Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
[/QUOTE] cnm neden üzgünsün bakalım anlat biz de tam anlayalım:44:
yani yazına bakınca ne anladım biliyor musun?
ben müneccim ya da psikolog falan değilim ama yazıdan az çok insan kendini belli eder
anladığım şu ki sen anne olmaya hazır değilsin
nerden çıkardın dersen, annelik yürekledir, gönülledir, DNA ile değil
sen bir de şu yanılgıya kapılmışsın,
"evlat edinilmiş çocuk" ile "biyolojik olarak doğurulmuş çocuk" aynı değil...
genel kanı kurumdan evlat edinmenin "evlatlık alma" olarak nitelendirilmesi... ya farkı yok aslında doğrumakla evlat edinme arasında... ama evlatlık alma dediğinde o çocuk sadece senin anne olma hevesini körleyecek bir sevap işi gibi görülmekte... ama evlat edinme ne demek biliyor musun? buradaki anneler neden özel biliyor musun? çünkü onlar ANNE... yani çocuklarının kurumdan gelmesi ve biyolojik olarak o çocukların başka karınlarda büyümüş olması, onları ikinci plana atma lüksünü kendinde görmek değil... bir çocuk sevgi dolu bir ortam ister, kısaca sevgidir onu ayakta tutan, onu besleyen, hayata hazırlayan...
sen eğer bir çocuğu sevgi dolu bir ortamda büyüteceğine tam anlamıyla inanmıyorsan, anne olmaya hazır değilsin demektir
yukarıda bahsettiğin şeyler, bu topikte çoğu kez irdelenmiş ve sonuca bir şekilde bağlanarak yolumuza devam ettiğimiz konular... aklına takılan ve kaygı duyduğun şeyler olmuş olup burda sorsan inan ki tepki almazsın deriz ki bu kişinin kafası bulanık yardımcı olalım kafasındaki sorulara yanıt bulsun
ama sen direkt başkasının lafını gelip burda aktarmışsın anladığım kadarıyla da o sözlerin etkisinde fazlasıyla kalmışsın ki üzgünüm diye başlamışsın cümlene... demek ki sen evlat edinme sürecine girmeden pes ettin
neden? o sana bir gün namahrem olacak diye... ona beslediğin duygular, doğum yapan kadınlarda olan hormonun eksikliği olacağından tam sevgi dolu duygular olmayacak endişesinden... demek ki sen ne istiyorsun bir bebek sahibi olmak senin için ne henüz idrakinde değilsin kendi duygu ve düşüncelerinden şüphen var
moralin bozulmuş, doğrudur bana da dense benim de moralm bozulur
ama ben sende bazı düşüncelerin tam oturmadığını az da olsa şüpheler olduğunu hissettim
yanlış anlama bunları seni eleştirip yermek için değil, bana yansıyanları sana aktarıp gerçekten sen ne hissediyorsun nasıl yardımcı olabilirizin cevabını aramam hem senin kendini dinlemen hem de sana bazı şeyleri söyleyerek farketmediklerini görebilmene yardımcı olmak niyetim
yoksa kırmak gücendirmek asla değil
inşallah gönlün de aklın da bu yoldan dönmez
sevgi ve saygılarımla...

Son düzenleme:

yakınınız cahillikte sınır açmış,ona ilk olarak 'mahremse ne güzel işte,namahrem olsa problem olurdu' deyin! Annesi ölmüş kedileri yeni doğum yapmış kedilerin yanına koyuyorlar ki emzirsin diye,kendi canından olmayan ve gelişmiş koku alma duyusuyla bunu farketmemesi imkansız kediler bile bi nevi analık yapmış oluyorlar.Ayrıca doğumdan sonra salgılanan bir hormonla çocuk sevgisi kazanılıyorsa bir kadın hamile olduğunu öğendiği andan itibaren neden daha kıpırtısını hissetmediği çocuğu canından çok sever?Ayrıca evlat sevgisi doğumdan sonra salgılanan bir hormon sayesinde oluyorsa babalar neresinde kalıyor bu paradoksun??
bakın,neresinden tutarsanız tutun elimizde kalıyor bu saçma teori,yakınınız da maşallah mikrobiyolojiden zoolojiye psikolojiye her konuya hakim olduğu yetmezmiş gibi fetva vermeye de başlamış..Helal valla.
Bence sizi olumsuz etkileyecek bütün insanlardan uzak durun,bu topikte çocuğunu benimsemediler diye eşinin ailesine bile mesafe alan insanlar okuduk,bence siz de yapabilirsiniz.
Sevgiyle....

Son düzenleme:

Valla benim için o kadar anlamsız cümlelerki bunlar hatta komik.Cevap bile vermek saçma olur.Belki sen daha yolun başında olduğun için bu sözler canını sıkıyor.Biraz zaman geçince düşüncelerin netleşirse duyduklarının kale bile alınmayacağını anlarsın.

hanımlar, sizin için ne desem duygularımı ifade edemez...
biz de düşünüyoruz eşimle...bu konuya çok sıcak bakıyoruz.. her çocuk bir aileyi , her kadın ve erkek de anne baba olmayı hak eder..
fakat henüz 2 yılımız bile dolmadı...neden şartlar bu kadar ağır, süreç bu kadar uzun ?
off offf....
hakkımızda hayırlısı olsun...

Öyle güzel yazmışsınız ki, üstüne denir bilmiyorum.. Böyle saçma sapan düşünen insaları görünce Aziz Nesin geliyor aklıma.. Bu toplumun %60 .....
Allah cahil insanlarla karşılaştırmasın, böyle düşünen insalara bırakın cevap vermeyi muhatap bile almıyorum.. En güzeli onları kendi hormonlarıyla baş başa bırakmak..

Son düzenleme:

Üzülme bence, bazen çevrendeki insanlar sırf seni üzmek için bile çok çaba harcıyor olabilir.. Önce kendin emin olmalısın, eşin bu konuda net olmalı sonra herkese gereken cevabı usulünce vermelisin... Biz toplum olarak, en yaygın olan şeyleri doğru kabul ederiz.. Kendimizin yapamayacağı, cesaret edemeyeceği durumlarda da köstek oluruz.. Demem o ki, sen ve eşin karar verdikten sonra başka hiç kimseyi ilgilendirmez.. Ve bu çok doğru bir karar.. Bunu canı gönülden söylüyorum.. Yaparsın yapmazsın o ayrı..
Biz 10 ay önce başvurumuzu yaptığımızda bir kaç patavatsız hadi talihsiz diyelim bazı şeyler duyduk.. Öyle ki, bir tane çocuğu olup ikinci çocuğu olmuyor diye bana dert yanan arkadaşım (ayrıca babası yıllar evvel Çoçuk esirge kurumunda müdürlük yapmış) evlat edinirsen o çocuk seni kesmesin gibi bir laf etti.. İnan sinirden gülme krizine girdim.. Şaka gibi yahuuu.. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez.. Meğer o gün haberlerde bir çocuk annesini kesmişmiş, senin kızının seni kesmeyeceğinin bir garantisi var mı diye sordum kibarca, farketti yaptığını, o gün bu gün bu konuyla ilgili hiç yorum yapmıyor.. Canını sıkan bir iki kişi varsa onlarca seni destekleyen kişiler var.. Dini boyuta gelince; Yaradanla kul arasında olanı hiç kimse bilmez.. Doğru insan mısın ondan haber ver gerisi boş.. Ve son sözüm her duyduğuna inanma.. Kendine güven..

Hakkında hayırlısı..

Son düzenleme:

Dinimizde yasak mı ?
Yahu bir
çocuğa anne babalık etmek, ona o duyguyu tatttırmak kadar büyük sevap var mı ? Neden yasak olsun?? Yakının hangi mantıkla bu lafı söyleleyebilmiş orası mechul.
Senin çocugun olmuyor ve evlatlık edınmek istiyorsun. Amacın anne ve babası olmayan küçük bir yavruya güzel şeyler yaşatmak kendininde annelik duygusunu tattırmak ? Bu kimi ilgilendırır ve bunda abes olan nedır?
Henuz 17 yasındayım ama bana ilerde deselerki bir cocuk var anne ve babası yok evlatlık alırmısın?
Elbette evet. Ona gözüm gibi bakarım.. Ne olacakki ? annelik illa genlerle olan bişey değildir.
Yakının cahilin tekiymiş . Cahil olmasa annelik duygusunun içten gelen birşey oldugunu bilirdi.. Hormonlarla oldugunu değil.

Dini hükümleri cahiilik olarak algılamak zannımca cahillerin işidir. elbette bir çocugun bakımını üstlenebilirsiniz onun hayatı boyunca yanında olabilirsiniz ama öz evladınız gibi yanında rahat davranamazsınız eğer erkekse büyüdüğü zaman anne dediği kişiyle evlenme hakkı vardır , kız olursada baba dediği kişiyle . aa nasıl olur evlenemez dıyemezsınız çünkü inandığımız din - tabi inanıyorsanız- buna müsade eder. bu gibi konuları düşündüğümüzde evlatlık almak caiz değildir ama söylediğim gibi bütünn bakımını üstlenir herşeyiyle ilgilenirsiniz fakat bazı kurallara dikkat ederek.

Kanımı dondurdun resmen.. Bir daha yazma lütfen.. Çok şükür aklımız fikrimiz yerinde, inancımız tam..

merhaba hanimlar okadar guzel hikayeler okudumki burdan dun gece ruyama bile girdi bende cok istiyorum evlat edinmeyi ama bi suru soru isareti vardi kafamda ama bu bebeklerine kavusan annelerin yazdiklarini okuduktan sonra butun sorularim yanitlandi simdi emin oldumki ben bunu herseyden cok istiyorum insallah onumuzdeki birkac ay icinde bende ilk adimi atacagim hepimizin hakkinda hayirlisi olsun

kızlar...tatlı anneler....lütfen cevap verip kıymetli zamanımızı heba etmeyelim....isteyen istediği gibi düşünsün....ancak dikte etmesin....

haydin anneler haydinnnn....gidin varmı bir eksiğiniz tamamlanacak şeyler.....hayallerinizi yarıda kesmeyin....izin vermeyin .....çoook güzel günler sizleri bekliyor....

ben kızımla mutluyum...babamız da öyle...gerisi boş....hayat kızımla hoşgerisi boşlala la gerisi boş gerisi boş ....

kendini anne hisseden herkese selam olsun

gerisi booooşşş gerisi boş!

gerisi booooşşgerisi booşş!

aslolan mutluluğum

gerisi booooş gerisi boş!

mutluluğumdan bu kadar vakit ayırıp yazabiliyorum.yoksa sayfalarca doldurabilirim...ben deli bir anneyim.boş ta kaldıkça göndericem

gerisi boooş gerisi boooşşşşşşşşşş

bir siz müslümansınız değil mi? bir siz inanırsınız
öz kızına türlü sapıklıklar yapan yok mu? öz kardeşine ?
bakımını üstlenebilrisiniz ne demek? sen o insanı hayatının parçası haline getiriyorsun..
tabi sana konuşmak da ayrı bir kolay değil mi?
bir de insanlar sadece çocuk sahibi olamadıkları için evlat edinmiyorlar, bir çocuga iyi bir gelecek sağlamak, ona sevgi dolu bir yuva vermek adına da evlat edinenler var, tabi siz bunlarla ilgilenmezsiniz, günahtır
ayrıca süt annelik denen bir durum da vardır, dinen sakıncalı diyenler bu yolu da kullanabilir.

Son düzenleme:
meraba arkadaşlar beni ailem 1 haftalıkken evlat edinmiş ve şuan 19 yaşındayım 4 yıl önce öğrendim gerçeği diğer anne ve babamı yakından hiç görmedim görmekte istemedim çünkü ben böyle mutluyum herkes yerinde sağolsun diyorum ve ailemi çoookkk seviyorum bu güne kadar beni çok iyi yetiştirdiler bütün evlat edinen aileler herşeyin en iyisini hakediyorlar sen onu evladın olarak kabullendikten sonra gerişi gerçekten boş......

Siz kimsiniz ki inanıyorsanız tabi falan gibi yazılar yazabiliyorsunuz. O masumla, yavrunuzla nikah düşer ne demek? Nasıl bir zihniyettir bu? Şiddetle kınıyor bir daha bu topiğe uğramamanızı tavsiye ediyorum.

Güzel arkadaşımın dediği gibi sımsıkı sarılın canlarınıza gerisi boş, hayat güzel mutluluk güzel umut etmek güzel. seviyorum hepinizi....

arkadaşlar ben bunu bir din öğretmenine sormuştum şöyle dedi ''çoçuğun aklı ve mantığı bazı şeyleri kabullenmeyi başlayınca yani en baştan evlatlık olduğunu söylemeli'' dedi ama bana mantıksız geldi çoçuk için belki de büyük yıkım olur artık o sizin kanınız canınız oluyor ona küçücük yaşta bu yükü nasıl verirsiniz

ayrıca hayat insana ne getirir bilinmez...
farz edin Allah korusun, eşiniz vefat etti ya da boşandınız, yeniden evlendiniz, bir de kızınız var onu gönderecek misiniz evden, gerçi bu zihniyettekiler öyle yapıyor...
neyse ....

siz bence annelik duygusu nedir bilmiyorsunuz benim annem daha bu güne kadar beni asla dövmedi hatta bence gerçek annem olsa bu kadar iyi davranmaz yeri geldi benimle ağladı güldü ve annemle babam boşansa annem asla beni bırakmaz sevgi sadece doğurmakla olmuyor ''sevgi emek ister''

Dini hükümleri cahillik olarak düşündüğümüzü zanneden arkadaşşşşşşşş sana edilecek çooookkkkkk laf var ama değmezsiniz.....Allahım şu mübarek günler hürmetine evlatlarımıza tez zaman da kavuştur.....ard niyetli düşünenleride sana havale ediyorum.....

Öncelikle şu mübarek günlerde sizi ve sizin gibi düşünenleri Yüce Allah'a havale ediyorum.Kimin yaptığı işin daha güzel olduğu ve kimin niyetinin daha güzel olduğunu ve inancının daha sağlam olduğunu Rabbim bilir.Ne yazıkki ayetlerin neden hangi koşullarda geldiğini bilmeden Kuranın özünü anlamadan islam adına yapılan yorumlar beni üzüyor.Sizin gibi düşünen insanlar yüzünden insanlar dinden soğuyor.Zaten islam böyle bir din olsaydı kimse müslüman olmak istemezdi emin olun.Ayrıca burası islami bir site değil.Şahsınıza evlat edinme dini açıdan caizmidir gibi bir soru yöneltilmedi.Siz farklı düşünüyorsanız eşsiz yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın.
Kaldıki buraya üye olan anne adaylarının heyecanlarını,özlemlerini,bekleyişlerini,sevgilerini,güzel duygularını görmezden gelerek bu tarz yorumlar yapmak çok yanlış.
Çocukların sağlıklı duygusal ve cinsel gelişimleri için biyolojik olarak çocuğu doğuran kişinin nelere dikkat etmesi gerekiyorsa nasıl davranması gerekiyorsa doğurmadan anne baba olanların çocukları için dikkat edecekleri şeyler aynıdır.Kesinlikle farklı değil.Çünkü ikisi de evlat farklı değil.
Bu tarz çirkin ve dini istismar ederek yapılan onur kırıcı yorumlar yanlızca yapanı küçültür.
Onlar bizim canımız,ciğerimiz,siz ne düşünürseniz düşünün biyolojik olarak doğuranlardan bile daha fazla evladımız,yavrumuz.Bu gerçeği hiçbirşey değitiremez.İnşallah Allah bize çok hayırlı evlatlar verecek,dünyanın en mutlu anneleri olacağız.Çünkü O kulllarına karşı çok verici ve hoşgörülü olandır.
Size de Allah'tan islamın özünü ve insanların hassasiyetlerini anlayıp ona göre konuşup davranabilmeyi temenni ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…