bende sizin yaşadıklarınızı yaşadım.evlat edinmek çok zor bir süreç ama emin olun yavrunuzu kucanıza aldınızda değcek herşeye.sıramı beklerken çok zordu geçmek bilmiyordu.ama şimdi yavrum canım oğlum geleli 3,5 yıl oldu.anlatamam nasıl güzel bişey olduğunu.Allah'ıma binlerce şükürler olsun ki oğlumu nasip etti.oğlumada çoook tşk ederim bana anneliği yaşattığı için.bizler karnımızda büyütüp doğurmadık ama 9 ay değil yıllarca yüreğimizde büyütüp yüreğimizden doğurduk.inanın hiç aklıma bile gelmiyo sadece doğum anını bilmiyosunuz o kadar.kanım canım olsa belki bu kadar sevmezdim inanın.evlat edinmek isteyen arkadaşlar bence hiç vakit kaybetmeyin.
Allah hayırlara çıkarsın inşallah.Senin rüyaların ne şekilde gerçekleşiyor sen bilirsin ama ya kendi kızını gördün ya da güzel haberler alacağız siteden.
Geçen pazartesi de ben çok etkilendiğim bir rüya gördüm.Eşim ben ve çocuğumuz bir patikada yürüyoruz.Ama çocuğumun yüzünü görmüyorum.Bir yamacın tepesine gelip aşağıya bakıyoruz.Anlatılmaz,inanılmaz güzel bir deniz manzarası.İyiki de gelmişim buraya diyorum.Oradan geri dönerken her taraf yeşillik.Daha önce hiçbir rüyamda görmediğim şekilde her yer yeşil ve mavi parlak ışıklarla aydınlanıyor.Sanki güneşten gelen tüm kırları,ağaçları,toprakları aydınlatan ışıklar.Arada gökkuşağı gibi az da olsa sarı ve siklamen rengi ışıklar parıldamalar var.Ama her yer yeşil ve mavi aydınlanmış.Siz nasıl yorarsınız bilmiyorum ama ben çocuğun çok hayırlı,uğurlu,bereketli geleceğini,çok mutlu olacağımızı düşündüm.
Ben herbirimiz için de bunu hissediyorum.
Allah hayırlara çıkarsın inşallah.Senin rüyaların ne şekilde gerçekleşiyor sen bilirsin ama ya kendi kızını gördün ya da güzel haberler alacağız siteden.
Geçen pazartesi de ben çok etkilendiğim bir rüya gördüm.Eşim ben ve çocuğumuz bir patikada yürüyoruz.Ama çocuğumun yüzünü görmüyorum.Bir yamacın tepesine gelip aşağıya bakıyoruz.Anlatılmaz,inanılmaz güzel bir deniz manzarası.İyiki de gelmişim buraya diyorum.Oradan geri dönerken her taraf yeşillik.Daha önce hiçbir rüyamda görmediğim şekilde her yer yeşil ve mavi parlak ışıklarla aydınlanıyor.Sanki güneşten gelen tüm kırları,ağaçları,toprakları aydınlatan ışıklar.Arada gökkuşağı gibi az da olsa sarı ve siklamen rengi ışıklar parıldamalar var.Ama her yer yeşil ve mavi aydınlanmış.Siz nasıl yorarsınız bilmiyorum ama ben çocuğun çok hayırlı,uğurlu,bereketli geleceğini,çok mutlu olacağımızı düşündüm.
kızlar günaydın
bu sabah sersem gibiyim gece bir rüya gördüm hala etkisindeyim inşallah hayırlara vesile olur gece rüyamda kızıma kavuşmuştum esmer siyah saçlı bir bebekti sanırım 3-4 aylıktı zeytin gibi simsiyah gözleri vardı uyandığımdan beri hala aklım onda inşallah bugün iyi bir haber alırım belkide sizden biri kavuşacak kızına o malüm oldu bilmiyorum ama inanın çok güzeldi
merhaba canım çok güzel bir rüyan var keşke anlatmasaydın çünkü biz güzel rüyaları anlatmayın derdi büyüklerimiz ama genede hayırlara vesile olsun diyorum inşallah tez vakitte alırısnız çocuğunuzu kucağınıza benim de başvuralı 2 ay oldu ama hala ev ziyaretimiz olmadı bekliyorum sabırsızlıkla ondan sonra biran önce sıramı öğrenmek istiyorum....
Gördüğün herşey çok güzel, Rabbim hayırlara çıkarsın.. Bizde senin gibi düşünüyoruzAllah hayırlara çıkarsın inşallah.Senin rüyaların ne şekilde gerçekleşiyor sen bilirsin ama ya kendi kızını gördün ya da güzel haberler alacağız siteden.
Rabbim hayırlara çıkarsın, İnşallah rüyan güzel haberlerin müjdesidir sana :71 :
Heidicim ben nacizane biraz araştırdım. birazdan daha önce yazdığım mesajdan alıntı yapacağım. önümüzdeki ay başlamayı düşünüyorum artık. ama senin akrabanın kullandığı ilaçları öğrenirsen yada bir kadın doğum dr ile görüşürsen bilgilendir bizleri. birkaç dr görüştüm. ilaç ismi vermekten kaçındılar genelde... bizi anlamamış olabilirlerBu aralar ben emzirme konusunu düşünüyorum.Bir arkadaşımın akrabası çocuğu geldikten sonra doktora gitmiş doktorun verdiği ilaçla sütü gelmiş ve emzirmiş.Ben kadın doğumcuya gitsem Ankara'daki doktorlar böyle bir ilaç verirlr mi ya da bunun bir sakıncası olur mu?Bitkisel bir destek var mı?Bu konuda bilginiz var mı acaba?
İzmir de Kemeraltını duymuşsundur, bir kaç hafta önce gittiğimde bende 6 ay kınası için bindallı baktım, envai çeşit var.. Azcık büyükler, bizim bebişler içinde kaybolur gibi geldi :))) Yolun düşerse İzmir e aklında olsun.. Hisar cami taraflarında var.. Oldu da yolun düşmedi, ben alır gönderirim.. Yeter ki kuzun gelsin, bindallıyı bir günde kargo yapar göndeririz annesi.. 2. Alternatif (benim aklıma yatan fikir) Bebişlere çok işlemeli bindallı değil de kırmızı şalvarlı tüllü az işlemeli kıyafetler daha çok yakışıyor.. Acaba diktirip üstünü biz işlesek daha güzel olmaz mı.. Köylü kızı gibi olsalar daha şirin mi olur acaba.. :))) Hem hatıra kalır, büyüdüğünde kendisine verilebilir.. Hem üzerine göre olur.. Sence nasıl fikir..
bayılıyorum sana pırılım:) bende kızıma inşaAllah dualı mevlüt yaparsam ki çok istiyorum, bindallı yada hoş bir mevlüt kıyafeti düşünüyorum:) sen foto da eklesene bizler için. resimler üzerinden konuşuruz...zahmet olmazsa tabi Pırılım:)
:126:
herkesin sürecinde farklılıklar olduğuna bende katılıyorum. size atanan sosyal hizmet uzmanın işlettiği süreçle başlıyor aslında bu farklılık. kimisi ev ziyaretine erken geliyor, kimisi geç geliyor. kimisi görüşmelerde daha uzun görüşüyor kimisi daha kısa...ayrıca terk rıza olması... ayrıca rıza da hukuksal süreci devam edenler, hukuksal züreci sona ermiş olanlar... bunların hepsi hepsi süreci inanılmaz etkiliyor. herşeyin ama her şeyin hayırlısı...sermuh çum zaten kurumu aradım aldığım cvp buydu sıramızı tam olarak söylemediler çocukların gelme sırasına bağlı ama iki aya kadar biz size haber vericez zaten dediler. ters bir durum olmasın diye çok ısrarda edemiyoruz ama pırılıma net sırasını söylüyor neden böyle anlamıyorum daha öncede bir arkadaştan örnek verecek oldum kimsenin sırasıyla kıyas yapmayın herkesin sürecinde biraz zaman farklılıklar olabiliyormuş bizde tamam demekten başka bireşey yapamadık
ah sermuhcum acıma parmak bastın. bende aynı dertten muzdaribim biliyorsungünaydın herkese..
1 yıl içerisinde aldığım tedavi döneminden kalma üzerimde 20 kilo var..bu bekleme döneminde kilolarımdan kurtulmak için günde 1 saat spor yapmaya başladım ..63 kilodan 86 kiloya ulaşmış durumdayım..sağlığım için bu kiloları vermek istiyorum..dukan diyeti kitabını aldım onuda uygulamak istiyorum.....sigarayı bıralı 4 ay oldu kendimi inanılmaz keyifli hissediyorum..hiç destek ve tedavi almadan sadace irade ile günde 1,5 paket hatta bazen 2 paket içtiğim sigarayı bıraktım...iradenin yanında allen carr diye bir kitabıda destkleyici olarak okudum..artık evimde sigara içilmiyor...kızım için bu hazırlıklar...
bence bu bile sırayı bekleme sürecini etkileyen ince ayarlardan...Bence hiç moralini bozma.Çok uzak olduğunu sanmam.Benim şöyle bir fikrim var.Boy,kilo,saç,ten rengi gibi özelliklerimizi aldılar ya gelen bebek,örneğin ilk 5 kişi içinden kime benziyorsa ona gidebilir diye,belki de çok yakın olduğu için sıra vermek istemiyorlardır.Rabbimin yazdığı saat gelince zaten bir bakmışsın yavrun kucağında.İnşallah güzel haberlerini paylaşacağız burada.
teşekkür ederim, ben de sizi sevgiyle kucaklıyorum
ben burda sizlerden öğrendiklerimi paylaşıyorum yeni gelen arkadaşlarla ki onlar da sonuçta sizinle aynı süreçlerden geçiyor biliyorum
Rabbim hepinize güzel bir hayat versin bebişlerinizle...
hadi inşallahhhhhhhhhhhh
canım sana diyetler konusunda çok araştırıp burada diyet bölümünde aktif bir üye olarak tavsiyem dukan yapma...
neden dersen, evet dukan protein yoğun ama karbonhidrat yönünden fakir bir diyet olduğundan çabuk kilo veririr, ama böbreklerini ve karaciğerini çok yorar, sağlığını riske atma derim, meleğimizin annesine ihtiyacı var elbette...
ama sağlıklı bir anneye... tavsiyem diyet bölümünde biraz gezin bak imkan bulursan, montignac diyeti dukana göre daha güzel ve çok yasakları yok, tabii ki sınırları var ama dukan gibi çok değil, hem rahatlıkla uygularsın hem de klinik bulguların da iyi durumda olur... ya da mesela gruplara girebilirsin
sen bana kilonu boyunu yaşını yaz ben hesaplamaları yapayım senin için, bu konuda yardımcı olmaya elimden geldiğince çalışırım
dukan biraz riskli ve zor bir diyet... tabii senin motivasyonunu düşürmek değil amacım, sağlığını riske atmanı istemediğimden...
saol canım arkadaşım belli olmaz belkide sizden birine güzel haber gelir enaz sizin kadar bende çok sevinirim biliyorsun umutun oğlu gelmeden 2 gün öncede erkek bebek görmüştüm rüyamda 2 gün sonra o oğluna kavuştu hiç farketmez birimiz kavuşalımda bebeğimize en azından topiğimiz neşelensin zaten sevincimiz ortak üzüntümüz ortak şöyle güzel bir haber hepimizi mutlu eder
kızlar, tercih meselesi ama ben "emzirme" duygusunu tatmak ve evladımın
süt annesi de olmak istiyorum.
Ll ile natali arslantürk diye bir yetkili bayandan mailleşiyorum.
e-sumeras.com - medela türkiye tek distribütörü bu ürünü isterseniz bir inceleyin.
ürünün açıklamasında evlat edinen annelere de emzirme de yardımcı ürün olarak belirtilmiş.
Yada ilaç kullanıp emziren yada emzirmeyi düşünen yada dr bu durumu görüşen oldu mu?
Hepinize sağlıklı , mutlu günler dilerim:)
sende küçük değilmişsin lilycimaynı yaşlardayız... Buna daha da çok sevindim.
Canım yukarıda bahsettiğim ürün ilaç değil, emzirmeyi destekleyen bir ürün.
Yani annenin sütü gelsin diye bir mama kabından ince bir hortumu göğüse yapıştırıp meme ucuyla birlikte
bebeğe veriyormuşsun. Böylece bebek memeden geldiğini zannederek emmeye başlıyor.
Emdikçe sütte gelmeye başlıyormuş.
Ama öncesinde pompayla masaj falan yapmakta iyi geliyormuş,
eskiden nineler torunlarını emzirirdi. Besleyici olduğu ve kesinlikle denenmesi gerektiği söyleniyor.
Hem bebekle daha güzel bir iletişim için hem emzirme duygusunu tatmak için hemde süt anne olmakta istiyorum.
Bu bir tercih meselesi... üstelik yuva da biberona alışmış bebeği tekrar emmeye yönlendirmeye çalışmakta zormuş
ama ben denemek istiyorum. Ilk denemeleri gece yaparak başlayabilirmişiz...
Sütüm gelmese de güzel bir iletişim metodu olur bizim için:)
ilaç kullananlar var diye duymuştum onları da merak ediyorum.
Ben henüz dr görüşmedim. Ama bu konuyu araştıranlar ve deneyenler olmuştur...
hayırlara vesile olsun gönlü temiz zeynebimiz:)
hepinize tekrar gönülden merhabalar,
bu aralar dedğim gibi emzirme konusunu araştırmaya devam ediyorum.
Pırılım sakın umudunu yitirme :)))
çünkü ilaçlı ve ilaçsız olarak bizim gibi emziren anneler mevcut.
Zaten ilaçlı olarak bir protokol uygulanıyor.
Dünyada pek çok anneye uygulanan standart protokol.
Ve bu protokol bizim gibi evlat edinen annelere yada emzirmeye bir süre ara vermiş ama tekrar emzirmek isteyen annelere göre:)
doğum yapmadan emzirdiğiniz zaman genelde tam süt miktarı oluşturmak zor. Kısmen mama ile desteklemek gerekecek. 6 aydan sonra mama kısmı ek gıdalar ile değiştirip sadece emzirmekten zevk almaya devam edersiniz.
Süt miktarına kronik hastalıklar etkileyebilir. Süt gelmez anlamında değil, ama miktar az olabilir.ama hiç etkilemeyebilir de
detayli bilgi ihtiyacımız olacak, ama önce başlamak gerekecek.
yakından izlediğim bir annenin tecrubeden size bazı ip uçları vermak isterim.
Ilaçsız için mailleştiğim ve okuduğum ingilizce makalelerden;
1- göğüs pompalama. Her 3 saatte bir her tarafı 5 dk dan başlayip yavaş yavaş pompalama zamanı 15 dk ya çıkartmak. 1-2 hafta pompalama sonra ilk damlalar görebilirsiniz. Bu işte süt miktarı değil, pompalama sıklıklığı önemli. Mutlaka her 3 saatte bir ve an az 1 sefer gece pompalamak gerekiyor. Kullandığınız pompa iyi olursa sonuşları daha iyi olabilir.
2- baştan bire bebeğinizi sadace memeden beslemek. Onun için emzirme destekleyici kullanılıyor. Medela ofisten onu alabilirsiniz. Yaklaşık 80 tl. Bir sefer bile kolaylık biberon kullanmamaya çalışın. Yalnız bebeğiniz biberona alışmış şekilde size gelirse biraz uğraşmak gerekecek. O zamanda bebeğinizi sadece uykuda emzirmeye çalışmak iyi bir fikir olabilir.
Bu zamanda doğru emzirme şekli ve emzirme destekliyeci kullanım bu videodan incelebilirsiniz
video - breastfeeding help videos - nbci
belli bir zaman biberon kullanmaya gerek olursa breastflow markası biberonlar var, onlar başka biberondan memeye daha çok benziyorlar.
Ama türkiye 'de bulamadım bu biberonu. Youtube videosunu izledim. Bende dr brown's marka biberon var ama bu gerçekten çok güzelmiş.
Sizde araştırın, eğer temin edebilme durumunuz olursa lütfen beni de bilgilendirin. Mothercare de satılıyor denildi ancak 2 yıldır böyle bir markayı hiç satmamışlar((
medela 'nın emzirme destekleme ürünü ile bu biberon ilk başlarda bebeğimizi emzirmeye alıştırmada çok işe yarar...
Birazdan ilaçlı protokolden yazmak istiyorum.
Ben ilaçlı protokolu ocak ayında endokrin dr randevum var onunla görüşüp o protokolü uygulamak istiyorum...işimi şansa bırakmak istemiyorum
yakından izlediğim bir annenin tecrubeden size bazı ip uçları vermak isterim.
Ilaçsız için mailleştiğim ve okuduğum ingilizce makalelerden;
1- göğüs pompalama. Her 3 saatte bir her tarafı 5 dk dan başlayip yavaş yavaş pompalama zamanı 15 dk ya çıkartmak. 1-2 hafta pompalama sonra ilk damlalar görebilirsiniz. Bu işte süt miktarı değil, pompalama sıklıklığı önemli. Mutlaka her 3 saatte bir ve an az 1 sefer gece pompalamak gerekiyor. Kullandığınız pompa iyi olursa sonuşları daha iyi olabilir.
2- baştan bire bebeğinizi sadace memeden beslemek. Onun için emzirme destekleyici kullanılıyor. Medela ofisten onu alabilirsiniz. Yaklaşık 80 tl. Bir sefer bile kolaylık biberon kullanmamaya çalışın. Yalnız bebeğiniz biberona alışmış şekilde size gelirse biraz uğraşmak gerekecek. O zamanda bebeğinizi sadece uykuda emzirmeye çalışmak iyi bir fikir olabilir.
Bu zamanda doğru emzirme şekli ve emzirme destekliyeci kullanım bu videodan incelebilirsiniz
video - breastfeeding help videos - nbci
belli bir zaman biberon kullanmaya gerek olursa breastflow markası biberonlar var, onlar başka biberondan memeye daha çok benziyorlar.
Ama türkiye 'de bulamadım bu biberonu. Youtube videosunu izledim. Bende dr brown's marka biberon var ama bu gerçekten çok güzelmiş.
Sizde araştırın, eğer temin edebilme durumunuz olursa lütfen beni de bilgilendirin. Mothercare de satılıyor denildi ancak 2 yıldır böyle bir markayı hiç satmamışlar((
medela 'nın emzirme destekleme ürünü ile bu biberon ilk başlarda bebeğimizi emzirmeye alıştırmada çok işe yarar...
Birazdan ilaçlı protokolden yazmak istiyorum.
Ben ilaçlı protokolu ocak ayında endokrin dr randevum var onunla görüşüp o protokolü uygulamak istiyorum...işimi şansa bırakmak istemiyorum
emzirme için iki yöntem var
birinci - ilaçlı. O tabi yan etkisi ile kabul edelecek bir şey.
Ikinci - sadece pompalama. Pompalama ile 25-75% arasında süt miktarına ulaşabilirsiniz.
Ama tabiki ilaçlı yol daha etkili olabilir.o ilaçlar alabilmek için sizin kendi kadın doktorunuzla danışmak gerekecek. Ondan çekilmeyin. Bir kaç farklı doktorlara danışabilirsiniz - tabi her kez bu konuda farklı yorum yapabilir.
Ilaçsız yöntem
ilaçlı yola girmeden belki sadece pompalama deneyebilirsiniz. Mesela en yakın zamanda düzenli bir şekile pompalayip en az 2-3 hafta devam edeceksiniz. Süt gelirse demekki geliyor. Yalnız onu artmak bir kaç ay sürebilir.
O şekilde süt gelirse onu yada devam edip sütü buzlukta biriktirebilirsiniz yada bırakıp bebeğiniz gelmeden önce yeniden başlayabilirsiniz.
Bu şekilde süt gelmezse ilaçlı yolu düşünebilirsiniz. Onun için idealde 6 ya gerekiyor ama daha kısa zamanda da yapılabilir.
Gelen süt kalitesi de doğum yapan bir annenin 10.gününden itibaren gelen olgun süt ile aynı kalitedeymiş... Yapılan araştırmalarda belirtiliyor.
Ilk 10 gün gelen süt kolostrum zaten. O da her anne de 10 gün gelmiyormuş zaten...
ilaçlı yöntem:
ask lenore ~ breastfeeding ~ ınduced lactation ~ the regular protocol
bu linkte detaylı bir şekilde anlatılmış:)
standart bir protokol var.
Eğer bebek 1 ay içinde gelecekse hızlandırılmış protokol var, eğer 6-9 ay varsa düzenli protokol tavsiye ediliyor.
Vakte göre ayarlanıyor.
2 ilaç kullanılıyor zaten.
1- yaş grubuna göre doğum kontrol hapı. 35 yaş altı ve üstü progesteron ve östrojen oranına göre değişiyor.
Ama netice de kullanılan doğum kontrol hapı.onu içmeye başlayarak protokol işlemeye başlıyor.
2-damperidon denilen mide bulantısı ve sindirim sisteminde kullanılan bir ilaç. Bu ilacın yan etkisi prolaktin yani süt hormonunu yükseltmek.
Böylece araştırmadan anladığım bizleri önce hamilelikteki gibi progesteron ve östrojen hormonlarını doğum kontrol hapı kullanark aynı seviyeye getirmek
akabinde de sanki doğum yapmış gibi süt hormonunu artırmak böylece de sütün gelmesini sağlamak.
Tabi sadece bu iki ilaç yetmez.
Mutlaka göğsü uyarıcı masaj ve göğüs pompasıyla her gün artan sürelerde pompa çalışması yapmak
süt geldikten sonra:
Sütü arttırmak için bitkisel tabletler tavsiye ediliyor. çemen otu tableti vs.
Bitkiselleri araştırınca baktım ki yurtdışında annelerin kullandığı ürünler. Hatta önerilen iki ürün yurtdışında set halinde satılıyor.
Yani emziren annelerin çok sık kullandığı bir ürün olduğunu anladım.
Arkapharma çemen otu tabletini satıyor.diğer ürün de bulunur.
domperidon ilacını sizde araştırın. Ben bir sakıncasını yazan birini görmedim ama yine araştırın.
Isterseniz buradan okuyun;
domperidone, getting started
domperidone, stopping
ilaca başlama-bırakma- ne gibi yan etkisi vardır? Gibi konular detaylıca anlatılmış...
halen okuduğum kitabın adı "emzirme sanatı"
içinde emzirme-uyku-besleme-evlat edinen annelerin nasıl emzirebileceği hakkında da bilgi veriliyor.
Başucu kitabı niteliğinde bir kitap.
Ama size verdiğim linkteki indüklenmiş laktasyon anlatılıyor.
Kitapta da linkleri mevcut. Ama okumanızı tavsiye ederim:)
hepinize selamlar, sevgiler...
Sizleri çok seviyorum.
Sizde okuyun, gönlünüze sinerse doktorunuzla da görüşüp başlayın.
Dünyada pek çok kadın bu standart protoklle emzirmiş ve emziriyor.
Ben çok heveslendim.
Dedğim gibi ocaktan sonra doğum kontrol hapıyla başlamayı düşünüyorum inşaallah...
Ama okuyup öğrendikçe ki gerek okuduğum kitap gerek mailleştiğim lll grubu liderinin güvenirliliğine çok inandım...
öğrendikçe sizinle paylaşmak istedim...
1 haftadır bunları yazamamak bile omuzlarıma bir ağırlık olarak çöktü sizinle paylaşamadım diye...
Bunları okuyup 1-2 insana bile "süt anne" olmayı emzirmeyi teşvik ederek vesile olursam "ne mutlu bana"
hepiniz allaha emanet olun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?