Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

canım çocuk odasıyla ilgili bişey dedilermi ne kadar sürdü

sermuh canım ne kadar süre kaldı birde 1 hafta sonra yüz yüze görüşme demişsin çok erken ya neler soracak acaba

canım çocuk odasıyla ilgili bişey dedilermi ne kadar sürdü
tek bayan geldi 10 dk sürmedi odalara baktı hastane-okul-park nerde sordu gitti.
Bizde nasipse pazartesi günü başvurumuzu yapıyoruzzzzz inşallah bi aksilik çıkmazz
inşallah güzelim hakkında hayırlısı olsun inşallah tez zamanda bebişine kavuşursun
sermuh canım ne kadar süre kaldı birde 1 hafta sonra yüz yüze görüşme demişsin çok erken ya neler soracak acaba
önce kitap okuyorsunuz diymi diye sordu ..evet dedim..okuduğum kitaplara baktı kendince notlar aldı.eşinizde okuyormu dedi evet dedim.başka bir şey demedi.önümüzdeki hafta randevü için arayacağız belki geç randevü verecek bilemiyorum..
İnşallah herşey tıkıt tıkır gider,evladına kavuşursun tez günde hayırlısıyla.

inşallah herşey tıkırında gider :))) hepimiz için :)))))

pırılım....sermuh....gözünüzaydın olsun...bir adım daha yaklaştınız yavrularınıza....

pırılım....acele et canım...bizi ilk olarak 14 ten başlatmışlardı sırada.2 ayda bir aramamızı söylemişlerdi yeni sırayı öğrenmek için.biz hiç arayamadık.onlar aradılar daha iki ay bile dolmadan.ilk sıradasınız gelin görün diye....acele edin kızlar...innnşallah size de en yakın zamanda süpriz yapabilir yavrularınız.

hepinize zaman su gibi aksın geçsin....sevgiler...

Hadi gözünaydın.Çok sevindim.Allah hayırlısıyla tamamına eriştirsin inşallah.

Kızlar herkesin sırasında mı bi durgunluk var bizde mi bi problem var anlamıyorum ne net bir sıra bilgisi alabiliyorum ortalama aldığım sırada ilerlemiyor pırılım seninle aramızda 6 ay fark olmasına rağmen aramızda 3-4 kişi var gibi uzmanımız bir seneyi doldurduk ama daha bekleyeceğimi bilmek çok zor geliyor hazırlıklar tamamlandıkça amaçsız kalmışım gibi geliyor ben mi çok aceleciyim acaba?

canım senin adına çok sevindim uzun zamandır forum takip edemiyorum birazda moralim bozuktu yeni gördüm kusura bakma inşallah tez zamanda kavuşursunuz benim son sıram ilerlemedi 30 diyorlar ben anlamıyorum bu zaman farkına rağmen bizim neden ilerlemiyor pzrtesi tekrar arayıp sormayı düşünüyorum inşallah güncellemede bir sorun vardır çok heyecanlandık senin sıranı okuyunca:) bi gelişme olursa yine yazarım

arkadaşlar merhaba,
ben küçüklüğümden beri bebeğim olacağı hayaliyle büyüdüm
küçük bir kızkan bile keşke bir bebeğim olsa parmak çocuk gibi onu büyütsem hiçkimse bilmese de olur derdim
onu bir kutuda saklasam, yedirsem, altını temizlesem, yedirsem, içirsem, sevsem, öpsem, sarılsam derdim
sonra biraz daha büyüdüğümde o büyümese herkesden minik kalsa üzülür diye düşündüm
daha da büyüdüğümde hayallerimin saçmalağına karar verdim
evlenip, çocuk sahibi olmayı hayal etmeye başladım
küçük kuzenlerim bana aşıktılar çünkü bende onlara aşıkdım, çok severdim onları
bütün gördüğüm çocukları severim

evlendim, eşim askere gitmemişti ev borcu, hazır değildim felan tam 4 sene korundum
hatta doğum kontrol hapları hormonlarımı bozdu, ilaçsız regl olamamaya başladım, bıraktım
hipofiz bezimde küçük mikroadenomlar bile oluştu buyüzden , tedavi oldum geçti
eşim askerden geldi, doktor tamam hazırsın dedi ve hadi artık
"mutlu haber ile görüşelim dedi" mutlu haberrrrr!!!
halbuki bize ne kadar uzakmış....

denemeye başladık, bu arada sayı düşükse yükselsin die kürler felan yapıyoruz tabii
olmadı 1-2 ay..
eşime dedim ki sen bi sperm testi ol bakalım sayın mı düşük
test ile eve geldi, ona göre herşey normaldi anlamamıştı, ağustos sıcağından daha ne kadar terlenebilirdi ki acaba sanki
vucudum kaynama derecesine ulaştı; "canlı yada cansız sperm bulunamadı"
tabi birsürü test daha ve en son mikrotese yokk, hep sıfırr
sürecimiz devam ediyor, bitkiseller ile ve tıpda da az daha olsa umud vad eden tedavi ileee

ama evlatlık fikrini düşünüyoruz, eminin ikimizde çok seveceğiz bir evlat edinsek, forumun başında dini boyutundan bahsetmişler öyle birşey yok ben araştırdım
kız da olsa erke de olsa, kaç yaşındada olsa o evladın olacak ve haram değill..
diyoruz ki kendimizden olacak bir çocuğa sabip olamıyoruz diye
neden bir çocuğu koklama, sevme, büyütme, gezdirme, giydirme,büyütme, okutma mutluluğundan da mahrum olalım

ama beynimi kemiren soru ya onu büyütürken de aklımdan çıkmazsaaa
"kendi çocuğum olsa daha mi çok severdim acaba? ya da kendi çocuğum beni daha mı çok sevrdi acaba?

"kendi çocuğum olsa daha mi çok severdim acaba? ya da kendi çocuğum beni daha mı çok sevrdi acaba?

merhaba canım,emin olki hepimiz bir sürü aşamalardan geçtik.senin sorduğun soruları hepimiz sormuşuzdur.

Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir... Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür.. bence bu cümle her şeyi anlatıyor.
benim kızım henüz gelmedi bende bekliyorum prensesimi,daha kızım gelmeden ilerde onun yalnız kalma ihtimaline karşı tekrar evlat edinmeyi düşünmeye başladım...bu sevgiyi gönlümüze veren Rabbim bu sevgiyi bile bize nasip etmeyebilirdi,her gün haberlerde gördüğümüz 9 ay karnında taşıyıp çocuğunu emzirmeden öldüren sokaklara terk eden adı anne olarak geçen insanlar var...bunların yanısıra ne zorluklarla ne eziyetlerle büyütülen toplum içerisinde belli bir makama mevkiye geldiği halde anne babasını sokağa atan anne babasını döven hatta öldüren adı evlat olarak geçen insanlar var...
hiçbir çocuk doğacağı ülkeyi dini anne ve babasını seçmeden dünyaya geliyor,bizim çocuklarımızda bize bu şekilde gelecek.Yani bize onu nasip eden bir yaradan var....

biz eşimle bu kararı bir haftada verdik ve başburumuzu yaptık.
sana önerim sokağa ilk çıktığında etrafındaki bebeklere çocuklara bak,onları yanında kimsesi olmadan yapayalnız sadece sana muhtaç olduğunu düşün o zaman bu bebeği ,çocuğu bağrına alıp sevemeyecek koruyamayacak olduğunu düşünüyorsan evlat edinme.Ama içindeki annelik sevgisi seni sarıyorsa hiç tereddüt etme.
Umarım yazdıklarım içinde bulunduğun duruma biraz olsun ışık olabilirmiştir.

Merhaba elacandy...
geçmişi okudum ve hepsine teker teker cevap verecektim ama senin yazının cevaplanması daha acilmiş gibi geldi, bu nedenle tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum, haklarınızı helal ediniz kızlar
ben burayı taaa Ramazandan beri takip ediyorum ve kurbandan sonra da düzenli yazmaya başladım
ben evli değilim henüz ama neden burayı takip ediyorsun dersen, senin küçükken düşündüğün ve sonra saçma olduğuna karar verdiğin nedenden dolayı diye cevaplarım, her kadın küçük büyük, evli bekar, bir gün anne olma hayaliyle yaşar.
ve etrafındaki tüm çocukları, sanki kendi canından bir parçaymış gibi sarar sarmalar, öper koklar, kıyamaz, el üstünde tutmak için elinden geleni yapar.
kendinden uzun uzun bahsetmişsin, ve ben bu yazıdan sadece şu sonucu çıkardım:
Sen harika bir annesin... annelik eğer sadece karnında taşımak olsaydı, evlat edinmek için bekleyen anne adayları olmazdı, bu topik olmazdı, biz paylaşım yapmazdık burada
bu kaygıları yaşıyor olduğuna göre, sen sana verilen evlada, çok iyi bir anne olacaksın, Yaradanın vermiş olduğu emanete sahip çıkabileceksin, çünkü bu kaygılar, hamile bir kadında da olabilir, benim gibi ileride anne olmayı düşünecek bir genç kız için de...
inan ben burdaki insanların yazdıklarını okudukça, diyorum ki, sen ileride burdakiler kadar iyi anne olamayabilirsin, hakkını veremezsin, ve bu düşünceler benim beynimi sarıyor hep... çünkü burada öyle bir sevgi seli, anne şefkati var ki eğer anne olsaydım anneliğimden utanırdım
son kaygın olan cümleye cevabım bir soruyla olacak, bu soru ile kendini sına bence...
eğer sana şimdi çok sevdiğin bir yakının, evladını emanet etse ve ne bileyim hasta olsa bebeğime 1 ay sen bak, ben gelene kadar dese, o bebeğe bakmaz mısın? inan birkaç gün sonra onu o kdar benimsersin ki, bir başkasının çocuğu olduğu aklına bile gelmez, canım kızım/oğlum diye seversin, ve farzet ki bu yakının öldü ve ailesi bebeğe sen bakacaksın dedi, sen bu bebeğe gözün gibi bakmaz mısın? ona annesizliğini hissettirmemek için uğraşmaz mısın? zamanla zaten onun annesinin öldüğünü bile unutur, o çocuk benim, ben büyüttüm bile dersin, çünkü emek veren sensin
evlat edinmek anlattıklarım gibi ama tek farkı var, sana bu bebeği biri bırakmıyor, sen gidip onu alıyorsun ve o gelmeden önce tüm hazırlıklarını yapıyorsun, belki rahminde,karnında değil ama yüreğinde büyüyor, hergün odasına bir şey daha alıp yavrum ne zaman gelecek diye umutla bekliyorsun, ve biliyorsun o bir gün gelecek, o gelmeden hazırlıkların bitmiyor, her geçen gün daha da heyecanlanıyorsun, ve aynı hamile bir kadın gibi, gelecek çocuğuna hazırlık yapıyorsun, kendini anneliğe hazırlıyorsun
anlattıklarına bakarak, yüreğinin çok sevgi dolu oldugunu hissettim, umarım doğru kararı verirsiniz eşinle... eğer evlat edinmeye karar verirsen, burayı takip etmeye devam et derim, çok şey öğrenirsin...
biraz da kendimden bahsedeyim sana... ben doğum yapabilirim inşallah evlendiğimde ama sadece bir doğuma izin var, sağlık nedenlerinden dolayı ve ilaç kullanıyorum o nedenle bebişimi emziremicem
ama inan çocuğum olsun ya da olmasın, ben de kurumdan evlat edinmeyi düşünüyorum, çünkü ben en az 2 çocuk istiyorum hem biliyorum ki annelik kalben olan birşey, doğurmakla değil...
o yüzden iyi düşün, illa ki evlat edin demiyorum, belki hamile de kalırsın ve inşallah bu mümkün olur ama eğer olur da hamile kalamazsan, üzme kendini, sonuçta anne olamazsın demek değil bu...
en doğru kararı eşinle birlikte sen vereceksin... Rabbim gönlünün muradını versin, hakkında ne hayırlıysa sana onu nasip etsin
sevgiler...

kız:) önce bebiş gelsin de bunu sonra düşün şimdiden stres yapma canım bnmmmm oh oh maşallah odalar hazırlıklar....
inşallah tüm aşamalar çarçabuk geçecek cnm, prensesimiz de en kısa sürede anneciğine kavuşacak

Biz de çok güzel kiralık bir ev bulduk.İnşallah 12 Mayıs gibi taşınmak istiyoruz.
cnm hayırlı uğurlu olsunnnnnnnnnnnnnnn

Pırılımmmmmmmmmmmmmmm
canım inan çok sevindim, eee ben demiştim hepiniz yaz annesi olacaksınız diyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ay kendime de pay çıkarttım
inşallah o 11 kişi de hemen geçer de bebişimiz yuvasına kavuşur
Rabbim gönlündekileri versin, güzel anne

artık cıdden karasızım,,yanı bu terk rıza olayında..artık rızaya gecmeyı dusunuyorum..ama yınede stres oluyorum.ne yapcamı nasıl davrancamı bılmıyorm ..bugun bırıncı sırada oldugumuzu ogrenelı tam 50 gun oldu..zaman cok yavas ılerlıyor,,tek dılegım ıstedıgım hayırlı olması saglıklı olması..
hakkımızda hayırlısı..

cnm hakkında ne hayırlıysa o olsun

oh oh çok sevindimmmm,
hakkında hayırlısı olsun, bebişin inşallah tez vakitte evine gelsinnnnnnnnnnnnnn
darısı diğer anne adaylarımıza
Bizde nasipse pazartesi günü başvurumuzu yapıyoruzzzzz inşallah bi aksilik çıkmazz
hadi hayırlısı bakalım
İnşallah herşey tıkıt tıkır gider,evladına kavuşursun tez günde hayırlısıyla.
amin cnm, inşallah hepiniz evlatlarınıza tez vakitte kavuşursunuz
canım olumsuz düşünme lütfennnnnnnnnn
herşey çok güzel olacak inşallah ve bebişine en kısa zamanda kavuşacaksın Allahın izniyle...
sen arada gel dök içini buraya rahatla

iyi akşamlar sevgili anneler ve anne adayları
geçmişe şöyle bir göz atıp kısaca yorumlarımı yaptım
inşallah Rabbimden dileğim tüm güzel arkadaşlarımın evlatlarına tez vakitte kavuşmaları...
Pırılım, Shenayımmmm, Zeynebim, Sermuhcum, Ecem, HeidiAnkara, Ogultoprak ve adını yazamadığım tüm arkadaşlar....
inşallah bebişler tez vakitlerde ailelerine kavuşsunlar, biz de sevinelim sizle
hepinizi öpüyorummmmmmmm
Allaha emanet olsunnnnnn

canım o senin kendi çocuğun olucak zaten onun yüzünü gördükten sonra hatta kararını tam olarak verdikten sonra kendi özmü öz bebeğini bekliyor olucaksın ben uzun zamandır başvurumuzu bekliyorum ve son 1 günüm kaldı ve günlerdir yemek yiyemiyorum midemde bi yumruk var okadar heycanlıyımki kızıma bir adım yaklaşıcam onu iliklerimde hissediyorum ve çevremde bana destek olan beni bi anne adayı olarak gören bir sürü insan var başvurumuzu yapmadık ama sürekli hediyeler geliyo kızıma tabi anneside ona sürekli ciciler alıyo herşey onun için allahım kucağımıza aldığız günü nasip eder inşallahhhh

güzel dileklerin için çok teşekkürler lily inşallah zaman senin içinde su gibi akıp geçer. siz benim olumsuz gibi yazdıklarıma da takılmayın aslında dün daha karamsardım bugün düşünüyorum da 1 sene geçti bile allah ım onun sabrınıda veriyor anne adayların tek tavsiyem bebişin ihtiyaçlarını bir anda tamamlamayın her aya birşey çıkarın zaman öyle geçiyor ben hazırlıkları tamamladığımdan beri daha sabırsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…