Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

selam elecandy......

inan seni çokkk iyi anlıyorum.kafanı kemiren sorular beni de çok yormuştu.bu yıl 20 yıllık evli olacağım.son birkaç senemi bu gibi sorularla geçirdim ve mutluluktan yana çok zaman kaybettim.

kızarsam sinirlenirsem bağırırsam kendi kendimi yerdim

olur da elimden ufak bişey kaçsa ''tabiii sen doğurmadın ya vurursun tabii ''diye içimden mi geçmedi

pazardan bir meyve almıyorsunki ya da üzerine bir giyecek..bir can o.çok büyük bir emanetyapamam derdim

diyelim aldık.ya bir de olmaz olmaz ama.olur a ya bir de hamile kalırsam .ikisi arasında tartıda bir olabilirmiyim diye kemirdi de durdu sorular

alanları çok takdir ediyordum.onlar çok büyük birşey yapıyorlardı.ama ben yapamazdım.

diye düşünürken.....eşim zaten çoook yıllar öncesinde istemişti de benim bencilliğim mi desem aptal kafam mı desem yoksa yaşanacaktı yaşandı mı desem....geçti gitti işte yıllar..
yukarıda yazdıklarım yazını okuyunca aklıma gelenler....şimdi ben de bir kız evlada sahibim.dünyanın en mutlu ve en yorgun annesiyim:))

bir yazım var..... eğer sana biraz umut olacaksa... evlat edindikten sonraki duygularım,yaşantım....ben bile kendime inanamıyorum...Allah beni bir yerden aldı başka bir aleme attı...artık hiç ses etmiyor.beni orada bıraktı.binlerce milyonlarca şükürler olsun hamdolsun..tüm teşekkürler ne ise o olsun.bir saniye bile pişmanlık geçmedi içimden.
eğer,gerçekten gönülden diliyorsan anne olmayı lütfen daha fazla bekleme...yazık... kendine de seni bekleyen yavruna da yazık...tamamlayın biribirinizi....
kaldı ki bizim başvurumuz lambur lumbur olmuştu.eşim bir gün bugün işe gitmiyorum haydi gidiyoruz dedi .ben hep dur daha dur daha bekletiyordum onu.pat diye gittik.çokk ta hazır değildim hani...her manada...velhasılı.SÜMÜKLÜBÖCEĞİN HİKAYESİadı altında tüpbebek bölümünde yazdım hikayemi.umarım umut olurum.sevgiler...

bu topikteki herkese selamlar

Slm OGULTOPRAK bende dün senin gibiydim zaman uzamış gibi geliyordu ama bugün iyiyim sen artık son aşamaya gelmişsin aramızda en şanslılarda birisin yakında UMUT gibi oğlunu kucağına alacaksın herşey bir sınav sabır imanın yarısıymış allah ım muhakkak ki bu sabrımızın mükafatınıda verecek dünya tatlısı bebişlerimizin annesi olucaz bebeklerine kavuşan arkadaşlar oldukça bizede burada çok büyük bir moral oluyor umarım yakında senin müjdenle moral buluruz

sermuh......

ikinciyi ben de düşünmüyor değilim.şimdilik sadece düşüncede... az daha büyüsün....kimbilir....şimdi değil ama...çok yorucu....ama çokkkkkkkkkkkk tatlııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı...

pırılım çook güzel bi haber bize kardeş geliyor

sermuhcum canım benim o kadar çok sevindim ki anlatamam. Hem senin için, hemde sana gelecek evladın için:)
cuma günü gidemedim yine işim çıktı. telefonla arayıp soracağım artık ev ziyaretine ne zaman geleceklerini?
anladığım kadarıyla her sosyal hizmet uzmanı farklı zamanlarda dosyaları hazırlıyor. hayırlısı artık.
bir gelişme olursa yazarım canım.
benim kaç gündür internette alt yapıda sorun vardı. bugün okuyabildim ayrıntıları...
çok sevindim...
Allah en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etsin:)

Bizde nasipse pazartesi günü başvurumuzu yapıyoruzzzzz inşallah bi aksilik çıkmazz
şimdiden hayırlı uğurlu olsun:) Allah her işini rast getirsin... içini, kalbini ferah tut:) Ya Allah Bismillah de ve Sosyal Hizmetlerden gir içeri:)

Terk yada rıza... Bu senin kararın. Düşünerek, hesap ederek verdiğin bir karar. Unutma ki bu karara seni sevk eden verdiren de rabbim. İçin rahat olsun.
50 günü hiiiç dert etme. 20 yıl hiç evladına kavuşamayan anneler için 50 günün önemi yok. rabbim en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etsin:)

ve ve ve yine yaşam koçumuz lilymiz seksen altımızzzz burda:)
özlüyorum seni Lilişim :)
inşaAllah bizler evlatlarımıza bir an önce kavuşuruz, seni erkenden teyze yaparız:)
ama rabbim sana da en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin. bize de teyze olmayı;=)

ben çocuğum olabildiği halde geç yaşta bu işlere girmek için evlatlık almayı düşünürüm demiştim.Bana öğrendiğinde çocuk başlıyormuş yeni ailesini araştırmaya.sonra içinde bir kırılganlık.korktum çocuk yaptım.ev kadını oldum sonuç.
canım benim halam eşinin kardeşinden bebek yaşta aldı.ailesi çocuğun aynı mahallede ilgilenmiyor.halam eniştem çok seviyorlar onu.çocuk bizi bile akrabası yakın görüyor.bizde aldık onu içimize.ruh sağlığı düzgün.kendi eşini buldu,iyi bir aileden.okudu.hiç yük olmadı.

kızlar günaydın iyi haftalar
inşallah hepimiz için hayırlı bir hafta olur bu sabah 2 terk bebek haberi var 1 kız bir oğlan
kız istanbulda oğlanda karabükte terk edilmiş yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii belkide sizlerden birinin olacak

Merhaba güzel anneler
güzel bir hafta diliyorum size.........
demin gazetede bir terk bebek haberi okudum, 6 günlükmüş, ilk aklıma sizler geldiniz
ayrıntıları okuyunca erkek bebek diye yazıyordu, Oğultoprak 50küsür gündür bekliyor, Rabbim hepinizin yüzüne gülsün, gelsin bebişleriniz kucaklarınıza inşallah...
Zeynebim erken davranmış ama olsun, en azından umutlar çoğalıyor bu sayede...
İnşallah birinizin daha evine güneş doğar, buradan bebişim kolarımda diye yazarsınız
sevgiler........

Merhaba Elacandy,
Yazdıkların, buradaki arkadaşımızın hiç birine yabancı değil neden dersen hepimiz bu yollardan geçtik, başlangıçta hepimizin kafasında soru işaretleri oldu.. Bizde eşimle evlat hasreti çektik sizler gibi.. Çok yıprandık.. Ben eşime bir gece biz evlat edinelim ne dersin dedim, şartlar nedir diye sordu, sabahında karar verdik.. Üstelik normal yollarla hamile kalma şansım da var.. Ama olmuyor demek ki Rabbim bu yolla anne baba olmamızı bize layık gördü diye düşünüyorum.. Neyse ben de senin gibi çoçukları hep sevdim bir yanım hep anneydi..
Başlarda hepimizin kafasında türlü türlü soru işaretleri vardı, korkularımız vardı.. lily nin yazdığı gibi, iyi bir anne olmak endişesi bunlar ama inan ki arkadaşım başvurunu yaptıktıktan sonra kendini o kadar güçlü hissedeceksin ki sen bile şaşıracaksın.. O kadar güçlü bir anne oluyorsun ki, insanlar sana hayranlıkla bakacak.. Biz başvurumuzu 6 ay önce yaptık, hiç bu kadar çevremden destek alacağım aklıma gelmezdi ummadığım insanlar o kadar güzel dileklerde bulundu destek oldu ki.. Beni üzeceğini sandığım komşum bile arada bir arayıp sıran ne durumda çok heyecanlıyım, yapılacak bir şey var mı diye soruyor.. Özel bir hamilelik aşaması bu.. Tam bir hamilelik yaşıyorsun, ilk başvuru yaptığın dönem hamile kalmaya karar verme aşaması gibi, başvurunun onaylanması testinin pozitif çıkması, hatta ultasonda bebeğinin kalp atışını duymak gibi duygu.. Ondan sonrası zaten yaşamadan anlatılmaz.. Her gecen bebeğini düşünerek bitecek, her sabah onu düşünerek uyanacaksın.. Çok güzel duygular..
Ona kavuşmayı o kadar isteyeksin ki, bir an önce gelsin diye kalbin hep normalin üstünde atacak.. Bebek mağazaları gezeceksin.. Hatta liseli kızları/erkekleri görüp benim kızımda/ oğlumda bu kadar büyücek mi Yarabbim diye düşüneceksin.. O kadar çok yazabilirm ki şu an... Yaşaman lazım arkadaşım.. Hafta sonu kuzucuğum için alışverişe gittik.. Biberon, emzik v.s. aldım.. Kasa da sıramın gelmesi beklerken; Allah'ım bana bunları yaşattığın için sana çok teşekkür ederim dedim..Bir biberon bir emzik beni nasıl mutlu etti anlatamam.. Kuzucuğumun annesine yaşattığı duyguya bakarmısın, geldiğinde neler olur hayal bile edemiyorum.. Kızıma kavuşmadan Rabbim bana bir hamilelik yaşatmasın diye dua ediyorum.. işin dini boyutuna gelince ilk başlarda birazcık sende düşünüyorsun şimdi aklıma bile gelmiyor böyle bir yazı görsem bile okuma gereği duymuyorum.. İçim o kadar rahat.. Size anne baba ayrıcalığını yaşatacak yavrunu emin ol dünyadaki herşeyden daha çok seversin, onlar bizim ilk göz ağrılamız olacak.. En kıymetlilerimiz.. Çok özel çoçuklar.. Eğer bu sayfaları okuduysan sen zaten belli bir aşamaya gelmişsindir arkadaşım..
Sermuh çok güzel yazmış,
Kısmetimiz ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir... Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür..

Sevgiler,

Doğru söylüyorsun canım, bu hafta sonu hemen başladım hazırlıklara..1 Hafta sonra kurumu tekrar arayıp sıramı soracağım bakalım ne durumdayız..
Kuzucuğunu öpüyorum

Ecem, ne yaptın canım, görüştün mü kurumla.. Sıran belli mi.??

Size de iyi haftalar.. iki arkadaşımızın daha evi şenlenecek.. Darısı başımıza inşallahh

Kızlar benide artık listenize ekleyebilirsiniz istanbul kız terk/rıza
çok mutluyuz başvurumuzu yaptıkkk :)))

maşallah zeynep havada kuş uçsa senin radarına takılıyor:)))) bende seni takip ediyorum ..başka yerleri bakmaya gerek yok ens ağlam bilgi zeynep26 da:)))sevgiler...

Doğru söylüyorsun canım, bu hafta sonu hemen başladım hazırlıklara..1 Hafta sonra kurumu tekrar arayıp sıramı soracağım bakalım ne durumdayız..
Kuzucuğunu öpüyorum

pırılım senin adına çok heyecanlandım yazdıklarını okuyunca bir anda kendi başımada aynısı gelecekmiş gibi heyecanladım.başvurumuzu yapalı neredeyse 4 ay oldu.yani zaman çok hızlı geçiyor.tabi bu arada hayatta devam ediyor.koşturmaca ....fırsat buldukça alışveriş yapıyorum. şu sıralar sezon sonu indirimler gündemde muhtemelen benim kızım keldiğinde kış olacak ona göre bir kaç parça almaya çalışıyorum.

dediğin gibi dün kasada ödeme yaparken öyle keyif aldım ki anlatamam."öpme beni " yazan penye önlüklerden aldım çok tatlılardı.sonra çıtçıtlı iç atlerden kısa kollu uzun kollu ,tek altlardan sonra bir takım alt üst penye aldım muhteşemdi...görevliyede dedimki beni kaydedin kampanyalardan haberdar edin...o formu doldurmak bile anlatılmaz keyifti...çoğu kişi o formu hatırlamaz bile ama ben sınav kağıdı gibi heyecanlandım onu doldururken...

şimdi kızlar benim 1 saatlik görüşme randevüm var hayırlısıyla onuda atlatacağız..
bu arada dün gece başbakanımız ve ailesi rüyamdaydı.güzel bir rüyaydı.şöyle genel bir anlamına baktım inşallah bu işim için görmüşümdür:))))

evt canımm mide bulantısı başladı bile :)) heycandan tabiki :)) hamileliğin en güzeli yürekte büyükmek

kesinlikle katılıyorum....Şimdi diyorum ki Rabbim sana şükürler olsun bana bu sevgiyi bu sevginin farkındalıgını yaşattın..ya bu sevgiden mahrum kalan insanlardan olsaydım..binlerce kez şükürler olsunnn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…