Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
zeynepcim yarın 1sat görüşmeye gidecem çocuktan beklentileriniz neler soralarsa ne diyim ne gibi sorular soruyolar ltfen yardım edermizin

Serapcim simdiden kolay gelsin canim.bnim gorusmem daha olmadi o yuzden bilmiyorum.ama sen ne bkliyorsun onemli olan o.birde gecmis yazilarda bir arkadas bu konuda bilgi vermisti ...bence evlat senin icin ne demek onu anlat derim...birde senin neden bu kadar erken gorusmen oldu benim daha olmadi.acaba bizi kabul etmedilermide aramadilar.daha ev ziyaretim ile olmadi benim. Kurum bize alti ayda geliriz dedi.senin talebin daha buyuk yas grubundanmi...

kendimden alıntı yaptım.umarım yardımcı olabildim.

zeynepcim yarın 1sat görüşmeye gidecem çocuktan beklentileriniz neler soralarsa ne diyim ne gibi sorular soruyolar ltfen yardım edermizin

tatlım heyecan yapma inan sohbet havasında geçiyor özgeçmişinde neler yazıyorsa hemen hemen aynı şeyler içinden geçenleri söyle kuruma başvururken ne beklentimiz vardı hiç bir beklentimiz yoktu sadece anne olmak evlat sahibi olabilmek nasıl tüp bebek yaptırırken evlat sahibi olabilmek için süreçten geçiyoruz bunun gibi bişey yani buda birnevi çocuk sahibi olma yöntemlerinden biri hani sıralama yaparlarya önce aşılama sonra tüp bebek sonra mikroenjeksiyon en sonda evlat edinme yani doğal bişeymiş gibi cevaplar ver bir anne evladından ne beklerki hiçbişey beklemez en karşılıksız sevgi anne sevgisidir. zaten diğer sorular genelde sen ve eşinle ilgili şeyler bana sorulanları yazayım
tatile çıkarmısınız
haftada kaç gün dışarda yemek yersiniz
kitap okurmusunuz
sinemaya gidermisiniz
evde kimin sözü geçer
evde olmazsa olmaz kurallarınız varmıdır
evde kavga çıkarsa nasıl çözersiniz.
hanginiz daha sakin
hanginiz daha sinirli
özel günleri nasıl değerlendirisiniz ( süpriz yapmayı severmisiniz)
eşinizi tek kelimeyle anlatın
eşinizde en sevdiğiniz ve ensevmediğiniz huyu
tatlım bana bunları sormuşlardı ALLAHIN izni ile bugünü atlattınmı rahatlarsın ama sanılan gibide stresli bişey değil ben kuruma giderken sınava gidiyormuş gibi heyecanlıydım sonra öyle güzel sohbet arasında bunları sordularki zaten sohbet eder gibi cevap veriyorsun öyle arka arkaya sıralamıyorlar yani sen konuştukça onlar not alıyor sana bol şanslar bitanem
ALLAH yardımcın olsun

saol bitanem inşallah

Serapcım işlerin umarım yolunda gider. Rahatlıkla bu aşamaları atlatırsın. Yalnız Sermuh kadar en az bende bu konuda çok meraklıyım. Hatta sana özelden de 2-3 kez sordum. Neden bu kadar erken ev ziyareti oldu? Erkek tercih ettiğiniz için mi diye? gayet iyiniyetli bir şekilde ama cevap alamadım. Böyle olunca da haliyle bende Sermuh gibi acaba bizde mi bir sorun var diye tereddüte düşüyorum. Acaba olumsuz giden bir konu mu oldu Sosyal hizmet Uzmanı 'nın gözünde... Bu forumun amacı birbirimize yardımcı olmak, bilgi paylaşmak. En azından ben ve yakından takip ettiğim insanların can_ı gönülden bunu hissettiğine eminim. İnsan bir soru sorup da cevabını alamayınca üzülüyor, hatta kırılıyor.
Geçmiş sayfalara baktım da sen foruma gelip ilk başvuruyu yapacağım nedir? Ne değildir diye sorduğunda ilk cevap verenim yada verenler arasındayım.
Başarılar diliyorum...

Zeynepcim maaşAllah yine döktürmüşsün:)
nasıl hatırladın yahu bu kadar ayrıntıyı?
Keşke ne kadar alışveriş yaptığnız?
Neler aldınız?
Neleri nerelerden ucuza denk getirdiniz?
odasını nasıl hazırladınız falan diye de sorsalar...
Bende mutlu mutlu hop oturup kalkarak anlatsam:)

benim erkek istedim ondandır gidim görüşmeye 2ay sonra bidaha çadırdılar gine görüşme olcak olumlu olmamış konuşmalarımız dedi bidaha çagırdılar bide bisürü şeyler istediler yani bizimde uzadı 2aya ertelendi deieklerini yapım götürcez bide tekrar konuşma olcak 1sat dedi

serapcım nasıl bi diyalog geçti aranızda neden olumsuz buldu acaba bizleri biraz aydınlatırmısın lütfennn

saol bitanem genelde hafızam çok iyidir 20 yıl önce olanları bile hatırlarım
bence sana sorabilirler odasını nerden aldığını çünkü ev ziyaretine gelip görecekler ya alınanları kıyamam ya sana anlat arkadaşım ozaman keyifli keyifli

tatlım neden olumsuz olsun zaten konuşmaya 2 kere gidiliyor sen sıkma canını yoktur bir sorun

2keremi oluyo konuşma filimleri sapıka kagıtlarını istedi yaptırın gelin dedi 2 ay içinde gelin dedi gine görüşelim dedi kipatları okuyun dedi bende çok züüldüm tşk içimi rahatladıntşkler bende çok üzülmştüm

serap toplamda 5 kere yüz yüze görüşme oluyor.seninki bizden biraz farklı ilerliyor sanırım.eğer özel değilse sen kaç yaşındasın ve kaç yaşa kadar çocuk için başvurmuştun örneğin benim 0-12 ay arası yaşımda 33 .Biz daha 3 kere görüştük.2 kere daha sanırsam görüşeceğiz.daha bizden film ve sabıka kaydı istemediler.senin biraz hızlı ilerlediğini için bizi aydınlatmanı umuyoruz...sen istanbul bölgedeydin diymi?.çünkü buradan anladığım kadarızyla her bölge farklı farklı ilerliyor. Allah işini rast getirsin....

ben ist 37 yaşım erkek bebek istedim ist görüşme kaçkere oluyo 1sat görüşme gine olcakmış raporları hazırlayın getirin görüşcez dedi bilmiyom ist kaç kere grş oluyo bilen varsa yazarmı ltfen

toplamda 5 kere diye biliyorum.senin ev ziyaretin oldu diymi? yani evine gelip baktılarmı? belki yaşın 40 a bizden daha yakın ve erkek istediğin için hızlı ilerliyor olabilir. seninki nasıl oldu bilmiyorum ama ben kendi görüşmelerimi anlatayım belki yardımcı olur sana.
1.görüşme (ilk kez başvuru için gittiğimiz görüşme başvuru için gerekli olan diploma fot.nuf cüz gibi şeyleri verdik.
2.görüşme (10 gün sonra yine kurumda seçimlerimizin sorulduğu görüşme kız mı?erkek mi? vb seçimlerin olduğu.bu görüşmeye giderken yanımızda eşimin ve benim yazdığımız özgeçmişlerimizi 5 tane aile fotograflarımızı ve gelir belgelerimizi filan götürdük.

bize 2.görüşmede siz bizden haber bekleyin 6 aya kadar ev ziyaretinize geleceğiz ve eşinizle ayrı sizinle ayrı 1 saat psikolojik görüşmeleler yapacağız dediler.şimdi ben aramalarını bekliyorum.
umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

İyi akşamlar güzel anneler, güzel anne adayları

Evladına kavuşmuş anneler, mahkeme sürecini nasıl geçirdiler acaba.. Paylaşırlarsa çok sevinirim..

Şimdi de bunu telaşına düşmüş durumdayım..

Son düzenleme:

tatlım bak şimdi
1- başvuru için gidiyorsun
2-evrakları hazırlamak için liste veriyorlar onu almaya gidiyorsun
3-evrakları teslim için gidiyorsun.

bunlara her gittiğinde görüşmüş oluyorsun zaten çünkü her seferinde sorular soruyorlar ama bizde asıl görüşme ilk başvuru yaparken çok soru sordular birde evrakları teslim ederken o yüzden içini ferah tut çünkü olumsuz olsa evrak hazırlamanı istemezler. bizim burda sadece olumlu gördüklerine evrak hazırlatıyorlarmış olumsuz olanlara evrak istemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…