler versin
Sermuhcum nasılsın canım???
Zeynebimmm, Umutu ziyaret etmişsin maşallahanlatılanları okuyunca dedim bizim küçük paşanin keyfi yerinde...
bi daha gittiğinde benim için de çok çok öp olur mu kuzucuğumu???
şimdilik bu kadar...
sonra görüşmek üzere,
sevgiler...
bu arada madem herkes sayfaya geliyor bi selam vermeden geçmeyelim ki topiğimiz aktif kalsın ne dersiniz?
sana da...herkese çokk selammm:))
araştıracaktım cnm ama tam bitiremedim bitince yazcam tek tek, nolur kusuruma bakmayınİnanın bebek kınasını daha önce hiç duymadım.Bebek mevlüdü olur,ama kınaya şahit olmadım.
Sevgili Lily bizim için mamanın içeriğini araştıracaktı sanırım ben mi okumadım kaçırdım acaba?
bırıncı sırada oldugumuzu ogrenelı tam bır ay bes gun oldu..or gercekten bole beklmek daha da zor..odası hazır kıyafetler hazır mamalarımız hazır..bır tek bebegımız gelemedı..kurumu yıne aradık ve yıne aynı sler...TERK bebek oldugu ıcın bole ıstedıgımız ıcın uzun sure bekleyebılcegımızı soyluyorlar.eger rıza ya cevırırsek tercıhımızı hmn olabılecegını soyluyorlar.bızde verdıgımız kararda kalmayı ıstıyoruz..İNSALLAH en kısa zmanda hayırlısyla saglıkla kavusuruz bebegımıze..:44::44:
tatlım haklısın ama şöyle düşün enazından heran gelebilir bugün yarın yada 1 hafta sonra ama bak bize belki önümüzde aylar var inşallah rabbim hiçbirimizi çok bekletmez
ınsallah..ınsallah her sey yolunda ve gonlumuzun ıstedıgı gıbı olur..
ınsallah..ınsallah her sey yolunda ve gonlumuzun ıstedıgı gıbı olur..
bekleyenler....duacınızım....Allahımmm... zaman bir an önce geçsin...vebimki gibi süpriz yapsın size yavrularınız.AMİNNNN.
oğul toprak....kulağım sende....yakın...çok yakın....
küçük bir not..ilgilenenlere....kurumdaki görevli bize terk ile rıza arasında çok önemli bir fark olmadığını ikisinin de aynı olduğunu hiçbirşeyin garanti olmadığını sonuçta terk edenlerin de bir gün geri gelebilecekleri ihtimalinin olduğunu söylemişti...(tabiii bunun belli bir yılı var.biliyorsunuzdur.)kaygı olasılığı aynı(
herkese sevgiler.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?