Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
bayatlamaya yüz tutmuş çayımla herkese kocamaaaaaaaaan günaydın....

açan güneş kimbilir hangi müjdelere gebe...size mi yoksa?

artık kim üzerine alınırsa

günaydınnnn
hepinize hayırlı cumalar sevgili anne ve anne adayı arkadaşlarımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
inşallah Rabbim gönlünüze göre olanlardan ne hayırlıysa onu verir...
inşallah bugünkü ışıl ışıl parlayan güneşten sizin yuvalarınız da bebişlerin gelmesiyle nasiplenir...
hepinizi çok seviyorum
sevgiler

Hayırlı cumalar kızlar. 1hafta oldu ben hala telefon bekliyorum bizim uzmanımız izin de olduğu için diğer uzmanlarla görüşüyoruz bekleyin heran araya biliriz hazırlıklı olun diyorlar ama aramıyorlar pazartesi uzmanımızın izini bitecekmiş ilk işim uzmanımızı aramak olacak bakalım o nediyecek.Bu arada bizde bebeğimiz için alışveriş yaptık hayatımın en mutlu alışverişiydi bugüne kadar gözüm neyde kaldıysa aldım. Ben eşim daha sakin olur diye düşünüyordum ama o bende beterdi meğer oda bebek kıyafetlerine hevesliymişte bana belli etmiyormuş ilk defa bir alışverişte hiç sesini çıkartmadan tam 5 saat benle gezdi hayret ettim.Herşeyimiz hazır birtek bebeğiz eksik yavrumuzda bir gelse annesinin kucağına içimde okadar çok özlem varki çook özledim ben bebeğimi .

Rabbim hepimizi tezzamanda yavrularımıza kavuştursun hayırlısıyla inşallah

cnm inşallah Rabbim o günleri de göstercek sana, azıcık sabır...
bu arada eşin kızını çok sevecek emin ol, hatta kızlar babalarının gözdesidir

ah canım benim çok az kaldı herşey gönlünce olur inşallah

Tecrübemle sabittir...4 kilo verdim.:))
inşallah bizde veririz gerçi çok fazla bi kilom yok ama bu süreç biraz stresli birazda hamile psikolojindeyim sanırım kış ta eklenince kilo aldım biraz.Neyse kızım bi gelse gece gündüz uymam onu gözümden ayrımam diyorum o arada yemek yemeyi unuturum heralde :))Allah herkese sağlıkla sıhatle bir an önce çocuklarına kavuşmayı nasip etsin gerisi gelir nasıl olsa. aslında sormak istediğim çok soru var ama sizi sıkmak istemiyorum eğer özel olmazsa kızınızda size benziyor mu bir çok kişi çocukları şaşılacak derecede anne veya babaya benzediğini söyledi.Benzerlik önemli değil ama bende sıram konusunda en çok ona takılıyorum acaba sıramız geldide bize benzeyen bir bebek mi? bekliyorlar diye eşimde bende şarışın sayılırız ondan endişeliyim biraz:18:

Ogultoprak tan haber varmi ? Merer ecem heidi pirilim zeynep sizler cok yakinsiniz emin onun her saat basi bakiyorum ha simdi bir haber gelecek diye...kendimden once sizlere dokuz doguruyorum...insallah bu hafta bir haber gelir...

Bende emzirmeyi istiyorum..shenayin soyledigi emzirme sanati kitabinida okuyacagim insallah..ama merak ettigim bu konuda sutun ne zaman geldi yani ne kadar ugrastin ve oncesinde pompalama vb bir hazirlik yaptinmi? Siralarin hizli ilerlemesi ve kizim icin alisveris yapiyorum derken goguslerimde ekstra bir dolgunluk hissediyorum vucudum kendini hazirliyor diye yoruyorum..
Cok yakin arkadaslarim dogum yaptilar normal dogum birinin sutu 15 gune kadar su gibiydi digerinin kide 3 ayda bitti sadece geceleri emzirebiliyordu simdi 9 aylik oldu emzirme tamamiyle bitti..

Evlat edinmek konusu olunca içimin cız ettiği bi olay aklıma geldi..Annemlerin karşı komşusu(yani 20 yıllık komşumuz)tam da oraya taşındığımız sene evlat edinmişlerdi,çok sevmiştik çok şekerdi..Birlikte büyüdük diyebiliriz.Komşu ablamız bi gün psikoloğa gidip annesinin kendisi olmadığını söylemişti,bizi de çağırdı yanına,geç kalmışsınız demiş psikolog gerçeği söyleme konusunda...

Çocuk aylarca durgunlaştı,etraftaki arkadaşları da "o senin annen değil"diye çocuğun psikolojisini iyice dağıttılar.Ama çocuk yılmadı annesine daha da bi sarıldı.Hatta birgün birbirlerine sarılıp ağlamışlar hep anlatırdı bunu.. seni asla bırakmayacağım anne demiş çocuk annesine...Şimdi üniv.okuyor,anneye babaya da feci düşkün..

Geçen annemlere giderken o ablamızla karşılaştım.Oğlu için"Hüseyin'in sözü var biliyor musun ne olur sende gel dayanamam ben"dedi.
Haftaya pazar sözleniyor,o kundakta ağlaya ağlaya gelen,apartmanı inleten çocuk

Allahım yolunu bahtını açık etsin inşallah...

Merhaba..kalbi temiz güzel insanlar siteyi evlat edinildiği çocuğa ne zaman söylenmeli diye google yazdığımda buldum..buradaki kısa kısa yazıları uzun uzuuun içime sindire sindire okudum.

Sizlerle kısacık yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.

18 yaşındaydım sözlüydüm şuanki eşimle.. bir gece çok şiddetli bir ağrıyla uyandım ertesi gün dr a gittik ultrason sonucuna göre kistlerim vardı sağ ve sol yumurtalıkta dr bunun ciddi olabileceği kanısına varıp beni 1 hafta sonra kontrole gelmem için uyardı birde doğum kontrol hapı başlayalım küçülme olabilir dedi bir hafta sonra kistim bir limon büyüklüğüne ulaşmış dedi dr bu riskli seni yarın ameliyat ediyoruz dedi dalında doçent olmuş bilgili güven veren bir doktordu kan sonuçlarıma bakarken beni acil olarak hastaneye yatırması gerektiğini söyledi apar topar o gece tomografi vardı oyıllarda toraks lar tahliller lahmanlar hepsi arka arkaya ameyata alındım çıktığımda herkesin yüzü şaşkındı annem sora anlattı kist dokunduğu anda patlayıp yayılmış bu nedenle içimi kemoterapi sularıyla yıkamış tabi ben ozamanlar bu konularda hiç bilgim yok herkez bir tuhaf şaşkın benim ağrılarım hiç kesilmiyor.o ameliyattan 3 gün sora kistim tümör olduğu kötü huylu olduğunu yayılma oluştuğunu ve gerekirse yeniden gireceğim ameliyatta rahimimi bile alabileceklerini öğrendim dr dan yıl 96 kanser benim yaşımdakilerde çok nadir görülüyor ve tedaviler şimdikinden daha yıpratıcı.ben o ameliyatı oldum diğer ameliyatımla arası 7 gün dü üstüne birde ameliyata girmeden önce keskin bir kemoterapi kürüde aldım ordan çıktığımda dr mun dediği gibi genç yaşta bir anneye ya evlat acısı yaşatacaksın seni kaybedecekler yada sen anne olamayacksın dedi ama yaşamak yaşamak önemli olan bu dedi dr bana evet ben ogün bana verilen ömrün geri kalanında doğuramayacağımı öğrendim.tedavilerim çok ağrılı o süreç ok zorr geçiyordu ve benim aklımda sözlüm ilerde evlendiğimizde sorun yaşatırsa diye korktum.iyi bir insandı... o bana bir şey demişti bunu yaşamadık diyelimki evlendik benim başıma bu gelebilir sen ne yapardın ben senin rahiminle değil cnm senle evleniyorum dedi inandım şuan olduğu gibi.onun o sevgisiyle hayalleriyle tutundum bi yaprağa iyileştim sora evlendik dr o tedaviden 1 yıl sonra iyileştiğimde dr 5 yıl riskli demişti nüksedebilir demişti hastalığım için.5 yılıda geçirince eşimle bi karar verdik ve kuruma yazıldık zor bir süreç sabırla bekledik. soğuk bir kış günü sıcacık bir telefon geldi evimize eşim işe gidicekti dedim bizi çağırıyolar hemen git dedi bende bi heyecan bi panik koşa koşa gittim dedilerki güzel bir haberimiz var kurumda 3 bebek var gidelim dedim giittik odada beklerken kalbim elimdeydi sanki hizmetli kucağında bir kız çocuğuyla içeri girdiğinde o an dünyanın durduğunu sandım içimdeki duygunun tarifi imkansız..... ben beyaz tenliyim bana gösterilen bebek esmermiş :) ben farketmedim bile okadar güzeldiki yanlışlık olduğunu söylediklerinde itiraz ettim.. kucağımdaydı bi kolumda o vardı sanki bir elimde kalbim.kapı açıldı eşim girdi kızım o an eşime bakıp utanır gibi kafasını sakladı eşim harika bişey bu ya dedi.. işte yıllarca 4 yıl boyunca kalbimde büyüttüğüm sevgim o an kollarıma doğuvermişti. kızım 5 yaşında nefesim o benim bana öyle güzel duygular tattırdıki RABBİM herkezin gönlünün muradını versin. pskiyatrist onun hazır olduğunu ve biz hazır olduğumuzda 4-6 yaş arasında uygun olduğunu fakat süre uzadıkça bu durumun onu strese sokacağını söyledi çok zor bir şeydi hayatımda iki kez kalbimi elimde hissettim içimde şiddetli bir ağrı ve acı vardı konuştuk kızımla.Arkadaşlar sadece şunu sölemek istiyorum hani atalar demiş ya ne ekersen toprağına onu biçersin. ne verdiyseniz oda alıp size geri veriyor.tek annem sensin dedi bana gülümseyerek bende diyodumki beni kalbinden nasıl çıkardıki karnından çıkmalıydım yani sen baarmalıydın kafam karışıyordu annecim dedi.
süreç böylece başlamış oldu daha söyleyeli çok olmadı ama şuanki durumu iyi.mutlu gülümsüyor.Rabbim herkesin evladını annesine babasına bağışlasın benim evladımıda bize Allah bu yolda eyletmesin Rabbim sabır versin çok zor beklemek duam kızıma her baktığımda rabbim evlat hasreti yaşatma bekleyene dileyene isteyene ver yarabbi..

ben uzattım biraz ama yine yazıcam sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

çok duygulandım hikayelerimiz benziyo inşallah birgün bizde kızımıza kavuşucaz o günleri sabırsızlıkla bekliyorum prensesimi yüreğimde büyütüyorumm

Merhaba.Çok etkileyici bir hikayen var.Aramıza hoşgeldin.Allah kızınla ve eşinle ömür boyu mutluluklar nasip etsin.Deneyimlerini bizimle paylaşırsan seviniriz.Ne kadar bekledin?İlk günler nasıl geçti?Bakım ve beslenmesi nasıldı?Hayatınızda neler değişti?Sevgiler.

oğlumu alıp eve gelince hemen emzirdim.süt geldi kendiliğinden pompa vs.yapmadım ama keşke yapsaydım bilmiyodum aklıma gelmedi hiç.belki daha fazla olurdu.benim amacım doyurmaktan çok süt anneliğiydi.nasip oldu çok şükür.ama bir hafta göğsümü tutabilmesi için uğraştım çünkü oğlum emmeyi bilmiyodu doğal olarak ilk biberonla beslendiği için.vücudun gerçrkten kendini hazırlıyo çok haklısın.inşallah bir an önce kızına kavuşursun.herşey gönlünce olsun.rabbim hiç bi kadının kucağını boş bırakmasın herkesi bi an önce hayırlısıyla yavrusuna kavuştursun inşallah.melek yavrularımızıda hasretle bekleyen annelerine kavuştursun yüce mevlam.

ANNE DEMEK NE DEMEKTİR ?

* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.

* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.

* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.

* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.

* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır.

* Tatil yapamamanın kitabını yazandır.

* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.

* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.

* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.

* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.

* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.

* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.

* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.

* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.

* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.

* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.

* Aşı takvimini ezbere bilendir.

* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.

* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.

* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.

* Uyduruk ninni besteleyendir.

* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.

* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.

* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.

* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.

* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.

* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.

* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır.

Merhaba Angel_Melek..
Yazdıklarını okuyunca kendimi yerine koymaya bile cesaret edemedim.. Allah'ım hepimizi koru yarabbimm..
Yaşadıklarını şimdi bir kaç paragrafta özetlensen de kimbilir ameliyattan sonraki 5 yılı sen, eşin ve ailen nasıl geçirdiniz.. Zor zamanlar.. Gelmiş geçmiş olsun, yaşadığın sıkıntıların hepsi bitmiş olsun inşallah... Yılmamışsınız, kızınıza kavuşmuşsunuz, seni ve eşini canı gönülden tebrik ederim.. Bazı sorunları aşamadıkları için başvuru yapamayan arkadaşlarımızın yazılarını okuyoruz sonra da çok üzülüyoruz.. Senin yazın güzel bir örnek olabilir.. Cesaretlendirebilir beki onları..

Kalbinde büyütmek demek; hayatının sonuna kadar evladını içinde taşımak demek değil mi zaten..

"Tek annem sensin" diyen çikolatalı kurabiyenin mis yanaklarından öpüyorum..

Sevgiler

Merhaba Arkadaşlar, İyi haftalar...
Bu hafta sonu odamızı hazırladık, hatta kıafetlerimiz bile yıkandı ütülendi asıldı aman yarabbi o el kadar minik çoraplar, tulumlar, bady ler çamaşır makinasının içinde kaybolacak sandım :))) Bu arada Dalin in konsantre antialerjen pembe yumuşatıcısına bayıldımmm.. O nasıl bir koku öyle.. Evin içi bebek bebek kokuyor resmen o kadar güzel ki..Kullanmayan varsa tavsiye ederim... Evin atıl duran bütün fazlalıklarını yığdığım oda şimdi evin en şirin en güzel en ferah odası oluverdi... Son 2 hafta sonumuz takatimiz bitene kadar eşimle hatta annemle koşturmaca halindeydik ama değdi.. Darısı odasını hazırlamamış diğer arkadaşlarımın başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…