Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
selam güzel anneler
biraz geç oldu belki ama aynı zamanda Hayırlı Cumalar...
bakıyorum en son sabahın erken saatlerinde DenizGeldi yazmış ama başka yazan olmamış
topiği boş bırakmayalım sevgili anneler
güzel haberlerinizi bekliyorum
herkese sevgilerrrrrrrrr

uzun zamandan berı gırememıstım foruma bugun gırıp bırkaç sayfayı okudugumda kızımı bekleme surecım gozumun onunden geldı gectı. Mutluluk, üzüntü, hayal kırıklığı bır çok şeyi yaşadım 22 ay boyunca ve rabbim bana öyle bir evlat verdiki kollarıma aldığımda herşeyi unuttum. Şu anda 8 aylık kızım ve dünyalar tatlısı.... Biliyorum beklemek çok zor..... Sırayı öğrenmek için günler hatta saatler saydım... Ama inanın hepsını unuttum... İnşallah hayırlı zamanda hayırlı bir evlada sahip olursunuz...

Merhaba, Uzun süredir sessiz takipçinizim ama artık dayanamayıp ben de birşeyler paylaşmak sizlerle tanışmak istedim. Hoş tanışmış kadar oldum hepinizle :) Bu kadar yüreği sevgiyle dolu insan karşısında daha fazla sessiz kalamadım. Aslında benim hikayem biraz farklı. Ben şiddetli migren ağrılarımdan dolayı hep korktum hamile kalmaktan. 8 yıllık evliyim, e braz da geç evlendim ,çok şiddetli ağrılarıma çare bulamayınca ve 9 ay boyunca ilaçsız ne yapacağımı düşündükçe, bebek yapmayı hiç düşünmedim. Şimdi yaş oldu 40.... Doğrusu biraz içim burkulmaya başladı....

Çocukları inanılmaz seviyorum, ben de yıllardır ücretli öğretmenlik yaparak sevgimi öğrencilerime vererek, onların sevgisiyle bu boşluğu doldurdum hep. Yalnız bu yıl birşey oldu.Bana çok düşkün ve benim de çok sevdiğim bir öğrencimin annesi hamile kaldı,hamileliği boyunca da hep görüştük,malesef doğumda öldü... Çocuk için yıkım oldu. Baba yeni doğmuş daha gözleri açılmamış bebeği evlatlık vermeyi düşününce bir anda bana birşeyler oldu..... İlk defa içimde birşyler uyandı.... O bebeği yurda verseydi asla izin vermez sahiplenirdim, neyse ki memleketten hala geldi ve aldı bebeği gitti. Ne de olsa akraba, emin ellerde...O gündür bu gündür evlatlık almak için beni de heves sardı, bu bana Allahın bir işareti gibi geldi...Bilmiyorum ne oldu,hep evde çocuk hayal ediyoum....Keşke diyorummm. Böyle işte, sizinle benim de hikayemi paylaşmak istedim....Beni sizden başka kim anlar ki....

Merhaba.Aramıza hoşgeldin.Anne olma isteği hepimizin içinde içgüdüsel olarak var olan çok güçlü bir istek.Bence hayatta bir çocuk yetiştirmekten anne olmaktan daha kutsal ve güzel bir şey olamaz.Bizler bu yolla anne olmanın biyolojik olarak anne olmaktan hiçbir farkı olmadığına,çocuklarımızın bize Allah tarafından yazıldığına zaten onların anneleri olduğumuza gönülden inandık.Her geçen gün başvuruda bulunduğum için daha mutluyum.Bizler de bu yolla anne olacağız.Bizlerin yaşamı şimdiden anlam kazandı.Çocuklarına kavuşan anneler ise dünyada cenneti buldular.Bizler de onlara kavuşacağımız günleri iple çekiyoruz.
Allah sana da gönlüne göre en hayırlısını versin.

Canım çok teşekkür ederim, zaten sizlerin paylaştıklarınızı okudukça içim ısındı, çok daha güçlü hissediyorum artık kendimi, tek korkum yaşım Senelerce bekleyenlerimiz var düşünsene... Ben bu yaştan sonra bir 10 yıl beklesem 50 yaşında hangi çocuğa ne faydam olur Sizler gençsiniz, çok daha şanslısınız, üstelik ebeveyn ile evlat edinen arasında en fazla 40 yaş olma şartı da varmış... Düşündükçe neden bukadar beklediğime çok kızıyorum, ama geçmiş zamanın telafisi olmayınca.... El kol bağlanıyor....

Ben de 38 yaşındayım.Rızalıyı kabul edenler o kadar çok beklemiyor.41 yaş olursan da 1 yaşında bir bebeği evlat edinebiliyorsun.42 de 2,yani çocukla ebeveyn arasında en fazla 40 yaş olacak.

Siz de gözlemlemişsinizdir, kendi evlatlarını bekleyen annelere de o 9 aylık hamileleikleri bitmek tükenmek bilmiyor.... Zaman geçmiyor, bir an evvel kavuşmak istiyorlar yavrularına... Bizim gibi anne adayların tek farkı, süre net değil... Evet belki daha uzun sürüyor da olabilir ama malesef hayatta HERSEYİN bir bedeli var.... Sabırlı olmak ve herşeye rağmen şükretmesini bilmek lazım... Mutlaka beklendiğine değenecktir.... Bunu unutmayalım....

Af edersin canım, "Rızalı" ne demek? Ben de onu diyorum nilüfercim, 40 yaş farkı canımı sıkıyor. Yani he deyince olmuyor ki. Bir kaç sene beklemek gerekiyor, görüyorsun arkadaşlarımız ne kadar çok bekliyor. Bir kaç sene sonra yaşımız daha da artacak, yani verilecek çocuk okul çağında olacak. Ben eğitimci olduğum için biliyorum, artık okul çağına gelmiş çocuğun karekteri oturmaya başlamış ve değiştirmesi çok zordur.... Bilmiyorum kafam çok karışık... Sen ne kadardır bekliyorsun?

Ne zaman başvurdun Heidi, ne kadar bekledin? Allah bizim de yüzümüze güler inşallah, senin için çok mutlu oldum, çok şanslısın gerçekten, darısı tüm bekleyenlerin başına...

En azından sen hazırlıklara başlamışsın.... Bu demek oluyor ki, az kaldı kavuşmana :) Ben daha yolun başındayım.... Offff... Ama inan heyecanınızı paylaşıyorum.... Taşınmana da birşey kalmamış, heyecanını büsbütün arttırıyorur bu. Yeni evinde, yepyeni bir hayat seni bekliyor.... Allah herşeyi gönlüne göre versin....

erbek2004 hoşgeldin sefalar getirdin aramıza:)
bunları düşünmeye başlaman artık yakın bir zamanda aramıza katılacağının işaretleri gibi
bence niye? niçin? bu yaştan sonra olur mu? ne faydam olur diye düşünme sakın.
Allah eğer daha önce nasip etseydi , daha önce olurdu zaten.
ama hayırlısı böyleymiş.
hem sende gençsin.öyle düşünme sakın. 40 yaşından sonra üniversite okuyan insanlar var.
benim imrenek baktığım olaylar bunlar.
hayattan kopmamak ve her şeyin rabbimin izni dahilinde olduğunu bilmek kafamızdaki düşünce karmaşalarına iyi gelecektir.

Valla kendimi kariyere verdim ben de, inanın nereye saldıracağımı şaşırmış durumdayım, sanki yapacaklarıma yetişemeyecek gibiyim. Herşey için geç kalmış gibi hissediyorum. Ama bu hafta içi mutlaka gidip görüşeceğim shcek ile. En azından içim rahat eder. Bana cesaret verdiniz, çok teşekkür ederim....

merhaba
aramıza hoşgeldin
Rabbim evladına ve size hayırlı uzun ömürler versin
mutluluğunuz daim olsun
paylaşımın için teşekkürler
sevgiler

merhaba
sen de aramıza hoşgelmişsin erbek2004,
bence 40 yaş çok değil aynen shenayımın dediği gibi, o yaştan sonra uni okuyan mı ararsın evlenen mi?
yani 40 yaş çok değil ki...
hem her kadın anne olmak ister yaş önemli değil, bir eğitimci olarak bilirsin ki biz daha çocukken, elimize alıp bebekleri oynarız, daha o yaşlardan ilerideki anneliğe hazırlanırız
madem sen de şimdi karar verdin o zaman başvurman yakındır
ister biyolojik ister değil, sonuçta bir çocuk yetiştiriyorsun
hem buradaki tüm arkadaşlarımızn bebekleri doğumla sahip olunanlardan çok daha kıymetli, hazırlıkları hiç bitmiyor, sen 9 ayı beklemenin zorluğundan bahsediyorsun ama 2 yıl bekleyen arkadaşlarımız var, bu belirsizlik, evladına olan düşkünlüğü daha da arttırıyor, içindeki çocuk sevgisini katlıyor büyütüyor
inşallah sen de biran önce bebişine kavuşursun
rızalı nedir demişsin, bilgim dahilinde söyleyeyim yanlışım varsa düzelten olur sanırım, ilk başvuruda terk bebek mi istersiniz rızalı mı diyorlar birçok arkadaşımız ikisini de işaretliyor yani terk bebek olursa kimin terk ettiği belli değil ya, rızalı da birisi bebeğini kuruma veriyor evlat edinmek isteyen ailelere verilebilir diye sanırım imza veriyor, kurum da buna binaen o çocuğu sırası gelen aileye veriyor
bilmem aktarabildim mi? biraz karışık oldu ama, anlatırken hassas davranmaya çalıştım, yanlış bişey yazıp da arkadaşlarımızı da üzmek istemem ondan yani... bir de bildiğim kadarıyla 0-1 yaş için başvuramıyorsun yaştan dolayı ama çok da sorun değil, çocuk gelişimi için 0-6 yaş önemlidir, 3 yaşına kadar da annenin vereceği eğitim önemli biliyorsun ki yani 1-2 yaşında bir evladın da olsa, o sen ne verirsen onu alır, çok bunu dert etme, hakkında ne hayırlıysa o olsun
umarım en kısa sürede evladına kavuşursun
sevgiler...

ne güzel bak kariyer yapmışsın şimdi de çocuk zamanı
shçekle görüş tabiii bizi de haberdar etmeyi unutma olur mu?
yazmaya, paylaşmaya da devam et sonuçta eğitimci olarak senin bilgin de vardır bizle paylaş ki öğrenelim, çünkü sevgiler, sevinçler ve bilgi paylaştıkça çoğalır

Ben de iki üniversite mezunu,34 yaşında evlilik yapmış biriyim.Dört senedir her türlü tedaviyi denememize rağmen nasip olmadı.Başvuralı altı ay oldu.İllere göre değişiyor ama ortalama iki yıl diyor sosyal çalışmacılar.Genelde iki yıldan önce geliyor.Bebekte cinsiyet ayırımı yapmazsan,terk-rıza ayrımı yapmazsan bir yıl dolmadan gelebiliyor.Rızalı, anne babanın ya da bir yakınının belli olduğu, kuruma bırakılan bebekler.Bu grupta da iki tarafın adresi ve bilgileri gizli tutuluyor.Diğer grupta da anne babası bulunamayan terk edilen bebekler var.Ama yaşın genç ideal.1 yaşında bir bebeğin annesi olabilirsin.Kendini bu mutluluktan mahrum etme derim.Sonra pişman olursun.

Tabii ki haber veririm, artık tüm gelişmeleri paylaşırım sizinle, destekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Aslında 0-1 yaş için geç kalmış olmak beni üzmüyor değil ama yine de şansımı deneyeceğim. Hepimiz için de dua edeceğim....

Ah Heidicim eğer öyleyse var ya Süperr. Topikte okuyunca 10 yıldır bekleyenleri filan moralim çok bozuldu. Baksana daha 6 ay olmuş, hazılrlıklara başlamışsın bile... Yaa harika ozaman, ben hiiiç durmayayım Vallahi içimi rahatlattın. Yine de geçen senelerde başvurmuş olmayı çok isterdim, hani şu yaş olayı, yeni doğan olsun çok istiyorum ama ne yapalım artık, zararın neresinden dönersem kar dır öyle değil mi? Hemen gidip konuşmalıyım.... Çooooook teşekkür ederim.

cnm 0-1 yaş desen de bazen 11aylık da gelebiliyor ya da 1-2yaş dersin 13 aylık gelir yani çok takma bence buna, değil mi arkadaşlar???
yani yeni doğan mı gelir onu sen veya kurumdakiler de bilemez

10 yıl kurumdan bekleme olamaz yanlış bilgi.O çocuğu 10 yıl olmayandır.Hadi bakalım hepimiz birbirimize dua edelim.Hakkında hayırlısı olsun.Çok sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…