Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

İnşallah canım benim, inşallah

selam güzel anneler ve anne adaylarıııı
hepinize güzel bir haftasonu diliyorummmm

Pırılım, Ecem, Shenayım, Zeynebim,Sermuhum, HeidiAnkara, gcs_11 ve adını sayamadıklarımmmmm......

inşallah gelecek melekleriniz ben hatırlıyorum birkaç ay önce Pırılım, Shenay ve Zeynep yaz annesi mi olacağız acaba diye muhabbet etmiştiniz burada ben inanıyorum sizler yaz anneleri olacaksınız, yazın kıpır kıpır enerjisi topiğimizi de saracak inşallah ve hep beraber sevineceğiz meleklerin annelerine kavuşmalarına...

DenizGeldi, bebişimizi öpüyorummmmmmm çokkkkkk
sen de zor zamanlardan geçmişsin çok şükür ki bebişine kavuştun Rabbim güzel bir ömür nasip etsin evladınıza...

Oğultoprak, cnm yazından da anlaşılıyor jet hızıyla girip yazıp çıktığın
inşallah mutlu olduğunu bilelim gerisi önemli değil, oğluşuna da nazar değmiş ayyyyy kıyamam ben ona... canım bol bol dua oku bebişe de kendine de...

Şimşek, sen de artık hayırlısıyla başvuru yaptığın haberini ver bize de... sevinelim:)

Lale, aramıza hoşgeldin, Rabbim inşallah hakkında hayırlı olanı versin

hepinize sevgiler.....

Hayırlı olsun.Aramıza hoşgeldin.Eşlerden birinin 30 yaş üstü yeterli.Biz de başvurduğumuzda 3.5 yıllık evliydik.
Biz aynı semtte farklı bir eve taşındık.Yetkili bu eve de gelip bakmamız gerekiyor dedi.Bulunduğun ilin Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurman gerekiyor.Allah gönlüne göre hayırlı,sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah.

bebişine geçmiş olsun kıyamam ben ona canı yanıyordur şimdi onun rabbim kem gözlerden korusun

Son düzenleme:
herkese hayırlı pazarlarrrrr
inşallah ömrümüzden geçen her gün sizi evlatlarınıza biraz daha yaklaştırır
sevgiler...

çok doğru bir karar....denizgeldinin dediği gibi ertelememek lazım ....giden ömrümüzden gidiyor..kararınız hayırlı uğurlu olsun canım......en kısa zamanda miss kokulunuzu kucağınıza alınırsınız inşallahhh....

oğultoprak bebişine geçmiş olsun canım...ay kızlar annem yeğenlerimi kimseye göstermezdi nazar edecekler diye:)))bol bol nazar duası oku ve okut.....

güzel deizin güzel annesi ve lilycim destek ve tezahuratınızda dolayı çokkkkkk teşekkür ederimcanlar....ama şu aralar bir sıkıntımız var ve onu aşmamız gerekir....yer değişikliği yapabiliriz onu bekliyorum...

sırabekleyen arkadaşlar ennnnnnnnnnnnn kısaaaaaaaaa zamanda sıranız gelirrrrrr inşallahhhh......bencede sizler yaz annesi olacaksınız ....sabır sabır..

şimdilik bu kadar eşim yürüyüşe çıklam diye başımda beklior....hepinize sevgiler iyi pazarlarrrrrr

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu sıra olayları en az sizler kadar benimde canımı sıkıyor ama lütfen bozmayın moralinizi. Pırılım sana bişey danışmak istiyorum. Yetkili mercilere tek tek mail atıcam demişsin. Bizimlede paylaşırmısın nerelere mail attığını. Bizde yazalım heryere hatta birkaç köşe yazarına ve tv programcısına Gülben Ergen Okan Bayülgen gibi kişilerede mail atsak yada sosyal medya aracılığı ile ulaşsak sesimizi duyursak ne dersiniz. Bakın Okan Bayülgen Gamze annenin durumunu paylaştı (Gamze Akbaşın durumunu biliyorsunuzdur hani kemik iliği naklı olması gerekiyordu) tüm Türkiye seferber oldu belki aynı şekilde bu konudada yardımcı olurlar. Ben tek başıma nereden başlayacağımı bilemedim ama birlik olursak sesimizi duyarlar ne dersiniz?

lale.....karar vermişsiniz:)) sevindim....hakkınızda hayırlısı olsun..

haydi şimşek haydi şimşek haydiiiiii....

Canı gönülden tebrik ederim..

canlarım herbirinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum desteginiz için.çok sagolun insallah hersey yolunda gider de gider gitmez basvururz.uzun bir bekleme süreci bekliyor bizi.eminim zaman zaman artık sabredemeyecegimiz anlar olacak bir an önce gelmesini istedigimiz zamanlar ama bir basvuralım da hayırlsııyla.zaman akıp geçiyor bir seklide...
kızlar ev konusuna gelince; merak ettigim birseyler var biz doguda küçük bir ilçeye gidicez 2 yıllıgına ve orda lojmanda kalmayı düşünüyoruz.ve bu nedenle benim ne evin büyüklüğünü ne de park hastane vs yakınlıgını sececek imkanım olmayacak.sorun olur mu sizce? bir de biz zaten orda 2 yıl kalıcaz o zamanın sonunda bebiş ancak gelmez mi? ordaki ev çok önemli mi?
diger bir sorum.ben çalısıyorum ve bebişe ben yokken bakıcı bakacak.bu da sorun olur mu acaba ?

Canım,lojman konusunu anlayışla karşılayacaklardır.Ben de çalışıyorum,günümüzde annelerin çoğu çalışıyor.Bu doğal bir durum.İçini ferah tut.

Merhaba Gülaysenaz,
Bu yazıyı yazarken acaba mail atmak isteyen olurmu diye içimden geçirmiştim, yazmak istemene çok çok sevindim..
Ben Fatma Şahin'e Evlat edinen anneleriz konu başlıklı mail attım.. Sıkıntılarımızdan bahsettim sen de kendisine mail atabilirsin..
fatma.sahin@tbmm.gov.tr Aynı konu başlığıyla mail atarsan daha dikkat çekebilir. Okan Bayülgen iyi fikir.. Ona da mutlaka yarın mail atacağım.. Adresi öğrenince buradan paylaşırım..

merhaba pırılım bende verdiğin adrese mail attım uzun uzun burada okuduklarımı yazdım. Ayırca twitter gibi sosyal medya araçları ile ünlü kişilere ve mail adreslerinden bazı köşe yazarlarına yazmayı düşünüyorum. Ayşe Arman , Ayşe Aral, Okan Bayülgen ve Gülben Ergen aklıma gelen kişiler belki toplu hareket edersek daha faydalı olur. Benim aklıma gelenler bunlar şimdilik.

Arkadaşlar hepimiz destek olalım. İsimlerinizi ifşa etmek istemezseniz isiminizin açık olmadığı mail adresi alarakda yazabilirsiniz bence

Canım,lojman konusunu anlayışla karşılayacaklardır.Ben de çalışıyorum,günümüzde annelerin çoğu çalışıyor.Bu doğal bir durum.İçini ferah tut.

sağol canım yaa içimi rahatlattın.değil mi ama günümüzde çogu bayan calısıyor dedigin gibi.senn bebegin geldi mi canım?yoksa bekliyor musun?

bu gün yine bir arkadaşımın hamilelik haberini aldım..ilk çocuğu daha 10 aylık ve 2.ye hamile..eşinin yaşı ileri ve spermelerde yavaşlık vardı...yani hamile kalması çok zordu ama Rabbim isterse oluyor. eskiden olsa ben kendi adıma hüzünlenirdim...ama şimdi eşime şunu söyledim iyi ki bu kararı almışız iyi ki kızımız gelecek doğru bir karar vermişiz..yoksa ömrümün sonuna kadar hamilelik haberlerine sevinemeyecektim:)))

pırılım senin şu sıra sıkıntına kadar sıramı öğrenmek için sabırsızlanıyordum şimdi öğrensemde boş demeye başladım..hiç beklemediğimiz anda gelecekler hemde arka arkaya ....yaz programımı erteliyorum sıramı öğrenerek hareket edelim diye.ama hala öğrenemedik..istanbulda sıralar biraz daha hızlı ilerliyor gibi ama sadece gibi diyebiliyorum..

mevlüt şekerlerine hala karar veremedim aslında şıp diye alırım ama alıp alıp onlara bakarak hüzünlenmek istemiyorum..kozmetik alışverişinide yapmadım daha onuda erteliyorum şampuan krem deterjan vb..
artık kızım gellsin....((

o duyguyu çok iyi bilirim....göğsünün ortasına görünmez bir yumruk vurulurdu..isyan ettirirdi.evet...iyi ki bu kararı vermişiz..başkalarının mutluluğuna sevinemememinin dışında suçluluk duygusundan da arındım.

gelsin gelsin...evet artık gelsin...kızlarınız bibilileriniz gelsinler artık

herkese çok selam
liliye ayrı selamtatlı şey...

değil mi?sanırım hepimiz aynı duygular içerisindeyiz.hem sevinememek bu haberlere hem de kıskanıyor muyum acaba ben ne kadar kötüyüm deyip içten içe bir suçluluk duymak.ikisi öyle içiçe ki kendi ile çatısıyor insan.ama insan kararıını verince gerçekten hamileymiş gibi rahatlıyor.bilmiyoruz ne zaman gelecek bebişlerimiz ama geleceklerini biliyoruz Allahın izniyle...

Başvuralı 6 ay oldu.Kısmet bekliyoruz canım.

hayırlısı olsun canım insallah çok beklemeden kavusuruz onlara.biz basvurmadık biile daha.tayin hala cıkmadı.doguya gidicez ama ben yine de yerimiz belli olsun basvurabilelim diye bir an önce cıkmasını istiyorum...:)

arkadaşlar selam bende sizler gibi meleğime kavuşmak için bekleyenlerdenim. sizi takip ediyorum ama yeni üye oldum sisteme. ben tam 19 aydır bekliyorum hepimiz tez zamanda kavuşuruz yavrularımıza inşallah.
lale ciğim sen başvuru yapmak için tayin olmayı bekliyorsun ama eğer kararın kesinse sakın bekleme . çünkü başvuruda 1 gün önce bile olması çok önemli. sen bulunduğun yerde başvurunu yap tayin olduğunuz yere gideceğinizde kurumuna gidip naklimin şu il e alınmasını istiyorum diye bir dilekçe vermen yeterli naklin 1 hafta içerisinde gittiğin yere ulaşıyor zaten gittiğin yerde de ilk başvuru tarihine göre sıran nereye denk geliyorsa o sırayı veriyorlar sana. birde unutma hayatım büyük şehirlerde sıra çok daha hızlı ilerliyor ben küçük şehirde başvurdum 19 aydır hiç bir kıpırtı yok sıralarda. hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
canım ya haklısın o zaman.ne bileyim benm bir bilgim yoktu bu nakil konusunda.hani oraya nakil olunca sıfırdan alacaklarsa ne gerek var bir de burda ugrasmaya demiştik. yaa ben de küçük bir ilde olucam sıra gelmez mi dersin kolay kolay... oturdugumuz ilden mi basvurmak zorundayız peki?

lale ciğim eğer şu an büyük bir il de yaşıyorsan başvurunu mutlaka başlat sonrada naklini almak zorunluluğun olmadığı için istersen başladığın yerde devam edebilirsin. nasıl olsa bebişin için seni en az 1 gün öncesinde arayacaklar, her şekilde ertesi gün kuruma ulaşmakta sorun yaşamayacağın için (günümüzdeki ulaşım araçlarını düşünürsek) sana bireysel anlamda da zorluk çıkmayacaktır. ama resmi olarak bir sıkıntısı yok başka il e gitmenin ve naklini aldırmamanın.
şahsen ben senin yerinde olsam büyük ildeki naklimi küçük bir yere aldırmazdım ama tabi senin kararın daha önemli. birde kaderinde ne varsa o oluyor. hayırlısı olsun her şekilde.

Son düzenleme:
hayırlı cumalar arkadaşlar.....sıra bekleyenlerin bir an önce kuzularına kavuşması dileğiyle......

ozleyen nakil için paylaşımdan dolayı teşekkürler....ben de bilmiyordum ......öğrendiğim iyi oldu hep aklıma takılıyordu bu konu.....umarım sende bir an önce kuzuna kavuşursun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…