lale ciğim eğer şu an büyük bir il de yaşıyorsan başvurunu mutlaka başlat sonrada naklini almak zorunluluğun olmadığı için istersen başladığın yerde devam edebilirsin. nasıl olsa bebişin için seni en az 1 gün öncesinde arayacaklar, her şekilde ertesi gün kuruma ulaşmakta sorun yaşamayacağın için (günümüzdeki ulaşım araçlarını düşünürsek) sana bireysel anlamda da zorluk çıkmayacaktır. ama resmi olarak bir sıkıntısı yok başka il e gitmenin ve naklini aldırmamanın.
şahsen ben senin yerinde olsam büyük ildeki naklimi küçük bir yere aldırmazdım ama tabi senin kararın daha önemli. birde kaderinde ne varsa o oluyor. hayırlısı olsun her şekilde.
evet canım haklsıın kaderimizde ne varsa o.şu an ben ortalama nüfuslu bir ildeyim zaten.ben ikamet dısındaki bir ilden basvuramıyorum degil mi?hani daha büyük bir ilden?
malesef ikametgahın nerdeyse ordan başvurabiliyorsun ikametgahın nerdeyse o ilden sıraya giriyorsun arada değişiklik olursa yine ikametgahın olduğu yer geçerli oluyor
o zaman adres değiştigi zaman nakil zorunlu oluyor.özleyen gerek yok aldırmaya demiş ama...sanırım bu durumda öyle değil ya da acaba bazı yerlerde ses cıkartmıyorlar mı ?
slm aramıza hoşgeldin:)Eğer bir yararı olacaksa eşine bizden örnekleri okutabilirsin bende anne olabilen fakat bu yola başkoymuş biriyim 3 yıl önce bir talihsizlik sonucu doğumdan sonra kaybettim kızımı çocukları zaten severdiğim ama bu kadar çok sevdiğimi 3 sene önce farkettim. Çocuk istemenin ve sahip olmanın tek yolunun doğurmak olmadığını düşünüyorum gerçekten çocuk sevgisiyse amaç bu yol en az iki kere doğurmak gibi kendi çocuğunu sevmek kolay ama evlat edinip çocuk sahibi olmak her çocuğu sevmek gibi geliyor bana.İnsanlar sadece çocuğu olamayan insanlar evlat ediniyor zannediyor ama bu çok yüce bir duygu ve sizin bizim gibi düşünende çok aile var .Hakkınızda en hayırlısı olsun arkadaşım umarım bu güzel heyecanı tatmak size de nasip olurBu başlığı çok seviyorum. Bu başlığa yazan yüce gönüllü kadınlarıda.
Bir çocuk evlat edinmek benim çocukluk hayalimdi, halende çok istiyorum.
Fakat eşim bu konuya pek sıcak bakmıyor, çocuk olmama gibi bir durum sözkonusu
olmadığı için bizim çocuğumuzu doğurayım istiyor. Açık yüreklilikle ifade edecek olursam
bu bana bencilce bir istek gibi geliyor.
Kendi çocuğunu doğurmak isteyen arkadaşlara saygım var.
Ama ben anne baba sahibi olma şansı olmayan bir bebeği kucaklamak onu
kalbime basmak istiyorum. Bir çocuğu sevmem ve yetiştirmem için illa
benim kanımdan olması gerekmiyor. Sırf ben doğurmadım diye bir çocuğun yetimhanede
orada burada yetişmesine, anne babasız kalmasına gönlüm razı olmuyor.
İnşaAllah birgün eşimi bu konuda ikna edebilirim.
Benim için dua edin olur mu.
slm aramıza hoşgeldin:)Eğer bir yararı olacaksa eşine bizden örnekleri okutabilirsin bende anne olabilen fakat bu yola başkoymuş biriyim 3 yıl önce bir talihsizlik sonucu doğumdan sonra kaybettim kızımı çocukları zaten severdiğim ama bu kadar çok sevdiğimi 3 sene önce farkettim. Çocuk istemenin ve sahip olmanın tek yolunun doğurmak olmadığını düşünüyorum gerçekten çocuk sevgisiyse amaç bu yol en az iki kere doğurmak gibi kendi çocuğunu sevmek kolay ama evlat edinip çocuk sahibi olmak her çocuğu sevmek gibi geliyor bana.İnsanlar sadece çocuğu olamayan insanlar evlat ediniyor zannediyor ama bu çok yüce bir duygu ve sizin bizim gibi düşünende çok aile var .Hakkınızda en hayırlısı olsun arkadaşım umarım bu güzel heyecanı tatmak size de nasip olur
pırılım hiç görünmüyorsun forumda eğer girersen bana bi ulaşabilir misin?
selam anneler.....
az önce bir haberi tv de izledim.tüylerim diken dikn oldu.kahroldum.inanamıyorum yaaa.ALLAHIMM inananmıyorum.çokkk kötü oldum.:
tv de izlediğim....mobil kameradan görünüyor.üç kişi yolda gidiyor.biri erkek üç kişi....kadının birinden bir bebek düşmüş ya...kadın ayakta giderken doğuruyor.adam bir dönüp bakıyor.sonra yollarına devam ediyorlar.bebeği orada yerde bırakıp!!!
inanamıyorum...inanamıyorum...Allahım...sen akıl ver... sen vicdan ver...
ilk aklıma gelen aylarca yıllarca bebeğini bekleyenler sırada olanlar oldu...evlat için yanıp tutuşanlar oldu...siz anneler oldunuz...tamam ben de anneyim ama...ben çok fazla beklemedim.şanslıydım.bekleyemdim bile...ama inanın bekleyenlere çok üzülüyorum..hemen sizler aklıma geldiniz.aklımda ilk olanlar sermuh....pırılım....diğerleriniz...diğer adsız sessiz kahraman anneler geldiniz..
bu konu çok yönlü konuşulacak tartışılacak bir konu...
ama çıkarım yapabiliyorum...kesinlikle...KESİNLİKLE doğurmakla anne olunmuyor...
öyyyle öfkelendim ki...çok.çok kötü oldum.hala sinir içerisindeyim.yazmak söylemek istediğim o kadar çok şey varki....tek dileğim o yavru inşallah birinizin umudu olsun....
herkse sevgiler
Önemli olan doğurmak değil o bebeği sevebilecek yüreğe sahip olmak hiç birşey yaptıklarını açıklamaya haklı çıkarmaya yetmez Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın onları...selam anneler.....
az önce bir haberi tv de izledim.tüylerim diken dikn oldu.kahroldum.inanamıyorum yaaa.ALLAHIMM inananmıyorum.çokkk kötü oldum.:
tv de izlediğim....mobil kameradan görünüyor.üç kişi yolda gidiyor.biri erkek üç kişi....kadının birinden bir bebek düşmüş ya...kadın ayakta giderken doğuruyor.adam bir dönüp bakıyor.sonra yollarına devam ediyorlar.bebeği orada yerde bırakıp.
Slm canım uzun süre göremeyince merakettim ben bu ayın sonuna kadar kızıma kavuşacağımı düşünüyorum seninle aramızda 6 kişi var Allah tan bir mani gelmezse senin kuzunda yaz bitmden gelmiş olursun ben sana asıl mail adresin veya facebook vs haberlerşebileceğimiz adresin varmı diye soracaktım yakında diğer bebeğine kavuşan anneler gibi benimde zamanım kısıtlı olacak:)mümkün olduğunca buradan da girip haber vermeye çalışıcam ama seninle aynı şehirden ve aynı kriterlede sıra beklediğimiz için ayrıntılı msj atmaya çalışıcam onun için sormuştum.Merhaba Ecem, nasılsın cnm, giriyorum okuyorum çıkıyorum.. Sürekli takipteyim aslında..
Hayırdır cnm bir gelişme falan mı var şu mübarek Cuma gününde.. Çok merak ettim, buradayım bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?