Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
selam güzel anneler ve yavrusunun geleceği günü iple çeken anne adaylarıııı
tüm yapılan yorumları okudum ve inanın bu konu yine araya takipçilerin gelip yorum yapmasıyla uzadı
elbette ki gizli takipçilerimiz var yorum yapmayan, elbette ki onlar da hepimiz gibi söz sahibidir
ama bence işin dini boyutunu tartışmak çok yersiz geliyor hele ki dini paylaşımın yasak olduğu bir platformda...

sorun ne biliyor musunuz? kafasında bazı şeyler net olarak oturmamış ve bu topiğin ruhunu idrak edemeyenlerin araya girip yorum yaparak ortalığı karıştırması...
bu topik o tartışmaları zamanında çok kez yaşadı ama biz üstesinden geldik
bu nedenle, bir daha dini bir yorum yapıldığında o yorumu görmeyip es geçmek ve eğer yorum sahibinin başka hassasiyetleri ve bilmedikleri varsa ona yardımcı olmak diyor ve bu konuyla ilgili son yorumumu yapmış bulunuyorum
evet aynen DenizGeldi'ye katılıyorum yaşanan mutluluk göz önünde bulundurulduğunda, diğer herşey boş Rabbim hepinize hayırlı evlatlar nasip etsin evladına kavuşanların mutluluğunu burdan okuyoruz zaten gelmeyenlerin de inşallah bir gün o mutluluğu yaşayacaklarına inanıyorum
yeni aramıza katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum inşallah sizler de en kısa sürede evlatlarınıza kavuşursunuz
bu konuda sorusu olanlar sorsunlar emin olun bilen mutlaka yanıtlar, size cevap verir
hepinize sevgilre güzel anneler ve anne adayları
evladına kavuşanlar benim yerime de öpsünler kuzucuklarını

bir sabah...... mutfaktayım.tezgahı topluyorum.benim zilli almış mama sandalyesinin tepsisini bağırıyor''imimiiiiiiiiiii imimiiiiiiiiiiiii

dedim annem ne yapıyorsun sen?simitmi satıyorsun?
dedi-hı
devam ettiimimiiiiii imimiiiiiii

zilli demek parka çıktığında görmüş aklında tutmuş....simitçi görmüş....evde bana taklit yapıyor sümüklüm..

ben hemen devamını getirdim.bıraktım işimi...mini bir tiyatro yaptık ikimiz ana kız.
o şimdi tepsi başında geziyorimimiiiidiye...ben de çağırıyorum onu.müşteriyim ya..simitçiiiiii simitlerin taze mi?
-tate
çıtır çıtır mı
-tıtı tıtı
- bir tane ver bakalım
hayalde veriyormuş gibi yapıyor.siz gözünüzün önüne getirin.ben tadına bakıyorum
-hımmmm eveet.çok tazeymiş çıtır çıtır.
-kaç para?
-10
-tamam.al sana 10 para....
parasını cebine koymasını kaybetmemesini söylüyorum...hayalde koyuyor cebine.....
sonra sırasıyla ayşesine pepesine tavşanna ve ababasına(alibaba)simit satıyor...
a babaya geliyor sıra.parasını istiyor.ben devreye giriyorum.
-anneciiiim...a babanın parası yokmuuuuş....olsun de annem sonra verirsin de annem diyorum...

aklına geldikçe oynarız bunu....tatlı kızımmmm.anlatmakla bitmez....yaşanır....

güzel anneler.....yaşanası günler çokkk yakında...müjdeniz yakın olsun....

evladını bekleyen güzel anneler müjdemiz yakın olsun:))))

denizgeldi yine güzel bir şey kattın hayatıma....yeni favori cümlem...
Rabbim kızına ve sana hep layık olduğunuz güzellikleri nasip etsin...

evladını bekleyen güzel anneler müjdemiz yakın olsun:))))

denizgeldi yine güzel bir şey kattın hayatıma....yeni favori cümlem...
Rabbim kızına ve sana hep layık olduğunuz güzellikleri nasip etsin...

teşekkür ederim canım...amin amin aminnnn...çok içten geldi duan...duygulandırdın beni...

biliyormusun??
sanırım artık gülme zamanımız....ağlamalarımız bitti...artık gülüyoruz biz....gerçekten altıntop muş.inanın....

sabır anneler sabır....bitecek....hepsi bitecek....biraz daha sabır....sizler de güleceksiniz....hepinizi sarıyorum

Bu konu hep takip ettiğim ama şimdiye kadar hiç yazmadığım bir konuydu çünkü doğru birşey söylemeye çalışırken yanlış bir laf ederimde karşımdaki insanların duygularını incitirim diye.İyi niyetle yazıp yanlış şeyler söyleyen çok kişiye tanık oldum burda ama direk dini kullanarak karşındaki insanların duygularını hiçe sayan senin gibilerini nadir gördüm.Yani senin dediğine göre din bu annelerin bubularının çocuklarıyla evlenmesine müsade eder din müsade etti diye onlarda müsademiz var nasılsa gidip evlenelimmi der Allahım inanamıyorum böyle bir yozlaşmışlığa cahilliğe kusura bakma sanırım senin dini inancınla yada dine bakış açınla benimki aynı değil olmasında inan istemem

merhaba,
su siralar tup bebek tedavileriyle ugrasan ama cocugum olsun olmasin once koruyucu aile olarak, sonra evlatlik olarak baska bir cocuga da annelik etme ozleminde olan biriyim. arada takip ediyorum ben de forumunuzu. ben de biraz ukalalik edecegim, dayanamadim. dinle ilgili safsatalar yazip hakli olarak hepinizin tepkisini cekmis kisilere cevap yazmama tavsiyenizi ise uzulerek okudum. ne yazik ki din bunu emreder deyip kosulsuz kabullenme inanci vareden sey. ama inancin uzerine bir de egitimsizlik ekleniyorsa onun adi bagnazlik oluveriyor. ben merakimdan bazen dini forumlara, dini sitelerde insanlarin yazismalarina bakiyorum. ne yazik ki cocuklarimiza dusunmeyi ogretmemisiz, adam doktor-muhendis olup supheci dusunmeyi, sorgulamayi, acaba'yi bilemiyebiliyor. ve bu sartsiz teslim olma, kabullenme duygusu artik toplumun cok buyuk kesimine hakim. biz bu forumda sadece bu ani yasamiyoruz. internetten arastirip bu satirlari okuyacak bir suru insan olacak. ve bu yuzden insanlara diliniz dondugunce, sabrimiz elverdigince cevap vermeye calisalim. karsinizdakinin anlamayacagina inansaniz bile bizi yarin okuyanlara yol gosterecektir.
herkes iyi ve dogru olsa dine gerek de olmazmis. din her zaman iyidir, insanlara duzen, ahlak getirir. pekcok insanin yaradandan korkmasi iyi birseydir. garip olan bu insanlarin din kisvesiyle insanlari oldurmeye hakki olduklarini dusunmeleri (hizbullahcilar ve cikan toplu mezarlar , gonca kuris ve pekcok kisinin domuz bagiyla oldurulmesi) ve yine din kisvesiyle cinsel sapkinliklarini perdeleme arzulari (cocuk gelinler, birden cok kadinla evlilikler, cin cikarma rituelleri, vb ve hatta cocuklara cinsel tacizler, herhalde en son Uzmez'le yasadik bunu). bir de bu karsindakini suclayan ifadeler var hep, dinini bilsen boyle yapmazsin, konusmazsin, evlatlik almazsin, ona gore giyinirsin, ona layik olmak icin yasamalisin gibi. ne yazik ki aklini kullan demek de kar etmiyor; bendeki sendeki aklin onda da olacaginin garantisi yok. galiba o yuzden cocuklarimiza sorgulamayi, soru sormayi ogretmeliyiz. bu forumda cok ogretmen var, onlara cok is dusuyor.

canim psikologlar cocuk sosyal cevreye girmeden aciklanmali diyor. yani cocuk okula baslamadan, cocuk sadece ana-babayı taniyor ve onlara bagimliyken. hem algilari henuz cok acik degil bu yaslarda, ben seni dogurmadim lafinin karsiligini tam algilayamiyor, ama cocugun bunu algilama duzeyine gelmesi icin gecen surede duruma alisiyor ve kabullenmesi kolay oluyor. hem de bagimlilik dedigimiz cocugun tepki olarak siginabilecegi bir baska durum, mekanizma gelismemis oluyor. yani sen okula giden cocuga bunu soylersen cocugun dunyasina baska kisiler de dahil oldugundan, ana-babadan uzaklasabiliyor, belki bir arkadasina siginiyor, belki bir baska yakinina, belki bir baska aliskanliga. ama sosyal hayata girmeis bir cocukta cocugun bu durumda sıgınacagi kisiler de ana-baba oldugundan surec daha sancisiz atlatiliyor deniyor. yani guzelim kucuk olmasi bir avantaj, ya da bu sure asilmissa iyice buyuyunce aciklayin deniyor. ben o durumda olsam ne dusunurdum diye dusunuyorum da bence bu bir yıkım degil, ben sanirim gercek annem ve babam kimdir diye cok meraklanirdim.ama aile iliskileri kuvvetli oldugu surece seni buyuten ana-babana daha cok saygi duyarsin gibi geliyor bana.

selam güzel anneler ve evladını bekleyen anne adaylarıııı
DenizGeldi, cnm ne güzel anlatmışsın yerim ben o güzeliiiiiiii.... benim için öp güzel simitçi kızımızı olur mu annesi?
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah...
Sermuh ve onun gibi bekleyen güzel annelerimiz, az daha sabır inşallah sizlerin evlerine de güneşler doğacak yakındır ben hissediyorum inşallah güzellerim... bu arada sermuh nasıl gidiyor annelik stajın? devam mı?
bburda kimsenin sizi üzmesine izin vermeyiz biz gönlü geniş, sevgi dolu annelerimizzzzzzzz
hepinizi çok seviyorum tabii bebişlerinizi de (henüz gelmeyenler de dahil)

cnm hassasiyet gösterip cevap vermişsin ama lütfen rica etsem bu konuyu kapatabilir miyiz? hem bu platformda dini paylaşım da yasak

çok sinirlendim ya ellerim titredi
ama konunun kapatılması rica edilmiş tutucam kendimi ya ayrıca çok üzüldüm neden böyle konuları burda paylaşıyolar

cerenm.......

cevap yazmama tavsiyesini veren benim.çünkü daha önce de eski sayfalarda bu tür şeylerle karşılaşıldı.ısıtılıp ısıtılıp biz annelerin önüne getirilmesini hiçbirimiz istemiyoruz.bizler çok hassas anneleriz.ben yavruma kavuştum.ve kavuşmayı bekleyen hem de nasıl bir özlemle bekleyen değerli annelerimiz var.

üzülerek okumuşsunuz tavsiyemi...lütfenn....okumayın...üzülmeyin...

haklisiniz bu acimasiz yorumlara kim olsa uzulur. ama okumayin demek de buraya pek uygun dusmuyor, siz herkese acik bir yerde gorusuyorsunuz. bu konuda hassas olmaniz anlasilir, ama ben farkli bir tarafindan yorumladim sadece. sizin kızınızla yasadiginiz ve burada dile getirdiginiz mutlulugu kavrayamayan insanlar sizin icin olmayan insanlardir, yokturlar belki bu sizin yorumunuz. hem kimseyi gucendirmek niyetiyle de yazmadim, oyle olduysa ozur dilerim.

bir önceki yorumunu es geçmişi sanırım şimdi okudum da... bazı yönlerden doğru tespitler elbette ve bilmeyene doğru olanı göstermemiz elbette ki gerekir buna sonuna kadar katılıyorum
ama bu forum dini tartışmaların yapılabileceği bir platform değil
üstelik bu konu çok kez irdelendi ve bunun üstesinden bir şekilde geldik
şu an gereksiz tartışmalarla burada evlatlarını büyük bir hasretle bekleyen annelerimize köstek olunuyor ve bu onları bekleme sürecinde daha da yıpratıyor
yoksa senin bakış açına elbette ki saygı duyarız
işin dini boyutunu buradaki annelerimiz çok çok önceden araştırıp bunun bilincinde olarak evlat edinme sürecine girdiler
ha dediğin doğru çocuklara sorgulamayı öğretmek gerekiyor din toplumu düzenlemek içindir evet ama sormak ve öğrenmeye çalışmak da gerekir körü körüne inanmak değil...
neyse dini konulara çok girmemek daha doğru zira forum kurallarını ihlal etmiş oluruz
yorumun için teşekkürler
sevgiler...

guzel annelerim sakin kimsenin sizi uzmesine izin vermeyin biz burda sizin kuzulariniza kavusana kadar nasil beklediginizi biliyoruz ben lily86 ve daha bircok kisi icin orneksniz biz sizide kendimizide o evlatlari yureginizde nasil buyuttugunuzude cok ama cok iyi biliyoruz

denizgeldi
zhr82
sima
baharcikk
pirilimm
semruh
heidiankara ve adini unuttgum guzel yurekli anneler siz burda cok guzel birsey yapiyorsunuz ve yapmayada devam edin annelik sizin icin cok ozel ve rabbim bu duyguyu isteyen herkese tez vakitte yasatsin

ve bos seslere inat israrla soyluyruz "BIZ YAVRULARIMIZI KARNIMIZDA DEGIL YUREGIMIZDE TASIYORUZ"
not:yanlis birsey yazdiysam simdiden ozurdilerim

kızım gelecek ya ....
artık az kaldı ya ... (yıl sonuna kadar gelir diye umuyorum)
999 doğurdum resmen...
marifet dokuz doğurmakta değil 999 doğurabilmek de

Rabbime şükürler olsun ki doğurmadan ,karnımda tekmelerini hissetmeden,hasretle beklediğim evladımın sevgisini bana ve eşime nasip etmiş..

ne yanlışı kız? süper yazmışsın
ben evli değilim çocuğum da yok ama biliyorum ki anne olmasam da annelik iç güdülerine sahibim
bir bebek gördüm mü yerim seni derim alıp mıncıklamak sevmek kucağıma alıp huzurla uyutmak isterim
evet biz bebişleri yüreğimizde büyütüyoruz annelik de bu değil mi zaten? evlat sevgisi de bu değil mi?
ben hepinizi çok seviyorum ve biliyorum ki bekleyen annelerimiz de en kısa zamanda yavrularına kavuşacaklar hayırlısıyla...

kızlar ben başka birşey diyeceğim size...atanmayı bekliyordum olmadı çok üzüldüm ama inanın yıkılmadım
sizin gibi evlatlarını sabırla bekleyen anneler varken ben de 2. tercihleri sabırla bekleyeceğim
hepinize bana kattıklarınız için teşekkür ediyorum

elbette ki gelecek inşallah sermuhum
az kaldı hayırlısıyla...
Allahım sana da eşine de sevgiyi vermiş demek ki yüreklerinize... zaten herşey sevgiden ibaret değil mi? bunca uğraşın tohumu da sevgi değil mi?
inşallah az kaldı cnm bnm... bebiş gelsin de ben de ziyaretinize geleyim hem memleketlimsin

günaydın annelercanlı günaydın haydi

epeyi oluyor.denizden banyodan mandal torbasını getirmesini istemiştim.yavrum,sen dök içindeki mandalları,bana torbayı getir!
halbuki ben çamaşır asacaktım....hehehehe.....fıkra gibi değil mi?

bir tane daha.....sonra gidiyorum.

ona hep şarkı söylerim.çok taklitçi olduğu için bu onun dil gelişimi için faydalı.yine birgün (hergün söylerim ya)şarkı söyledim.sonra
-hadi şimdi sen söyle bi şarkı
dedim.
-söylediği şarkı aynen şu:ŞAARKIII

herkese sevgiler....

günaydınnn :)) sabah sabah çok güldüm yaa ama annesi hata sende mandal torbasını istemişsin kuzumda getirmiş :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…