Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
kızlar bugün kurumu aradım bana 4. sırada olduğumu ama benden önce başvuru yapıpta sonuçlanmamış 15 dosya olduğunu eğer bu başvurular olumlu olursa sıramın 19 za geriliyeceğini söylediler ortalama bekleme süreminde 2-2.5 yıl olduğunu söyledi yani bu sene benim hayaller suya düştü

umutsuzluğa kapılma canım benim, tabiki elde değil ama eğer yapabiliyorsan günleri saymamaya çalış hatta haftaları.. ayları sayarsan daha çabuk geçer. ben 19a kadar gerileyeceğini düşünmüyorum şahsen en fazla 10 olsun. içini ferah tut canını sıkma bence. hayrılısı de hep..

O hiç belli olmaz.Onlarınki sonuçlanana kadar arka arkaya 5 tane gelir.Tamamen kısmet.İnşallah Rabbimçok bekletmesin.En hayırlı zamanda en hayırlısını nasip etsin.

İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
2.baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
3.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
4.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
5.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
6.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
7.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
8.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
9.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
10.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
11.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
12.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
13.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza

saol bitanem zaten asker gibi şafak saymaktan başka şansımda yok hayırlısı ALLAH tan

O hiç belli olmaz.Onlarınki sonuçlanana kadar arka arkaya 5 tane gelir.Tamamen kısmet.İnşallah Rabbimçok bekletmesin.En hayırlı zamanda en hayırlısını nasip etsin.

amin canım ama onuda sordum eğer bu değerlendirme sürecinde 4 bebek gelirse bana verilecekmisiniz diye hayır dedi o zamanda benden önce başvuru yapmış olan türkiye genelinde sıra kimde ise ona verilecekmiş ben bu işten hiçbişey anlamadım zaten öyle yavaş ilerliyormuşkii denizlide sıra 1 yılda toplam 10 ile 12 bebek aileye veriliyormuş hayır çok saçma değilmi sizcede ben denizliden sıradayım 5 tane bebek geldi diyelim benim almam gerekmezmi benim bildiğim önce o ilde sıra kimde ise o alması lazım valla şeytan diyor kendi işini kendin hallet ama bana zamanında çok söylediler aile büyüklerim doğum yapıpta bakamayacak olan birinden aracı yardımıyla alalım diye ben istemedim herşey prosüdüre uygun olsun devletten alalım dedim ama valla dünden beri bu fikir cazip gelmeye başladı ben zaten 10 yıldır bekliyorum bu anı birde 2.5 yıl beklersem kafayı yerim herşeyini hazırladım yaza kızımla girecektim bir sürü hayalim vardı üffffffffffff kafam çok karışık

canım.kafanı sıra konusunda çok bulandırma..sen hazırlıklarını tamamla...tatlı uğraşlar bulmaya çalış kendine...zaman biz istesekte istemeskte geçecek...hem de çok hızlı...buna inan.
bana sıranın kolay kolay gelmiyeceğini.2 yıl gibi hatta daha da uzun sürebileceğini fazla ümitlenmemizi söylemişlerdi.üstelik bebeğimin ne kadarlık olacağı bile belli değildi.istesem de hiçbirşeye (giyim açızından)hazırlanamazdım.1 yaş üstü kesin dedndi.2 olabilir 3 olabilir gibi net olmayan hatta ben 4 5 teolabilir mi o kadar da olmasın gibi dediğimde çok beklemeyelim de istiyordum.hiç bilmiyorum.diye belli değil gibi neredeyse terslercesine tavır almışlardı.sanırım psikoloji uyguluyorlar.canım sabrımızı deniyorlar.
bak..benim toplamda 7 ayda kucağımda oldu yavrum...inşallah senin ve tüm isteyenlerin çok beklemeden yanınızda olacak yavruları.
bekleme konusunda sabırsız olanlara naçizane tavsiyem...bir çocuk gelişim kursuna kaydolun...ben 3-6 yaşa gitmiştim.heh.benim kızım şimdi çok daha küçük...bu yıl yeni dönemde 0-3 yaşa gidecektim kiiii...
gidin ...çok zevkli geçiyor.tiyatrolar uyguluyorsunuz.elemeği ile oyuncaklar yapıyorsunuz.resimler yapıyorsunuz.ortak paylaşımlarda bulunuyorsunuz...güzel arkadaşlıklar oluyor....özellikle hocalar size çok yakın davranıyorlar..onay almak ve gurur duyulmak çokkk güzel bir his..

kızlar...eğr herşeyiniz hazır ise böyl birşey deneyebilirsiniz..çok iyi geliyor.sürekli hazır odaya girip üzülmektense ....neden olmasın...

herkese çok selammmmmm....pırılım...sen mi demiştin...aynı sitede yaşamak...çok süper bişey olurdu...
bir arkadaş anneannesini kaybetmiş.başın sağolsun arkadaş...benim canım anaaaneim de yeri bambaşkdır bende...keşke daha yazabilsem...herkese....

Son düzenleme:
Canım bence hiç moralini bozma.Onların ne dedikleri çok da önemli değil.Ne zaman anne olmak sana yazılmışsa (hayırlıysa) o zaman gelecek yavrun.Hiç sıkıntıya düşme.Rahat rahat bekle.Bir arkadaşım gelecek çocuğum için dediki" Ne biliyorsun belki doğursaydın da Allah sana aynı çocuğu verecekti."Bence çok farklı bir bakış açısı.Sana ait olan yavrun geldiğinde zaten sana gelecek.Bak Deniz'e de uzun bir zaman söylemişler.Çok daha kısa sürede gelmiş.

bende arkadaşlara katılıyorum canım ya üzme kendini.....heidinin de dediği gibi geleceği günü bekliyor ne zaman yazıldıysa o zaman gelecektir....hani hep hayırlısı olsun diyoruz ya...bence o misssss kokulu annesine süpriz yapacak.....bu işler zor işler ama sonu çoookkkkkkkkkk güzel işler .....Allah tez vakitte kavuştursunnnnn.....bu arada aynı sitede oturma fikrini bende tuttum zaten yeni taşındık hiççççç arkadaşım yokkk burada ......

arkadaşının söylediği bakış açısı bence çok mantıklı... ne güzel söylemiş ve ne güzel yürekli bir arkadaşın var... çok şanslısın

merhaba hanımlar bende sessiz takipçilerdenizdenim. burda sizlerin bekleyişlerini, duygularını okudukça gerçekten her seferinde ağladım allahım bu duyguları her kadına yaşatsın ve her yetim çocuğa sizler gibi anneler nasip etsin. benim annem öldüğünde ben 3 yaşındaydım ve üvey anneyle büyüdüm. maddi anlamda hiç sıkıntı yaşamadan babamın kolları altında büyüdüğüm halde üvey anne bile hayatıma öyle huzursuzluk katmıştı ki genç yaşlardan itibaren hiç gitmeye cesaret edemediğim o kurumdaki çocukları aklımdan çıkartamıyorum. acaba ne durumdalardır, ne hissederler ne yaşarlar, hayattan neler beklerler, her gördüklerinden sevgi beklerler mi? tabiki beklerler
24 yaşındayım henüz 1 yıllık evliyim ama dediğim gibi çok eskiden beri hep evlatlık çocuk almayı istemişimdir. bu konuyu eşime de açtım olabilir diyerek yorumsuz kaldı. evliliğimin ilk 8 ayı hiç korunmadığımız halde hamile kalmadım hıh dedim sanırım çocugum olmıcak ve ben evlatlık alıcam ileride prosedürleri tamamladığımda. 9. ay hamile kaldığımı öğrendim hiç dra gitmeden kendiliğinden. elbette çok sevindim ama sanırım allahta beni farklı bir sınava tabi tuttu. bunca yıl tüm hayalimi çocuklar için yardım çalışmalarına katılmak ve evlatlık edinip bir çocuğa anne sevgisini, yeni bir hayat vermeyi amaçlayan benim artık bir bebeğim olucaktı ve ben bu düşüncelerden vazgeçicek miydim? artık bu konuyu hiç düşünmüyorum evliliğimin 1 yılı doldu ve 4 yıl sonra sanıyorum bende başvurabilicem evlat edinebilmek için. olsun 2. evladımı kurumdan almış olurum bakarsınız o diğerinden daha hayırlı çıkar hiç belli olmaz. çocuk çocuktur her türlü sevilir ayırt edilmez, o ağlasa sizin canınız yanar. hepsi mis gibi kokar hepsi çok güzeldir çirkin çocuk yoktur kötü çocuk yoktur hepsi melektir.
inşallah bende yasal süreci tamamladığımda, mesleğimi hayatımı tamamen düzene soktuğumda sizler gibi kurumdan sevgiye muhtaç bir çocuğu ailemize dahil edip ona yeni bir hayat verebilirim. allah hepinizin yanında olsun

saol bitanem zaten asker gibi şafak saymaktan başka şansımda yok hayırlısı ALLAH tan

canım bizim hamilelik biraz uzun bi süreç bizim sıramız 93 den düşüp canımı kucağıma aldım sabrın sonu selamet şimdi bol bol uyu uykusız geceler sizi bekliyor sıradaki bütün anneler için her gece dua ediyom

cnm hoşgeldin
öncelikle bebişin hayırlı olsun Rabbim kucağına aldığın günleri de sana yaşatsın inşallah
duyarlılığın ve yazdıkların için çok teşekkürler
inşallah hayatta istediğin tüm güzelliklere sahip olursun
sevgiler...

denizGeldi nin fikri çok güzel hem kursa giderek çocuğunun gelişimiyle ilgili şeyler öğrenirsin hem zaman daha çabuk geçer. hatta o kadar güzel geçer ki nasıl gelip geçmiş anlamazsın bir de bakarsınki kuzucuğun kucağında

Merhaba Vck, İnşallah en kısa zamanda sizde evladınızı kucağınıza alınırsınız, tedavinizde umuyorum herşey yolunda gider.. İyi niyetinizden şüphem yok lakin boynu büyük yetimler, yetim annesi gibi tabirler benim içimi çok acıtıyor.. Arkadaşlar kabul edin artık evlat edinmek doğal bir şey.. Ben ve eşimin biyoljik anne baba olmaya engel bir durumumuz yok en azından doktorlar öyle diyor Rabbim bize bu şekilde kısmet etmeyince biz de tedavi tedavi doktor peşinde koşmak istemediğimiz için evlat evlattır dediğimiz için başvurduk.. Kendimi bir yetime
anne olmak gibi düşünmüyorum.. Sevap kısmı da Rabbim in taktidiri.. O çoçukar bize anne baba ayrıcalığı yaşatıyorlar, boynu bükük biri varsa biziz.. onlar sayesinde anne baba oluyoruz.. Yani onlar bizi anne baba yapıyor aslında...

Siz korucu aile oldunuz mu?

Son düzenleme:

Zeynep ciğim ne desek senin için rahat etmeyecek ama kurumun dediklerini çok kafana takma canım.. Sıranın 4 olmasına çok sevindim,
Biz ilk başvurumuzu yaptığımızda 2 yıl diyorlardı, Sıramız 9 oldu hala belli olmaz ne zaman geleceği diyorlar.. Nushu bebeğini almadan bir gün önce, tarih belli değil demişlerdi diye hatırlıyorum.. Bence seninde öyle olacak.. Kızın seni çok bekletmeyecek arkadaşım..

benden de canlı selamalr buyurun yeşil çayımızı birlikte içelimm:)))) denizimizi koklaya koklaya öp canım....
lily sende buyur canım.....

Son düzenleme:
bence de...
hatta bnm içimden geçen bebişlerin şu birkaç ay içinde ardı arkasına geleceği yönünde...
inşallah Rabbim o günleri görmeyi ve işte ben demiştim demeyi nasip eder çünkü bu güzel bişey, ve güzellikler, sevinçler paylaştıkça artıyor
inşallah en yakın zamanda birinizin meleği gelir de biz de seviniriz
yaaa oğultoprak noldu acaba? bebişini yaklaşık 2 aydır belki daha uzun süredir bekliyor:44:
inşallah en kısa zamanda onun da evladı gelicek ben inanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…