Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
kızlar herkese selam...pırılım...sana canlı selam

erbek.....ben kızıma 7 ayda kavuştum.hem de hiç beklemediğim bir anda...

hoşçaklın...sevgiyle kalın...

Sorma arkadaşım geçen hafta işler çok yoğundu, üstüne birde hastalık eklenince zor bir hafta geçirdim..Yazmaya fırsatım olmasa da ara ara hepsini okudum
Senin ev ziyaretin olacak diye aklımda kalmış.. Oldu mu canım..

kızlar herkese selam...pırılım...sana canlı selam

erbek.....ben kızıma 7 ayda kavuştum.hem de hiç beklemediğim bir anda...

hoşçaklın...sevgiyle kalın...

Sana da Arkadaşım, aynı anda topik te olmak ne hoş değil mi.. Ahh ahh keşke bende senin gibi 7 ayda kavuşsam başvuralı tam 7 ay oldu..

Merhaba Erbek, sesizliğini bozman ne iyi olmuş, hoş geldin aramıza..
Öğrencinin annesi için çok üzüldüm Allah rahmet eylesin, geride kalan evlatlarına uzun, güzel ömürler versin inşallahh..

Sana gelince; Liliy, Heidiankara ve Shenay arkadaşlarımız çook güzel yazmışlar onlara katılıyorum.. .. İyi ki hiç zaman kaybetmemişiz hemen karar verip başvurmuşuz, eşim ve benim için hayatımızda aldığımız en doğru karar.. Evladımıza kavuşmayı nasıl büyük bir heyecanla bekliyoruz tarifi mümnün değil, bir ben bir eşim bir de Rabbim biliyor.. Aramıza henüz katılmadı ama hayatımızı şimdiden doldurdu.. Evin her köşesi kuzumun eşyaları ile dolmaya başladı.. Nasıl keyif alıyorum anlatamam sana.. Yaşaman lazım... Böyle bir niyet içindeyseniz, bir gün bile zaman kaymetmemeni öneriyorum.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, hepimizin evleri bir an önce çoçuk sesleriyle şenlendirsin inşallahhh..

Sevgiler

Amiin Canım, çok teşekkür ederim, Ne tatlı bir telaşdır o, tahmin ediyorum, bu telaşı yaşayan tüm anne adaylarına bir an evvel kavuşmayı diliyorum. Denzcim gibi en kısa zamanda inşallah....Ben daha çooook yolun başındayım. Hele bir görüşmemi yapayım

GÜNAYDIN ANNELER

Heidi...canlı günaydın
(haydi desem olur mu)

bir selam vereyim dedim herkese....sevgiler...

görüşmesi olan arkadaş...hayırlı olsun.bol heyecanlı olsun...güp güp.güp güp.

Son düzenleme:

pırılım , benim ev ziyareti ve geçtiğimiz günlerde de görüşmem oldu.
istenilen evrakları teslim etmek ve beklemek kaldı artık:)

Günaydınlar canım, ben de sana deniz desem olur mu Ne iyi ettin, kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.... Valla heyecan dorukta...Çok merak ediyorum gerçekten...

GÜNAYDIN ANNELER

Heidi...canlı günaydın
(haydi desem olur mu)

bir selam vereyim dedim herkese....sevgiler...

görüşmesi olan arkadaş...hayırlı olsun.bol heyecanlı olsun...güp güp.güp güp.

Ev ziyaretinde özellikle sordukları birşey oldu mu? Neye yönelik acaba? Aldıkları bilgileri mi teyit ediyorlar ki Birazcık anlatsana neler oldu, nasıl oldu görüşme? Lütfeeen

pırılım , benim ev ziyareti ve geçtiğimiz günlerde de görüşmem oldu.
istenilen evrakları teslim etmek ve beklemek kaldı artık:)

Son düzenleme:

öncelikle bu kararından dolayı seni tebrik ederim inşallah hakkında hayırlısı olur sağlıkla kucağına almaya nasip etsin rabbim, hepimiz bu süreçten yavaş yavaş geçiyoruz bizde başvuralı 3 ay oldu ev ziyaretini bekliyoruz sormak istediğin bişey olursa severek cevaplarım tekrar hayırlısı olsun canım

Çok teşekkür ederim. Ev ziyaretini neden yaptıklarını merak ettim, ortamının uygun olduğuna filan mı bakıyorlar? Ne kadar süre içinde geliriz dediler?

Ev ziyaretinde özellikle sordukları birşey oldu mu? Neye yönelik acaba? Aldıkları bilgileri mi teyit ediyorlar ki Birazcık anlatsana neler oldu, nasıl oldu görüşme? Lütfeeen

erbekcim ev ziyaretinde her ilde yapılan prosedür farklı olabilir. Bazı illerde görüşme de yapılıyor. Yine kararınız ve çocukla ilgili de sorular soruyarlar.
Ama istanbul da genelde eve bakıyorlar.
şimdi gelelim neye baktıklarına;
evde kimlerle birlikte yaşadığınıza,
eşiniz ve sizin haricinizde anne-baba vs birisi yaşıyor ise onunla da tanışmak istiyorlar.
Bu konuda ne düşündüğü, nasıl baktığına dair.
Evi, odaları tek tek dolaşıyorlar.
evinizde çocuk için bir odanız var mı?
çocuğunuzun odası güneş alıyor mu? Rutubet, havasız, karanlık mı değil mi?
Evin yakınında sağlık ocağı, hastane var mı?
Park , kreş, okul var mı?
Bunlara bakılıyor. Genelde yoğunluktan pek fazla kalamıyorlar.
Eğer sizin kafanıza takılan sorular varsa sorabiliyorsunuz.
biz çok şükür ev ziyaretini de son görüşmeyi de atlattık.
şimdi istenilen sağlık raporu vs, vardı onları hazırlayıp teslim edeceğiz.
Sıramız başvurduğumuz tarih itibari ile başlamış sayılıyor.
Uzmanımız evrakları teslim ettikten sonra sizi detaylı inceleyerek onay verirse onaylanıp sıranızı öğreniyorsunuz.
Selametle kal...
yine kafana takılan olursa sorabilirsin.
Sonra Uzmanınızın belirttiği tarihte arayıp görüşme için randevu alıyorsunuz.

bitanem iyiyim çok şükür inan artık kimse gücenmesinde ama bu denizli benim tüm şevkimi kırdı artık içimden forma girmek bile gelmiyor girsemde ne yazacağım yazacak bişey yokki bekle bekle 2 yıl beklemek çok zor birde diğer iller gibi değil istatislikler ortada orda gerçekten herkes bekliyor şans işte ama ne yapalım yapılacak bişey yok siz bakmayın bana arada giriyorum gene benim bu günlerde sinirlerim bir hayli bozuk depresyondayım sanırım hepinizi çok seviyorum öptüm canlarım

İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) Eli kulağında
2.baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
3.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
4.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
5.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
6.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
7.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
8.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
9.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
10.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
11.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
12.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)

ben yokum listede canım eklemiştiniz silinmişim

1. İSİM BAŞVURU TARİHİ CİNSİYET İL İL-DIŞI TERK-RIZA
1.Oğultoprak 30.12.2010 Erkek Ankara Evet Terk(ikiz) Eli kulağında
2.baharokan 5 Ocak 2011 Erkek İstanbul Terk
Umut59 7 ocak 2011 Kız-Erkek(O artık oğluna kavuştu.)27 Ocak 2012
3.Leylufer 15.02.2011 Kız-Erkek Eskişehir
4.Ecem14 25.03.2011 Kız İzmir Evet Terk-Rıza
5.Zeynep26 21.09.2011 Kız Aydın Evet Terk-Rıza
6.Pırılım 27.09.2011 Kız İzmir Hayır Terk-Rıza
7.Merer 05.10.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk-Rıza
8.Shenay34 21.10.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz-kardeş)
9.HeidiAnkara 21.11.2011 Kız-Erkek Ankara Evet Terk(ikiz)
10.Serap 05.12.2011 Erkek İstanbul
11.Sermuh 23.12.2011 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza(ikiz)
12.Ayaz84 08.02.2012 Kız İstanbul Evet-Terk(İkiz)
13.gcs_11 02.04.2012 Kız İstanbul Evet Terk-Rıza
Sevgili gcs,kusura bakma lütfen.Yanlış kopyalama.

Teşekkür ederim canım

merhabalar lily eskisi kadar fırsat bulamıyorum internet e bakmaya.miraydan fırsat kalmıyo şimdi bide yürüyoruz ya biran yanlız bırakamıyorum çok cadı bişey oldu.ağzıda laf dolu az çok derdini anlatabiliyo.dünyanın 8. harikası diş çıkarıyoruz biraz sorunlarımız var ama yaza kadar hepsi bitecek inşallah.şimdilik bu kadar arada uğrarım bizimki kalktı kendinize iyi bakın herkese selamlar.

Heidicim sen ikiz mi bekliyorsun? Ne hoş!!! Bu arada cinsiyet seçme şansımız var öyle değil mi? Shenaycim, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Valla başvurudan ne kadar sonra ev ziyaretine geliyorlar bilmem ama mesela bizde fazladan oda filan yok, çevrede çocuğa yönelik hiç birşey de yok. Bugüne kadar hiç çocuk düşünmediğimiz için.... Ortamı uygun hale getirecek kadar vakit tanınır herhalde. Ne de olsasıranı beklerken bolca vaktin oluyor.... :44:

Son düzenleme:
Zeynepcim tam olarak ne tür sağlık sorunların var anlayamadım, ama madem az kaldı evin minik prensesinin gelmesine, aman haa her zamankinden daha iyi olman lazım, "herşeyimle hazırlandım bekliyorum" asıl hazır olması gereken kendini ihmal mı ediyorsun? Zannetme ki, "hele bir gelsin ben hemencik düzelirim", depresyon öyle hemen atlatılacak birşey değil, o yüzden bu tür belirtilerin varsa, hemmmen önlem almalı ve kendini olumlamalısın.... Unutma canım, meleğimizin "sağlıklı" bir anneye ihtiyacı var, en başta da ruh sağlığın çok önemli....Dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…